Цветарската дружина готви се за бяла зима

• 55 349
  • 720
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не се стърпях и пак две нови саксии-ужас.А сега казвайте обаче кое как се казва,че съм много зле със имената...

# 31
  • ГОре на черешата...
Шмурди, имаш си циклама и кипарисче. А бендажаминът ти си е много добре оплетен, какво не му харесваш Rolling Eyes?

Незито, Нели, прекрасни цветенца  bouquet!

Айде малко данък и от мен - далии:

# 32
На каква дълбочина сеете кокичетата, нарцисите и зюмбюла?

# 33
Тези китки се садят Laughing, семенцата се сеят Laughing

# 34
 tzarina, добре  Laughing на каква дълбочина ги садите

# 35
  • ГОре на черешата...

Два пъти височината на луковиците - т.е. - кокичетата по-плитко от нарцисите и лалетата.

# 36
Благодаря mari_eta    bouquet

# 37
tzarina, добре  Laughing на каква дълбочина ги садите
Титина,  hug hug
И аз днес си взех една доста голяма поръчка на луковици на лалета от сортовите семена. Ще пада садене в събота, дано само не вали.

# 38
kу4о не забравяй аз на теб разчитам да кажеш че си прибрала звездите че да се сетя и аз че моите са навън  Laughing ама аз не знаех че ще им опадат листата добре че ми каза че щях да се шокирам  Crazy И пак да питам че да съм сигурна че правилно съм те разбрала  Blush цяла зима не поливам тъкали питам защото ми е странно  Grinning
Шмурди бенджамина ти е оплетен много добре даже на теб какво не ти харесва  newsm78 първото цвете ти е циклама питай ку4о за тях или виш в предната ни тема тя доста подробно е описала как се гледат
mari_eta много хубави цветенца[/color]
Wilma Flintstone благодаря ти за съвета и не се притеснявай когато можеш тогава го виж  Grinning ако се сетя нещо ще питам мен ме интересува най-вече как да ги накарам да цъфтят.Цветен данък е снимка на някоя китка  Laughing
хеиййй останаха ми очите в твоите кактуси  Shocked

# 39
Благодаря, popii, вече сложих повече снимки в подписа си.
Ех, разбирам , че кактусофилите сме повече, ще взема и да ги  запомня кои са Wink
А другите снимки- невероятни са.... цъфнали и нецъфнали красоти Hug

# 40
  • на североизток от Рая
  Хейййй, аз се канех да ти пращам кактус, но сега от снимките виждам, че го имаш същия. Ето този е:

Натопих във вода 3-4 броя и вече имат коренчета. Да ти пратя ли, или се отказваш?!  Hug

Май трябва да си прибираме цветята на топло вече, че студовете няма да ни се разминат. Чувам за минусови температури се говори и ми е едно такова кофти, кофти. Чак ми сдухват настроението тези прогнози в последните дни. ooooh!

Мариетка, далиите ти са големи красавици! Така ми харесаха!  Hug

Нези, розата, която си харесала, вече я няма. Загина, за съжаление. Плаках като я изгубих. Имам само червена и бананова. От червената имам и гъста като карамфил.

Шмурди, хареса ми твоят бенджамин. Ако си го сплела сама - поздравления! Аз не знам дали бих успяла.

Днес мъжът ми ми направи забележка, че откакто съм сменила работата, цветята ми все увяхнали стояли. Лелееее,  ooooh!, заби ме в земята с това изказване. И ме замисли Thinking. Наистина, зарязах това, което ми носи радост. И...ги полях най-после. Критиката на мъжО беше градивна и полезна.

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 08:48 от neli mar4

# 41
neli mar4,не знам кой от всичките имаш предвид, но щом си го разпознала- няма смисъл да ми пращаш Hug

# 42
  • на североизток от Рая
   Добро утро, цветарска дружина!  Hug

Кафенце?

Хеййй, кактусът, за който говорим, е най-горе вляво, на малката снимка. Аз мислех, че ще мога да постна само снимката  с него, пък те излязоха всички. Blush
 Ако твоят не върви добре, мога да ти пратя, не е проблем. Вече преди работа мога да отида до пощата, нещата са по-добре с работното ми време вече.

При нас пак притъмня, взе и да ръми. А пък вчера като се затопли леко, помислих, че ще има топлинка и днес. Уви...

!

# 43

Wilma Flintstone благодаря ти за съвета и не се притеснявай когато можеш тогава го виж  Grinning ако се сетя нещо ще питам мен ме интересува най-вече как да ги накарам да цъфтят.Цветен данък е снимка на някоя китка  Laughing
[/left]
хеиййй останаха ми очите в твоите кактуси  Shocked

Хм... никога не съм карала моите да цъфтят Simple Smile Просто си цъфват по някое време. Почти нямам кактус, който поне веднъж да не ми е цъфтял, макар и след години. Вероятно, ако ги стимулираш с нещичко за цъфтящи растения, ще има по-бърз резултат... Със сигурност съм забелязала, че като ги преместя на по-светло и по-топло, скоро ме изненадват приятно. А това лято ги изнесох всичките на открит балкон. Досега не бях го правила и съм много доволна от резултата. Със сигурност догодина ще повторя.

Дано поне през уикенда смогна да разгледам вашите кактуси и да покажа нещо от моите!!!

# 44
Добро утро! Нели ,мерси за кафенцето! Hug   
Жалко ,че си загубила тая красавица...,аз тъкмо потривах доволно ръце Mr. Green,Но нищо ,здраве да е! Wink Такава гъста червена имам и аз,също много си я харесвам ,още цъфти ,не е спирала. Heart Eyes Мариета ,далиите ти са страхотниии! Аз имам само мини далии,и то за първа година. Ще споделиш ли как ги съхраняваш през зимата,вадиш ли грудките,кога ,къде и как ги държиш. Praynig Царина,какво съвпадение,и аз вчера получих от сортови семена голяма пратка с лукувици,но са ми забравили едно пакетче с 15 броя Пушкиня и вчера им звънях да им кажа. Crossing ArmsУж щяха да проверят и да ми звъннат,но засега нищо. Thinking  Аз мисля тези дни да прибирам цветята ,дават го застудяване и май вече ще се наложи. Confused

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 09:55 от nezito

Общи условия

Активация на акаунт