За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 401
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Забравих да спомена, че има още един вариант, ако гледката е хубава и няма кой да наднича през прозореца - без пердета и без щори. Като в скандинавските жилища. Все повече ми харесва.

Примерен апартамент с големи прозорци с пердета в някои стаи, с щори в други и най- вече са дръпнати и се вижда гледката.

# 511
 kKristi ето това http://blog.indesign-bg.com/wp-content/uploads/2009/12/balbuk2.JPG ми хареса много.Благодаря .

pina моите прозорци са един до друг без стена помежду им.Много си права за пердетата и на мен не ми харесва.Та затова си стоя ей така,без нищо.Алуминиеви и вертикални щори абсурд...поне не в моят апартамент.
Това за римските щори май ми допада най -много.
Обожавам бледи  и ненатрапващи се пастелни цветове.

# 512
  • Варна
Завеси плътни, разкошни, с дипли асоциирам обикновено в спалня, обикновено това помещение го свързвам със съня, обичам да ми е затъмнено, като в бърлога Simple Smile, рядко прекарвам деня там и общо взето не ми трябва и много слънчева светлина. За останалите помещения може да се сложат външни щори, а в стаята нещо ефирно, но тази тема е твърде индивидуална и зависи от много неща.

Щори японска стена - в случая с принт, според мен стои интересно и е по-различно от стандартните. Принт може да се използва и при завеси, например снимка на Ню Йорк Simple Smile според ситуацията.

Шори Дабъл Солис също са интересни.

И да попитам някой да има от новите щори Хармония? Не съм ги виждала наживо и нали съм Мара подробната и всичко трябва да знам да попитам Simple Smile
Щори Хармония:

# 513
Забравих да спомена, че има още един вариант, ако гледката е хубава и няма кой да наднича през прозореца - без пердета и без щори. Като в скандинавските жилища. Все повече ми харесва.

Примерен апартамент с големи прозорци с пердета в някои стаи, с щори в други и най- вече са дръпнати и се вижда гледката.

Де да бяха такива...... Laughing
Пък и насреща има цял блок ,който ми наднича.....ех...Скандинавия....

# 514
Хора, да ви питам нещо деликатно, така да се каже....ние живеем в София, на Симеоновско шосе,ама баш на шосето....и у дома е голяма мръсотия! Всяка вечер мия пода, събират се едни топки прах,които на село ги наричаме вълма (не вълна), по мебелите се събира черен мазен прах, завесите са бели и зелени по натура, но стават сиви за две седмици след изпиране. В чудо се виждам откакто живеем в София,на село такава мръсотия не съм виждала!!!!!!
Сега като ми предстои местене в ново жилище, поради изброените причини, не планувам да ползвам нито черги, нито завеси, щото тая хамалогия с прането и чистенето не мисля да я играя цял живот. А иначе толкова ми харесват шарени и меки подови постелки!!!!!!! (в сегашната квартира бях взела две зеленки пътеки заради детето,да не тича боса по теракота, ами за една седмица се набиваха с прашоляк и ги носех на автомивка да ги перат!) Измислил ли е света килими, устойчиви на софийска булевардна мръсотия?
За прозорците ще взема едни щори,които видях у приятелка, ужасно ми харесаха, изглеждат като хартиени, навиват се на ролка и са с много незабележим механизъм, ама точно все едно съм закачила голям лист хартия на стъклото. Тънки са,но не пропускат погледа ни навътре,ни навън. Нейните са бели, аз мисля,че ако има бежови/ св. кафеникави, ще ми се вържат с идеята за зелено-бамбукова спалня  Simple Smile

# 515
Потърсете си по-чист квартал. Не навсякъде е толкова мръсно.

# 516
  • Варна
А иначе толкова ми харесват шарени и меки подови постелки!!!!!!! (в сегашната квартира бях взела две зеленки пътеки заради детето,да не тича боса по теракота, ами за една седмица се набиваха с прашоляк и ги носех на автомивка да ги перат!)
Така е набиват се, но ако ги няма този всичкия прах ще е във въздуха и ще си вдишва.

# 517
# 518
Мне.. точно без килим, ще е по-чисто. Килима колкото и да го чисти, винаги си е набит с прах, който се вдига нагоре, докато паркета го забърсваш и не остава прах.

# 519
  • Варна
Мне.. точно без килим, ще е по-чисто. Килима колкото и да го чисти, винаги си е набит с прах, който се вдига нагоре, докато паркета го забърсваш и не остава прах.
Но докато се забърше при всяка крачка праха се вдига във въздуха, докато с някаква антистатична постелка, праха се задържа в нея. Това ми е съвет от лекар във връзка с едни алергии, които израстнахме надявам се, затова сме и с рейнбоу. Никога не бих си в я взела ако не беше този проблем.

