Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 286
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добре де... като имате толкова излишни дрешки защо не ги дарите някъде... В домовете за сираци не взимат ли такива дарения? Само разсъждавам... Има и много семейства, които нямат възможности и биха се зарадвали.. Има теми във подфорума Продавам, предлагам, подарявам също и в Продавалника ...

# 661
  • София
добре де, ако толкова не ви трябват, тук често пишат  майчета с молба за помощ за дрешки или друго - давайте ги Simple Smile
аз честно казано нищичко не пазя...няколко дрешки за спомен другото все е заминало на някъде...

хахаха с pow заедно сме писали Simple Smile

# 662
  • София
Домовете за сираци приемат дарения само на нови дрехи, тях ги изключвам.
Дрешките на големия се износваха достатъчно, той не расте бързо и са си износени и някои от тях петносани. По-читавите съм приготвила за малчо, но като ги израсте и той ще ги прехвърлям на някъде.

# 663
  • София
Дрешките на моя бебок бих ги подарила на секундата (а и не само тях - и кошницата за кола, и шезлонга и т.н., което вече не ми трябва), но знам ли дали някой прекрасен ден няма да поискам второ бебче (стига да мога да забременея пак, с моите проблеми...) ... По тази причина не съм ги раздала. Въпроса беше защо и на племенника дрешките трябва да складирам... Абе здраве да е  Peace

# 664
  • София
Давали са ми дрехи за сина ми, не са ми искали да връщам. Само върнах един колан за прохождане. Неговите дрехи съм подарила и подарявам. Тези, които не стават, т.е. са петносани, съм изхвърлила.
Големите покупки като количка, люлка, колело и т.н. дадох на братовчед ми. Подарих и някои неща, стол за вана, проходилка, уокър, на мами от форума и на една непозната мама от квартала, с която от време на време се засичаме. Скоро с майката от квартала се засякохме, добре че тя се обади и каза как сме се запознали, нямаше да я позная Simple Smile

В "Благотворителност" има доста майки, които се нуждаят от дрехи за децата си. Може да погледнете там.

# 665
`
честно казано, не бих предложила на някоя майка, която иска помощ, износени дрешки, които аз самата не бих облякла на детето си.. може и да не съм права, не знам!

# 666
  • София
ако дрехите не са скъсани, парцаливи и петньосани, а просто не ти допадат като вид, цвят, кройка и т.н. няма нищо лошо, особенно ако майката чисто и просто няма с какво да си облече бебето.

# 667
Майка, която толкова е закъсала,че търси помощ, за да облече и нахрани детето си, едва ли ще има претенции, че гащеризончето, което ще получи не е Нейм ит или ританките са леко поизбелели, а на всичкото отгоре и от най-евтините памучни български Stop.
А пък дори и при липса на нужда, вкусовете хорски са толкова различни.

Подарени дрехи за РД на детето ми, които по никакъв начин не бих му облякла, подарявам на една закъсала съседка. Жената е страшно благодарна и с радост приема всичко и всичко облича на детето. Но да ги оставя до кофите, защото на мен не ми харесват - няма да стане.

# 668

чакайте сега - не бих облякла тези някакви дрешки на детето си, защото са прекалено износени! такива не бих предложила и на някоя майка от форума..
а точно такива имам - износвани от две-три деца, захабени точно от честите пранета и многото употреба, избеляли, с развалени ластици и разкривени кройки..

# 669
Имам идея за анкета за следващата тема, не знам кой ще я пусне, но ако му хареса може да я включи анкетата. Обратно на сегашната Коя беше най-непотребната вещ за бебето ви?  Peace

# 670
  • Русе, България
Аз съм писала назад в темата, но като сте подхванали темата за дрешките, не мога да не споделя.
Преди раждането още слушах от майка ми колко много дрешки са останали от мен, че били запазени и т.н. Изровихме един ден "големия" чувал и се оказа, че повечето дрешки са за около годинката, всички изглеждаха вехти (уви, на двадесет години са, естествено е да не бъдат като нови), по някои имаше и петна. И аз не знам защо, но се съгласих да взема някои от нещата, да ги обличаме само за вкъщи уж. Ще ви призная, че един-единствен път рових от този куп с мои дрешки и половин час по-късно бебето беше отново преоблечено. Стари са и толкова.
По-интересното беше на питката за 40 дни. Идват у дома роднини, всеки носи подаръче. Две от лелите ми, чиито деца са близки до моята възраст, ми подариха дрешки от тях, необличани, със соц етикетите им. Стана ми чак смешно. За толкова време не са ли намерили къде да ги дадат, 25 години са ги пазили... Дрешките не са лоши, всичките са малко по-големички и още не ни стават, обаче и на тях им личи, че са стари, просто материите са толкова различни!
Та, ако ви подаряват втора ръка неща, се сетете и за моята история. Simple Smile

# 671
  • София
Pyjamka, и аз не бих облякла детето си с дрехи от моето детство. Но в последните постове на темата не става дума за такива периоди от време.

Имах една позната с дете може би с около 2г по-голям от моя син, беше решила да си разчисти гардероба. Някои неща ставаха. След това тактично отклонявах въпросите "искаш ли нещо" и спря да ме пита.
Имам и други две приятелки, на едната синът ѝ е доста по-голям от моя, на другата малко по-голям. Никога не са си чистили гардероба и да са пълнили моя. Давали са ми само наистина хубави и запазени дрехи.

# 672
  • София
Никога не са си чистили гардероба и да са пълнили моя.
Точно това имах впредвид в предните ми постове по повод на връщането на дрехи от сестра ми - и на моето, и на нейното дете.
А относно носенето на дрешки от нашето детство - в началото на лятото майка ми най-въодушевено извади от архивите някакво мое басмяно гащеризонче - старо, та старо (на 30-ина години). Че и с петно и без копче на едната презрамка. Когато й казах, че е абсурдно да облека това нещо на малкия, тя така ми се разсърди и обиди - какво съм искала да кажа, че тя ме е обличала във вехтории ли...  Rolling Eyes Вместо да вземе да му купи нещо ново, щом има желание да носи нещо от нея (почти на 9 месеца е детето, а до сега не му е купила дори едни чорапки). На просто позната успяваш да отклониш поривите да те затрупва с ненужни дрешки и т.н., ама при това положение...  newsm78

# 673

това последното е някаква проява на сантименталност.. аз не бих го приемала драматично! Simple Smile

# 674
  • София
това последното е някаква проява на сантименталност.. аз не бих го приемала драматично! Simple Smile
Laughing Mr. Green И аз не го драматизирам! Отдавна не си слагам на сърце подобни неща. Написах го, за да направя разликата от това да откажеш на позната и това да откажеш на майка си... и да я обидиш.

Общи условия

Активация на акаунт