Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 289
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
необходими неща се оказаха- количка, кенгуру /при кратко излизане, ходене по магазини и т.н., когато не ми се изкарва количка/, сутиен за кърмачки /предполагам, че и обикновен сутиен голям размер би свършил работа, но аз просто влязох в магазина за бременни и си взех оттам/, подплънки за кърмачки /купувам от най-евтините- вършат работа/, бодита за бебчо /много удобна дреха, за голямата ми дъщеря не бяха още много популярни и кръстът й беше все гол/, сега вече и бънджи /мързи я да подскача и го ползваме като люлка/, музикална играчка за легло /в първите месеци можеше с часове да я гледа и слуша/, помпа за кърма /през първите месеци/.
неща, без които можех да мина- стерилизатор /на кърма сме и съм стерилизирала няколко пъти, измивам с четка и вода шишетата за сок и вода/, много дрехи /не сме купували- останаха от голямата и от племенника/, шишета на авент /бибероните са много скъпи, после взех 2 на камера, които излязоха по-евтино отколкото да сменя авентските биберони/.
снимките в кофата ми изглеждат мноого познато- и аз къпя в корито и после потапям в една кофа за по-добро изплакване Simple Smile. бебе много се кефи и на двете процедури.

# 631
Моля за помощ от приятел  Praynig
Купихме легло (70/140) и скрин днес. Още не сме купили матрака. Колебая се между 4 матрака и моля за помощ.
1. Бертони кокос и пяна
2. Бертони Екотекс
3. Блян - този има 2 варианта 14 см и 9 см.
4. Тед Сан Ремо.
Също се колебая какъв протектор за матрака да купя - като цени видях, че Бертони и Блян са най-евтини, не разбрах обаче дали са с ластик. Какво мислите за тях?  Praynig

# 632
  • София
Моля за помощ от приятел  Praynig
Купихме легло (70/140) и скрин днес. Още не сме купили матрака. Колебая се между 4 матрака и моля за помощ.
1. Бертони кокос и пяна
2. Бертони Екотекс
3. Блян - този има 2 варианта 14 см и 9 см.
4. Тед Сан Ремо.
Също се колебая какъв протектор за матрака да купя - като цени видях, че Бертони и Блян са най-евтини, не разбрах обаче дали са с ластик. Какво мислите за тях?  Praynig

Аз също се интересувам от матрачетата. Какво е важно и трябва да се гледа при избора?

# 633
  • Добрич
Ние се изключихме от всичко прочетено като избирахме матрака. Взехме Сан Ремо на Тед. С идеята че бебчето е леко и може и матрака да е мек/не много твърд.

# 634
  • София
Дъщеря ми е спала на много мек, синът ми на доста твърд. Няма голямо значение, всичко е до преценка на родителите.
Важно според мен е - калъфа на матрака да се сваля/за пране/. Протекторите също са си супер важни Peace

# 635
  • София
О да, протектор непременно взимам за бебешкото и за нащо легло... Имала съм бебе куче и знам как се перат напишкани матраци - не ми се занимава с това  Mr. Green

# 636
Протекторите на Бертони хубави ли са? Забелязвам, че са на доста по-ниски цени от останалите и затова се чудя  newsm78
Днес купихме и повивалник, въпреки че мъжа ми мисли, че не ни трябва.
Взехме твърд, голям с краченца за прикрепяне върху леглото.
Сега се чудя като се слага бебето на него какво се постила отдолу - обикновена пелена или хавлиени протектори или нещо друго?

# 637
anbibian аз купих протектор на ТЕД от Карфур за около 12-13лв. беше, спаси матрака от пропуснал памперс Simple Smile.
Повивалника е удобен в началото - аз имам мек

, защото леглото си има място за повиване. Не съм слагала нищо отдолу, но винаги трябва да има нещо за попиване от изненадващо пишкане - за мен това вече е ежедневен номер на малкия. Сега ползвам меката подложка навсякъде вкъщи за смяна на памперса, че човека много се движи и трудна работа на плота на леглото.

# 638
Сега се чудя като се слага бебето на него какво се постила отдолу - обикновена пелена или хавлиени протектори или нещо друго?

Плотът за повиване ми вършеше чудесна работа.
Постилах обикновена пелена. Имах голям набор от бархетни пелени. Можеш да използваш всякакви - хасе, бархет, тензух.

