Къна и билки за хубост - Customized decision

• 113 150
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
dragon8, наистина страхотни неща си написала!! Браво! мисля, че всички сме ти много благодарни, че споделяш тези интересни и полезни неща с нас!
Още днес ще си направя пречистването на косата и ще си намасля шампоана Simple Smile и ще докладвам резултати Simple Smile))
Моята коса отдавна е показала, че харесва кокосовото масло и често си правя маслени маски за коса с него - сега разбирам защо. Аз използвам студено пресовано кокосово масло купено от био магазин.

как мислите може ли да се редуват вариантите на пречистване на косата през месец или е по-добре да се започне и продължи с един от тях?

# 301
bgroza, шампоанът има интересни пенители, с тези екстракти от хибискус и брахми е с аюрведичен уклон, а мирисът сигурно е страхотен от лавандулата Simple Smile. Ще ми е интересно да видя кой е и да споделиш отзиви  bouquet.
Във връзка с пречистването с хума съзнателно постнах снимка на косата ми след него, доста матова е. Не бих го препоръчала като предпочитан и чест вариант. Мисля, че работи, но после косата иска много стабилно кондициониране. Със содата бикарбонат също трябва да се внимава, прибавянето на 1 супена лъжица от нея, напълно разтворена в малко вода, към шампоан ми изглежда по-неагресивен вариант. Наблягам на напълно разтворена, защото не искаме абразивни частици по косата си. При всички случаи състоянието на косата след пречистване с един избран метод е добър показател дали да се продължи с него или не Peace.
Относно количеството на кокосово масло към шампоана - напълно индивидуално е. Засега при мен работи много малко количество - на доза шампоан, достатъчна за едно измиване, добавям не повече от 1 чаена лъжичка разтопено кокосово масло. Четох съотношения 1:1 шампоан-масло, което ме изуми Shocked. Моята коса твърдо би се удавила в мазнина. Кортексът при различните коси обаче е с различна дебелина, тоест не всички поемат еднакво кокосовото масло. Предлагам да се започне с малко и по желание да се завишава. Има и момент на насищане на косъма с лауринова киселина. Тогава се спира масления шампоан и се ползва само чист.
Кокосовото масло трябва да е напълно втечнено. Аз го разтапям, наливам малко топла вода, добавям и шампоан, и разбърквам сместа. В корените нанасям само чист шампоан, сместа с маслото я разпределям по дължината. Просто при мен краищата на косъма искат най-много. Аз обаче повече от година ползвам сапуни със съдържание на кокосово масло 35-40%. Без да знам, съм си давала по малко лауринова киселина през цялото време Simple Smile.

# 302
Ако обобщя практическата част се свежда до следното:
1. Пречистване на косата от наслагвания.
2. Подбор на подходящ шампоан без или с минимум филмобразуващи съставки. Добре е и да бъде с меки пенители.
3. Чисто експериментално определяне на индивидуалното съотношение шампоан-кокосово масло. За целта предлагам да се прави еднократна доза преди всяко измиване, вместо да се избърза и да се добави кокосово масло в опаковката с шампоан. Ако се окаже повече от необходимото, после няма махане Simple Smile. Плюс това на стайна температура кокосовото масло не е течно, вероятно би се наложило затопляне на шишето с шампоан Thinking? Дали, веднъж добавено към шампоана, не се диспергира на малки частици, така че това да не е проблем? Все пак аз ще си правя отделни дози. Лавровото масло е друг момент, то е течно, спокойно може да се добави, стига да се установи съотношението.

# 303
Ето това е шампоанът:
http://www.eoproducts.com/Products/Coconut-and-Hibiscus---Sulfat … 36874090917a.aspx
Ползвала съм всички видове на тази марка без розовия / все още / .
Още не мога да дам отзиви за горния, днес се измих за първи път с него.

