Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 933
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
Не съм пробвала,но знам,че индийките използват гхи за косата,а тези от Шри Ланка дето нямат крави ползват кокосово масло.
има ли гхи някъде да се продава - арабски магазини или другаде

# 601
гхи има в Зоя:
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B3%D1%85%D0%B8-%28%D0% … 0%BB%D0%BE%29.658

май и по здравословните магазини съм мяркала, но не помня точно къде

# 602
Mноooго са се уляли.За същото бурканче в немско в биомагазин,където има голяма надценка цената е 5-6 евро.
По-добре е да си направиш-купуваш мандраджийско масло от млечен магазин и после го приготвяш на котлона-става лесно,има рецепти в нета.

# 603

Някой добавя ли амла в маската за лице?

Да, ползвам почистващата маска за проблемна кожа на Akamuti:

http://www.akamuti.co.uk/products/new/neem-mineral-mask-100g/

Много съм доволна.
Има я и в Зоя.

# 604
За почистване използвам куркума с малко сусамово олио,при липса-става и със зехтин.Единственият недостатък е,че после много трудно се измива и ако остане неизмито кожата жълтee.
Ето какво ми писаха от хенафокс(ако някой се интересува):
Цитат
Билките не са обработени по друг начин освен изсушени и смляни на прах. Но няма как да ги препоръчам за вътрешен прием, тъй като не разполагам с необходимата документация, изискваща се за продукти с вътрешно приложение; нямам и сигурност относно спазването на нужните хигиенни норми на производство, които са характерни за хранителните добавки.

# 605
  • София
Stela_B гребенът от каучук на каква цена е ?

Цената е под 20лв. Не помня точно. Марката е Hercules Sagemann.

# 606
За почистване използвам куркума с малко сусамово олио,при липса-става и със зехтин.Единственият недостатък е,че после много трудно се измива и ако остане неизмито кожата жълтee.
Ето какво ми писаха от хенафокс(ако някой се интересува):
Цитат
Билките не са обработени по друг начин освен изсушени и смляни на прах. Но няма как да ги препоръчам за вътрешен прием, тъй като не разполагам с необходимата документация, изискваща се за продукти с вътрешно приложение; нямам и сигурност относно спазването на нужните хигиенни норми на производство, които са характерни за хранителните добавки.
ОМ, пробвала ли си да добавиш и брашно от нахут, аз правя паста от трите - сусамово масло, брашно от нахут и куркума, с нея не ми се оцветява кожата Peace. Иначе след маска с куркума и аз съм китайче Simple Smile. Предполагах, че отговорът от Хенафокс ще е такъв, иначе на моменти съм се изкушавала от нийма.
Момичета, на 33 години явно съм решила да преминавам към по-суха кожа. Мисля, че и тази тежка зима повлия, но омазняването на кожата ми почти се загуби и сега плаче за хидратация и смазка. Помага ми само да си намажа лицето с розова вода селд измиване и преди да се е изпарила напълно, да нанеса малко масло от арган да "запечата" влагата един вид. Имате ли подобен проблем сега през пролетта? Наред с това открих, че имам непоносимост към розовия цвят на прах от Хенафокс, кожата ми щипе и видимо се зачервява от него. Пробвах в смес с други билки, както и самостоятелно, имам и сапун, който си направих с розов цвят на прах, резултатът е един и същ - щом той присъства, правя реакция. А очаквах да ми действа добре Simple Smile...

# 607
dragon8,не съм ползвала,но току-що отворих една нова книга,дето си я купих наскоро,та там има подобна рецепта за измиване,която замества сапуна-брашно от мунго,нахут или соя(последното не препоръчвам все пак),може да се добавят малки количества куркума,нийм или сандалово дърво.Преди употреба се смесва с вода,или розова вода,може мляко-краве,овче,козе и се нанася на влажна кожа.След няколко минути се изплаква-смятам да пробвам.

За сухата кожа не знам какво е,може да е вата дисбаланс.Обикновенно става зимата и това,което помага е нанасяне на различни масла-на мен ми помага зехтин,ленено олио или кимионово.Също така добре действат шеята и кокосовото масло.Също така може да пробваш някаква масkа с кисело мляко или сметана(животинска обаче).
При увеличена вата доша се прилага вата намаляваш режим.
Обаче виж дали този розов прах не е причина-ако листата са били обработвани по някакъв начин,може да дадат реакция.
Ето една витаминизираща и ободряваща маска пак от моята книга:
Прави се паста от амла на прах,мед и розова вода и се нанася на лицето.След 15-20 мин. се измива с топла вода.