# 639
Аз имам върху шкафа за преобуване такъв матрак и отгоре слагам или пелена или друг протектор.
За мен този шкаф е страхотно важен, в началото не ми се даваха пари за него, но сега виждам ползата, до ден днешен преобличам там Simple Smile

# 640
  • София
 за матраците, нашият беше кокос и пяна(ласка май) страшно удобен беше. магнифлекс бебешкият също е хубав.

За повивалниците..аз нищо допълнително не съм постилала...освен хавлиената кърпа с която дефакто след миенето  попивах водата от детето.

# 641
  • София
А някой ползвал ли е бебешки матрак на ИКЕА? Ще взимаме легълцето от там тия дни и се чудя дали матраците им са хубави и да вземем всичко от там.

# 642
Здравейте,
след прочетеното тук се учидих, че не видях никой почти, който да е взел нужните вещи от приятел.
Аз явно имам доста приятели щом почти всичко ми го дадоха.
1. Количка - даде ми я приятелка - много нужна и удобна. Има удобен кош и в него товаря всичко, за да не го нося на ръка и в чанти.
2. Шезлонг на Бертони - от приятелка - много удобрен. Ползва се до 6тия месец. Понеже аз работя в къщи шезлнга е до мен и го клатя с краче и тя си заспива.
3. Повивалник - от приятелка - удобен,лек и мек. На него правим упражнения и сменяме памперсите.
4. Легло - от приятелка - дървено с решетки. Много удобно.
5. Активна гимнастика - от приятелка - Малката я сложихме на 3 месеца и се кефи много. Дърпа играчките и им говори.
6. Дрешки - от приятели - толкова много че не можем всички да ги носим.
7. Одеала - все подаръци- ползват се много и често се перат
8. Шишета - подарък  имам 2 броя, но не ги ползвам, защото тя се кърми. Вода не пие.
9. Стерилизатор - ненужен, но пак ми го даде приятелка
10.Залъгалка - подарък, имаме само една и я даваме, когато иска да заспи и след 3-4 минути я махаме, за да не свиква с нея прекалено много.
11.Ваничка - от приятелка. Удобна е. Вътре й слагам подложка от Jumbo от дунапрен (10 лв.)
Хубавото е че мога напълно сама да си я къпя бе проблем.
12. Стойка за вана - пак от приятелка. Удобна. Кръста си е важна част от тялото. Пазете го!
13. Пелени - свекърва ми ги даде и ги ползвам за всичко. За чаршафи, за попиване и други.
14. Чай за кърма - пия всеки ден. Супер е!
15. Кошче за кола - от приятелка. Супер нужно с днешното темпо на каране. Ние сме ама непрекъснато на път и малката е с нас и си е в столчето.
16.Кошарка - от приятелка. Все още не сме я ползвали.
17. Сгъваемо легло. Като сме на път няма как да взема дървеното. Супер удобно. Подарък ми е от свекървата. Добре че се сети тя!

Сигурно има и други неща, но сега не се сещам.
За мен е много важен принципа
Reduce, Reuse, Recycle.
Адски против съм превръщането на гледането на бебе в непрекъснато купуване на вещи.

Гледайте това, за да видите как използват децата, за да купуваме повече:
http://criticaldocs.wordpress.com/2009/05/28/consumingkids-2008/

# 643
Paradaise, дълбоко съм убедена и спазвам принципите на възможно най-малкото потребление на ресурси. Събирам разделен боклук, купувам органична храна, гледам да използвам и биоразградими суровини у дома - препарати за чистене и пране, козметика, санитарии и пр.
Обаче с едно не успях да се преборя - ненавиждам нещата втора ръка. Независимо дали е дреха или мебел.
Страшно ми е неприятно и не бих могла да ползвам нещо вече използвано. Затова дрехи, количка, креватчета и пр. купих нови. Постепенно започнах да подарявам дрешките, ваничката, кошарите.
Това е моят вариант.
А че има много излишни неща, които се купуват, особено преди бебето да се роди е вярно.
Затова е и тази полезна тема.

П.П. Единственото нещо, което ни дадоха вече използвано и аз приех беше бънджито. После го подарих.

# 644
Paradaise, и другите имат приятели, не сте само вие Simple Smile
Съгласна съм, че доста от нещата няма как едно бебе да ги "износи".

И въпреки че на нас ни дадоха доста неща, които ползваме, аз предпочетох някои да си ги купим сами.
Дадените връщам, а тъй  като искам и второ дете не искам да го мисля след няколко години отново Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт