Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Време е за Икеа! - тема 12

 • 92 062
 • 720
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
ИКЕА България - Адрес на магазина:
София "Околовръстен Път" №216


Карта
alert
Внимание! Гугъл Карти не показва точното местонахождение!


КАТАЛОГ 2012
Интернет сайт на магазина

Икеа във Facebook


Информация за румънската ИКЕА.
Благодарности на mamaT

НЕ нощувайте в хотел Фамилия в Русе. Индустриална зона, курви размахват ръце в загадъчни пози и разни коли спират и ги качват, гипсокартонена сграда и гипсокартотено обслужване. Мъжът ми за малко да влезе у съседите в опита си да убие една муха, която май оцеля... Ако я беше натресъл мъжката... не знам... вероятно щяхме да срутим етажа.
Объркахме пътя на отиване само веднъж и то чак към края. Навигацията в Румъния стана хахо... само "преизчислява" и дава команди като завий на ляво... на дясно... на ляво... веднъж-дваж нареди да се върнев в пътя, а няколко пъти беше на косъм да изхвърчи през прозореца. То още не е късно, защото и в България дрънка глупости - в Търново настояваше да изкачваме 67% наклон с камиона, после се ядоса, че не я послушахме и ни забута в една улица без изход. Изпадна в истеря - наложи се да я изключим, за да си намерим хотела.
В Румъния говорят румънски! Табелите им са само на румънски, надписите навсякъде са само на румънски, упътването в Икея е само на румънски,  и изобщо не е никак приятно в Румъния да не знаеш румънски. Иначе говорят английски усмихнати и искат 7 леи за гевреци... То вярно, че нас ни имат за най-бедни в Европа, ама 3 кинта за гевреци... не сме толкова гладни. Но това  е друг случай.
Икеа е хубав магазин, а около него има още по-хубави магазини, но един ден не стига за всичко. Напазарихме си разни работи, пихме кафе в Старбъкс у съседнио МОЛ и си купихме шоколад. Топъл, ама като си го стоплим вкъщи.
Обратно... само през Букурещ и никога по околовръстното. Първо - няма го околовръстното. Второ - и да го намерите, то е толкова мръсно, че все едно го няма. Трето - ТИР-ове един след друг и скоростта е нищожно ниска. Не си струва. А нощем си е направо отврат. И най-интересното е, че навигацията много държи да те прати в центъра на Букурещ, а ние този път не я слушахме... а трябваше.
Изтървахме отбивката за Гюргево само веднъж...
Преди да влезем в Б-я станахме свидетели на странно явление. Колона автомобили и ТИР-ове със светещи сигнални лампи превозваха огромни части - нещо като адронния колайдер, поне както аз си го представям. Табели нанай... и се объркаха. Направиха няколко обиколки и си заминаха... А един огромен ТИР ни изпревари с бясна скорост и след това най-уверено се надъни в паркинга... точно преди караулките. Извъртя страхотен обратен завой, намаха се в тревата, даде на заден и заприщи адронния колайдер насред мисията... Цирк и то извън България. Е, доста близо, но все пак извън... Не го застреляха, но май бяха на път да го сторят.
В Б-я ... веднага се появиха онези коли, които ти мигат отзад и те минават с 200.

Авантюра си е това пътуване...
Сега за желаещите да се опнат в ИКЕА малко цифри.
минаване през моста кола - 14 лв. камион - 70 лв.
обратно минаване кола -34 леи, камион - 56 леи.
винетки кола 11 леи, камион - 14 леи. дневни винетки...
пари се обменят в МОЛ-а до ИКЕА при курс 3.7 леи за 1 евро. В Русе банките не продават леи, а бюрата дават доста неизгодни курсове. На мен ми излезе 1.89 леи за лев, при курс 1.91 леи за лев. Бива.Информация за солунската ИКЕА.
Благодарности на Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal
Old Sport
Влезане в Гърция през Кулата по Е79 - като цяло се кара само и единствено направо, в един момент пътят се разклонява наляво и надясно (няма направо), вие хващате наляво. После има вариант веднага да минете надясно (почти веднага след като сте хванали наляво, затова карайте възможно най-вдясно) и там да следвате табелите за пристанището (съвсем наблизо е) - в един момент ще видите сградата на пристанището (стара, дълга и красива) и там хващате наляво.Карате покрай морето и само направо.Ще минете и покрай Бялата Кула.
(Другият вариант е да не отивате до пристанището, а да карате през центъра, но има адски трафик...) След дълго каране направо би трябвало вече да сте излезнали от града и наоколо да има само магазини за коли, сервизи и прочие такива неща. Там се оглеждайте за табела Cosmos (това е огромен мол и съвсем наблизо е ИКЕА). Има и една хилава табела на ИКЕА - ако я забележите, тръгвате надясно както сочи. Ако не - като стигнете Космос, следвате табелите и тълпите от коли и там вече питайте на бензиностанцията. Трябва да минете покрай един градински център и увеселителен парк със замък и виенско колело. Горе-долу оттам се забелязват табелите на ИКЕА (пада се зад увеселителния парк). Това е пътят за летището и Халкидики.

