За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 631
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Нито съм виждала, нито съм ползвала, ама не е ли все едно да си постелеш електрическото одеало на пода  Simple Smile

# 181
Медни съдове продават в море селекшън , обаче са си доста сериозна цифра и си изискват специална подръжка.И на мен много , много ми харесват .

# 182
Нито съм виждала, нито съм ползвала, ама не е ли все едно да си постелеш електрическото одеало на пода  Simple Smile

Ми принципа сигурно е същия. И аз не бях чувала, и сигурно трябва да се направи, щото не знам дали се продава такова нещо. В бг поне не мисля, че се продава.

# 183
Пина, страхотна тема  bouquet!
Включвам се с удоволствие. Ще ми бъде и полезна, и по-лесна за следене от всички разделени, иначе прекрасни, теми в подфорума.

Шанта, с цветовете си ме подсети за хотел Семирамис в Атина.
Отвън навътре 1, 2, 3, 4, 5
И в стаите 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14.
Не знам дали би ти допаднал, но споделям Blush.

За себе си какво да кажа... Харесвам по малко от всичко, едва ли има нещо което да нарека изцяло грозно, въпреки че далеч не всичко бих представила в дома си.
За селските интериори ми се струва, че и нашите и чуждите носят своята красота и уют. Българските са по-практични, усещам ги мили, но в цялата им премяна ме захлупват. Чуждите, споменати напред - провансалски, ми носят усещане за кукленска къща, сладки са, но у дома биха ме накарали да се почувствам... малко прашна. Не мога да го обясня. Тънка граница има между стилното у тях и кича; поне за мен е така. Надявам се с това да не засегна някой!
Бих внесла усещане за българско у дома с някоя картина или фотографии, пъстра черга, някоя лека закачка... Но не повече.

Обсъжданите тавани са ми особена тема. Наскоро водих разговор с познат, точно приключил строеж на къща за отдих в Балкана. Сподели, че му е отнело доста време да убеди дъщеря си, че високите тавани са непрактични в неговия случай, тъй като не желае да става роб на отоплението през зимните месеци.
Също обсъдихме познати нам къщи-музеи, чиито високи или ниски тавани, говорят за финансовото състояние на някогашните им стопани.
Аз предпочитам високи. Боядисани в бяло; друг цвят ме затиска.
Към момента у дома разполагаме с 2.60, стандартна височина. Занапред, живи и здрави, ще се простираме под малко повече от 3 метра.

За бъдещият ни дом се клатушкам от една посока в друга.
Първоначално и доскоро бях убедена да впиша в интериора стари столове и диван оставени в наследство от преди около 100 години. В последствие започнах да губя части от общия пейзаж и се разубедих. Ще отлежават за по-различни и категорични времена Laughing.
Предполагам тази недоизгладеност се дължи и на това, че работя с идеите си само по скици. Големият ремонт ще започне началото на идната година... с развалянето на настоящ зъболекарски кабинет.

# 184
  • Варна
Нито съм виждала, нито съм ползвала, ама не е ли все едно да си постелеш електрическото одеало на пода  Simple Smile

Ми принципа сигурно е същия. И аз не бях чувала, и сигурно трябва да се направи, щото не знам дали се продава такова нещо. В бг поне не мисля, че се продава.
Май няма да стане, за да се усеща топлината от електрическото одеало, трябва да е покрито със завивка, в противен случай няма никакъв ефект. Но може би някой е измислил отопляем килим, предполагам, че и материята от която е направен трябва да има определени характеристики от гледна точка на издържливост и безопасност. По скоро ако се сложи ел. одеало под килим или мокет.
В Направи си сам има такава тема, но казват че тези отоплителни реотани вече не ги произвеждат. http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=8703

# 185
Медни съдове продават в море селекшън , обаче са си доста сериозна цифра и си изискват специална подръжка.И на мен много , много ми харесват .

моля те, кажи къде е този магазин, ако не да купя поне да отида да им се порадвам.

Иначе имам два тигана от мед от бабите, едва ли ще ги ползвам, тежки са, но за украса стават.Имам руски, чугунен, също тежичък, но ми е удобен и най-невероятното е, че много лесно се мие.И като си поставя и др. неща, които ми трябват по-често може и да се получи.

# 186
  • Варна

моля те, кажи къде е този магазин, ако не да купя поне да отида да им се порадвам.

Иначе имам два тигана от мед от бабите, едва ли ще ги ползвам, тежки са, но за украса стават.Имам руски, чугунен, също тежичък, но ми е удобен и най-невероятното е, че много лесно се мие.И като си поставя и др. неща, които ми трябват по-често може и да се получи.
Не е необходимо да изпадаш в крайности и да накупиш наново посуда, това което се обсъжда съм го виждала и висящо от тавана, на този принцип са и висящите приспособления за окачване на тръба под горните кухненски шкафчета.

И аз имам такъв чугунен тиган и си го ползвам, за разлика от тези незалепващите, които промотират в Технополис, струва 70 лева, но след година употреба нещо му се загубиха незалепващите свойства Laughing

В продавалника излизат медни съдове http://www.your.dibla.com/media/k2/galleries/129/MH_D13.jpg

# 187
Visible, напълно споделям мнението ти за селските интериори. Чудех се как да формулирам усещането си, а ти си го казала кратко и ясно.
Pina, темичката ти ми е любима; благодаря за споделените виждания и идеи!
По-късно днес ще Ви покажа един апартамент с дух и уют на къща на близък мой човек, който се приближава до стила на Pina (сега пиша набързо от телефона преди работа).

# 188
Visible, благодаря за хотела Simple Smile

И моята асоциация като се каже традиционна българска къща е черно, тъмно и страшно  Mr. Green Може би защото за да се пресъздаде типична атмосфера, често се прекалява с детайли ... не знам. Предполагам ако се прави внимателно може да стане приказка

Аз пък искам такава лампа (поне формата), но не си намирам. Смятате ли, че ако имам само телената основа ще мога сама някакси да зашия плата? http://www.designshoot.com/colorful-interior-photos-from-the-lis … mough-house.html/
Кухнята и другите неща също ми харесват  Simple Smile

# 189
Ей такава лампа - лампион с такава шапка, колко търсихме.... Е, никъде във Варна няма! В Икеа в Истанбул се надявах, но не - и там няма. То си е чиста класика, не е някаква екзотика, но няма и няма.

Sve_dim, ще чакам снимките с голямо любопитство!  Simple Smile

# 190
  • Варна
Нещо съм пропуснала какъв е любимия стил на Pina, благодарение на която си имаме тази хубавичка тема Simple Smile И аз благодаря Pina!

Сега за селския интериор - селски, селски ама то има най-различни села в различни държави и време за което се отнася, предполагам, че тук имате предвид възрожденските български къщи?
Защото има и френски прованс и испанска хасиенда и кънтри стил, все селски но всъщност доста различни.
Традиционната българска къща може да бъде и тип градска, стара Варна има толкова красиви къщи в "гръцката махала", за съжаление вече много малко на брой.

Обикновено селските къщи аз ги свързвам с бели варосани стени и шарени черги, закътани дворчета с цветни лехи.

Може би асоциацията за тъмни и неприветливи идва от къщите музеи, но това няма как да не е така, все пак това са много стари и вече амортизирани, макар и реставрирани къщи в тях го няма духът на обитавана къща и миризмата не е на прясно опечена питка Simple Smile. Всъщност преди 20 години и аз изглеждах по-добре макар и аз да се реставрирам сутрин Wink

За разлика от сегашните селски къщи, които имат в дворчетата си домати и краставици, преди зеленчуковите градини и сгради за добитъка са се разполагали зад къщите. Действително прозорчетата са малки, но пък са повече на брой, предполагам от конструктивна гледна точка не е било възможно да сложат панорамни стъклопакети.

Според мен не бива да се търси буквалното и автентично пресъздаване на интериора от дадена епоха, всичко би следвало да се пречупи през съвременните материали и бит.
Например тухлената стена оставена неизмазана и боядисана или не в бяло или изградена със съвременни материали имитиращи тухлен зид, защото пък да оставиш видима тухла четворка няма да свърши работа в случая. Ама и аз съм седнала да описвам нещо направено, вижте този мезонет в Банско реализиран от други мои любими бг дизайнери Fimera:

# 191
Цитат
макар и аз да се реставрирам сутрин

Joy

Този мезонет в Банско бие повече на италиански модернизъм, от колкото да има нещо общо със селски стил. Както и в архитектурния блог е споменато, един сполучлив опит за селски интериор, без да става подтискащо и прекалено е Къщата с червените врати
http://www.thereddoorshouse.com/pictures.html

Аз принципно не харесвам, когато някой реши да си направи селска къщичка и да я обзаведе битово, което означава да сложи престилката на баба си на стената, до нея да виснат цървулки, а в хола да аранжира ралото и копралята.
Аз също си го помислих това, че селски къщи има различни. В България планинските къщи ги намирам много по- различни от тези в равнините. Също строениет през 18- ти и 19- ти век много по- други, от тези в края на 19-ти и началото на 20-ти век. При последните намирам някакво сходство с тосканските като цветове по дуварите, порцелановия романтизъм, текстила като килими и покривки, перденца с къдри. То ще да е било някаква 'нова' мода за времето си  Laughing

# 192
Подобна лампа на показаната/лампион преди доооста време засякох в антикварен магазин. Може би и сега би се срещнала някъде, знам ли... Rolling Eyes

Къщите-музеи в България са толкова различни колкото времето в което са строени и финансовото състояние на стопаните им Peace.
Една Ослекова къща колко често срещан дом може да бъде? И това е просто един пример.

Дорис, личната ти реставрация така ме развесели! Laughing

Аз ще върна филмовия интериор в темата с нещо което не ми направи впечатление да е обсъждано.
Филмът е Down with Love, представя началото на 60-те години в Америка.
Гледала съм го около милион пъти и никога няма да ми омръзне именно, заради визията... и нищо общо със съдържанието Blush.
Представени са три апартамента и офиси. Типично женски бонбонен апартамент; "техничен" апартамент на вечния ерген; и един, който носи по-силно усещане за дом. Офисите също са различни.
Всъщност от онези години и малко по-назад ми допада усещането за жена - не само в интерирора, но и в дрехите, аксесоарите... Въобще. Понякога ми допада и необременеността в много отношения, която хората са имали Blush.
А и много харесвам класическите дизайнерски мебели точно в онези интериори... Когато са стояли просто като мебели.
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

# 193
  • Варна
Цитат
макар и аз да се реставрирам сутрин

Joy

Този мезонет в Банско бие повече на италиански модернизъм, от колкото да има нещо общо със селски стил. Както и в архитектурния блог е споменато, един сполучлив опит за селски интериор, без да става подтискащо и прекалено е Къщата с червените врати
http://www.thereddoorshouse.com/pictures.html

Аз принципно не харесвам, когато някой реши да си направи селска къщичка и да я обзаведе битово, което означава да сложи престилката на баба си на стената, до нея да виснат цървулки, а в хола да аранжира ралото и копралята.
Аз също си го помислих това, че селски къщи има различни. В България планинските къщи ги намирам много по- различни от тези в равнините. Също строениет през 18- ти и 19- ти век много по- други, от тези в края на 19-ти и началото на 20-ти век. При последните намирам някакво сходство с тосканските като цветове по дуварите, порцелановия романтизъм, текстила като килими и покривки, перденца с къдри. То ще да е било някаква 'нова' мода за времето си  Laughing

Да и аз имам точно това предвид, да не се търси автентичността а да се цели в присъствието, което може да бъде постигнато по съвсем различен начин, твърде елементарно е буквално да се копира нещо.

А примерът с мезонетът в Банско е за стената от тухли, която се опитах да опиша с думи.

Не съм много голям спец по стиловете, аз съм много/разно/безстилна, май фюжън му викат или пък еклектика с уклон към кич Simple Smile.
Италиански модернизъм, незнам аз не бих могла да определя дали даден стил е в италиански модернизъм или френски, дори се затруднявам дали дадено нещо е Ар Нуво или Ар Деко.  #Crazy newsm78
В крайна сметка какъвто и да е стила, аз съм възхитена от дизайнерите на Фимера, не само от този интериор в Банско, където според мен има елементи като мястото за дърва за камината, самата камина ми напомня на старо огнище, "варосаната" стена, които както казах пренасят "усещането" за селски (планински) стил но в един много удобен, красив и изпълнен със съвременни материали интериор. Ох и готиния свещник от Moooi си се вписва отлично! 

Японците (там е друга история, която ще предложа за коментар в друга тема) например влагат смисъл в неща които ние европейците трудно бихме разбрали, спусната наполовина щора, градините рьоанджи...
Бога ми ако не ни кажат смисъла на тези камъни в пясъка едва ли бихме се досетили Joy. Та затова ми се струва, че няма да се получи усещането за Япония, дори ако напълним дадена стая с автентични рогозки и изпишем йероглифи някъде, но може да се получи и само с една икебана или цъфнала вишнева клонка.

Изобщо напоследък мисля, че точно това е тенденцията - смесване на стилове, не мисля, че някой прави даден интериор съвсем точно придържайки се в дадена рамка. Дори използването на даден елемент - контрапункт крещящо различен от останалите е просто един начин да се подчертае даден стил.

Но да не се правя и аз на интериорен критик, трудно се изразявам най-малкото, а в момента нямам време да илюстрирам със снимки, обещавам довечера да постна неща съвсем различни като същност, но еднакво красиви за мен, или дори и да не ми допадат получават адмирации за креативност, изпълнение или уникалност.

# 194
Doris, кефят ме споделените ти мисли.

Ето обещаните снимки; апартаментът е в центъра на града, но целта е била да се постигне излъчване на къща. Не са ползвани услугите на дизайнер. Моля, не бъдете твърде критични!

https://picasaweb.google.com/111831187580255660757/October212011 … p;feat=directlink

Общи условия

Активация на акаунт