# 608
ОМ, сподели коя е книгата, моля те Praynig. И аз си мисля за такъв дисбаланс, защото изведнъж от склонна към омазняване, да стана със суха кожа, не ми се вярва. Но комбинацията тежка зима+причини за безпокойство..Маската с амла ще я пробвам и мисля да си взема ашваганда за пиене. Розовият прах го изключвам направо от продуктите си, жалко, ухае чудесно Simple Smile.

# 609
На немски е,не знам дали ще ти свърши работа.И по принцип е за Аюрведата като цялостна система,а грижите за косата и кожата отделно са само няколко страници,поне това което прехвърлям като съдържание за момента.
Ашвагандхата е хубаво нещо,но ако имаш сериозен дисбаланс може би ще трябва нещо по комплексно-при всички положения съчетай с ежедневни масажи на цялото тяло.Има хубави масла,но не знам дали ги внясят в Бг-примерно Бала помага при изтощение.А бадемово с бала, капнато в носа успокоява нервната система.

# 610
На немски е,не знам дали ще ти свърши работа.И по принцип е за Аюрведата като цялостна система,а грижите за косата и кожата отделно са само няколко страници,поне това което прехвърлям като съдържание за момента.
Сподели, коя е книгата  Praynig, Biiiiiiitte  Mr. Green

# 611
Намерих теми в онзи форум как успешно се изсветлавала и махала къна в някаква степен безвредно - със спрейове като Sun-in и John Frieda. Понеже не се занимавам с поръчки от сайтове, и видях еквивалент техен в DM http://2.bp.blogspot.com/-_NP_yo0b3h4/T1aN-X6VqjI/AAAAAAAADPY/u3 … 0/000+Balea+3.png, сложих си го на косата, от 1 нанасяне, от дължините съм много доволна, има още меден оттенък от къната, но мноого притъпен, а корените, които са ми тъмни руси, още не са изсветляли достатъчно.  
Препаратите изсветляват на базата на лайка, кислородна вода, но контролирана реакция, и лично на мен, ми се струва, че премахнаха част от къната

# 612
katti79, много приятен цвят си получила, много обичам снимки, които показват матиращия ефект на катама върху светла коса Heart Eyes.
Давам линк към страхотен блог за козметични рецепти на английски, със съставки, коита намираме в готовите продукти. Ползата е не толкова, че можем да си ги направим сами, трудно ще се намерят суровините, но има отлични обяснения за действието и ролята на различните съставки в шампоани, балсами, маски и т.н. Секцията за грижа за косата дава подробна информация за структурата на косъма, типовете коса, как да си подберем подходящите продукти за специфичните ни потребности, филмирането е разнищено в поста What the heck is build-up?, пояснено е от кои съставки и при какви условия и честота на употреба може да се очакват проблеми от филмиране. Много подробно се разглеждат маслата. Супер ценна информация, за да се научим да разшифроваме състава Peace:
http://swiftcraftymonkey.blogspot.com/p/hair-care.html

# 613
Кати,ето я книгата:
http://www.amazon.de/dp/3038190497/ref=rdr_ext_tmb

Не знам до каква степен е автентична.Все пак е за общи насоки,при наличие на проблем си трябва аюрведичен лекар.Примерно аз пия някои препарати в момента,но изписаните ми дози определено се разминават с тези от книгата.Пък този автор се оказа основател на една аюрведа практика,в която съм ходила,но ме е бератвал автентичен аюрведа лекар.Та не знам защо има такова разминаване.
Отделно трябва малко ровене из нета за разните растения,защото в книгата са написани с 1-2 имена,пък като тръгнеш да ровиш в нета,изкачат още няколко-на санскрит,на хинди,на народен език,на латински,на незнам какво си.

# 614
Намерих теми в онзи форум как успешно се изсветлавала и махала къна в някаква степен безвредно - със спрейове като Sun-in и John Frieda. Понеже не се занимавам с поръчки от сайтове, и видях еквивалент техен в DM http://2.bp.blogspot.com/-_NP_yo0b3h4/T1aN-X6VqjI/AAAAAAAADPY/u3 … 0/000+Balea+3.png, сложих си го на косата, от 1 нанасяне, от дължините съм много доволна, има още меден оттенък от къната, но мноого притъпен, а корените, които са ми тъмни руси, още не са изсветляли достатъчно.  
Препаратите изсветляват на базата на лайка, кислородна вода, но контролирана реакция, и лично на мен, ми се струва, че премахнаха част от къната

Тези спрейове дали вредят на косата... Rolling Eyes?

Общи условия

Активация на акаунт