За да не влизате в града, следете табелите за летището и Халкидики и се придържайте към дясната лента (или поне средната). Видите ли тебелата,хванете надясно и след това само направо поне 20 минути.Много е натоварено (това е околовръстното), но се кара бързо. В един момент ще видите табела пак надясно за Халкидики и летището.Врътката там е,че надясно се отбива и към центъра на Солун.Т.е. надясно веднъж и веднага след това пътят пак се разклонява и трябва да държите лявото платно и да внимавате да не се понесете към центъра на града.Не е трудно да се ориентира човек,стига да знае.
Оттам нататък не е трудно,кара се само направо предимно покрай магазини за коли и сервизи.Следи се за табела към Космос/Икеа надясно и другото е обяснено по-горе.

В Солун мога да препоръчам само хотелче в града, срещу ЖП гарата - към 50 евро е стаята със закуска. Хотелът се казва Rex. Хубавото там е,че има и безплатен паркинг малко встрани зад хотела.


bib.bib
Перея - това е курортно селце на юг от района на Икея, след летището. До него се стига по-бързо отколкото до центъра на Солун от Икея. Добра идея е да се спи там, ако се съчетават плаж и Икея - има семейни хотели и доста таверни.
Иначе има доста хотели наистина в района на гарата. По мое мнение по-добрите са на улицата, която минава пред гарата в посока център - половин до километър и половина от гарата към центъра. Съветът ми е да се направи резервация в Бг агенция, ако отивате за първи път. В големите агенции познават на пръсти района и хотелите и ще дадат адекватен съвет + няколко евро по-ниска нощувка от цена на рецепция.


west_end
Преди Солун поемате по магистралата за Халкидики, заобикаляте почти целия град.
След отбивката за Каламария, завивате вдясно в отбивката за Thermi. Минавате покрай JUMBO, на светофара вляво и на крайбрежния булевард ще видите Икеа.


naomi_bal
В Солун, по пътя за летището, в близост до огромен шопинг мол, наречен Mediterranean Cosmos.
Минава се по околовръстното на Солун (няма нищо общо с околовръстното на София), от дясно ще видите мола-Mediterranean Cosmos и като следвате табелите за летище Македония ще намерите и Икеата. На един от светофарите пътя за летището е направо а за Икеата ще трябва да завиете надясно. Табелите за Икеата са малко малки и ако карате по-бързо може и да ги пропуснете, но табелите показващи пътя за летището са големи и няма как да ги пропуснете.


N.B. Асортиментът на стоките е еднакъв на 95% във всеки един магазин ИКЕА по света.


  ruporuuАко някой има корекции и/или добавки по-горните описания на mamaT и Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal нека да ми пише на лична, за да мога да редактирам постинга. Ще е полезно за всички интересуващи се.  Peace


Сайтове посветени на вътрешното обзавеждане - за вдъхновение и интересни идеи

http://livethemma.ikea.se/ http://www.alvhemmakleri.se/en/inspiration http://freshome.com/ http://www.ikeahackers.net/ http://www.apartmenttherapy.com/ http://www.theshare-space.com/
Предишни теми:
Икеа 1, Икеа 2, Икеа 3, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 4, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 5, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 6, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 7, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 9, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 10, Време е за Икеа! - Тема 11

