Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 961
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
Kупих си кестенявата 'боя' на Хенафокс и се намазах. Не се справих май много добре, защото косата ми е под раменете и беше трудничко.
Довечера ще пусна снимки преди и след.

# 586
  • София
Фри, благодаря и на теб  Hug
За съжаление обаче цъфтежите се оправят само с ножица...поне при мен не са толкова много. Още не съм се подстригала понеже фризьорката ми сменила салона, иначе може би до сега щях да съм го направила. Ще изчакам обаче   bouquet

# 587
Момичета, измих се, доволна съм от резултата, белите коси са покрити, а цветът е един тон по-светъл от този на корените.
Обаче...ръцете и лицето много се цапат от индигото. Само като си пипна косата и ръцете ми придобиват лек син оттенък.
Какво да правя? Да си измия косата още веднъж ли? Първият път я измих само с балсам.

# 588
ФриHug, огромно благодаря за поста ти. Абсолютно точно в целта, при това си го синтезирала по-добре, аз щях да пусна обяснения в три поста поне за същото Simple Smile. Точно това имах предвид, Lodsi, че от снимката оставам с впечатление за косъм, изгубил много от еластичността си заради продължителни наслоявания от продукти, които правят твърд филм. Напълно съм съгласна с Фри да си пренасочиш стратегията от реконструиращи продукти към такива, които добавят еластичност и влага, тоест мимимум протеини, били коприна, кератин или други подобни и минимум polyquaternium. И първо, отстрани вече получените наслоявания, съгласна съм и за пречистващия шампоан. Реконструиращите продукти по мое усещане са предназначени повече да запълват нарушенията в целостта на космената структура вследствие на нещадящи манипулации. За твоята коса имам спомен от снимки за устойчив и здрав косъм. По-скоро си мисля за загуба на еластичност, която води до това цепене на косъма, а еластичността идва от смазка, от влага и маслени компоненти. И все пак, докато се преодолее този момент, аз бих спряла и къната Peace. А относно пресата, не се хващам за нея, като източник на проблема, нито коментирам качествата й. Коментирам процеса, при който нагряването на принципа на инфрачервени лъчи изтегля водата от полимерните съставки на продуктите и ги втвърдява. Имаш един филм от къната и правиш втори от продуктите, реално ефектът е обратен на това, което целиш Peace. Кое е по-гъвкаво, образно казано - живо, съдържащо влага клонче, или същото, изсъхнало? Кое по-лесно ще се счупи? Малко странно сравнение, но описателно, надявам се.

# 589
Днес реших да се разровя,да разбера как мога да си направя шампоан.влизах както в youtube,така и в  google и ми направи впечатление,че в 90% от съставките за шампоаните влизаше този продукт http://www.drbronner.com/DBMS/LS.htm
разбрах че това е чист натурален сапун с няколко вида масла и е много използван от американците.зачудих се дали го има на нашият пазар или поне нещо подобно.срещали ли сте нещо такова?
L.A. candy, в зоя.бг имат течен кастилски сапун:
http://www.zoya.bg/%D0%A2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B0%D … 0%BD-Castile.2366

# 590
dragon8 благодаря ти за информацията  bouquet дали кастилският сапун от зоя.бг има нещо общо с този който съм показала?

# 591
  • София
dragon8, благодаря! Ще наблегна на хидратирането   bouquet

# 592
Зачетох се в тази тема и ми направи влечатление,че ползвате алма и др. билки за къната и маски.Погледнах на сайта на хенафокс и видях,че цените са доста добри,та въпросът ми е тези прахове освен за външна употреба могат ли да се използват вътрешно-за пиене.По принцип алмата влиза в състава на много аюрведични препарати,може да се приема и отделно,но дали тези,които продава сайта са подходящи?

# 593
dragon8 благодаря ти за информацията  bouquet дали кастилският сапун от зоя.бг има нещо общо с този който съм показала?
Кастилски сапун е сборно нарицателно име както алепски сапун. Производители доста, изходната формула една и съща - сапун от зехтин. Ако основата, използвана за осапунване е натриев хидроксид, резултатът е твърдо калъпче сапун. Ако основата е калиев хидроксид, резултатът е течен сапун. В случая с Др. Бронър имаме течен сапун, в който са осапунени зехтин, кокосово масло, гледам и някои други масла като конопено, жожоба, има витамин Е, лимонена киселина. В зоя.бг формулата е малко "по-постна", само зехтин и кокосово масло като мазнини, но точно маслата от коноп и жожоба правят филм върху косъма, задари което бих предпочела този на зоя пред Др. Бронър. Ако ме питаш дали ще ти свърши принципно същата работа - да. Любопитна съм спря ли се на рецепта, какъв резултат искаш и каква е косата ти Simple Smile?

# 594
Зачетох се в тази тема и ми направи влечатление,че ползвате алма и др. билки за къната и маски.Погледнах на сайта на хенафокс и видях,че цените са доста добри,та въпросът ми е тези прахове освен за външна употреба могат ли да се използват вътрешно-за пиене.По принцип алмата влиза в състава на много аюрведични препарати,може да се приема и отделно,но дали тези,които продава сайта са подходящи?
ОМ, най-препоръчително е да се отправи запитване към Хенафокс, но аз съм лек скептик най-малкото защото изниква въпросът, а как да се определи дозата за един прием, дори да е подходящо за вътрешна употреба?
Ех, ако можех да намеря накуп в един сайт продукти на този производител, той е мечтата ми за аюрведични билки, смеси и козметика Simple Smile:
http://www.aayurherb.com/
Само като видя листата им с билки и масла, свят ми се завива. Това е Аюрведа пещерата на Али Баба Heart Eyes!

# 595
dragon8,косата ми е гъста с дебел косъм,суха е и много бързо става мръсна(ако днес си измия косата на другата сутрин е вече изглежда мръсна;дори и ако духа по-силен вятър косата ми пак изглежда мръсна) искам да й върна предишния вид(мека,бляскава коса)
за съставки за шампоан може би бих избрала мед и комбинация от масла.

# 596
Така,
аз се катамносах вече  Mr. Green Пробния кичур с 1/4 катам и 3/4 касия не даде никакъв резултат, после приготвих направо смес от 30 грама катам и 70 грама касия, като добавих и 10 грама готова боя на Логона - браун умбра. При боядисване на светлоруса коса с катам е желателно да се добави и 2-5 грама хенна, на 100 грама готова смес, за да се избегне зелен оттенък. Мен обаче ме дошубя да слагам чиста хенна, затова добавих тази смес на логона, която е на базата на хенна/индиго. Последва втори пробен кичур и още един само с логона, завих ги поотделно в прозрачно фолио и зачаках 2 часа. Резултата беше - кичура с катамовата смес - лееко пепелив оттенък, а другия лееко златист, но като цяло много слаба разлика. Реших да нанеса цялата смес, като си спестих корените. Увих в фолио, отгоре зимна шапка и отгоре `и още един наелон  Crazy Оставих 3 часа и измих с балсам. Като свалих наелоните останах учудена от тъмния цвят Crazy. Косата се изми трудно, но не бе толкова суха, колкото очаквах, сложих балсам и масло за коса на Алверде (което ползвам вместо кристали). Очарована съм от цвета - хем ми потъмня косата, хем придоби страхотен пепелив оттенък, който иначе с бои много трудно се постига (от опит  Mr. Green) Няма следи от зелени оттенъци. Предполагам няма нужда да обяснявам, как ми лъска косата в момента  Mr. Green
Ето косата преди (точно преди да се наклепам, затова съм и рошава  Blush)

Ето след, в стая, на дневна светлина, без светкавица

В стая, със светкавица

Незнам защо, но на всичките снимки косата изглежда по-светла, от това, което виждам в огледалото  Rolling Eyes Оттенъка обаче си личи и ми харесва, така и дължините не се открояват толкова от корените. Предполагам, че при следващото нанасяне ще стане още по-тъмна.
Билката, която е за фиксиране на цвета не посмях да сложа, защото така и не знаех какъв ще е ефекта и дали искам да го фиксирвам. Следващото миене обаче ще е с нея  Simple Smile

# 597
dragon8 ,дозата е 1 г амла на ден ако няма никакви здравословни проблеми.Ако има-тогава каквото е предписано.
Някой добавя ли амла в маската за лице?Извинете ако сте го коментирали,но не съм изчела всичко.Също така мисля,че и за домашно приготвен крем би паснала-по принцип вит.Ц в този плод е термоустойчив,така че ще издържи варенето.
Брахми-то също е много полезен-ще взема и аз да си добавям в маската за косата-отразява се добре на мозъчните функции.При вътрешен прием има по-добри резултати,но без предписание-каквото проникне през скалпа Grinning

# 598
аз правя само глосове с къна, но чувствам косата си суха, сякаш маслата не могат да проникнат - правих интензивни маски с био-кокосово, и след измиване, пак онова усещане за сухота, но не сухота след химия /с която се борех преди и която е още по-ужасна/, ами някаква друга,съчетана с нещо като изпръхналост на косъма. 
Някой ако е пробвал някое масло, с по-добра проникваемост през филма от къна, или друг продукт за хидратиране?  Thinking

# 599
Не съм пробвала,но знам,че индийките използват гхи за косата,а тези от Шри Ланка дето нямат крави ползват кокосово масло.

Общи условия

Активация на акаунт