Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 942
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
Lodsi , да не би да ти е прекалено дълга косата  newsm78
аз точно заради цъфтеж, ама не цъфтеж ами направо цепене на косъма на две по средата от блондор и бои, започнах с къната - и резултатът беше, че цъфтежът спря, косата ми оживя - докато нанасям къната усещам че сякаш оживява, като я измивам и след това също, усещането е както като бях с коса, никога нетормозена от химии.

# 556
Stela_B гребенът от каучук на каква цена е ?

# 557
И аз съм си мислела,че може да е от фризьора, защото нещата съвпадат, ходя при него, от както се къносвам  newsm78

# 558
  • София/Горна Оряховица
По въпроса на Kalina. се замислих за онова, което dragon8 казваше за кокосовото масло и как не прониква в косата, ако има филм около нея. Сега не ми се търси поста, но си спомням, че тя спомена, че и къната "филмосва" косъма. Навежда ме на мисълта, че от много къносване може да се получи доста стабилен филм около косъма и така много трудно да навлизат в сърцевината на косъма всякакви овлажняващи продукти. Не претендирам за верни разсъждения, май само си чеша клавиатурата. 

Иначе засега май решението е само здраво подстригване  newsm78 .

Аз се подстригах преди 2 дена, свалих 20 см коса, сега останалото изглежда много живо и плътно (от коса до кръста, буквално, влизаше ми в дънките с ниска талия  Laughing ). И обема стана повече, преди явно косата тежеше. А след едномесечно мацане с кокосово масло (не се къносвам) има такъв прекрасен блясък, че не мога да й се нагледам  Heart Eyes  Blush .

# 559
bobz ,много логично, къносването си е направо като протеиновата терапия ,която също уплътнява и втвърдява косъма и при прекаляване може да доведе до пресушаване и начупване/не съм правила такава терапия,няма смисъл при мен, а едва ли ще има и ефект, при положение,че се къносвам/ 

# 560
  • София
zigizagi, сешуар и преса не ползвам  Peace
Blondie_ , да, косата ми е дълга, вече под средата на гърба  Rolling Eyes

# 561
Lodsi , защо не пробваш да я скъсиш, така или иначе с грижите,които полагаш ,ще израсте бързичко , а и краищата ще са здрави.

# 562
Lodsi , в един форум, където чета има различни теми, на тази тема, говори се за henna overload и че всичко е било много добре, до един определен момент, когато започва цъфтеж - тоест за всяка коса има един строго определен момент когато се е наситила. Аз правя само глосове и не мога да коментирам. Но мисля че ако си правиш само глосове завбъдеще за поддръжка няма да имаш проблеми. според мен не може да се поправят тези цъфнали връхчета и е най-добре да си скъсиш косата, за да не плъзнат нагоре  Sunglasses аз когато имах цъфтеж се постригвах 2-3 пъти в месеца
Цитат
I have, only I didn't really know it was henna until I started reading about others having problems. At first my hair was great - I was doing henna glosses and absolutely loving the color, but all of a sudden I started noticing that my hair started breaking off for some reason.

I was doing everything I could think of to keep my hair moisturized, but I just kept seeing these little broken bits of hair every time of would run my fingers or a comb thru my hair.

My hair is naturally coarse so as I henna'd, my hair started to feel coarser and drier and drier - almost like plastic. Even clarifying, getting a water filter ( for hard water), oiling with various oils - nothing seemed to help. I asked around, but every one I spoke to seemed to have such good results with henna that I never would have thought henna could be my problem.

If someone hennas with good results, that's wonderful, and I would be the first to congratulate them. But just because their hair is spectacular with henna does not mean every one else's hair will be spectacular with henna. I think everyone knows that we all have different hair and one size does not fit all.

Ok, so after my breakage got so out of hand that I just couldn't do anything else with it. I decided to cut it all off. I mean down to 2" from my scalp. I was miserable with short hair, but I felt it was the only way to get back on track - nothing would stop the breakage.

So what makes me think it was henna? Well, as I said I cut my hair down to 2" and have had regular trims, no hair dye, no perms, nothing as I'm regrowing it. Because everyone else kept saying it just couldn't be henna, I decided to try a full head henna gloss again. Initially, my hair felt and looked great - just like before - so I did it again a few more times. To my horror, I have just recently started noticing those darn short broken hairs again:mad:. The only thing I have used on my hair is the henna, so I truly believe in my heart that henna is what caused my breakage problem before and if I don't knock it off and get it under control, I just might be in the same boat again :shudder:.

Now, before anyone says anything about genetics, as a child my hair was at my tailbone, and at the time before my previous breakage had gotten so completely out of control my hair was at my waist - full hemline. Then the breakage started, and it literally looked as if some mischievous little sprite crept into my room every night for months and secretly snipped little bits, pieces and chunks of my hair away:confused:.

For me it seems like there is a magic number or something. My hair takes henna just fine until I hit that "magic number" of times using it and then it was just too much for my hair.