# 304
  • The point of no return
Момичета, здравейте!

Бях обещала да дам отзив за аргановото масло

На мен лично ми понася само в областта под очите и съм доволна засега   bouquet Може и да си внушавам, но като че ли някакси изглажда, подмладява кожата и засега не виждам нови бръчици  Simple Smile

Сега имам проблем с косата, който е от шампоана със сигурност. Уж натурален, с шикакай, обаче се оказа, че ми действа доста зле....косата ми се омазнява доста бързо и ми се бели скалпа като за световно.  Sad

dragon8 огромно благодаря за това, че поддържаш темата със страхотна информация и съвети! .   bouquet Ще пробвам измиването с кокосово масло на всяка цена!

# 305
  • гр.Видин
dragon8 благодаря за информацията, за мен беше супер полезна. Бих се радвала да споделиш и за течния сапун от зоя.бг. За измиване на косата ли смяташ да го ползваш?

# 306
Първо искам да благодаря на всички за милите думи Simple Smile, за мен е удоволствие.
pergola, извини ме за закъснелия отговор. Мисля, че къната не е такъв проблем. Аз ползвам стилизанти, досега направих 3 пречиствания, един път сода, втори път хума, тази вечер отново сода. Резултатите ми харесват Peace. Мисля да прекратя пречистването. Нишестето от къната не ме тревожи особено, ако обаче косата ти е станала по-твърда и по-слабо еластична, може да пречистиш веднъж. Содата ми пасва като вариант, разтваря се напълно, а хумата трудно се отмива. Ти искаш да ползваш рициново масло ли? Не съм срещала такъв вариант на маслен шампоан, но е интересно да се опита. Предлагам да започнеш с чаена лъжичка Peace.

# 307
dragon8 благодаря за информацията, за мен беше супер полезна. Бих се радвала да споделиш и за течния сапун от зоя.бг. За измиване на косата ли смяташ да го ползваш?
R_penkova, благодаря Simple Smile. Точно към него преминавам сега. Получих си го днес, последно на етикета пише зехтин, лаврово и кокосово масла, арган и черен кимион не Simple Smile. Направих си разтвор от 1 супена лъжица сода бикарбонат и малко гореща вода. Отделно в шишенце смесих малко от течния сапун, по половин чаена лъжичка лаврово и разтопено кокосово масла. Долях малко топла вода и разтърсих здраво. Намокрих си косата, облях със содения разтвор, изплакнах обилно с вода. Нанесох в корените само чист сапун и разнесох по цялата дължина, не мога да ви опиша каква мека и пухкава пяна прави Heart Eyes. Изплакнах обилно, нанесох сместа от сапун, масла и вода някъде от средата до края на косата. Пак стабилно изплакване с вода, обливане със смес от 1 чаена лъжичка лимонтузу в литър вода. Накрая последно изплакване с чиста вода. Подсуших много старателно. Разресах супер лесно. Ето снимки, тези с днешна дата като коментар:
https://picasaweb.google.com/DeyanaRacheva/KtaniSOilShampooMethod#

# 308
Добавих още една снимка от тази сутрин, само навлажних леко с розова вода и разресах. По косата няма балсам, жива е и раздвижена, доволна съм от обема. Вчера преди лягане втрих в краищата 1 капка арганово масло, смесено с крем за антистатичен ефект, на суха коса. Това е Simple Smile.
https://picasaweb.google.com/DeyanaRacheva/KtaniSOilShampooMetho … 17031402383111282

# 309
dragon8 , чудесен резултат като цяло! Поздравления!

# 310
  • гр.Видин
Видях, че единия път смесваш содата с шампоана, а другия път първо обливаш косата с разтворената във вода сода и после измиваш с шампоан. Има ли разлика в двата случая? И още един въпрос, защо не използваш масления шампоан върху цялата коса? Предполагам се притесняваш, че ще се омазни по-бързо, но опитала ли си измиване на цялата коса?

# 311
bgroza, благодаря Hug.
R_penkova, относно содата, четох и за двата варианта, съответно реших да пробвам всеки от тях. Не мога да кажа, че имаше разлика във вида на косата. Опитвах и цялостно измиване на косата, и частично с шампоан с масло, отново за да видя разликата. Аз лично мисля, че краищата ми имат най-голяма потребност, а косата в близост до корените най-малка. Малко ме мързи да си правя 2 дози с различна концентрация на масла, затова си мисля дали да не редувам цялостно с частично измиване, и да видя какъв ще е резултатът Simple Smile. В началото съм и опитвам различни варианти. Реално до момента съм си мила косата 3 пъти по този метод.
Момичета, да ви споделя как успях да видя нагледно действието на содата бикарбонат. Четох материал за приложението й като почистващо средство за зъбците на гребени и четки за коса. На моите им беше дошло вчера времето, разтворих 1 и половина супени лъжици сода в литър вода, добавих малко шампоан, и в този разтвор си накиснах гребените и четките. След 15 минути погледнах и видяното ме убеди, че ми е бедна фантазията Sick. Цветът на водата и това, което се носеше из нея...Аз си почиствам веднъж месечно всичко, с което си реша косата, но такава гледка не бях имала "удоволствието" да видя. И като си помисля, че всичкото това е дошло от косата ми...Така или иначе, всичко светна след измиването, и при ресането тази сутрин не ми се наелектризира косата, а напоследък хвърчеше доста. Ако искате да се убедите, че содата чисти косата от наслагвания, може да пробвате със средствата си за ресане Peace.
Сега чета и за лауриновата киселина като помощник срещу акне, ще пиша по-нататък, като си сглобя картинката, ще ми се да обърна внимание и на маслото от сминдух Simple Smile.

# 312
Първо Честит празник, мили дами!!! Simple Smile живи и здрави, мнооого щастливи, обичани, късметлии и успешни!!!!   bouquet

dragon8 , информацията, която даваш е страхотна - напоследък се чудех с какво да почистя грабените и четките си и този пост идва точно на време.
Има ли някакво значение, че  са дървени? дали содата ще е подходяща за тях?

Да рапортувам - снощи се измих по метода. Косата ми стана страхотна, с обем, и страхотен блясък, мека (но не лигаво мека) ... много съм доволна Simple Smile

имам и още едно въпросче тъй като редувам шампоана с измиване с шикакай и амла. Как мислите, може ли да се добави разтопено кокосово масло към тях?
Ще опитам и ще пиша как се е получило Simple Smile

# 313
Честит празник и от мен, бъдете много здрави, красиви и щастливи  bouquet!
Teddy_Bear4eto, имам дървени гребен и четка, и тях минах през разтвора. Точно дървеният гребен ме смая с материал Simple Smile. Не изглеждаха пострадали след почистването. За шикакай и амла + кокосово масло съм леко скептик, но и любопитна за резултата Simple Smile. В каква пропорция смеси маслото и шампоана, моля да споделиш? И момичета, супер бих се радвала на снимки Hug.

# 314
dragon8 ,  следвала съм твоите съвети - смесих около една чаена лъжичка разтопено кокосово масло с вода и шампоан на око (шампоанът да е бил около три супени лъжици, ползвам един полски билков). Преди това се облях с разтвора със сода и си измих корените само с шампоана. Накрая облях косата със студена струя.

А за комбинацията шикакай+амла+кокосово масло мисля да сложа по-малко масло и ще пиша за резултата.
Обмислях да се снимам, но заради празника е понакъдрих и не знам доколко ще се види нещо Simple Smile за следващия път ще пусна и снимки...
поръчах си и алепски сапун (една колежка ми го хвали от мнооого време) и след като видях и отзивите тук се убедих съвсем.. ще докладвам после и за него.

А дървените гребени и четки как ги поддържате? аз след почистване ги намазвам с някакво масло (бадемово например), оставям да попие един ден и ако има излишък го забърсвам с тампон.

bouquet Вееесел празник!!!!

Общи условия

Активация на акаунт