Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 890
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
bgroza, благодаря  bouquet. От форума ми бяха пратили гъбка и я гледах около година, но голяма игра с това мляко всеки ден, а и просто не успявахме да консумираме цялото количество кефир. Сега искам ето тази закваска и ще поекспериментирам малко да видя как да я вложа в сапуна, не знам как би се получило с кефир от гъба:
http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=17256&a … 4342&tursene=кефир
Наред с това ми е интересно, ако забъркам закваската с малко прясно мляко, дали би се получила хубава маска за лице. Когато имах гъбата, се мажех с кефир и резултатът беше много освежена, стегната и чиста кожа Peace. Естествено в сапуна бактерийките няма как да оцелеят, но малко протеинчета, а и млечната киселина дали би свалила pH? Трябва да се пробва Simple Smile.

# 691
Здравейте, нямам възможност да прочета всички теми и затова ще попитам  Peace
Косата ми е черна / боядисвам я/, естествения цвят май е нещо тъмно кестеняво, имам малко бели косми, малко, ама на черна коса се виждат много. Маааааалко под раменете е като дължина, нямам конкретни проблеми. Иска ми се да пробвам с по-щадящи продукти и затова се насочих към къна и индиго, та да попитам
-ще се получи ли наситен черен цвят и върху корените?
-за тази дължина какво съотношение ще ми препоръчате?
-ще се справя ли сама с боядисването, или евентуално с малко помощ?
-колко траен е цвета?
Благодаря предварително  bouquet

# 692
dragon8,а с тази натриева основа не е ли малко опасно да се работи?Къде бъркаш сапуните?Перлен прах имам и наистина прави пилинг,но доколкото съм чела-той е от изкуствени перли,естествените растат много дълго и са много скъпи.Може да пробваш и с кехлибарен прах,но мисля,че ако целта ти е избелващ ефект,той не действа така.

# 693
dragon8, тази закваска представлява изсушена кефирна гъба! Вземи от някое момиче от форума и си я изсуши.Или попитай в темата , дали някой може да ти даде вече изсушена гъба. Тия са за убиване -8 лв.за нещо,което само се размножава  страшно бързо, без грам усилия от тяхна страна!
Аз също се мажа с кефир, има леко избелващо действие и прави кожата ,както ти си описала.
Ние с мъжа ми си пием кефира по всяко време , сега правя по ок.300-400 мл,колкото да поддържам гъбата , иначе зимата - по ок. 1 литър дневно.

# 694
Идеята ми беше от аюрведичния масаж със сусамово масло, следван от обтриване с брашно от нахут или друго бобово.
моля те малко повече инф за този масаж /имам сусамово масло, което практически си седи/
защо точно брашно от нахут? какво следва след това брашно - крем за лице, тоник?

# 695
dragon8,а с тази натриева основа не е ли малко опасно да се работи?Къде бъркаш сапуните?Перлен прах имам и наистина прави пилинг,но доколкото съм чела-той е от изкуствени перли,естествените растат много дълго и са много скъпи.Може да пробваш и с кехлибарен прах,но мисля,че ако целта ти е избелващ ефект,той не действа така.
ОМ, мога да кажа, че с натриевата основа не е безопасно да се работи, но при разумни предпазни мерки всичко е наред. Сапуните ги правя вкъщи, ако това ме питаш. Количеството NaOH, което ми трябва, е толкова малко, че като го разтварям на терасата, нямам проблем с изпаренията. Реално е опасно, само ако разлея разтвора, а той е не повече от половин литър. Перленият ми прах е от речни перли, 100% ще са изкуствено отгледани във ферма за бисерни миди или нещо от сорта. Кехлибарен надали ще намеря в България, но звучи интересно Simple Smile. За какво е?

# 696
Идеята ми беше от аюрведичния масаж със сусамово масло, следван от обтриване с брашно от нахут или друго бобово.
моля те малко повече инф за този масаж /имам сусамово масло, което практически си седи/
защо точно брашно от нахут? какво следва след това брашно - крем за лице, тоник?
Сусамовото масло се води почти универсално в аюрведа за масажни процедури. Разглеждат го като саттвично масло, носещо баланс на дошите и подхранващо тъканите, нервната система и кожата. Брашното от нахут отлично попива остатъците от маслото и прави много нежна ексфолиация на кожата, без да я драска. След него може нищо да не следва Simple Smile, освен изплакване с вода. Масажът с брашно от бобово растение смесено с билкови пудри, е известен като удвартана, самата смес често наричат убатан, но мисля, че има доста вариации. Ако целта е не само козметична, но и лечебна, аюрведичният лекар назначава състава на сместа. Такъв масаж подобрява лимфния дренаж, кръвообращението, ускорява стапянето на мастната тъкан, излющва мъртви клетки, подходящ е главно за хора тип Капха и отчасти за Капха-Питта и Капха-Вата, тоест с преобладаващ жизнен елемент Вода и Земя. За Ватите не е добър, особено ако се нанасят пудрите на суха кожа. Но, ако първо се направи маслен масаж и после се втрие нежно брашното, няма проблем. Можеш да смесиш брашно от нахут с куркума, манджиста, нийм например. Ето видео с удвартана на цяло тяло:
http://www.youtube.com/watch?v=iYRMmx-hwVY
Ето и за лице нещо подобно:
http://www.youtube.com/watch?v=ZlJMguIo3Qg
Бях давала сайта на Пратима, там има почистващи пудри за лице на същия принцип:
http://www.pratimaskincare.com/face/cleansers
В съдържанието на продуктите са дадени съставките Peace.

# 697
-ще се получи ли наситен черен цвят и върху корените?
-за тази дължина какво съотношение ще ми препоръчате?
-ще се справя ли сама с боядисването, или евентуално с малко помощ?
-колко траен е цвета?
Благодаря предварително  bouquet
Здравей, D_e_s_i_t_o, доколкото разбирам искаш черен цвят. Точка по точка Simple Smile:
- Наситен черен цвят в корените може да се получи в две стъпки, първо къносване, после нанасяне на индиго. Не мога да предвидя как косата ти ще поема цвета, затова може да се наложи повече от едно мазане до постигане на интензивен и наситен цвят. А може да стане и от един път Peace.
- Не препоръчвам съотношение за черен цвят, тоест смесване на къна и индиго. Препоръчвам две отделни намазвания, както писах по-горе, първо само къна, после само индиго.
- Дали ще се справиш сама, няма как да се прецени. Ако се боядисваш сама, вероятно ще успееш и да се къносаш сама без проблем. Ако има кого да помолиш за съдействие, защо не за първия път поне Simple Smile?
- Трайността на цвета е относителна и индивидуална както при боите, така и при къната и индигото. Зависи как косата ти поема пигментите, колко често я миеш, дали й правиш често маски, които могат да извличат по малко от цвета...Мога да ти кажа как е при мен - къносвам веднъж месечно цялата коса по принцип, но имам доста бели косми, които искат по-чести къносвания само в корените. Затова корените ги мажа на около 2 седмици, главният ориентир за честотата е просто видът на косата ми. Веднъж като се къносаш, ще видиш за колко време ще трае цветът при теб. Ако две стъпки ти се вижда сложно, компромисен вариант е сместа на Хенафокс за черен цвят, при малко бели косъмчета би трябвало резултатът да е добър Peace. Една опаковка от 100 г. ще ти е достатъчна за 1 нанасяне по цялата дължина.

# 698
Само да добавя, това "малко под раменете" при гъста коса може да значи, че ще трябват повече от 100 гр. По снимка ще е по-лесно да кажа количество Peace.

# 699
dragon8 , благодаря за отговора Peace
Предполагам, че готова смес имаш предвид билкова боя за коса-черен цвят.
Само още нещо да попитам-дали ще хване върху боя и съответно ако не съм доволна от резултата, отгоре дали ще хване боя newsm78
Иначе да, косата ми е гъста, но пък си е черна от години и реално  само в корените се налага да се боядисва Peace

# 700
D_e_s_i_t_o, да, нея имам предвид, то пък сега няма наличност Simple Smile.
Ако трябва да оцветиш само корените, ще е минало време от последното боядисване, така че няма да е точно "върху боя", а на израстнала небоядисана коса, няма да е проблем. Ако после поискаш да се върнеш към боя, също смятам, че ще се получи при черен цвят с амонячна боя, само остави известен интервал, 3 седмици например, между къносването и боядисването. Това е принципна ситуация, имаше случай в темата на супер упорита коса, която не иска да "хване" къна, това няма как да го предвидя Peace.

# 701
Кехлибарен надали ще намеря в България, но звучи интересно Simple Smile. За какво е?

За поддържане на влагата,регенерация,също се използва и при кожни проблеми-това най-общо казано.Иначе може да попиташ Иван Митев-минералотерапевт.Моят е от него,но е купуван отдавна:
http://bgminerali.com/?catalog

dragon8 ,а знaеш ли къде ги правят тези масажи професионално,а не като СПА процедури?За София знам къде,за Варна четох за някaква д-р Янева,само не знам дали още е там.

# 702
Дами, от тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483820.msg22032568#new се прехвърлям тук, защото видях едни невероятни коса, боядисани "в две стъпки". Ще споделите ли къде да прочета повече за този метод, в тази или предната тема, за да не ви досаждам да обяснявате едно и също? Много ви благодаря!   bouquet Искам да постигна тъмно кестеняв - черен цвят на косата, след като съм била и още съм с червеникава коса.   bouquet  bouquet

# 703
Може ли инфо за невежите  Praynig Praynig Praynig от 5 месеца не съм си слагала никаква боя на косата и сега съм със никакъв цвят , посъветваха ме да пиша в тази тема моля Ви помогнете , кажете как да постигна кестеняв цвят с къна  Praynig искам да съживя косата си и знам че къната ще помогне , но не  знам нищо повече. Мерси предварително

# 704
Люба ви е дала втория линк, аз ви копвам първия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=507298.0
"Индиго (английско име indigo, ботаническо название Indigofera Tinctoria) – храст, също обитаващ Азия и Африка, от който се добива текстилна боя. Изсушено и смляно на прах, се използва за оцветяване на косата в кестеняво и черно. Индигото винаги се прилага в комбинация с къна, като възможните техники са „в една стъпка” и „в две стъпки”. В първия вариант индигото се смесва с топла вода до консистенция на гъста каша и се добавя към вече отделилата цвят, предварително подготвена къна. Сместа се нанася на косата и престоява около 2 часа. Резултатът е кестеняв цвят, по-тъмен или светъл според съотношението къна:индиго и първоначалния цвят на косата. Във втория вариант косата първо се къносва, както е описано по-горе и, след отмиването на къната, като втора стъпка се нанася само индиго, смесено с топла вода с разтворена в нея малко сол за по-добро отдаване на цвят. Тук резултатът е много тъмнокестеняв до черен цвят, главно в зависимост от престоя на индигото на косата."

обаче ако нямате проблем с бели корени, можете спокойно да минете на едностъпково боядисване. а има и готови смеси/къна, индиго и някоя и друга индийска билка за разкош/, законспирирани под името 'билкови бои"; само внимавайте да няма други примеси

Последна редакция: пн, 21 май 2012, 23:12 от pergola

Общи условия

Активация на акаунт