Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 868
  • 781
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дано да приемате нови попълнения!
dragon8, страхотна нова тема и огромен труд.  bouquet

Според теста аз съм между А и Б и много ми харесаха характеристиките и  препоръките. Несъзнателно съм ги спазвала доста от тях.

Следях темата от известно време заради друг мой проблем- косата. До преди година всяка седмица в продължение на 6 години ходех на фризьор за сешоар. С доста стилизанти прическата се задъжаше около седмица. Отделно от това редовно изрусяване в продължение на 10 години. Излишно е да описвам, че бях останала с 2 косъма на главата+ сърбеж на скалпа. Нямам пърхот или друга причина за сърбежа- просто чувствителен скалп. Ходих на дерматолог, ендокринолог, зъболекар и др., но няма причина. 
Станах брюнетка преди година, но веднага след това превключих на къна. Прекратих сушенето на косата със сешоар. Редовно подстригване. Резултата в момента е доста по-гъста и продължаваща да се сгъстява, бляскава и по-плътна коса.
НО сърбежа на скалпа продължи. Причината са средствата с които я мия. Пробвах всякакви шампоани, отделно шикакай и сапунени ядки(адски силен сърбеж от тях и от амлата). От отцет и лимонов сок за изплакване ужасът е още по-голям. Сега поръчай сирийски сапун и ще го пробвам. Четох някъде да се стрие и разреди с вода ако скалпа е по-чувствителен. Някой ползвал ли го е и изсушавал ли му е скалпа?

# 31
Stela_B аз съм ползвала сирийски сапун за косата. Не ми изсушаваше скалпа, но има по-слабо измивно действие от сапун, разработен за коса. Аз не следва да съм ориентир, защото съм с по-скоро мазен скалп. Дано сапунът ти повлияе добре Peace. Видът на косата след него обаче може да не е съвсем удовлетворителен. Така, както описваш проблема, без да съм спец въобще, дали не става въпрос за доста пресушен скалп, станал чувствителен Thinking? Ако си между А и Б, си имаш и предразположеност към сухота. Пробвала ли си намазване с някакво масло, половин-един час преди измиване? Хрумват ми две неща, може би си ползвала поне едното, ако се повтарям, извини ме. Масло от вечерна иглика и етерично масло от лайка. Първото е богато на есенциални мастни киселини, много важни за правилното функциониране на кожата и балансиране производството на себум, особено важна е гама-линоленовата киселина. Много облекчава кожни раздразнения, дерматити, екзема, завишава устойчивостта на кожата към външни фактори.
http://revita.bg/722/zdravna-enciklopedia/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0% … %D0%BD%D0%B0-gla/
Маслото от лайка силно облекчава кожни състояния, характеризиращи се със сухота и сърбеж Peace.

# 32
Етерични масла за кожа тип А и Б
Сандалово масло, гераниево масло, масло от немска и римска лайка, нероли, пачули, лавандулово масло, масло от мандарина, масло от портокал, масло от тамян, камфорово масло, масло от жълт кантарион;
Етерични масла за кожа тип В
Розово масло, масло от иланг-иланг, ментово масло, масло от чаено дърво, масло от лимон, бергамот, лавандулово масло, сандалово масло, масло от кипарис, кедрово масло, петигрен, лайка, масло от бял равнец, масло от салвия склареа;
Етерични масла за кожа тип Г и Д
Масло от евкалипт, масло от хвойна, камфорово масло, масло от смрадлика, масло от кедър, джинджифилово масло, масло от розмарин, масло от грейпфрут, масло от мащерка, масло от градински чай;
Инфото е ориентировъчно, някои масла въздействат положително на всички типове кожи като лавандуловото, гераниевото, лайковото, камфоровото.

# 33
  • Пловдив
Здравейте,

От почти година се боядисвам с къна, индиго и амла. От няколко месеца ползвам готовите смеси от Хенафокс, но имам ужасен сърбеж. Не знам какво да правя, смених шампоаните, но не е от тях. Ползвам само еко/био шампоани. Дали не е от къната  newsm78 Мажа се понякога с някакво масло -кокосово, зехтин, но сърбежа не минава  Whistling  Какво мога да направя друго? Моля да ми дадете съвет  Praynig

bouquet

# 34
  • в белята
dragon8 невероятна си !  bouquet  bouquet  bouquet
Аз по този тест съм определено Д - Земя ,ама едно към едно.Та в този ред на мисли можете ли да ми препоръчате някакви скрабове за лице да си приготвя?В Сайта на Гиза има едни жожоба перли ,които си харесах ,но незнам в какво да ги сложа ,някакви предложения? Praynig Praynig PraynigМного харесвах мокрите трици на Христина ,но те се намират адски трудно и сега единствено си правя маска с розова глина и розова вода ,но не е достатъчно  Sad Sad Sad Може ли някой да ми даде линкове на английски където да прочета за домашни маски с прах от портокалови кори или розови листя или нийм?

# 35
терпсихора, предлагам да "крадем" идеи Simple Smile. Виж в този сайт страницата с продукти за Капха, тя обединява типове Г и Д, даден е Kapha herbal cleanser като почистващ скраб, най-хубавото е, че под общото инфо за всеки продукт има Ingredients, тоест съставки, от които човек може да си съчини нещо:
http://www.pratimaskincare.com/face/kapha
В случая са комбинирали мляко на прах, смлени зърна от оранжева леща (бих заложила и на нахут), кориандър, лимонова кора на прах, червено сандалово дърво на прах, шикакай, чимен, сапунени ядки (на теб явно не ти трябва превод, но го давам за общо инфо тук Peace)

# 36
ivka_007, колко време продължава сърбежът и от самото начало на ползване на къна ли е, или откакто ползваш готовите смеси?
Аз се замислям да разредя цялостното къносване и да мажа само в корените няколко месеца. Имам чувството, че косата ми леко губи еластичност от наслояване на къна по нея. Мисля и да пробвам готовата смес за тъмно кестеняво, така ми се е приискал оттенък на кафе...

# 37
  • Пловдив
ivka_007, колко време продължава сърбежът и от самото начало на ползване на къна ли е, или откакто ползваш готовите смеси?
Аз се замислям да разредя цялостното къносване и да мажа само в корените няколко месеца. Имам чувството, че косата ми леко губи еластичност от наслояване на къна по нея. Мисля и да пробвам готовата смес за тъмно кестеняво, така ми се е приискал оттенък на кафе...

Ох, ми не съм сигурна дали е от както ползвам готовите смеси  newsm78, но сърбежа е ужасен. Дали не ми се е изсушил скалпа  newsm78 И аз се замислих за това, да слагам само на корена, защото имам бели коси и няма как без изобщо да се боядисвам. А и не знам защо, но цвета на косата ми е доста различен, в корена е един в средата друг и на краищата трети, защо се получи така, не знам  Thinking

# 38
  • София
Stela_B аз съм ползвала сирийски сапун за косата. Не ми изсушаваше скалпа, но има по-слабо измивно действие от сапун, разработен за коса. ..................................................Хрумват ми две неща, може би си ползвала поне едното, ако се повтарям, извини ме. Масло от вечерна иглика и етерично масло от лайка. ....................

Мерси, много за отговора!    bouquet
Пробвала съм доста масла, но точно тези двете не  съм. Дано да помогнат. Когато е студено обаче силно ми се наелектризира косата след третиране с масла(не знам защо) newsm78 ?
Пробвах сирийският сапун сутринта и до момента нямам сърбеж, но наистина има по-слабо измивно действие. Преди известно време пробвах метода water only, но не можах да свикна. В интерес на истината точно тогава нямах почти никакъв сърбеж, тъй като проблемът ми е точно сухия скалп.

# 39
  • в белята
dragon8 благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

# 40
  • София

Ох, ми не съм сигурна дали е от както ползвам готовите смеси  newsm78, но сърбежа е ужасен. Дали не ми се е изсушил скалпа  newsm78
Аз по принцип си го имам сърбежа от една година(появи ми се когато от руса преминах на тъмно кестенява с без-амонячните бои), но след първите къносвания се видях в чудо от сърбежи и започнах да чета безброй чужди сайтове.
Съветите бяха да премахна всякакви киселини-индиго, амла, лимонов сок и др.  Много важно е с къната да не се седи повече от 2 часа, при сух скалп.  В момента нямам проблеми след къносване. Също така приготвям къната само с жива вода. Къносвам само корените и през 3 месеца цялата коса.
Косата ми винаги е цъфтяла, а в момента нямам този проблем. Има изключителен блясък и се сгъстява с всеки изминал ден.

# 41
  • Пловдив

Ох, ми не съм сигурна дали е от както ползвам готовите смеси  newsm78, но сърбежа е ужасен. Дали не ми се е изсушил скалпа  newsm78
Аз по принцип си го имам сърбежа от една година(появи ми се когато от руса преминах на тъмно кестенява с без-амонячните бои), но след първите къносвания се видях в чудо от сърбежи и започнах да чета безброй чужди сайтове.
Съветите бяха да премахна всякакви киселини-индиго, амла, лимонов сок и др.  Много важно е с къната да не се седи повече от 2 часа, при сух скалп.  В момента нямам проблеми след къносване. Също така приготвям къната само с жива вода. Къносвам само корените и през 3 месеца цялата коса.
Косата ми винаги е цъфтяла, а в момента нямам този проблем. Има изключителен блясък и се сгъстява с всеки изминал ден.

Ами аз не искам да премахна индигото или амлата, защото не искам червен цвят. Искам да е по-кестенява. Ще опитам като я държа 1 час и ще къносвам само корените , а цялата по-рядко.

# 42
  • Пловдив
Аз си изхарчих готовата смес за измиване. Сега трябва да си сътворя моя.
Купила съм си : шикайкай, сапунени ядки, нийм и брингараж.
Питането ми е в какво съотношение да ги смеся, за да си измивам успешно косата с тях? Да добавям ли и амла при положение, че след всяко миене ползвам кондиционираща маска за коса?
мисля си за вариант:
40% шикайкай
40 % сапунени ядки
и по 10% от нийм и брингараж.

# 43
най-точен отговор ще ти даде собствената ти коса Wink
иначе, като замисъл, пропорциите изглеждат добре

# 44
  • Пловдив
Измих се.
Но прахообразната смес я разтворих като добавих и една натворена от мен "вода" - розова вода, протеин пшеничен, Д пантенол, глицерин. Така или иначе ще се стои поне половин час да взема да сложа нещо хубаво.
Доволна съм.  Simple Smile Пропорцията май ще си остане такава.

Общи условия

Активация на акаунт