Цветарската дружина готви се за бяла зима

• 55 345
  • 720
  •   1
Отговори
# 15
Момичета,извинявам се,че така нахлувам в темичката ви,но имам нужда от помощ,в интернет не намирам нищо подходящо за моя проблем. . Sad Имам Драцена Маргината,мъжът ми я подари преди 3 години и бяха три растения с по три разклонения в една саксия,но много пораснаха и взеха да си пречат и реших да ги разделя.Когато ги разделих без да искам счупих едното връхче на най-малката драценка и това стъбло взе да омеква и да съхне,а другите 2 са си добре,Като прочетох в интернет навсякъде пише,че омекнели стъблото,загива цветето,има ли някякъв нячин да я спася?Благодаря на всичи,които ми отговорят Simple Smile

# 16
  • София
И за да не е гол запис ...

# 17
  • Gone with the wind
Доника, красота  Heart Eyes

Sloan, отрежи омекналото стъбло до здраво. Ако се наложи режи повече и запечатай раната с восък. Това единствено мога да се сетя като съвет

# 18
Привет , момичета! Да се включа и аз с моите бодливи и не дотам бодливи любимци. Hug

# 19
  • София
Сега като захладня така са нацъфтели, че чак сърце не ми дава да мисля за прибиране...А къде ще ги прибирам newsm78 Към 20тина кофички с нов разсад, от които ако и половината оцелеят ехеее - ще скачам до небето. Уж са се хванали за сега Praynig

# 20
  • Варна
На хипеаструмите листата изсъхват ли? На майка ми стана огромна луковица с няколко по-малки и е много пищен в момента, тя го гледа на остъклена южна тераса. Ако не заспи няма ли да цъфне пак?

# 21
Да започна с въпроса, що е то цветен данък? Simple Smile

popii,
много ме е срам, забравих да ти погледна кактусите от др.комп. Sad Обещавам някога да се сетя Simple Smile Без друго, ако цъфтят, няма да е през зимата.
Какви съвети... зимата поливаш по мъничко 2-3 пъти в месеца. Чувала съм, че ако ги "зазимиш", може и веднъж месечно, но аз не го практикувам. Ще рече, да ги оставиш на тъмно и студено, примерно в някое мазе.
Забелязала съм, че колкото повече се старая, толкова по-вероятно е да ги уморя Simple Smile Поливам веднъж седмично не много обилно, пресаждам ги рядко и са като змейове. По-лесно е да утрепеш кактус с грижи, отколкото, ако го позабравиш, независимо колко дълго.
Парченце се хваща директно в почвата, даже било добре да постои няколко дни незабодено, след като е отчупено. Аз рядко ги оставям, но този съвет ми е даден от професионална озеленителка.
Опасявамсе, че не казвам нищо ново и значимо, затова по-добре ме питай, ако искаш, още нещо Simple Smile
Същите неща важат и за сукулентните.

# 22
Записвам се с най-накрая цъфналия ми хибискус. Simple Smile Много е красив,но само за един ден.

# 23
  • на североизток от Рая
       Привет!

Нези, страхотен е хибискусът ти!  Hug Може би това е най-любимият ми цвят от всички разновидности на Хибискусите. Ето и от мен снимки от същото цвете, но са от миналото лято. Нека да направим парад на Хибискусите днес. Wink

Хубав ден, момичета!  Hug Heart Eyes Hug

# 24
  • España (Плевен)
Здравейте и от мен..  Peace
Имам две нови цветя от баба ми, но не знам как се казват.
Ще помогнете ли?

# 25
Кати аз мисля,ме първото е Каланхое,а второто ми прилича на Бегония,но не съм сигурна.  Нели,страхотни хибискуси.Имам и като втория ,който си показала и в момента е целия в пъпки,цъхти ,ли цъфти. Heart Eyes А белия много ми харесва! Heart EyesКато решиш да го подрязваш, се кандидатирам за чепчица. Peace Ето още една снимчица от мен. Hug

# 26
  • София
Привет и от мен Момичета,леле вчера прибирах цветята и сега няма място за нищо...А така ми се иска да си купя някое ново цветенце...
Това лято се пробвах да оплета един Бенджамин,незнам как трябва да се прави,но при мен май не се получава,давайте идея как да стане...

# 27
Моля ви, кажете на какво се вика "цветен данък"?!?! Simple Smile

И аз имам хибискус от повече от 10 години. От много развъждане накрая почти го убих, но по чудо успях да спася едно клонче преди 2-3 години, старах се повечко и сега имам 2, които вървят страхотно. Още не са ми цъфтели, макар по-новият да опита това лято. Преди съм успяла да отгледам 5-6 цвята, ама май нямам снимки.

И като е реч за снимки, то явно скоро няма да сколасам да покажа поне каквото имам, ами току да взема да споделя с вас местата, където съм струпала по нещо цветно през годините:
http://solo72.snimka.bg/flowers/v-gradinata-na-baba.391196
/тези са на свекърва ми, която е трудно достижима цветарка/

http://solo-fairy-tales.blogspot.com/search/label/%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F
/малко нескромно от моя страна, ама... ще прощавате!/

---
Шмурди,
според мен страхотно ти се е получило!

# 28
Wilma Flintstone цветния данък е това, което аз  в 99% от случаите нямам- снимки на китки!  Heart Eyes   Joy
К А Т И - каланхое и бегония /ама си виж бегонията Sick че нещо огризана ми се вижда  Thinking /

# 29
  • Бургас
здравейте и от мен,аз малко ви поизтървах,че нямах интернет .
В събота свекървата на една приятелка ми подари много цветя.Жената садила по саксии и градинки и сега няма къде да ги прибира .И аз нали не отказвам да доста прибрах,снимах една част.
http://denima75.snimka.bg/flowers/cvetya.618224.25274314
от тук нататък без последните две снимки,
Вчера пък ми даде още едно което не съм снимала,мисля ,че е бромелия някаква ,но не съм много сигорна.То горкото беше поизмръзнало и прогизнало вероятно е стояло на дъжда и нямам големи надежди ама го пресадих в суха пръст та дано се хване.

Общи условия

Активация на акаунт