За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 397
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте!Миналата седмица се нанесохме в жилище под наем и пода в спалнята е паркет обаче е боядисан в кафяво Sick бих искала да ми дадете съвет в какъв цвят да боядисаме стените и какви мебели ще си подхождат.Хич ме няма по интериорите и ще съм ви мн благодарна ако ми помогнете при избора... Simple Smile
Мои приятели успяха да убедят хазяина да изцикли паркета, но все пак те живяха години там и също направиха доста за обновяването на апартамента. ,
Позволих си да ти предложа, защото точно така изциклихме един боядисан паркет, показа се невероятна красота. Самото циклене не беше много скъпо, основното в услугата беше лака, но вие може и да не лакирате - има много добри препарати сега за паркет - с восък без восък Simple Smile
Значи ние като влязохме в апартамента и видяхме как всичко е нагоре с краката мъжът ми попита хазаина дали могат те да направят ремонта и тогава да се нанесем,но отказаха понеже са двама братя и не се разбират мн добре особено етървите и дълга и широка и накрая ние си го изчистихме щото беше страшно мн боклук и само стените ще пребоядисаме..
А за паркета вие ли сте  го изциклили? И как ? Извинявам се за всичките въпроси но просто ме няма в тази сфера на интериори боядисване и т.н...

# 571
  • Варна
Значи ние като влязохме в апартамента и видяхме как всичко е нагоре с краката мъжът ми попита хазаина дали могат те да направят ремонта и тогава да се нанесем,но отказаха понеже са двама братя и не се разбират мн добре особено етървите и дълга и широка и накрая ние си го изчистихме щото беше страшно мн боклук и само стените ще пребоядисаме..
А за паркета вие ли сте  го изциклили? И как ? Извинявам се за всичките въпроси но просто ме няма в тази сфера на интериори боядисване и т.н...
Не, повикахме фирма за цикленето, а лакирането направихме ние - самият лак беше доста скъп си спомням и трябваше два дни да не се влиза в стаята. Но това беше преди доста години, когато премахнаха боята се показа прекрасен паркет, изобщо не личеше че е бил боядисван. Незная за колко квадрата се отнася, но виждам цени за циклене от 3 - 5 лв на квадрат, според мен си заслужава парите, ако имате намерение да ползвате квартирата доста време. Лакирането не е задължително, след това паркета може да се поддържа и с други препарати, но когато е с лак е много лесно , само влажна кърпа и е готов Simple Smile

# 572
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

вчера седнах и прегледах цялата тема  Mr. Green
отдавна я бях забелязала, но нямах време да седна и да се задълбоча.
сега съм си в нас и не, че имам много време, но се налага да обзаведе детска стая, да дооправя спалнята, хола и трапезарията и да планирам една ниша, в която да складираме обувките Blush

нанесахме се преди година в това жилище, но до сега така и не успях да завърша напълно обзавеждането Embarassed

за детската> тук намерих много свежи идеи Hug
стените ми са светло сини, подът ламинат бук. взех гардеробче и скрин в бяло, легло трябва да взема.
смятам цветовия акцент да го вкарам с текстил - шарени възглавници, перде и полюлей с цветни мотиви и пр...

спалнята> същите стени и под (предишния наемател не е бил с богата фантазия Rolling Eyes) остават финалните детайли - осветление и малко декорация по стените Simple Smile

холът и трапезарията са ми в едно помещение и са ми голям проблем Rolling Eyes
доста е тъмно  Rolling Eyes
подът е с плочки, теракота, цвят теракота, негланцирани. стените са жълти (пак предишния наемател). в трапезарията сложих реставрираните мебели от бабата на мъжа ми - тъмни са (голям скрин, маса и 4 стола) и едно огледало оптически да разширя пространството, защото има една ниша ooooh!

холът е 2 черни кожени дивана, маса и малък ТВ шкаф и ТВ отгоре....
липсва ми атмосферата в това помещение. Rolling Eyes
искам някакси цветово да разгранича трапезарията от хола, но ме е страх да не станат много цветове.  Thinking
после снимки ще пусна - знам, че ще ме насочите с подходящ снимков материал какво може да се направи Mr. Green
осветлението също трябва да се оптимизира - не ми харесва сега, тъмно ми е денем, зимата е по-зле, а тази зима ще съм си все в нас Sunglasses

отделно имам една ниша, в която е скрито ел. таблото. там искам да направя нещо за обувки.
днес трябва да го измисля, че утре евентуално да купуваме материалите Mr. Green
определено доста работа ме чака, особено като знам, че от концепиране до реализиране пътят е трънлив и дълъг, а аз нетърпелива  Grinning

# 573
Няколко странички:

Нещо шаренко

Извинете, ако сте ги разглеждали  Wink

P.S. И аз забелязах, че от няколко дни става нещо с линковете Sad

Ето го - http://sleepzone.bg/Products.aspx?siteContractorID=91&contra … Dizaina%20Naopaki

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 10:34 от lorenca

# 574
Абе нещо става с тези линкове, като се постнат тук

# 575
  • Варна
Страхотни неща сте показали.. снощи четох до 100 часа  Crazy И колкото и да съм лаик по темата, схванах, че сме почнали да си обзавеждаме къщата в т.нар. шведски стил... та както нямахме идея от тук накъде, дойдоха 1000 и само трябват пари да си довършим нещата  Grinning Като имам време ще направя някоя снимка да си кажете мнението (отрицателно/положително) и даже ако е удобно, да дадете някой съвет! Всички сте с невероятен усет за красивото и най-вече елементите, които правят къщата дом, а на мен това ми куца Rolling Eyes

# 576
нанесахме се преди година в това жилище, но до сега така и не успях да завърша напълно обзавеждането Embarassed

+1  Rolling Eyes
Всяка стая е докарана до някакво положение и никъде не е завършено.
Но пък се удължава удоволствието от мисленето и планирането  Embarassed Mr. Green

А това е любимата ми (една от) детска стая, която съм намирала в интернет

http://catherinehug.de/kinderzimmer/

# 577
  • Варна
Без малко да пропусна такава хубава тема! Пина, благодаря за идеята!

# 578
Аз също съм фен на дървото и бялото в детските стаи, писах го вече, да не се повтарям. Това, което трябва да стане у нас е подобно на:

При мен кухня+трапезария+хол са едно и тъй като ще усвоявам отпред голяма тераса, ще стане по-тъмно навътре доста. Избрах да преградя предната част с врата хармоника, но дървена и само с четири крила, която ще направят тип френски прозорец - с малки стъкла отгоре до долу или до половината.

Така ще пусна повече светлина вътре и ще обезшумя предното помещение. Всичко обаче ми е в бяло, светло сиво и светло дърво, иначе ме задушава малко.  Crazy

Търся ефект на широта и светлина:

И няколко оригинални и цветни идеи, които си харесах днес.  Simple Smile

# 579
Кали, добре си дошла и тук!  Hug Отново добре дошли на всички, които пишат или само четат в темата!

От няколко дни ми е на ума да обърна внимание на шаренията в текстила. Ясно е, че не е за всяко място, ни за всеки дом, не и по всеки вкус. Но има домове, чийто интериор е като че ли голо платно, което чака някой да рисува по него. Ако понякога имате усещането, че живеете в такова и ви се иска да се стоплите с някаква цветна експлозия, според сезона, настроението или друг фактор в живота ви - цветния текстил дава идеална възможност. Лесно се подменя. Грешките не са фатални, ако се получат такива. Нещо, което на прима виста изглежда като грешка, след време може да си дойде на мястото в съчетание с нещо ново или нещо старо, но забравено и да ви изненада с новото си лице. Айде малко картинки от мен  Wink

1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..  10..  11..  12..  13..  14..  15..  16..  17..  18..

Претапицирането е трудно, но много ефектно. Като ги гледам тия кресла, направо съжалявам, че не съм тапицер. Значи, чудо може да стане, с едно старо екстравагантно претапицирано кресло. Лесните са възглавници, шалтета, одеалца, килимчета, дори перденца и щори. Могат да се включат и бабините чиизи, вместо да стоят в нафталина. Аз се опитах да си изработя плетено одеалце в 8 разноцветни квадрати. Мисия - полууспешна  Simple Smile Ама стои преметнато на фотьойла - артистично... Все едно ей сега някой ще се завие с него  Simple Smile

simplyaven, ето, едновременно за шарено си мислим  Simple Smile

# 580
Мда, най-лесно е с текстила. Например, хареса ми много тази идея за етажерки-шкафчета и ако забелязвате отвътре са облепени с различни тапети или текстили. Адски просто и много ефектно (горе на снимките, които постнах)!

# 581
Аз по принцип си обичам текстила. Колкото е меко на пипане, толкова меко ми става и на душата. И килими, и завеси, и одеала... Мека мебел много харесвам да е с дамаска. И тук във форума, и иначе все някой започва да говори за праха, за алергии..., ами харесвам си го и това си е. Макар, че у нас се предадох за двата дивана и са кожени, но то стана защото много харесах модела, излъчването им. Не бяха целенасочено търсени, неочаквано ги видяхме и ги харесахме на момента и двамата. Та така.

# 582
Имам нужда от помощ в тази хубава тема. В момента обзавеждаме дневна, имаме си проект , но... мъжът ми има задръжки относно едни стени модули на стеничката до вратата. Единият стига на няколко см от вратата, на височината да кажем 100 см и според него няма да е добре. Опитвам се да намеря картинки в нета на нещо подобно, но е трудна работа. Врати по снимките в нета няма, или са едни големи красиви, не като в нашите панелки.

# 583
Според мен винаги е по-добре вратата да е обрамчена, поне визуално. И да се бяга от стандарта. Една красива етажерка над вратата често дава нужния баланс на това, което е отстрани. А какво има под стенния модул? Тези 100 см до долу какво правят, празни ли са? И какви са модулите - открити рафтове, шкафове с врати, има разлика в звученето.

http://i-cdn.apartmenttherapy.com/uimages/ny/shelf%20over%20door%203%20views.jpg

http://www.mojansami.com/blog/wp-content/uploads/2010/09/ikea201 … vedoorstorage.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_nnaHLZ0llaA/TLR8prZguOI/AAAAAAAACG8/8I … HTOURS0605-de.jpg

http://s7d4.scene7.com/is/image/imsdm/075153?$saThumb180$

Мисля, че не съм ви показвала една от най-любимите си бани...  Grinning
Оттук: http://www.darsheel.com/wp-content/uploads/2009/09/Bathroom-Inte … esign-Ideas-2.jpg

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 13:03 от simplyaven

# 584
Ето още малко шарении  Heart Eyes

висша мода в шарениите Simple Smile

извинявам се ако повтарям някого с това инфо

Общи условия

Активация на акаунт