За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 380
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
simplyaven, за икейски модул Беста 60х64 става въпрос, отдолу е празно мястото. 

# 601
Основно са вещи с художествена стойност (изключвам, макар и не напълно парапетите) и не са за всеки и за всеки вкус. Една от многото причини е гореказаното от мен.  Peace

Ето това линкче към продавалника е ярък пример, че не може да се сложат къде и да е подобни мебели или декорации.

# 602

Благодаря на всички за доизбистряне на мнението ми.
Все пак, ако някой има идеи по въпроса, ще се радвам   bouquet
И понеже става дума за дизайн, да не забравя, Миоки, банята ти, която видях на рендерите, е една ефирна приказка и бижу  Simple Smile

# 603
pina, то за мен половината баня е тапета и щората. Без тях щеше да бъде просто една стилна баня. Сега е... онова, което преди казах за запомнящи се жилища - един акцент, но не може да се забрави.  Heart Eyes

Черепахова, аз не разбрах защо отдолу е празно... Това в дневната? Представям си вратата на дневната и отстрани на стената една Беста на 100 см над пода, така ли е? Визуално ми убягва. Има ли причина да е празно отдолу? Аз не съм фен на запълването на всяко пространство, но в случая или трябва да има някакви декорации отдолу, или една табуретка, или арт нещо си, дори снимки може да има, противно на стандартното окачване все по-нависоко, кошница, стол, ваза...

# 604

Благодаря на всички за доизбистряне на мнението ми.
Все пак, ако някой има идеи по въпроса, ще се радвам   bouquet
И понеже става дума за дизайн, да не забравя, Миоки, банята ти, която видях на рендерите, е една ефирна приказка и бижу  Simple Smile

Благодаря! Simple Smile
Тя вече е готова, в другото албумче има снимки, само някои подробности останаха.  Sunglasses

# 605
Aми аз имам ковано желазо в къщи  Simple Smile и не стои като тая кръпка от Продавалника. Конкретно мебелите от Продавалника никъде не биха стояли добре. Там концепцията за ковано желязо и концепцията за мебел тип посткомунистически опит за оригиналност са в кошмарна комбинация.
Ние имаме един свещник - черен и три етажерки от дървени рафтчета, само крачета или конзоли - как трябва да се нарече? са бяло ковано желязо. Аз съм ги показвала 100 пъти, харсаха ги хората. Дори на повечето това основно им направи впечатление. За съжаление в момента нямам качена подходяща снимка, за да илюстрирам.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 16:28 от pina

# 606
Нали за това говорим. Мебелите от продавалника сами по себе си не са зле. Зле са комбинирани с останалата част от интериора  Simple Smile
Както се вика, няма грозна жена - само зле поддържана  Laughing

# 607
Мебелите от продавалника сами по себе си не са зле. Зле са комбинирани с останалата част от интериора  Simple Smile

Напротив! Твърдя, че самите мебели са зле и никъде нямат шанс да застанат подходящо. Просто да направиш комунистическа секцийка тип телевизионна от ковано желязо + стъклени плотове  Confused  Отделните сегменти не са зле, може би трябва да бъдат разпарчетосани и сглобени в други форми и идеи.

# 608
Здравейте!Миналата седмица се нанесохме в жилище под наем и пода в спалнята е паркет обаче е боядисан в кафяво Sick бих искала да ми дадете съвет в какъв цвят да боядисаме стените и какви мебели ще си подхождат.Хич ме няма по интериорите и ще съм ви мн благодарна ако ми помогнете при избора... Simple Smile
Щом сте под наем, по-добре да не сменяте цвят на стени, освен ако не сте питали хазаите си? Има има нещо друго, ако не сте сигурни че ще Ви оставят дълго просто не си правете труда, за да не се разочаровате после...И още нещо, ако не е наложително не правете такъв тип инвестиция...това ще са пари на вятъра.
А ако все пак решите да се занимавате със стените: според мен, ако е тъмно кафяво, може да пробвате със стени в бледо пепелно розово или бледо зелено, но пак зависи за какво ще ползвате самата стая? Ако е за всекидневна е добре да е бледо зелено, ако е спалня може бледо розово.
Ако имате други въпроси ще се радвам да помогна. Успех.  bouquet
Да това е лошото, че сме под наем и не се знае до кога...за това ще боядисаме само стените, защото всичко е в тъмно зелен цвят и е доста подтискащ, а колкото до хазаите те нямат нищо против.А иначе стаята ще я ползваме за спалня...аз първоначално си помислих за бледо лилаво ,но  като видях пода и се отказах мисля , че бледо розово ще си отива а и мебелите са в цвят венге...ще видим какво ще се получи.Благодаря ти за съвета  bouquet Имам и още едно въпросче,но него ще го мисля по-нататък...става въпрос за кухнята тя пък е с блажна боя Sickпак в тъмно зелено дали ще е възможно да се налепят тапети върху боята?Би ми се искало да я свалим и да бъде  с латекс,но като не е наш..няма смисъл да хвърляме толкова мн пари
Предлагам ти, ако можеш да не боядисваш стени освен, ако не прекарваш много време в дадена стая и те дразни. Защото после само ще те е яд, и ние много се старахме и имахме голям мерек да правим това  онова и си направихме да ни е хубаво, само че като се наложи да се местим никак не ни беше хубво и след това, не се и старахме.... С това тъмно зелено, не знам с какво ще можете да го покриете?! Ако можеш направи ми снимка на стените?
Върху латекс не знам дали ще може да залепите тапети, то и тапетите не са много евтини.
Чудно ми е за какво са им такива тъмни стени на тези хора! И много ясно, че хазаите ви няма да имат нищо против да им оправите жилището. Но лично, аз вече гледам да не инвестирам много в чуждото! Макар, че понякога се налага особенно като ти оставят скапана пералня от преди 100 години.... Ако стената в кухнята е с блажна боя, не се опитвайте да я правите с латекс сигурно ще Ви вземат много пари за да я свалят и измажат! По-добре ако стената е равна да я минете с блажна боя отново, само че по светъл цвят, ако обаче е много тъмно зелено сигурно поне 2 пъти ще ви трябва да я минете със светлия тон, защото ще прозира отдолу зеления.
Ако искаш пиши ми ЛС, да не спамим много в темата, както решиш. Малко ми е трудно да следя тук какво е писано поради многото посетители    bouquet

# 609
Както казах и преди въпрос на вкус и съчетание. Може пък и да не са толкова неспасяеми. С малко корекция може да станат чудни  Simple Smile
За съжаление този спор е безмислен тъй като няма да си ги купя специално за да експериментирам, нито пък ти  Wink

# 610
Здравейте!Миналата седмица се нанесохме в жилище под наем и пода в спалнята е паркет обаче е боядисан в кафяво Sick бих искала да ми дадете съвет в какъв цвят да боядисаме стените и какви мебели ще си подхождат.Хич ме няма по интериорите и ще съм ви мн благодарна ако ми помогнете при избора... Simple Smile
Мои приятели успяха да убедят хазяина да изцикли паркета, но все пак те живяха години там и също направиха доста за обновяването на апартамента. ,
Позволих си да ти предложа, защото точно така изциклихме един боядисан паркет, показа се невероятна красота. Самото циклене не беше много скъпо, основното в услугата беше лака, но вие може и да не лакирате - има много добри препарати сега за паркет - с восък без восък Simple Smile
Значи ние като влязохме в апартамента и видяхме как всичко е нагоре с краката мъжът ми попита хазаина дали могат те да направят ремонта и тогава да се нанесем,но отказаха понеже са двама братя и не се разбират мн добре особено етървите и дълга и широка и накрая ние си го изчистихме щото беше страшно мн боклук и само стените ще пребоядисаме..
А за паркета вие ли сте  го изциклили? И как ? Извинявам се за всичките въпроси но просто ме няма в тази сфера на интериори боядисване и т.н...
Щом е толкова сложно всичко с хазаите ти, ако си склонна да приемеш съвети, не си давайте много зор, нито много пари. С минимални средства можете да промените стените. Само питайте за квадратите които имате, колко боя ще Ви трябва. Лично, аз такива промени не бих правила, макар че стените тук много ме дразнят, но не е мое и не мисля да правя каквото и да било по стените. Бели са и много изморяват очите, особенно всекидневната! Но повечето хора може би не разбират от цветове и интериор, а аз това съм учила.

Здравейте,и от мен.Аз искам да попитам някой от вас знае ли,върху кожа може ли да се лепят тапети?Благодаря ви предварително.
Аз не бих, бързо ще паднат!

# 611
Обожавам Рош Бобоа ♥ Каталозите им винаги са наслада за окото.
За да не съм голословна, изрових линкове към каталози на Roche Bobois
http://interieurdecoration.net/roche-bobois-catalogue-2011/
Почитателките на Прованса да обърнат внимание на Les Provinciales. Wink

# 612
Аз също залепнах един ден на витрината на един техен магазин (беше вече затворен) и заявих щастлива на мъжа ми, че ето точно това е което харесвам и искам  hahaha

# 613

Почитателките на Прованса да обърнат внимание на Les Provinciales. Wink

мда. То направо ми се залепи вниманието. Ми какво да кажа... Къщичката само да купя и гледай какво става. То Рош, то Бобоа...  Mr. Green

# 614
 simplyaven , благодаря за включването по моя върос !
да , има такива шкафове в икеа , линка е от там , но цената доближава тази на цялата ми кухня  Mr. Green.
уж би трябвало да е лесно , но уви.... мебелни фирми колкото щеш , пък тези на които попадам все не предлагат или пък отказват да изработят само един шкаф . другите ,които преди бях открила , спрягаха цени от около 150-180 лв. - за мен са приемливи , на както вече писах -фалираха ли , преместиха ли се ......
отново да подсетя - конкретни фирми за ролетни врати  моля Praynig!

на мен пък , на прима виста ми хрумнаха поне 2-3 идеи ,как биха могли да се преработят мебелите от ковано желязо от продавалника - цветни стъкла , пано , примерно черно-бяло на гърба и т.н. обаче това в случай ,че си ги имам -т.е. са ми безплатни . иначе не си струва влагането на толкова усилия и средства .
също е въпрос на пространство и стил на дома . ето аз имам 2 прекрасни старинни шкафа , но колкото и да се опитвх , неуспях да им намеря място. ще отпътуват към мазето, уви . а у дома се мъдрят всякакви пдч и чамови мебели , но живея в къща от 40-те , в малък ,тавански апартамент със 1000 особености , чупки и греди - просто няма как .

да попитам и още нещо - знаете ли къде произвеждат черни дъски - за училищата например . нужни са ми за изработка на вратички за шкаф.

Общи условия

Активация на акаунт