# 520
Обожавам вещите да имат много функции, но да са интелигентно прикрити и незабележими Wink

Аз пък съм точно обратното, обичам прости Simple Smile мебели. Може стола да го ползвам, като маса или като етажерка, но искам той за себе си да си е просто и само стол и да изглежда точно като такъв и т.н.
 Hug
Не знам какво имаш предвид под "прости" и "сложни" мебели, но аз не виждам нищо сложно в мебелите от клипа, който съм дала. Просто масата от ниска, става висока, когато е необходимо и в нито един от вариантите не стои грозно. Същото е и със столовете-етажерки, със сгъваемите и скрити легла и т.н. Според мен това са отлични решения за малки жилища и точно това ми харесва, че изглеждат прости и лесни за употреба, а в действителност има много мисъл в направата им. Например и етажерките, които си посочила в предния си пост...ами страхотни са Simple Smile хем простички, хем многофункцhttp://maps.google.de/maps?oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&q=Alsfeld&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x47bcbb83d1e2e473:0x422435029b0a970,Alsfeld&gl=de&ei=WzivTtH9E6rRiAKv1cAM&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=3&ved=0CDkQ8gEwAgионални, т.е. можеш да ги нагодиш според твоите нужди и предпочитания. А не както навремето беше, всички соц-домове с еднакви тапети, секции, спални  Laughing Не рядко са се случвали и куриозни ситуации, да сбъркаш етажа, да си влезеш "вкъщи" и да не се усетиш, докато не видиш комшийката Joy
Аз също не харесвам разни натруфени, кичозни мебели с много орнаменти и стилова смесица(ако това се има предвид под "сложни"), обичам изчистените линии, семплите форми, естествените материали. Но едновременно с това обичам и многообразието от цветове, ярки или пастелни, разбира се умело подбрани и съчетани в интериора.

Iv4i, имах предвид точно, че не обичам многофункционални мебели - с механизми и пр. Поне сега, преди да съм се изнесла да живея на пъпа на Токио Wink (тогава може и друга песен да запея). Не мога да си представя постоянно да трябва да размествам нещо, да свалям леглото да го вдигам и т.н.. Предпочитам да имам едно легло и два стола, но те да си стоят по местата, а всичко останало да е натъпкано в гардероба  Simple Smile Аз съм консерва.
Примерно в ей тази кухничка нямам проблем и кафе да пия и да се храня и да уча, пък току виж и съм полегнала на диванчето ако няма къде.

# 521
Но докато се забърше при всяка крачка праха се вдига във въздуха, докато с някаква антистатична постелка, праха се задържа в нея. Това ми е съвет от лекар във връзка с едни алергии, които израстнахме надявам се, затова сме и с рейнбоу. Никога не бих си в я взела ако не беше този проблем.
Хм, аз си мисля, че е по-скоро обратното - като се стъпва по килима се вдига всичко нагоре.

# 522
На мен мръсотията ми е основния определящ фактор при избора на обзавеждане. Sick
 Ще избирам всяка мебел и предмет според способността ѝ да не задържа прах. Няма да слагам глобуси/полилеи и т.н. осветителни тела, няма да слагам килими и завеси, ще поръчам гардероби,които да опират плътно в тавана, няма да взимам никакви мебели с крачета( всичко да е здраво стъпило на пода) - тъжно е,че това ми е водещия критерий, защото всъщност ми харесват друг тип мебели, но просто нямам време и енергия в този живот да вършея всяка вечер с парцала.

А искам и по друг въпрос да се консултирам - от сега обмислям подаръка за предстоящия юбилей на мъжа ми (след 6 месеца). Той има навик както си работи ( пише книги и разни други материали), да се отпусне и да заспи и често така изкарва нощта. Искам да му намеря или поръчам нещо като кресло, в което да седи удобно докато пише и ако му се доспи,да е удобно и за дрямка. Примерно да е с някакъв механизъм за спускане на облегалката и отпред да има удължение за краката...Срещали ли сте нещо подобно? Дали ще е прекалено тромаво и изчанчено? Аз в момента не мога да си го представя визуално и най-близкото,за което се сещам, е зъболекарски стол  Laughing, но може и някой някъде да е измислил успешна реализация на тази идея!

# 523
Amelly,
точно заради праха е по-добре мебелите да са с крачета и да се забърсва спокойно под тях.  Peace

Аз тия дни се замислих, че все на мебели с крачета се нахвърлям (не заради праха, не знам защо). Всичко с изключение на кухнята и един скрин, който не е мой, но се озова у нас, е на крачета.

# 524
Ох, разговора ще стане сигурно много примитивен, извинявам се, но в сегашната квартира шкафове, гардероби са с крачета 3-5см височина и не мога да бъркам с парцала директно отдолу. Налага се всеки път да ги местя като ги тътря по пода, а за големия гардероб пускам духалката да издуха изпод него вълмата прах и ги обирам. Отделно които мебели мога да вдигам, им забърсвам крачетата, защото по тях се образува също лепкава мръсотия и като ги затътря обратно върху измитото, се разнася. Сложно е. Затова си мислех,че ако взема мебели,които са плътно допрени в пода, ще събирам по-малко смет и ще си спестя  физическото усилие да влача мебели наляво-надясно докато измия.

Eто кресло като за мъжа ми http://www.monstermarketplace.com/contemporary-furniture/nicole- … -modern-recliners
http://www.unplggd.com/unplggd/seating/the-perfect-a-lounge-chair-to-surf-070489

Правилно съм си го представяла като зъболекарски стол  Cry, дори и първото,което е в любимото ни зелено, не ме привлича.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 16:41 от Amelly

Общи условия

Активация на акаунт