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 16:46 от soya-fen

# 1
 • софия
 • Мнения: 19 898
Първа, първа!
Много хубав първи пост Hug

# 2
 • Мнения: 8 445
Втора  Peace
Благодаря за новата тема   bouquet

# 3
 • Мнения: 847
НОВАТА ТЕМА Е СТРАХОТНА! ДАНО БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНА С ПОЛЕЗНА ИНФО И СВЕЖИ ИДЕИ!   bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 1 394
 Първа, първа  Mr. Green
soya-fen   bouquet
Страхотен аватар  Wink
 Корекция четвърта, много бавно съм писала, но пак съм в челната петорка  hahaha

# 5
 • Мнения: 182
цоп  Mr. Green да изпреваря дори редовните членове

# 6
 • Мнения: 256
И аз благодаря за темата:)  Може би е добре сайтове като последните да се сложат на първа страница, за вдъхновение, как мислите?
Ето и от мен един http://livethemma.ikea.se/, не разбирам нищо от шведски, но и само картинките са предостатъчни  Heart Eyes

# 7
 • София
 • Мнения: 418
Запис и от мене Simple Smile Днес по-късно пак ще сме в ИКЕА  Rolling Eyes

# 8
 • София
 • Мнения: 10 859
Да, няма да е лошо тези сайтове да се прибавят към 1ва стр, да не ги търсим  Heart Eyes Има прекрасни неща.

Дано в тази тема имаме много нови Икейски покупки!   bouquet

# 9
 • Мнения: 19
Да, няма да е лошо тези сайтове да се прибавят към 1ва стр, да не ги търсим  Heart Eyes Има прекрасни неща.
Речено-сторено!  Flutter Прибавих сайтовете в първия пост.  Peace

# 10
 • Мнения: 461
Герката , @Миа , благодаря , сайта е страхотен!
тези от Шанта и simplyaven-също.
аз като на диета , засега финансиране още няма , само гледам , облизвам се и ми текат лигите  Laughing!

дивана ми е голям проблем . като при simplyaven, така нареченият хол изпълнява почти вс. функции ,без къпане и спане . макар че последното  се предвижда де се осъществява като дойдат гости - демек на дивана понякога ще се спи .

искаше ми се да взема ЕКТОРП, обаче е твърде обемен . преди в Солунската икеа съм го виждала с червена джинсова дмаска - мн. мекичка и приятна , но тазгодишните , тукашни нещо не ме кефят + бият на извехтяло.    някой по-напред го нарече "мекица" , но аз затова го харесвам - направо потъваш в него .
другият ми вариан е 2бр. КИВИК(излиза общо 1.80 на дължина)  , той обаче е много "разтеглен " на дълбочина и леко ми се къса от цялостната концепция на стаята .

Ама о Мар , в стария ни апартамент имахме точно такъв диван , ама български - ей железен е този механизъм - десетина години е щтракан поне по 2-3 пъти дневно - работи безотказно .
но сега дивана е свободностоящ насред стаятаа, а тези са с висока облегалка и дели  твърде много на височина .
п.п.
soya-fen , прибави и сайта от Герката и  @Миа, моляте ! пълен е със свежи идеи . ето го :
http://www.theshare-space.com/.

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 15:41 от oska

# 11
 • софия
 • Мнения: 19 898
И аз благодаря за темата:)  Може би е добре сайтове като последните да се сложат на първа страница, за вдъхновение, как мислите?
Ето и от мен един http://livethemma.ikea.se/, не разбирам нищо от шведски, но и само картинките са предостатъчни  Heart Eyes
Да! Много хубава идея. newsm10
Аз съм си запазила и тези:
Share Space
Apartment Therapy
IKEA Hackers

# 12
# 13
 • гр.София
 • Мнения: 2 132
да не ви изпусна  Hug

иначе вече имам - чаши за вино, силиконовите дъски за рязане /много са удобни/, черпак  Mr. Green много готин тиган  Wink
Много се забавляваме в магазина, баткото играе в детския кът, а малката с играчките при детското обзавеждане  Grinning

# 14
 • Мнения: 3 034
Цоп и аз.  Grinning Благодаря и за тези сайтове, има да си разглеждаааам.  Laughing На мен тази СТУВА за детската ми докара главоболие. Искам да е мега мултифункционално и се замаях от варианти вече.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт