Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 937
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Намерих теми в онзи форум как успешно се изсветлавала и махала къна в някаква степен безвредно - със спрейове като Sun-in и John Frieda. Понеже не се занимавам с поръчки от сайтове, и видях еквивалент техен в DM http://2.bp.blogspot.com/-_NP_yo0b3h4/T1aN-X6VqjI/AAAAAAAADPY/u3 … 0/000+Balea+3.png, сложих си го на косата, от 1 нанасяне, от дължините съм много доволна, има още меден оттенък от къната, но мноого притъпен, а корените, които са ми тъмни руси, още не са изсветляли достатъчно.  
Препаратите изсветляват на базата на лайка, кислородна вода, но контролирана реакция, и лично на мен, ми се струва, че премахнаха част от къната

Тези спрейове дали вредят на косата... Rolling Eyes?
сп мен изсветляват без да вредят, при мен ефектът на изсветляване е като с блондор /върху къната имам предвид/, има обаче едно остатъчно медено оранжевеещо от къната, и тр  матиране....
Иначе за безвредността -  доколкото четох желано изсветляване се получава с до 10 пъти ползване, този на Балеа не се плакне даже, освен това косата ми си е добре, не е в лошо състояние Simple Smile

# 616
Blondie_ , благодаря! Отдавна ги гледах тези на John Frieda малко ми е странно как изсветляват  Rolling Eyes
незнаех, че и на Балеа има.

# 617
къната за коса и за татуировки една и съща ли е? lawsonia inermis  newsm78
а масло от къна ползвали ли сте?за усилване на цвета и издръжливостта на къната го дават

# 618
Ми май една и съща,като има сигурно и такава с примеси.Тук намерих една тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271824.0

# 619
къната за коса и за татуировки една и съща ли е? lawsonia inermis  newsm78
а масло от къна ползвали ли сте?за усилване на цвета и издръжливостта на къната го дават
Абсолютно си е една и съща, разликата е главно в това, че къната за рисуване е супер фино смляна и се прави от най-младите връхни листенца, съдържащи най-много багрило. Това масло от къна, за което питаш, не знам какво е, но ако е за запазване на рисунка с къна, не го ползвай за коса. То предотвратява оксидирането и потъмняването на рисунката, което е хубаво на кожа, но морковена коса никой не иска Peace.

# 620
katti79 малко със закъснение, косата ти е страхотно красива и като цвят и дължина и състояние, направо ахнах, браво, много ми е вдъхновяваща   bouquetвинаги съм си мечтала за такава, но не руса де Grinning моята е права и здрава около 35-40 см, след твоите снимки я пускам дълга и до година - 2 надявам се да те стигна поне по дължина  Party

# 621
...

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 13:06 от Blondie_

# 622
http://zigizagi.snimka.bg/other/kosa.387565.27032707
Ето снимки преди и след кестенявата смес на Хенафокс. Утре ще направя още снимки-една седмица след къносването, защото цветът е променен.

# 623
Искам да питам тези от вас, които си слагат масла на косата кога ги слагате? На чиста коса /току що измита и подсушена или измита преди няколко часа/ или на мръсна коса /немита от ден примерно/? Много ми е неприятно да трябва да се мажа с масла на мръсна, немита коса, а моята е с бързо омазняващи се корени и реално за 1 ден се омазнява. Стилизанти не ползвам, живея в кажи-речи чиста среда, незадимени помещения, но въпреки това ми е гадно да си мажа масла върху вече мазната коса.
От друга страна пък ми се струва много да я измия, да си направя масления масаж и след няколко часа пак да я измия. 2 миенета за един ден се събират, тя ще се премие Rolling Eyes
А не било добре да се спи с масло, защото запушвало порите и кожата на главата не можела да диша.
Евентуално като най-оптимален вариант може би да я измия преди лягане, да преспя и като се събудя да се "ойлосам" /така викам на мазането с масла Crazy/.
Вие как действате Simple Smile

# 624
здравейте,не съм много сигурна дали тук трябва да си задам въпроса,но понеже видях че сте коментирали сапуните алепо,реших тук да питам.разглеждал един сайт който предлага сапуните алепо и много се заинтересувах от тях.искам да ви попитам наистина ли стават ли за миене на коса,как се отразява на косата,наистина ли я измива.доколкото разбрах са направени изцяло от масла и това много ме заинтригува.ще съм много благодарна ако споделите   bouquet

# 625
здравейте,не съм много сигурна дали тук трябва да си задам въпроса,но понеже видях че сте коментирали сапуните алепо,реших тук да питам.разглеждал един сайт който предлага сапуните алепо и много се заинтересувах от тях.искам да ви попитам наистина ли стават ли за миене на коса,как се отразява на косата,наистина ли я измива.доколкото разбрах са направени изцяло от масла и това много ме заинтригува.ще съм много благодарна ако споделите   bouquet
според мен е добре да се редуват със шампоан, правят я тежка, обемна, но не хвърчаща, не съм забелязала да я изсушават, но не я и правят супер мека. Като разнообразие между шампоана може, даже аз едновременно ги ползвам - първо шампоан и след това сапун

# 626
Аз пък да попитам. Реших да мина от боя на къна, че ми писна да съсипвам косата си. Но разбрах, че къната прави защитен слой около косъма. в такъв случай маската, която си правя с тривитаминол ще има ли ефект или къната ще спира действието й?

# 627
Lilium Simple Smile,
според мен няма да спре действието. Доколкото си спомням трябва да си къносвала цялата коса много пъти, за да се блокира достъпа до косъма. С къната също може да боядисваш само израсналите корени, а на цялата дължина да правиш само глос.

# 628
Lilium Simple Smile, и аз мисля, че няма проблем/защото го правя същото-къносване и мазане с масла/ Резултатът при мен е твърд ,лъскав косъм , като конски е .

# 629
bgroza, би ли споделила какви масла ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт