За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 400
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
sve dim купи си три перденца, а после може да докупиш още едно или две - ако има нужда. Нали са готови оразмерени-така ги продават? Ако ти се видят недостатъчно като ги сложиш, ще си купиш още. Освен това като ги закачиш, може да ги подгъваш с карфички на различни дължини и така ще прецениш коя дължина най-много ти харесва. Тогава ако се наложи - ражеш. Така бих постъпила аз, ако не съм сигурна Hug

Да се върнем за малко на пердетата - и аз мисля, че трябва да се пробва - от собствен опит, купих едно готово перде / а ми трябваха три /, закачих го да видя как стои и... Sick цвета се оказа пълна катастрофа за стаята! а иначе като го гледах, едно такова светло бежово, леко, полупрозрачно, струваше ми се в тон с останалото обзавеждане, абе супер! И добре, че взех само едно - така стои захвърлено в гардероба  ooooh!

Така че пробвайте!

# 556
Здравейте!Миналата седмица се нанесохме в жилище под наем и пода в спалнята е паркет обаче е боядисан в кафяво Sick бих искала да ми дадете съвет в какъв цвят да боядисаме стените и какви мебели ще си подхождат.Хич ме няма по интериорите и ще съм ви мн благодарна ако ми помогнете при избора... Simple Smile

Мои приятели успяха да убедят хазяина да изцикли паркета, но все пак те живяха години там и също направиха доста за обновяването на апартамента. ,
За мебелите, купи си такива каквито ти харесват без да ги съобразяваш цветово или поне да не ти е това водещото. В спалнята едва ли ще се вижда много от паркета, а и можеш да сложиш килим.

Sve,  не мисля, че е проблем да са отделни пердета, така дори ще можеш да си ги разместваш - събрани в страни или в страни и в средата и пр. вариации.

За цвета съм съгласна, моите пердета като не са на прозореца е по-интензивен и съвсем различен цвета, да не говорим, че изобщо не си подхождат цветово, шивачката като ги носих да ги подгъва направо със съжаление ме гледаше Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 12:36 от Шанта

# 557
  • Варна
Здравейте!Миналата седмица се нанесохме в жилище под наем и пода в спалнята е паркет обаче е боядисан в кафяво Sick бих искала да ми дадете съвет в какъв цвят да боядисаме стените и какви мебели ще си подхождат.Хич ме няма по интериорите и ще съм ви мн благодарна ако ми помогнете при избора... Simple Smile
Мои приятели успяха да убедят хазяина да изцикли паркета, но все пак те живяха години там и също направиха доста за обновяването на апартамента. ,
Позволих си да ти предложа, защото точно така изциклихме един боядисан паркет, показа се невероятна красота. Самото циклене не беше много скъпо, основното в услугата беше лака, но вие може и да не лакирате - има много добри препарати сега за паркет - с восък без восък Simple Smile

# 558
Здравейте,и от мен.Аз искам да попитам някой от вас знае ли,върху кожа може ли да се лепят тапети?Благодаря ви предварително.

# 559
Преди три седмици използвахме услугите на фирма за циклене и лакиране на паркет (17 - годишен, здраво надран и с паднало лаково покритие) и имам пресен ценоразпис: 1. циклене - 5 лв/кв; 2. лакиране - 1 лв/кв за всяка ръка (ние поискахме 2 ръце); 3. коване на дървени первази и монтаж на алуминиева лайсна пред вратата на терасата - 15 лв. Общо холът ми излезе 120 лв. Единственият недостатък на начинанието беше, че стана голям прахоляк от цикленето поради факта, че в стаята имаше холова секция и около нея се наложи циклене с ъглошлайф.

# 560
  • на североизток
За цикленето може и сами да се справите, ако мъжът ви е сръчен и ако има дрелка Simple Smile Купува се един накрайник, кръгъл и към него се закрепват кръгли шкурки, които се продават готови. Ние така изциклихме две стаи, после лакирахме с яхтен лак, но сега наистина има по-добри варианти от лака-масла, вакси и т.н. А и первазите не са кой знае каква философия, било то дървени или ПВЦ

И като стана въпрос и за тапети, вчера гледах едни изолационни тапети...някой има ли представа дали са удачни върху тях да се боядиса с боя или трябва да се залепи друг тапет? И дали могат да спестят шпакловането на стените Rolling Eyes

И да не забравя да благодаря, че вече предлагате идеи за детски стаи за момче и момиче на различна възраст  bouquet И само да добавя, че в нашата детска ще има и пиано и проблема ми става още по-голям за стиловото и цветово осмисляне. Ще се радвам на всякакви идеи и препоръки от ваша страна Hug

П.П. Някои от вас вече знаят за този мой проблем с детската, защото съм писала и в други теми. Надявам се, да не ме критикувате пак, че публикувам вече публикувани неща. Честно да си призная не разбирам защо това изобщо трябва да се прави на въпрос, още повече, че никога не съм претендирала за автентичност, оригиналност и авторски права Mr. Green Просто споделих нещо, което ми харесва и ме е впечатлило. Всъщност до скоро темичката беше много приятна и уютна, като да си бъбриш на верандата на къщата на плажа с приятелки. Надявам се и занапред да запазим добрия тон и да си бъдем полезни и приятни  Heart Eyes

# 561
Всеки може да си пита където намери за добре и колкото пъти поиска. В крайна сметка целта е да ти стане ясно ТОЧНО какво правиш, да си го изясниш като идея, да си го представиш, да обмислиш различни варианти на цветови и мебелни модули....при някои хора всичкото това осмисляне става по-бавно, но за това са форумите - за взаимопомощ Hug.Така, че не виждам нищо лошо в това да се пита по няколко пъти.  Peace То и след всеки отговор, обикновено следва друг въпрос.... Wink

# 562
Детска стая за момче и момиче, всеки си има собствен кът, освен легло - 1..  Пак е стая за момче и момиче - 2..  3..  4..  5..  6.. 

# 563
# 564
здравейте , ето още една форумка , която пита в няколко теми , ама.... много ме затрудни тоя пусти шкаф .

неуспявам да намеря фирма , която предлага шкафове с ролетни врати . всъщност имаше поне 2 преди време , бяха изчислили дори цена , но когато дойде моментът да поръчам , вече не съществуваха .търсих и на Стройко и по други начини - нищо .

моля , ако някой знае къде се предлагат , да съобщи  !
много време изгубих  и въпроса става спешен !

да уточня - трябва ми шкаф -40см- ширина 100см.-височина , стандартнат дебелина за горен шкаф . ще стои върху плота. цвета на вратата.- какъвто намеря вече !
за ей такова нещо иде реч : http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/10153851/

# 565
не мога си представя пиано комбинирано с шарени пдч мебели  Peace

Затова, а и не само за това, може мебелите да не са шарено ПДЧ, а нещо бяло или светло дърво. Шареното може да идва от текстила, дори и при текстила да е умерено.

# 566
Миналата седмица в друга тема някой пусна един шкаф за подаряване ( или беше в podarqwam.com) със същия фурнир като пианото и от 70те години.

# 567
oska , по принцип шкафове с ролетни врати най-леснос е намират в магазините за офис обзавеждане. А в ИКЕА в София няма ли го този, който си показала?

# 568
Щом сте под наем, по-добре да не сменяте цвят на стени, освен ако не сте питали хазаите си? Има има нещо друго, ако не сте сигурни че ще Ви оставят дълго просто не си правете труда, за да не се разочаровате после...И още нещо, ако не е наложително не правете такъв тип инвестиция...това ще са пари на вятъра.
А ако все пак решите да се занимавате със стените: според мен, ако е тъмно кафяво, може да пробвате със стени в бледо пепелно розово или бледо зелено, но пак зависи за какво ще ползвате самата стая? Ако е за всекидневна е добре да е бледо зелено, ако е спалня може бледо розово.
Ако имате други въпроси ще се радвам да помогна. Успех.  bouquet
Да това е лошото, че сме под наем и не се знае до кога...за това ще боядисаме само стените, защото всичко е в тъмно зелен цвят и е доста подтискащ, а колкото до хазаите те нямат нищо против.А иначе стаята ще я ползваме за спалня...аз първоначално си помислих за бледо лилаво ,но  като видях пода и се отказах мисля , че бледо розово ще си отива а и мебелите са в цвят венге...ще видим какво ще се получи.Благодаря ти за съвета  bouquet Имам и още едно въпросче,но него ще го мисля по-нататък...става въпрос за кухнята тя пък е с блажна боя Sickпак в тъмно зелено дали ще е възможно да се налепят тапети върху боята?Би ми се искало да я свалим и да бъде  с латекс,но като не е наш..няма смисъл да хвърляме толкова мн пари

# 569
Аз предлагам да изциклите паркета.
Ако беше наш апартамента тава щеше да е първото нещо,но...

Общи условия

Активация на акаунт