Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 858
  • 781
  •   1
Отговори
# 765
  • на терасата
Tsugumi, боядисах се с билкова боя за коса, която съдържа и други билки, не само къна и определено ароматът е подобен на смрадлика  Peace Мисля, че идеята за етерични масла в сместа е прекрасна, ще а приложа.

# 766
Tsugumi, боядисах се с билкова боя за коса, която съдържа и други билки, не само къна и определено ароматът е на смрадлика  Peace
Нямам спомени, как мирише смрадликата, но май не е от най-приятните миризми. Да, вероятно, етернични масла ще помогнат  Peace Или смяна на къната  Rolling Eyes

# 767
Намерих една рецепта в моя книга за боядисване само със санталово дърво-1 чаша смляно сант. дърво,малко оцет и топла вода.Пише,че създавало красиви светлинни отблясъци в кестенявата коса.
Аз си забърках къната с орехови листа(стари от мин.г.),карамфил и към 1 с.л. санталово дърво.Поварих,киснах и после стоплих и разбърках къната.Следващият път обаче ще бъда по смела и ще сложа сантала директно при къната.Не знам точно какви са ми отблясъците,че тук втори ден е мрачно времето и не мога да преценя,но цвета хвана бързо,освен това косата ми се подсуши и придоби обем.
Искам да питам някой ползвал ли е куркума за обезкосмяване?Четох за обикновенна куркума,но имало и специална -Kasthuri Manjal(освен ако не е някое от многбройните и имена).

# 768
Искам да питам нещо за тази касия,с която някои се боядисват.Четох,че това всъщност е сена,не знам дали е същият вид,като този дето се пие за разхлабване,но ми стана интересно след боядисване дали има подобно действие?

# 769
OM, не е същата.От един род са , но не са един и същи вид. Мисля, че dragon беше ползвала тази за пиене-смляни листата и добавени в друго . Но тя да каже.
А ти от къде взе санталовото дърво? И пробва ли го вече?

# 770
  • В полите на Пирин планина
OM, не е същата.От един род са , но не са един и същи вид. Мисля, че dragon беше ползвала тази за пиене-смляни листата и добавени в друго . Но тя да каже.

Не беше dragon8, а друга потребителка - не помня вече коя  Mr. Green

Но тя беше смилала листата в кафемелачка. Даже си спомням, че със сената се е получавал по-силен златист отенък и е излизало значително по-евтино.

# 771

Да,пробвах,малко по-назад писах.Санталовото взех от един индийски магазин,по принцип беше за ароматизация,а не за боядисване,обаче и тази работа ми свърши.

# 772
  • София
Здравейте Simple Smile
Имам едно питане към ползвалите касия - има ли риск за оцветяване в червени отенъци?
Косата ми светлокестенява, имам и доста израснали кичури, но тук-таме са се появили и бели косъмчета, които искам да прикрия някак, а не ми се ще да се боядисвам или да си правя нови кичури. Четох, че с касия е възможно да се покрият - т.е "позлатят" бели коси, но ме е страх да не станат червеникави.

Ще съм благодарна на отговори, че от две седмици седя и се чудя като Буриданово магаре Simple Smile

# 773
  • В полите на Пирин планина
Здравейте Simple Smile
Имам едно питане към ползвалите касия - има ли риск за оцветяване в червени отенъци?
Косата ми светлокестенява, имам и доста израснали кичури, но тук-таме са се появили и бели косъмчета, които искам да прикрия някак, а не ми се ще да се боядисвам или да си правя нови кичури. Четох, че с касия е възможно да се покрият - т.е "позлатят" бели коси, но ме е страх да не станат червеникави.

Ще съм благодарна на отговори, че от две седмици седя и се чудя като Буриданово магаре Simple Smile

Червена няма да станеш от касията, но се съмнявам, че ще боядисаш и белите косми.

# 774
  • Варна
Засилила съм се да си поръчвам кокосово масло (за коса и кожа), обаче нещо не се ориентирам
Това е нерафинирано кокосово масло на цена 11,65 за 60 мл.
А това това е студенопресовано, сурово, био на цена 24,95 лв. за 500 мл.
Отделно пък има органично непреработено на цена 11,85 за 50 гр.
Защо едните е описани като продукт за кожа/коса а другото за ядене  newsm78

# 775
Пунчик, ако ти се занимава , поръчай си от iherb. Аз имам от там екстра върджин 946 мл буркан, ок. 20 $ струва. Страхотен аромат и вкус.Мажа и лицето с него.

# 776
Здражейте ! Simple Smile четох доста за къната ,индигото и останалите подобни , но не разбрах това което ме интересуваше прочетох другите две теми за къната. Значи моята коса е почти черна (много тъмно кафяво ) искам да стане по светла ,дори с малко , но не искам да се боядисвам. Може ли някоя от вас която има опит да ми каже някаква рецепта за преминаване от тъмно кестенява към светло кестенява коса ?
http://hennafox.files.wordpress.com/2009/10/d182d0b0d0b1d0bbd0b8 … d182d0b5-copy.pdf гледах тези рецепти дали ще имат ефект ? и да ви попитам след като се къносам не може да се боядисвам докато не израсте цялата коса ? и колко бързо пада каната като шампоан оцветител ли е?

# 777
Много трудно можеш да станеш светла само с къна . Ако искаш да се боядисваш само с къна ,слагай само касия ,като я оставяй да престой поне 12 часа. след време може и придобиеш златист отенак на слънце . иначе къната изобщо не пада , особено ако се направиш тамна- черна после няма махане , само с израстване ще се отървеш от черното.Аз в момента също съм тъмно кафява и съм пред дилема дали да се направя черна или кафява с къна, но като знам че се маха трудно после доста се чудя. иначе във сайта на  hennafox вече са пуснали и готови смески къна за светло кестенява ,кестенява , тъмно кестенява и черна. може да пробваш и с тях например с кестенявото за да няма голяма разлика в корените и цвета надолу а така и няма вероятност да обаркаш пропорцийте както аз направих веднъж

# 778
нова тема?

# 779
От скоро се къносвам и нямам много опит, как стои въпроса с морето и къната? Доста ми е прорасла косата и ми се иска да се боядисам, но една приятелка ми каза, че щяла да ми се разтече къната от морската вода, вярно ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт