Къна и билки за хубост - Customized decision

• 113 147
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
ами да - като гледам - точно оттук са превеждали
на шишенцето пише 'вносител..., произведено във Франция'. това, според теб, покрива ли мин допустимата инф? на фона на пространните обяснения на 'зоя' например, за производител, сертификати и т.н., гиза се представят пестеливо в детайлите.

а що се отнася до кигелия екстрат - 18лв за 5мл ми се вижда прекалено щедро вложение. колко време мислиш, че трябва да го ползваш, преди да отчетеш реална антигравитация, дай боже и напомпване? Mr. Green 

Ами честно казано, могат да са по-обстойни в инфото, особено за производител. Взех си масла от моркови, нийм и вечерна иглика. Не ми изглеждаха в оригинални опаковки от производителя, а като разфасовки по-скоро. Действат ми добре обаче, та го преживявам. Зоя пък лично за мен твърде много се вживяват в био и органик тематиката, на която въобще не отдавам такова значение Peace. Но най-брилянтното инфо, което съм чела и на което почти припаднах от смях, беше следното:
http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=628 … 4009&tursene=ченге на сулфат&bilki_o=1
То бива гугъл транслейт, но copper sulphate в състава да се преведе "ченге на сулфат" Joy.
За кигелията, единствената ми"надежда" е в евентуална превенция Simple Smile. Ако си забъркам в бурканче от икаров, около 60 мл., да речем ще вложа 2 мл, тоест това, което е дадено като 5 % за 50 гр. краен продукт. Такова количество би ми стигнало за около месец, мисля Thinking? А за какъв ефект ще е достатъчно - да си начеша крастата Laughing.

# 91
опитайте със спирулината, да. имаше разлики между тях, хлорелаата е с повече хлорофил, но като хранителни вещества са си и двете много добри и наистина косата ми много бързо расте. За лицето съм по-доволна от ашвагандата, която понеже не се разтваря напълно поне при мен и има леко ексфолиращ ефект

# 92
Мисля, че това е темата в която искам да ви попитам: Преди 2 месеца се намацах с черна къна, която вече взе да пада, но не ми харесва и вече на места се подава цвета отдолу-между тъмно кафяв и червен. Та да искам да попитам понеже искам ТЪМНОКАФЯВ (шоколад) цвят (вече не го искам това черно  Laughing ) дали ако сложа кафява къна ще стане или ще си личи черното  Sad 

# 93
kathrinne_avon, каква черна къна си ползвала и каква кафява искаш да сложиш (марка или производител в смисъл Peace)?

Резултатът от бъркане на балсамче за устни и суха, напукана кожа:
https://picasaweb.google.com/DeyanaRacheva/YCTPVD#
2 суп.л. настърган пчелен восък
1 суп.л. какаово масло
1 суп.л бадемово масло
1 ч.л. масло от вечерна иглика
1 капсула лецитин на Валмарк
1 ч.л. мед
1 ч.л розова вода
Разтопих восъка и какаовото масло на водна баня, добавих бадемовото и маслото от вечерна иглика с постоянно бъркане. После отстраних от водната баня, сложих лецитина и постепенно добавих смесените мед и розова вода, отново с непрекъснато бъркане. Прелях в бурканчето. Мисля, че не се смеси перфектно, малка част от меда се утаи на дъното. По-голямо количество, разбито в блендер би било по-добре, но какво да го прави човек. Оставих го в хладилника да се стегне, намазах си и устните и ръцете преди лягане. Много добре овлажнява и смазва сухата кожа, восъкът в случая сякаш играе ролята на изолатор на кожата от неблагоприятни условия, импрегнант един вид. Сега съм се навила и за бито масло за тяло като това Simple Smile:
http://www.youtube.com/watch?v=5Scpjh2miD4

# 94
kathrinne_avon, каква черна къна си ползвала и каква кафява искаш да сложиш (марка или производител в смисъл Peace)?

На Арома ми беше черната и пак смятам нея да използвам. От тази Афродита не съм доволна, не ми е покривен цвета.

# 95
Честно казано, нямам спомен дали има оцветители къната на Арома, но ако има, по-вероятно да се получи по-силно оцветяване, тоест да даде кафяв цвят на косата ти. Не знам дали би било съвсем равномерно, но не вярвам да се получи фрапираща разлика. Все пак предполагам, че по-равномерен цвят би се получил след поне 2 нанасяния. Ако се притесняваш за крайния резултат, първо пробвай на отделен кичур, където черната къна е вече паднала частично Peace.

# 96
Може първо да пробваш и тази рецепта, може би би поизвлякла малко от черното:
http://hennafox.wordpress.com/2010/01/26/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%B … 0%BC%D0%B5%D0%B4/

# 97
Благодаря за бързия и точен отговор, ще опитам, а дали е възможно от тази къна да ми пада косата или е от сезона, макар че никога до сега не съм имала косопад  Cry

# 98
  • Пловдив

Резултатът от бъркане на балсамче за устни и суха, напукана кожа:
https://picasaweb.google.com/DeyanaRacheva/YCTPVD#
2 суп.л. настърган пчелен восък
1 суп.л. какаово масло
1 суп.л бадемово масло
1 ч.л. масло от вечерна иглика
1 капсула лецитин на Валмарк
1 ч.л. мед
1 ч.л розова вода
Разтопих восъка и какаовото масло на водн баня, добавих бадемовото и маслото от вечерна иглика с постоянно бъркане. После отстраних от водната баня, сложих лецитина и постепенно добавих смесените мед и розова вода, отново с непрекъснато бъркане. Прелях в бурканчето. Мисля, че не се смеси перфектно, малка част от меда се утаи на дъното. По-голямо количество, разбито в блендер би било по-добре, но какво да го прави човек. Оставих го в хладилника да се стегне, намазах си и устните и ръцете преди лягане. Много добре овлажнява и смазва сухата кожа, восъкът в случая сякаш играе ролята на изолатор на кожата от неблагоприятни условия, импрегнант един вид. Сега съм се навила и за бито масло за тяло като това Simple Smile:
http://www.youtube.com/watch?v=5Scpjh2miD4

можеш да ускориш втърдяването на масата като използваш ледена водна баня. Така при постоянно разбъркване продуктът ще започне да структурира и в последствие  мед, розова вода или другите неразтворими в масла съставки ще останат "заклещени" в кристализиралата маслена фаза.

# 99
иланг-иланг,   bouquet  bouquet.
Ще се пробва непременно, дали това е смисълът на ледената баня и във видеото за маслото за тяло Heart Eyes?

# 100
Имам една доста откачена идея, но безумно ме влече...solid perfume Heart Eyes. Искам да използвам леко видоизменена рецептата на  балсама за устни и като добавя аромат, да си направя твърд парфюм, тоест крем-парфюм Simple Smile. В нета има рецепти за основата. Чудя се дали ароматът да е парфюмно масло от Гиза, защото предполагам, че може по-добре да се смеси с такава основа, или мини парфюмче Thinking? При всички случаи ще трябва да внимавам с температурите, за да не накърня много аромата, но със сигурност ще има някаква промяна. Споделете мисли, моля Praynig.

# 101
  • Пловдив
dragon8, не съм много наясно и с парфюмите. То и те са си цяла наука.
Чисто практически - парфюмните продукти /вкл. етерични масла/ са летливи е термонестабилни. Опитай се да ги вложиш при температура не по висока от 50 градуса. Тъй като няма да ги "печеш" с часове не следва да се получи някаква промяна в характеристиките на мириса.
Твърдите парфюми, които съм виждала са на силиконова основа, защото носят добра сензорика, копринено усещане при разнасяне.
Това, което ми идва на първо четене в главата е да добавиш малко количество чисто нишесте /царевично/, което да притъпи мазното усещане. Нишестето може да се добави в маслената фаза.
Също така трябва внимателно да избереш маслата, така че да са най леки и ефирни и да имат минимален или никакъв собствен мирис.

# 102
pergola, не знам да има супер полза за кожата от восъка, по-скоро емулгатор е в случая. Предполагам, че маската няма да загуби от липсата му.

вчера повторих маската без восък - не ми се получи като консистенция. маслото се разтече по лицето ми, розовият прах не можа да хомогенизира и седеше на отделни петна. ще си купя лецетин, ако и с него не се получи някаква що-годе прилична емулсия връщам восъка.

# 103
pergola, ти пчелен восък ли си беше взела или емулгиращия восък?

# 104
пчелен /от гиза/

всичките ми въпросителни се вият около :
'Той спомага за образуването на восъкоподобен филм, който предпазва кожата от влиянията на външната среда и дехидратация от студения зимен вятър. '
'Образува тънък защитен слой, без да навлиза в порите. '

ако беше за балсам за устни-ок. е да, ама аз правя маска, която искам да проникне в порите...дали пък неправилно го подозирам, че би намалил проникването на активните съставки newsm78

Общи условия

Активация на акаунт