OP, I often feel like some people really take it very personal when someone says they have had a problem with henna. I wonder why that is? If someone's hair reacts badly to a shampoo that everyone else raves about, most people just shrug and pass it off as "everyone else's hair is different". But there's something different about someone claiming to have had a bad experience with henna. This is why when I inquired a couple years back (different forum) if anyone else had issues with henna, and the unanimous and in some cases indignant response was "NO!!". I assumed it just couldn't be henna and didn't bother asking any more:shrug:.

I guess the invaluable lesson I learned was/is know thyself,LOL.

# 563
  • София
Момичета, много ви благодаря   bouquet
Blondie_, изчетох статията с интерес!
И хем миналата седмица ходих на фризьор за обиране на връхчетата смятам днес да отида и да я скъся с около 4 пръста, да видим какво ще е положението.
Не ми се искаше да минавам на боя понеже още нямам много бели коси и с къна косата ми не изглежда зле, но...
Друго, което съм забелязала, че че цъфти горния слой, т.е. тази част от косата, която се допира най-много в якета, облегалки и т.н., така че и механичното въздействие си има значение...

# 564
По въпроса на Kalina. се замислих за онова, което dragon8 казваше за кокосовото масло и как не прониква в косата, ако има филм около нея. Сега не ми се търси поста, но си спомням, че тя спомена, че и къната "филмосва" косъма. Навежда ме на мисълта, че от много къносване може да се получи доста стабилен филм около косъма и така много трудно да навлизат в сърцевината на косъма всякакви овлажняващи продукти. Не претендирам за верни разсъждения, май само си чеша клавиатурата. 

Иначе засега май решението е само здраво подстригване  newsm78 .

Аз се подстригах преди 2 дена, свалих 20 см коса, сега останалото изглежда много живо и плътно (от коса до кръста, буквално, влизаше ми в дънките с ниска талия  Laughing ). И обема стана повече, преди явно косата тежеше. А след едномесечно мацане с кокосово масло (не се къносвам) има такъв прекрасен блясък, че не мога да й се нагледам  Heart Eyes  Blush .

Не бях се замисляла, наистина има логика...може би затова и не виждам ефект от маските  newsm78
Но това означава, че тази коса освен да се подстриже, друго няма да помогне.
Права си, че това е решението, но в момента косата ми е 2-3 пръста над раменете, така че няма закъде много да режа и без това и с толкова къса не се харесвам  Sad
Преди 20 дни се подстригах, но пак цъфти...

# 565
Лодзи, при условие, че ползваш толкова професионални уреди и продукти, не си ли се замисляла за момент, че може да е от тях? Защо не пробваш да спреш всички тях и да слагаш на косата само натурални продукти? Дори не и шампоани. Да я измиваш дори с билките? Остави я малко да си почине.
Аз също използах известно време само професионални продукти за коса, но разлика нямаше независимо от цената им.

# 566
  • София
Преди да започна да използвам изцяло професионални продукти за коса ползвах билки (сапунени ядки, амла и шикакай) и сапуни за коса (shampoo bars, поръчани от американски сайтове) Все още имам останали 2 бр. сапуни, които предлагах няколко пъти и тук, но за съжаление няма желаещ да ме отръве  Sad. Не че бях недоволна, но се засили ринита ми от тях. Като се изкъпя със сапун за коса и после кихам 2 часа, много беше неприятно. Та всъщност от миналата пролет съм на професионални продукти за коса.
Мисля си по-скоро, че къната наистина е направила филм и пречи на продуктите да проникнат в косъма  newsm78

# 567
Lodsi, първо, извини ме, че и аз се фокусирам над състоянието на косата ти Blush. Коприната на Чи с копринени протеини ли е? Ползваш ли и други продукти с протеини?
Може би твоята коса е предразположена да поема доста от смолистите вещества в къната, които особено при често прилагане на топлина да образуват доста нееластичен повърхностен слой върху косъма. Срещала съм в теми подобни случаи, като коментират, че комбинацията от къна и други протеинови третирания може да доведе до крехък, дехидратиран косъм. Особено ме впечатли това, което беше написала за комбинацията от преса и маска - маската има ли протеини? Може да греша, но бих спряла къната Peace, а по възможност и топлината.
 Имаше случай на непоносимост към къна и индиго в темата. Тай се отказа от тях заради алергична реакция, колкото и да й харесваше да ги ползва. Може би и твоята коса ще се чувства по-добре без къна Peace. Ето тук красноречиви снимки на цъфтяща и чупеща се коса, която е къносвана:
http://forums.longhaircommunity.com/showthread.php?t=3841
Това само показва, че къната не е амброзия за косата, а само един от възможните продукти.

# 568
bgroza, благодаря за пояснението за маслото от мирта. В сайта са го описали като летливо, което за мен значи етерично, но съотношението цена:количество ми прави това предположение малко вероятно. Етерично масло да е толкова евтино не ми се вярва. Интересно, но втората ми опаковка лаврово масло мирише леко по-различно от първата. Не, че мога да си направя конкретен извод от това, само споделям наблюдения.

# 569

Общи условия

Активация на акаунт