Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 880
  • 781
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря пергола.   bouquet Почвам да чета.

# 706
Здравейте момичета, не съм се отбивала скоро при вас.
Само да отбележа, че преди седмица се правих втори път с катам/касия и съм още по-доволна, а качеството на косата видимо се подобри, много съм хепи  Laughing  Сега отивам назад, да ви чета.

# 707
Кехлибарен надали ще намеря в България, но звучи интересно Simple Smile. За какво е?

За поддържане на влагата,регенерация,също се използва и при кожни проблеми-това най-общо казано.Иначе може да попиташ Иван Митев-минералотерапевт.Моят е от него,но е купуван отдавна:
http://bgminerali.com/?catalog

dragon8 ,а знaеш ли къде ги правят тези масажи професионално,а не като СПА процедури?За София знам къде,за Варна четох за някaква д-р Янева,само не знам дали още е там.
ОМ,благодаря за инфото за кехлибарения прах  bouquet. Относно масажа, в София знам за д.р Заркова, предполагам нея имаш предвид, а за Варна съм попадала на този център:
http://www.universum-medical.com/bg/index.htm
Никога обаче не съм имала удоволствието от подобна терапия. Честно казано, имам скептично отношение към аюрведа специалисти в България. По мое лично възприятие и от прочетено по въпроса, трябва да се учи на място и години наред аюрведа, да попие човек всичко от изключителни учители. Минават и тежки изпити, чела съм, че трябва да разпознаят с вързани очи поне над 100 вида билки, ако помня правилно цифрата. Аюрведичен специалист, който не може да ми направи качествена пулсова диагностика, и който ползва готови билкови смеси на таблетки (изключая трипхала, трикату, чаванпраш и други класически формули), няма да спечели доверието ми Peace. При това положение въобще нямам информация за аюрведа център  у нас.

# 708
  • Варна
Някой правил ли е нещо с пресни/зелени орехови листа и малки зелени орехчета?
Бях пробвала преди 10-15 г. да варя зелени обвивки от орехи, но не помня да имаше някакъв ефект
Онзиден кастрих ореха на маминка ми и си посъбрах малко, та сега се чудя дали ще има ефект върху цвета на косата, защото цвета който постигнах с кестенявата къна на Хенафокс се отми, а скоро няма да мога да отида да си купя...

# 709
dragon8,благодаря ти за инфото-и аз имах впредвид Заркова и Универсума.Относно мнението ти за аюрведа специалистите покриваш абсолютно моето мнение.

Пунчик
,аз го правя редовно.Даже миналата година си изсуших листа и ги ползвах заедно с черен чай и карамфил за бъркане на къната.
Но лятото обикновенно минавам само на листи и зелени орехи-обаче косата червенee от тях,не знам дали това ти харесва.Сварявам листите и/или орехите и ги оставям да киснат,за да наситят водата,добавям оцет и изплаквам.Всъщност сипвам отварата в един леген и топя косата колкото изрържа.
Правила съм и друго-зелени орехи правя на паста с пасатора,добавям оцет и после нанасям сместта като къна.Обаче държа малко,защото от йода главата гори.Сега даже си мисля,че май по-добре ще е да се подварят предварително и после да се пасират.

# 710
Аз съм пробвала преди време с отвара от орехови обвивки/точно по това време,ще да е било...най-много до края на юни знам ,че се събират млади зелени орехчета/.....имаше добър ефект в/у косата,но тогава още не бях толкова побеляла и ми се отразяваше добре освен на вида и на цвета й.Сега,обаче /при преобладаващи бели косми/ не мисля,че ще стане....а и да си призная е много пипкаво и цапащо/повече от къната/.Иначе,рецепти можеш да видиш тук http://www.dunov-knigi.com/griji-kosata-p-2232.html-в края на статията са,но аз да си призная  не съм ги следвала точно,по-скоро си измислях някаква моя си рецепта/отвара от обвивките,счукани костилки от маслини и карамфил слагах,да стане гъста и тъмна течност и после мажех и преспивах с коса завита със стреч фолио и тюрбан отгоре/.В момента имам настойка от млади зелени орехчета в силна домашна ракия/правих я като противопаразитно лекарство-за вътрешна употреба/,и от време на време,преди миене на косата си втривам по малко от нея в корените/редувам с мазането с масла/.
ОМ,не съм забелязала да червенее...или поне на моята коса се получаваше по-скоро пепелив оттенък/понеже тогава бях още червенокоса и ми се променяше цвета към по-тъмен/.А,за горенето от йода-може и да си права,даже си е баш логично....но аз съм ги ползвала само в настойка и в отвара и не ми е правило проблем.

# 711
*Люба*, а костилките на маслините с какво ги чукаш?

# 712
  • Варна
Благодаря ви много   bouquet Червеникавия отенък не ми е проблем, никак даже Simple Smile Довечера ще взема да ги сваря, ще ги оставя да се накиснат и утре ще се полея/нацапотя Simple Smile

# 713
*Люба*, а костилките на маслините с какво ги чукаш?
С чук-а за пържолите/но ги слагам в найлонов плик,че да не чистя много после/.Иначе съм пробвала и в хаванче с дървено чукало-ама не става/т.е. става, ама е много зор/.

# 714
  • Варна
Въпрос към  опитните в боядисването с къна. Косата ми е тъмно кестенява,
с дебел косъм възможно ли е с ХенаФокс да я просветля до рижо?  Почти
съм сигурна, че е невъзможно... ама пусто... надеждата последна умирала
казват. Не отказвам и друга алтернатива за естествен метод за оцветяване
на косата в този цвят http://4.bp.blogspot.com/-uIBm9ISoEA4/T2TXJZvs8NI/AAAAAAAAASI/Rg … 00/Red%2Bhair.jpg
Съвети и предложения приемам всякакви Wink

# 715
  • Варна
Снощи, докато търсех карамфила, за да го добавя към орехчетата и ореховите листа, открих и останалата 1/4 къна от предното къносване. Открих и желатина, който бях взела, след като четох нещо за маски с желатин. И сега се чудя дали да не смеся всичко  newsm78.
Да си загрея довечера орехово-карамфилово-маслиненокостилково-канелената отвара, да добавя желатин и после и къната и да не преспивам с нея, а наистина да я оставя само 3 ч.  newsm78
Как мислите? Дали ще се получи добре?

п.п. Канелата я добавих, защото отварата ми замириса неприятно, докато я варих снощи, но днес открих, че така или иначе се ползва за коса Simple Smile

# 716
Въпрос към  опитните в боядисването с къна. Косата ми е тъмно кестенява,
с дебел косъм възможно ли е с ХенаФокс да я просветля до рижо?  Почти
съм сигурна, че е невъзможно... ама пусто... надеждата последна умирала
казват. Не отказвам и друга алтернатива за естествен метод за оцветяване
на косата в този цвят http://4.bp.blogspot.com/-uIBm9ISoEA4/T2TXJZvs8NI/AAAAAAAAASI/Rg … 00/Red%2Bhair.jpg
Съвети и предложения приемам всякакви Wink
изсветляване няма да постигнеш, защото изтеглянето на пигмент е химическа и агресивна процедура, затова какво правя аз - използвам слаба боя за кратко, колкото да просветля косъма малко, ии мацам смеси от билки за окончателен цвят , така вредната процедура ми е сведена до минимум Wink

# 717
  • Варна
А пробвали ли сте варианта за изсветляване с дестилирана вода + мед + канела/кокосово масло/зехтин?

# 718
  • В полите на Пирин планина
А пробвали ли сте варианта за изсветляване с дестилирана вода + мед + канела/кокосово масло/зехтин?

Аз -да - миналото лято. Но става мноооого бавно и ефектът е минимален и то на сравнително светлата ми коса. Освен това косата придобива топъл отенък и пепеливото като тон изчезва - ства медно златиста. Ето я - http://media.snimka.bg/6156/018567177.jpg?r=0
Пробвах и със силна отвара от лайка и с касия, но пак е така - лек ефект, като от касията даже придобивах заленикав отенък  Crossing Arms

# 719
  • Варна
Благодаря за отговорите... знаех си... че няма да стане.
Сега да видим какво ще каже майстора с ножицата Wink

Общи условия

Активация на акаунт