Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 288
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
  • Добрич
Paradaise много хубаво че има кой да ти ги подари всички неща! Аз взех само няколко дрешки от сестра ми. Всичко си купихме сами,ние сме си и баби и дядовци и мама и тати на бебето-засега никой не се е интересувал какво сме взели и какво още трябва.
Не знам как бих реагирала ако ми ги подарят втора употреба нещата,но няма какво да го мисля-няма кой да прави такива подаръци. Не че нямаме приятели с деца,но явно сме в такава среда-не се подаряват. Вероятно и аз ще си запазя много от нещата след време-ще са ми ценни защото са на моето бебче!

# 646
  • София
Аз явно имам доста приятели щом почти всичко ми го дадоха.

Моите приятели или отдавна вече са отминали бебешкия период или имат дете на сходна до нас възраст и си ползват нещата. Дрешки си въртим, но някои неща просто се ползват по-дълго или не са приложими за нас по ред причини.

# 647
Аз няма против нещата втора ръка (изключвам дрехите) като колички или легло примерно, но да са от приятели, не от хора, които не познавам. За съжаление и аз нямам приятелки с бебета, които да ми ги дадат и всичко си купихме сами. За сметка на това имам един куп нераждали приятелки и аз на драго сърце бих им дала всичко, което може да им послужи ако го искат и ако мога, надявам се и на второ бебе  Laughing

# 648
  • София
Аз няма против нещата втора ръка (изключвам дрехите) като колички или легло примерно, но да са от приятели, не от хора, които не познавам. За съжаление и аз нямам приятелки с бебета, които да ми ги дадат и всичко си купихме сами. За сметка на това имам един куп нераждали приятелки и аз на драго сърце бих им дала всичко, което може да им послужи ако го искат и ако мога, надявам се и на второ бебе  Laughing
Аз много имах против ползваните неща Laughing Така- една година.....
После приятелка ми даде дрешки, радвах им се да ви кажа.
Аз съм давала торби с дрехи, корито, количка, проходилка, стерилизатор, помпата...всичко! Всичко е било пригледно, почти ново.Не бих си позволила да предложа нещо не в графа "любимо" или захабено LaughingХората бяха доволни, аз също, че помагам Peace
С две породени, разнополови деца съм и просто нямам място за сантимент/да пазя/....пък и съм шопингхоличка Mr. Green

# 649
  • София
И аз не виждам лошо във повторното ползване на работките з абебето - даже напротив - това със намаляването на ресурсите и тн. ми се струва много правилно и нужно. А и повечето бебешки работи не се износват много... хората купуват дрешки, които бебетата им израстват за месец и нямат възможност да износят... една количка за година не се износва особено (ако е качествена) и тн. Купих си количка на старо - страхотна е, и струваше 200 лв вместо 800 (колкото струва в магазина). Имам и дрешки от продавалника, които много харсвам и са на практика нови Simple Smile. Нямам много приятели с деца (още се чувстват млади повечето  Mr. Green ) та не съм наследила много по тази линия, но пак има някои неща. Има и работи, които смятам за излишен разход (не чак толкова необходими), но все пак ако някой ми заеме бих ползвала в единични ситуации. Например бейбифон - не бих си купила, но ако някой ми даде за вилата бих ползвала.

# 650

на бейбифон за временно ползване и аз бих се зарадвала, но когато разни хора, които изобщо не са ми толкова близки, ми подариха десетки торби пълни с употребявани бебешки дрешки и спално бельо преди да родя, ми стана изключително неприятно.. честно казано, имах чувството, че просто им е гадно да изхвърлят нещата и ще се чувстват по-спокойни, ако ги дадат на някого.. е, изобщо не ми помогнаха с нищо, сега аз се чудя какво да правя с тези торби!

# 651
  • София
е, то вероятно е редно да се пита бъдещата майка иска ли първо, преди да буде затрупана с разни неща, от хора разни...
Ти защо не отказа просто?
А сега - може да ги подариш на някой нуждаещ се, който ще им се радва или да ги занесеш на някой дом...

Аз за повечето неа нямам нищо против да ползвам употребявани...но за някои в никакъв случай не бих искала.

# 652
  • София

на бейбифон за временно ползване и аз бих се зарадвала, но когато разни хора, които изобщо не са ми толкова близки, ми подариха десетки торби пълни с употребявани бебешки дрешки и спално бельо преди да родя, ми стана изключително неприятно.. честно казано, имах чувството, че просто им е гадно да изхвърлят нещата и ще се чувстват по-спокойни, ако ги дадат на някого.. е, изобщо не ми помогнаха с нищо, сега аз се чудя какво да правя с тези торби!

Строяваш ги спретнато до кофите за боклук, на много бездомници ще им дойдат добре...освен ако нямате уговорка да им ги върнете, след като ги износите.
На мен много неприятно ми стана като ни натресоха столче за кола. Каката (първата притежателка на столчето) вече беше 12 годишна, т.е. натресоха ни 12 годишна пластмаса, да пази детето от инциденти. И колкото повече го отказвахме, толкова повече ни го завираха в колата  hahaha, на някои хора просто не може да кажеш "не" и да очакваш да разберат. Та тъй като сега имат няколко месечно бебе се чудя дали да не им го върна под предтекст, че ние сме го надраснали, а на тях ще им дойде добре за бебето  Mr. Green

# 653
  • София
И на мен една позната ми връчи 2 торби с дрешки и ми беше неудобно да ги откажа... не ме притеснява това, че са ползвани, ами че не ми харесват самите дрешки като стил - имам си някакви предпочитания все пак  Mr. Green  И така.. не мисля да ги ползвам, сега седят и заемат място в и без това малкия ми гардероб и чакат да ги "израсте" бебето за да ги върна (такава беше уговорката). Знам, че звучи неблагодарно, ама какво да направя като не ми харесват ... Sad

# 654
  • София
аз това с връщането на дрехи пък не го разбирам, айде предмети иди-дойди...и то пак би било с  уговорката ако все още стават за нещо...ама дрехи...не знам, аз с такава уговорка сигурно изобщо не бих взела...да им треперя ще пропусне ли памперса, ще се изпере ли   петното от моркови и т.н...

# 655
  • София
аз това с връщането на дрехи пък не го разбирам, айде предмети иди-дойди...и то пак би било с  уговорката ако все още стават за нещо...ама дрехи...не знам, аз с такава уговорка сигурно изобщо не бих взела...да им треперя ще пропусне ли памперса, ще се изпере ли   петното от моркови и т.н...

Е, то уговорката е, ако са ок, иначе ако се скъсат или нещо да хвърлям.. А петна те  си имат и без това  Mr. Green
Иначе си права Simple Smile

# 656
  • София
хахаха...е чак пък с петна...

# 657
  • София
хахаха...е чак пък с петна...

Да бе и аз се чудих....

# 658
  • София
По повод връщането на дрехи - сина ми е по-голям с два месеца от племенника. Съответно всички омалели му дрешки давах на сестра ми. Е да, ама като омалеят и на племенника ми, тя ми ги връща, и не само тях, ами и негови си дрешки, които са му малки. Казвам на сестра ми да не ми ги връща, а тя - нямала място къде да ги държи (все едно аз съм наредила гардероб до гардероб и се чудя с какво да ги напълня). Т.е. - ползва ме за кофа за боклук. Неприятно ми е.

# 659
  • София
По повод връщането на дрехи - сина ми е по-голям с два месеца от племенника. Съответно всички омалели му дрешки давах на сестра ми. Е да, ама като омалеят и на племенника ми, тя ми ги връща, и не само тях, ами и негови си дрешки, които са му малки. Казвам на сестра ми да не ми ги връща, а тя - нямала място къде да ги държи (все едно аз съм наредила гардероб до гардероб и се чудя с какво да ги напълня). Т.е. - ползва ме за кофа за боклук. Неприятно ми е.
Така сме и ние, а в последствие обединихме сили да превърнем в кофа за боклук тавана на родителите ми  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт