Къна и билки за хубост - Customized decision

• 113 131
  • 781
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
...
А,за писането,ще им пиша......,но не пазя опаковката за да им напиша партидния номер.Не,искам да ме обезщетяват-искам друг да не си причини същото нещо.
аз вече им казах. Peace
със сигурност багрилата не са само естествени. И ме съмнява да има грешка в производството. Тъй като не разбирам почти нищо от бои - няма как да дам някакво обяснение. Но ако разбера нещо от колегата веднага ще пиша.

# 76
това за обезщетението го писах в рамките на шегата, но ако наистина уважават себе си /и клиентите си/, би следвало да направят накакъв жест - все пак не са от вчера на пазара.
/макар че се сещам за една фирма с никаква история, която подмени продукт само заради претенциите ни , че има мирис на пластмаса. иначе по всички др показатели продуктът си беше читав./

dragon8, заредила съм се с водорасли, восък, алое-гел и масла, в очакване да забъркаш нещо да лицето и после да споделиш с колектива  bouquet

# 77
Така, бях на азиатска вълна и си реших да забъркам маска с оризово масло, отвара от червено водорасло и перлен прах. Затоплих оризово и сусамово масло, добавих восък и лецитин, отделно сгъстих топлата отвара от водораслото с малко пектин, смесих двете фази и всичко си беше ок, като изключим рибния "аромат" от водораслото Mr. Green...Но при добавянето на перления прах всичко се обърка и получих нещо като полузасъхнал латекс със сбити гранулки вътре Rolling Eyes - отиде в мивката естествено.
Аз не се отказвам лесно, втори опит - сполучлив Peace.
2 суп.л. дестилирана вода, затоплена, но без да пари
1 равна ч.л. пектин
1 суп.л. оризово масло, леко затоплено
1суп.л. ленено масло, леко затоплено
1 капсула лецитин 1200 мг (на Валмарк)
1/3 ч.л. нийм на прах
1 ч.л. глицерин
2 капки кедрово масло
2 капки лавандулово масло
1 капка масло от гераниум/индрише
1 капка масло от смрадлика
1/2 ч.л лимонов сок
Смесих оризовото и лененото масло с лецитина и затоплих леко. Отделно разбърках пектина в топлата вода (трудно се бърка).Смесих маслата и пектиновата каша с доста здраво бъркане, такова малко количество не позволява миксер или нещо от сорта. Добавих нийма и пак добро бъркане. После глицерина, етеричните масла и лимоновия сок. Това е резултатът на вид:
https://picasaweb.google.com/DeyanaRacheva/IUDtpH#
Пресипах маската в чисто бурканче от кокосово масло на Икаров и хайде в хладилника. Първо намазах малък участък кожа зад ухото, да проверя за реакция, не исках да се разхубавя до неузнаваемост Simple Smile. На сутринта нямаше нищо и се намазах на почистено лице. Маската е като крем-гел на усещане. Не засъхва, трудно би се отмила само с вода. Първо я отстраних с памучно тампонче за разгримиране и после си измих лицето с вода. Усещането е като за зареждане на кожата с влага и хранителни вещества, тоест това не е почистваща, а по-скоро подхранваща и хидратираща маска. Имам чувството, че подобри тургора ми, кожата е по-сочна и еластична Peace.

# 78
pergola, алое-гелът може да ти замести сместа от вода и пектин в моя вариант. Сам по себе си също е много хубав, много съм доволна как овлажнява и успокоява лицето ми Peace. Водораслите ти какви са Simple Smile? Планирам си и балсам за устни, както и маслено-меден мехлем за ръце, защото идва годишният сезон, в който моите много страдат.

# 79
Извинявам се, ако вече е обсъждано, но тъй като не намерих нужната информация с търсачката, моля някой да сподели откъде в София може да се купи качествена, по възможност индийска къна, в различни оттенъци? Търсих из индийските магазини в центъра, но никъде не продават къна newsm78 На Графа в едно от магазинчетата преди имаха различни видове и цветове (даже беше къна, комбинирана с амла и шикакай), но сега и там нямат... В сайта на зоя.бг пък има само червена къна в момента. Моля ви да препоръчате места, където продават хубава къна  bouquet

# 80
Момичета, внимавайте каква къна купувате! Една позната си докара страхотни проблеми с косата с къна! Оказа се, че къната е от типа растения, които имат свойството да извличат тежки метали от почвата е и изключително важно да бъда отгледана по органичен начин и/или био сертифицирана, което може да ни гарантира, че е истинска и няма да навреди!   bouquet

# 81
Rita_tita, какви проблеми е направила въпросната къна и от къде е купувана?

# 82
Моят първи опит  го отчитам за успешен:
Масло от семки на диня – 3 к.л
Алое гел – 1.5 к.л
Глицеринов извлек на кафяви водорасли – 10 капки
Ет.масло розмарин – 3капки
Ет.масло портокал – 3капки
Прах от рози – на око, за сгъстяване
Съвсем малко восък, затоплен на водна баня заедно с маслото

Това е еднократна доза, която нанесох на лицето си,  след маска с манджиста и мед, което броя за почистване и пилинг. Доволна съм от резултата и смятам да правя различни варианти /с други масла например/ веднъж седмично
Само се чудя за восъка – има ли някаква полезна функция или е само свързваща? ако е второто-смятам да го прескоча следващия път

# 83
pergola, не знам да има супер полза за кожата от восъка, по-скоро емулгатор е в случая. Предполагам, че маската няма да загуби от липсата му. Надявах се да споделиш нещо за силикона от водорасли, поръча ли си такъв? Сега екстрактът от кигелия буди любопитството ми. В крайна сметка няма да стана по-млада занапред, та дали би спомогнал за забавяне комбинирания ефект от възрастта+земното притегляне Thinking? Иначе категорично не вярвам да "напомпа" бюста.
Тези дни ще си бъркам body butter с какаово масло, восък и мед, може още някоя глезотийка и ще споделя резултати и ефект.

# 84
Надявах се да споделиш нещо за силикона от водорасли, поръча ли си такъв?
ами аз съм  написала 'Глицеринов извлек на кафяви водорасли ', обаче явно не съм нацелила вярната формулировка. Mr. Green
иначе е от гиза : 'ALGO’BOOST – Концентран Екстракт от кафяви водорасли /Laminaria digitata /
INCI: глицерин, Laminaria digitata
Качество: 100% естествен
Представяне: оранжева течност, в бутилка от тъмно стъкло с капкомер.'

е, моята течност определено не е оранжева, гъста и прозрачна като масло е newsm78 /силно се надявам, че все пак съм получила водорасли, под някаква форма/

# 85
Аз имах предвид силикона от червени водорасли, но сега виждам, че го няма сред продуктите. Може би е изчерпан Peace. Такова ли е твоето, в Гиза не пише производител, или по-точно аз не виждам:
http://www.aroma-zone.com/aroma/fiche_actif_algo-boost-jeunesse.asp

# 86
dragon8, и аз много обичам да си бъркам смеси, много са сложни твоите - мернах от билките нийм, полезен ли е?
иначе аз като съм на вълна експериментиране си мажа по кожата на косата и лицето хлорела (зелени водорасли на прах) с топла вода, и ашваганда по същия начин (взех ги да ги ям, но ..)
И от дейъствието на хлорелата върху косата съм доволна имам чувството че мн бързо расте дали е от хлорофила  Simple Smile

# 87
Такова ли е твоето, в Гиза не пише производител, или по-точно аз не виждам:
http://www.aroma-zone.com/aroma/fiche_actif_algo-boost-jeunesse.asp
ами да - като гледам - точно оттук са превеждали
на шишенцето пише 'вносител..., произведено във Франция'. това, според теб, покрива ли мин допустимата инф? на фона на пространните обяснения на 'зоя' например, за производител, сертификати и т.н., гиза се представят пестеливо в детайлите.

а що се отнася до кигелия екстрат - 18лв за 5мл ми се вижда прекалено щедро вложение. колко време мислиш, че трябва да го ползваш, преди да отчетеш реална антигравитация, дай боже и напомпване? Mr. Green  

# 88
dragon8, и аз много обичам да си бъркам смеси, много са сложни твоите - мернах от билките нийм, полезен ли е?
иначе аз като съм на вълна експериментиране си мажа по кожата на косата и лицето хлорела (зелени водорасли на прах) с топла вода, и ашваганда по същия начин (взех ги да ги ям, но ..)
И от дейъствието на хлорелата върху косата съм доволна имам чувството че мн бързо расте дали е от хлорофила  Simple Smile

А как си приготвяш маските за лице и коса с хлорела-само с топла вода ли? Аз имам спирулина,но ми втръсна да я пия , та може да я ползвам за козм. цел.
Иначе,нийма има антисептично действие, бях си взела на капсули-пиех ги, но и ги отварях и си правех маска на лицето , забърквах го само с вода.

Последна редакция: ср, 09 ное 2011, 10:41 от bgroza

# 89
И от дейъствието на хлорелата върху косата съм доволна имам чувството че мн бързо расте дали е от хлорофила  Simple Smile
Blondie, не са сложни Simple Smile, само обясненията са дълги. Ниймът си е много хубава билка за кожата, действа противовъзпалително, детоксикиращо, антибактериално, стяга леко порите и се  счита, че спомага за подобряване на тена. Сега си поръчах спирулина, може да я пробвам за коса при твоите отзиви за хлорелата Simple Smile. Ашвагандата е отлична билка за кожи тип А и Б, типично анти-ейдж и анти-стрес средство Peace, особено в комбинация с прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт