За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 384
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Много приятна тема за гледане   bouquet

Не виждам къде другаде, затова тук ще попитам дали някоя от вас е поръчвала неща от ковано желязо? Очарована съм какви хубости стават от това и имам някои идеи. Знае ли някой от вас къде правят по поръчка и на прилични цени?
От първо търсене подходящи ми се струват тези, но има ли някой информация от личен опит?

# 586
Чакрини са добри, цените обаче...много зависи какво искаш.

# 587
  • София-в сърцата на моите деца
Всичко много ми харесва! Peace

# 588
От няколко дни ми е на ума да обърна внимание на шаренията в текстила. Ясно е, че не е за всяко място, ни за всеки дом, не и по всеки вкус. Но има домове, чийто интериор е като че ли голо платно, което чака някой да рисува по него. Ако понякога имате усещането, че живеете в такова и ви се иска да се стоплите с някаква цветна експлозия, според сезона, настроението или друг фактор в живота ви - цветния текстил дава идеална възможност. Лесно се подменя. Грешките не са фатални, ако се получат такива. Нещо, което на прима виста изглежда като грешка, след време може да си дойде на мястото в съчетание с нещо ново или нещо старо, но забравено и да ви изненада с новото си лице.
Чудесно казано! Много ти се удава писането за дизайн, Pina!
Да живеят шаренийките! От известно време се чувствам пренаситена от бели, пастелни, че дори и скандинавски интериори... имам нужда от цветната експлозия, за която писа Pina.
Благодаря на Миоки за споделените статии!

# 589
Чакрини са добри, цените обаче...много зависи какво искаш.

Идеята е закачалките в антрето да са върху нещо като ажурено пано от ковано желязо. Или не знам дали така се казва, нещо като дантела от ковано желязо. И самите закачалки също да са едни такива заврънтулки (?).
Всичко това, да речем върху площ от 0,5 м на 1,2 м.

# 590
Аз дивана Mah Jong на Готие го взимам!  Crazy

Симплявен, тази баня ме спечели моментално! Всичко ѝ харесвам, но акцента с картата на света ме улучи в сърцето  Heart Eyes  По този повод гледам лампи глобуси, всъщност те колко са лампи, май светлина от тях не се очаква, по- скоро да изпъква самия глобус. Та, освен че се продават в Практикер два вида, мернах и по няколко снимки. Ама от този тип, дето са поразхвърляни много вещи, а аз не си падам по претрупаните неща. Та се чудих, дали ще е кич, дали ще е вповече, дали ще е капката, която ще прелее вече чашата у дома  Thinking Всъщност знам, не му виждам мястото на този глобус. Просто ми се искаше...

Кованото желязо не е ли внос от Турция? Във Варна са плъзнали 100 магазинчета за ковано желязо и продават едно и също. Те са готови елементи по каталог, наистина са много и позволяват доста комбинации. Някои неща се поръчват. Имат списания - турски, които показват варианти за комбинации в готови градини, дворове, врати и жилища. Представителите тук се занимават с монтаж и прочие услуги, но не ги изработват.

Све_Дим, благодаря! Получава се понякога, друг път - не  Simple Smile

# 591
~Ружа~, ако имаш проект, хващаш се и го пускаш на фирмите които си харесаш, за да се ориентираш в цените и след като избереш - действаш. Не се мами обаче от оферти които са в пъти по-ниски от повечето, защото винаги, винаги има уловка.  Peace

pina, има и бг производители. Нещата по каталог естествено в повечето случаи са готови елементи.

# 592

Миоки, Pina, благодаря!
Имам предвид нещо подобно - не точно тези елементи, малко ми стоят грубо, но идеята. Фонът (стената) пак ще е червен, орнаментите от желязо си ги представям в бяло. Още не съм избрала точните мотиви, но това, че предлагат каталози е добре.
Дали някой е правил нещо подобно или изобщо нещо от ковано желязо за дома си, освен парапети и решетки за прозорци?
Изобщо, как ви се струва идеята? Тук рядко срещам суперлативи за украсите от ковано желязо.

# 593
Зависи от интериора, аз харесвам ковано желязо, много добре ми стои на семпъл интериор дори минималистичен.
Цвета на орнаментите може да е всякакъв, не е задължително да е черен. Ето един парапет от ковано желязо в бяло.

В един апартамен в центъра, в стара кооперация видях врати на стая от ковано желязо и зад него стъкло опал. Изглеждаше невероятно красиво. За съжаление нямам снимки.

# 594
Зависи от интериора, аз харесвам ковано желязо, много добре ми стои на семпъл интериор дори минималистичен.
Цвета на орнаментите може да е всякакъв, не е задължително да е черен. Ето един парапет от ковано желязо в бяло.

В един апартамен в центъра, в стара кооперация видях врати на стая от ковано желязо и зад него стъкло опал. Изглеждаше невероятно красиво. За съжаление нямам снимки.

Да, много изящно и нежно ми стоят такива изделия, затова се учудвам, че не са популярни. Да не би да са прекалено скъпи? А ако не са скъпи, защо хората не ги предпочитат? Да не са демоде?
Представям си мотивите да са подобни "букли". Имам голяма фруктиера от извито желязо на дантела с подобни мотиви и мисля, че с малко "насилие" ще стане добър лампион пак за антрето.

# 595
Оххх, Ружа, на мен ужасно ми харесва кованото желязо във всякакви превъплъщения!!!

И аз искам да му намеря местенце в новия дом, ходихме на почивка в Копривщица и там в една къща видях закачалки,които бяха като еленски рога, сигурно на думи звучи примитивно и дори кичозно, но толкова много ми харесаха!!!!! В друг хотел пък се влюбих в свещници от желязо във вид на разцъфващи рози!!!!

Неща,които ми харесват http://www.gharexpert.com/Image_Strip/Single_full_Image_for_all_ … id=1497&find=

http://www.google.bg/imgres?q=wrought+iron+interior+ideas&um … ;tx=110&ty=63

http://a1egypt.egyptgiftshops.com/images/Home_Decor/itab28.jpg

http://a248.e.akamai.net/origin-cdn.volusion.com/swkxh.awrcc/v/v … -1.jpg?1318674338

http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/103880025/Wrought_Iron_Wall_Decor.jpg

http://www.ironews.com/wrought-iron-wall-wine-rack/wrought_iron_wall_wine_rack1/

Извинявам се за дългите линкове,но не се справям с инструкциите за превръщане на линк в "1". Ако ми обясните как става, веднага ще редактирам.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 14:17 от Amelly

# 596
Обожавам Рош Бобоа ♥ Каталозите им винаги са наслада за окото.

# 597
Не са популярни първо заради цената, второ заради това че не могат да се правят във всеки гараж като ПДЧ мебели примерно. Така си мисля аз.

# 598
  • Варна

Миоки, Pina, благодаря!
Изобщо, как ви се струва идеята? Тук рядко срещам суперлативи за украсите от ковано желязо.

Украсите от ковано желязо са нещо специфично и в никакъв случай евтино. За мен са силен елемент, при който ако решиш да се спреш на него, трябва да  съобразиш останалите части от интериора. Според мен си е доста сложна задача.
В продавалника се продават:
http://prodavalnik.com/mebeli-ot-kovano-zhelyazo-i2806012

# 599

Amelly, ето инструктаж Как се указва връзка

Действително декоративните възможности на този материал изглеждат неизчерпаеми и за романтичен, и за модернистичен стил. От МВР на Куба даже са го използвали да изобразят Че Гевара  Laughing
Но и явно са скъпи тези изделия и явно не лъжица за всяка уста, във всеки смисъл. Doris, може би конкретната оферта от Продавалника е доказателство, че дори и скъпо, пак може да не се вписва добре в интериора и в крайна сметка да не му личи, че е "скъпо".
Явно трябва да внимавам с това или да се насоча може би към подобно пано от по-непретенциозен материал, за ограничаване на пораженията, ако нещо не се получи.

Общи условия

Активация на акаунт