Къна и билки за хубост - Customized decision

• 114 345
  • 781
  •   1
Отговори
# 405
Сгъстяването на косата няма пряка зависимост с обръсването й или късо подстригване. Ежедневните масажи – да, а предполагам, че е мн по-лесно да ги правиш на къса коса.

# 406
bitter chocolate, моето синапено беше от Индия , аюрведично се водеше и май  е изпратено от същото момиче, чиито разкази си чела Grinning
Но , както казва pergola,подстригването или бръсненето няма връзка с растежа, а само улеснява поддръжката и правенето на маски на косата/ на къса коса е доста по-лесно нанасянето на каквото и да е/.
За чистотата на синапеното в Сокони как разбра?
А за растежа на дължина на твоята коса вземи Биотин- вътрешно. Ако целиш сгъстяване - маски+ добавки за коса - вътрешно

# 407
pergola, bgroza, благодаря ви!   bouquet Аз се бях обръснала заради депресия, не с идея да я сгъстя, знам, че е ген  Laughing Пия биотин иначе, правя маски, сега ще пробвам и синапеното масло, но просто не расте пущината. Иначе на Сокони ако синапеното е Pride Mustarda Oil 250ml, то е смес, да.

# 408
Момичета,къде се намира тоя Сокони в София?

# 409
dilandii, Студентски град, ул. Никола Габровски No108 (до хотел Вега и картинг пистата)

# 410
dilandii, Студентски град, ул. Никола Габровски No108 (до хотел Вега и картинг пистата)
Hug

# 411
Привет момичета  Grinning  доста време не съм писала, тъй като нищо ново покрай къносването ми  Laughing  Продължавам само с къна и съм доволна от резултата, но започна да ми цъфти косата - явно ми действа доста изсушаващо, тъй като никога до сега не ми е цъфтяла.
dragon8, благодаря за всичко споделено   bouquet  много полезна информация си събрала и синтезирала  Twisted Evil
синапено масло - 500ml с доставка до България, доставката е много евтина, а на маслото пише, че е само за външна употреба, заради някакви разпоредби, иначе фирмата е читава, проверих я.
Благодаря за линка  Peace поръча ли го? Ако не си, моля, пиши ми на лични - имам въпросче  Peace

# 412

AQUA, бих заложила на индиго:къна съответно 2:1. Малко арабско кафе сигурно би подсилило леко кестенявия оттенък. Съгласна съм с теб, че това е основното+маслото от карамфил.

Много ти благодаря, dragon8 Hug  bouquet Simple Smile

Сега да питам кой или кои сапуни са най-добри за миене на косата?
Искам да пробвам със сапун да си мия косата.
Сирийският сапун Алепо с лаврово масло хубав ли е за коса? И колко процента да е лавровото масло? Четох, че колкото е по-висок процентът лаврово масло, толкова е по-хубав сапуна.
Кой вид Алепски сапун е хубав?
Например тези от Зоя:

http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0 … D%D1%82%D0%B0.651

Или да си купя този с червена глина:

http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0 … %D0%B3%D1%80.1705

Или този - "Таен арабски коктейл":

http://seisabansoap.eu/product.php?ProductID=1

Извинявам се много, сигурно сте коментирали този въпрос вече, но съм пропуснала Embarassed
Не съм запозната, ще се радвам да ме ориентирате към кой сапун да се насоча Simple Smile

# 413
основният ти ориентир е най-високият процент лаврово масло, ако държиш да пробваш такъв сапун.

в този ред на мисли, как да разбирам 70%ния сапун, предлаган от Зоя:
Произведен от зехтин и дафиново (лаврово) масло 70%
Съдържа:
зехтин, масло от листата на дафиново дърво, натриев хидроксид (извлечен от морска сол), вода.

Не ми излиза аритметиката - ако лавровото е 70% , защо зехтинът е на първо място в описа?
защо пише 'масло от листата', когато описанието на лавровото масло е:

В редица страни част от дървото, а именно лавровите листа (дафинов лист) се използват в кухнята. В арабските страни това е по-скоро рядкост, но дървото и по-точно плодовете му имат друго предназначение, а именно да разкрасяват.
Олиото, извличано от тях се произвежда и до днес на някои места в Сирия по стара ръчна технология. Плодовете се варят във вода 6-8 часа и олиото изплува на повърхността, където се обира с дървена лъжица. За получаването на 1 л. лаврово масло (олио) са нужни 16 кг плодове.

# 414
основният ти ориентир е най-високият процент лаврово масло, ако държиш да пробваш такъв сапун.

в този ред на мисли, как да разбирам 70%ния сапун, предлаган от Зоя:
Произведен от зехтин и дафиново (лаврово) масло 70%
Съдържа:
зехтин, масло от листата на дафиново дърво, натриев хидроксид (извлечен от морска сол), вода.

Не ми излиза аритметиката - ако лавровото е 70% , защо зехтинът е на първо място в описа?
защо пише 'масло от листата', когато описанието на лавровото масло е:

В редица страни част от дървото, а именно лавровите листа (дафинов лист) се използват в кухнята. В арабските страни това е по-скоро рядкост, но дървото и по-точно плодовете му имат друго предназначение, а именно да разкрасяват.
Олиото, извличано от тях се произвежда и до днес на някои места в Сирия по стара ръчна технология. Плодовете се варят във вода 6-8 часа и олиото изплува на повърхността, където се обира с дървена лъжица. За получаването на 1 л. лаврово масло (олио) са нужни 16 кг плодове.

На този сапун винаги съм му се чудила Simple Smile. Маслото от листата на дафиновото (лавровото) дърво, е само и единствено етерично масло. Етерични масла в сапуните са влагат на 10-15% максимум, 70 % етерично масло са абсурд. Това на сапун не би станало. Ако си е лаврово масло от плодовете, тоест мазнина, а не етерично масло, тогава може. Цената му обаче е доста висока за влагане в такъв процент Thinking? За Зоя съм забелязала, че не са винаги супер прецизни в инфото си, но в случая мога да повярвам, че просто не са дали съставките в низходящ ред на процентното съдържание, както си е по правилата Simple Smile. Обаче намерих такъв сапун точно на Fadel със 70 % лаврово масло, изглежда ми ок и съставките са дадени в същия ред Simple Smile:
http://www.ecamellia.com/Aleppo_Ghar_Soap_70-293.html
Аз лично си държа на течния сапун с лаврово масло. Щеше ми се да пробвам и течния със сандалово дърво, но не съм виждала от доста време.

# 415
Синапеното от англ. сайт излиза наистина много на сметка- 500мл -4.35 лири с доставката ,което е ок.10 лв.
За справка - моето , изпратено от Индия-200 мл. ми излезе ок.22 лв с пощенските.

Същото действие има и маслото от хрян , за чието приготвяне dragon8 е дала рецепта. Активното в-во  и в двете е едно и също  и принципа на действие е еднакъв.
Но хряновото иска приготвяне , а синапеното можем да си го купим готово. Въпрос на предпочитание.

# 416
Baby Mon, писах л.с.  Grinning

dragon8, ето течен сапун със сандал, сайтът ми се струва по - евтин от Зоя.

AQUА, въпрос на предпочитания и проба е кой алепски сапун ще ти допадне.   bouquet

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 10:11 от bitter chocolate

# 417
bitter chocolate  , ок, мерси Simple Smile  bouquet
А трябва ли задължително да се прави изчистване на косата от предишни продукти преди да се започне с миенето със сапун? И как става това изчистване Embarassed
Другият ми въпрос е задължително ли е да се завършва с кисел разтвор след сапуна?

# 418
  • Варна
И ако не се понасяме с оцета, какъв може да е киселия разтвор? От лимонтузу?

# 419
или 1/2 лимон...но не е по-изгодно
с ябълков оцет също ли не се понасяте?

Общи условия

Активация на акаунт