Как да накарам шефовете ми да не пушат в офиса

• 20 108
  • 342
  •   1
Отговори
# 270
Абе, Шехерезада, недей така - тук в темата пълно с мега професионалисти! Въх!

не се смятам за мега професионалист, чисто и просто споделям мнение...

# 271
Законът е врата у широко поле. Това е то - синдромът на дребния бг собственик Simple Smile))

Открил импровизиран офис, наел двама-трима служителя и започва да се изживява като чорбаджия - с презрително отношение към хората, тарикатлъци и т.н.  hahaha

Хубавото е, че сега, когато отвориха клонове на много чуждестранни компании, племето започна да се светва, че има и друг вид отношение...

Щом си превърнал гаража в "офис" и въртиш "бизнес" в България, значи си длъжен да спазваш действащите закони. Ако не - си носиш последствията. Докато има овчици да търпят, ще има и "шефове" да ги мачкат.

# 272
Винаги ми е било мъчно за хората с подобно мнение за света на капиталистите, които експлоатират човешкия труд на онеправданите...

# 273
Ама не стават и не си тръгват, а пищят, че ги одимяват...
Нали си про, нали си незаменим....тръгни си и ги остави да се тръшкат по тебе сред кълбета токсичен цигарен дим....

едит:
то си стана като бг рап:
нали си про, нали си незаменим (ъъ , ъъ)
тръгни си и нека дишат цигарен дим (ъъ, ъъъ)  Joy

# 274
Ами кадърните стават и си тръгват, щото знаят, че работа все ще си намерят  Wink Останалите - остават, чоплят семки на бюрото и прилагат друга шопска мъдрост - Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работим  Laughing

Viliko, има разлика между псевдокапитализъм и капитализъм, който означава да печелиш и да натрупваш капитал с труд, далновидност и най-вече дисциплина и предприемачество. Как може една мъничка фирма да преуспява и да се разраства, ако си сменя служителите на шест месеца заради лошите условия, които им осигурява, или пък успява да привлече само хора с посредствени умения и съответно ниски изисквания.

Колкото до цигарите - иди в някоя нормална държава с действащ капитализъм, независимо дали е Германия, Канада или Гърция, и пробвай да пушиш в собствения си офис Simple Smile Веднага от съседната сграда или някой случаен минувач ще извика съответния орган и ще скъсат от проверки и глоби.

И изобщо не разбирам къде по-точно във философията на капитализма е заложена свободата да заобикаляш законите. Може би сте гледали твърде много американски филми, в които експлоатират незаконните емигранти, които под страх от депортиране не смеят да се оплачат. Или пък в главата ви са шивашките фабрики от Третия свят. Само че тук служителите не са незаконни емигранти.

# 275
Така де, Dave, аз поне 5 страници назад казах, че ако тая жлъч не се сипеше в темата, а вложеха същата енергия - за да наложат забрана на шефа - ще ми е много истересно какво ще последва  Joy

honey - трябва да си доста приктоумен, за да определяш просперитета на една фирма - по това дали шефа си пуши в кабинета  Sunglasses

# 276

Колкото до цигарите - иди в някоя нормална държава с действащ капитализъм, независимо дали е Германия, Канада или Гърция, и пробвай да пушиш в собствения си офис Simple Smile Веднага от съседната сграда или някой случаен минувач ще извика съответния орган и ще скъсат от проверки и глоби.

Ти луда ли си ма!
По целия свят са ми носели пепелници да си пуша на бизнес срещи!Верно, в повечето случай пури, но пак си е пушене.
И как така някой минувач ше ми викне полиция, ако си пуша на 5тия етаж в офиса в Мадрид? Опа, случвало се  да си пуша там, но нито минувач, нито съсед (ОМГ!) са НАДНИЧАЛИ да видят аджеба аз дали не пуша  ooooh!
Чела си неколко туристически брошурки и си мислиш вече, че ти е ясно.
В Гърция съм пушел по пакет и половина по офисите, там па точно ебати димната завеса се образува.

ooooh! ooooh!

# 277
Така де, Dave, аз поне 5 страници назад казах, че ако тая жлъч не се сипеше в темата, а вложеха същата енергия - за да наложат забрана на шефа - ще ми е много истересно какво ще последва  Joy

honey - трябва да си доста приктоумен, за да определяш просперитета на една фирма - по това дали шефа си пуши в кабинета  Sunglasses

Просперитета , не знам , но за авторитета - категорично , да !

Никоя , държаща на авторитета си фирма няма да позволи , на собствената си територия , да се заобикалят нормативни документи , касаещи условията на труд .
Казвам го , защото работя в такава фирма .  Peace

# 278
happy mama -темата не е за тези, дето си работят в условия, които ги удовлетворяват! А за тези - които не ги удовлетворяват! И в тази насока - съм убедена, че положителен резултат след забележка или камо ли викане на проверка - заради пушене от страна на шефовете - не може да има!!! Слез малко на Земята...

# 279

Нищо не определям аз, Viliko, само я забелязвам тази зависимост...  Peace

Dave Lombardo, човеко, не се наемам да обсъждам твоите международни бизнес срещи Simple Smile)) Сигурна съм, че са били на високо ниво, а международните ти офиси просперират и до ден днешен. Чудно как в офиса в Мадрид не се е включила противопожарната аларма  newsm78

# 280
Дори не съм си задавал този въпрос...
Не ми се е налагало.

# 281
  • Варна
Понеже все пак живея в чужбина по настоящем, ще кажа, че далече не така както се спряга.
Никой шеф не може да бъде "накаран" от служителите си каквото и да е да направи в която и да е държава.Звучи идиотски в самото заглавие.Ако самия той няма съвестта да пуши в друго помещение, каквото е нормално да има той , като началник ще пуши и няма да му мигне окото.Особено ако има гости или някаква бизнес среща, в това бъди убедена, дори може и да си пийне  Laughing.Друг е въпроса, че ако няма разговори по работа излиза извън офиса да си пие питието един шеф обикновено - едва ли има за цел да стои на главата на работниците си и да ги кади..Според мен е доста смешно и изобщо не мога да си го представя.

# 282
Ти си емигрант, затова така, ама иначе в чужбината все за пример давана  Joy
 Peace

# 283
Чудно как в офиса в Мадрид не се е включила противопожарната аларма  newsm78

Ти ме изпревари с въпроса ! Wink
При нас навсякъде са монтирани датчици на пожароизвестителната с-ма и веднага ще се включи алармата ! Peace

# 284
Е ама при нас така, при нас онова...
ИМА И ДРУГО, не е "само при вас".
Похвално, че са ви монтирали аларми да се трудите спокойно.

Явно шефските кабинети кучета ги яли и си пушим без проблем.

Много ми е забавен довода 'ама при нас пък..' .

Общи условия

Активация на акаунт