Детски градини в Пловдив - 2

• 146 787
  • 902
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
бях в градината, говориха за тези неизвинени, за септември месец, през който още не сме се появили нямало проблем, щом не сме дошли, пък и сме предупредили, че няма да ни има. Т.е за септември явно няма да има доклад към социалните или ще пишат, че всички деца са присъстващи в самия доклад - идеално и нормално да го направят.
Доволна съм от родителската среща, не бях ходила на такова чудо досега  Laughing

Значи всичко е точно.
От последното ти изречение разбирам защо не си информирана за отсъствията.
Детето ти е ходило досега на градина и никога не си била на родителска среща.  newsm78
Обаче всеки си знае. Нищо лично.  Peace

# 661
здравейте, то не знам дали въпроса ми е по тази тема, но да питам
скоро ни предстои за първи път рожден ден в градината и се чудя за нещо интересно за почерпка
ясно ми е, че торта не може, та се чудя дали имате координати примерно на сладкар да поръчам индивидуални мъфини или нещо друго за почерпка

# 662
  • Пловдив
Мъфини едва ли ще вземат.Нямат производител,опаковка и срок на годност.Все пак питай.Картонена торта,вътре с лакомства/дребна играчка.Импровизирана торта от наредени сухи пасти.Така ще може и свещичка да духа.Носиш пастите в опаковките.Госпожите ги нареждат

# 663
Simple Smile
Аз случйно покрай поста си следя темата. Не съм носила торта в ДГ, обаче няколко пъти съм поръчвала торта от сладкарница(няма да и правя реклама) и ме питат "със сертификат или без сертификат"...това ми обясниха, че било необходимо, ако ще я нося в ДГ. Е, не съм носила, но ме кара да си мисля, че торта..ако е със "сертификат", няма проблем.. Simple Smile

# 664
  • Пловдив
В "Дъга" торти не вземат. Не вземат и сладкиши и нищо пакетирано. Само бонбони. Предлагала съм сокчета, мъфинчета, вафли, бисквити, опаковано всичко поотделно и ми отказваха. Не можело. Явно не им се занимаваше. Поне така беше до преди 3 години. Дано се е променило.

# 665
  • Пловдив
че торта..ако е със "сертификат", няма проблем.. Simple Smile

В ДГ не разрешават и със сертификат.В яслите може със сертификат
То ако можеше,нямаше да носим бутафорни картонени торти.

# 666
  • Пловдив
бях в градината, говориха за тези неизвинени, за септември месец, през който още не сме се появили нямало проблем, щом не сме дошли, пък и сме предупредили, че няма да ни има. Т.е за септември явно няма да има доклад към социалните или ще пишат, че всички деца са присъстващи в самия доклад - идеално и нормално да го направят.
Доволна съм от родителската среща, не бях ходила на такова чудо досега  Laughing

Значи всичко е точно.
От последното ти изречение разбирам защо не си информирана за отсъствията.
Детето ти е ходило досега на градина и никога не си била на родителска среща.  newsm78
Обаче всеки си знае. Нищо лично.  Peace

Детето ми, почти на 5, е ходило на градина общо около 20 дни до обяд - от средата на март до средата на май тази година, но някои дни в промеждутъка също липсваше Wink
ако броим и частната преди време (преди да направи 3), където родителски срещи нямаше - стават повече дни.
Но бързо се ориентирам, ако нещо ме интересува, а и детето се ориентира бързо, щом всички родители знаеха за нея на родителската среща, децата им са разправяли какви ли не истории с моята, питаха ме родителите истина ли са, тя е доста комуникативна и забавна  Laughing

# 667
че торта..ако е със "сертификат", няма проблем.. Simple Smile

В ДГ не разрешават и със сертификат.В яслите може със сертификат
То ако можеше,нямаше да носим бутафорни картонени торти.
И*ахмааму, в яслите може, в ДГ - НЕ?.. това "детската градина" ше се окаже някакъв мистериозен и неразгадаем лабиринт за мен. Ще ви следя, с надежда да проумея, как аджеба е устроена тази институция, че всяко следващо правило и уредба ме хвърлят все по-надълбоко в пъзела...а малкото расте и до година-две трябва да съм успяла да вникна в резона на нормативите...

# 668
  • Пловдив
машина, не е никакъв лабиринт. Има няколко прости правила, които съвсем не са трудни за спазване. Така е, в някои ясли може и да може да се носят торти, в градините - не.
Като чета по форумите, май в цивилизованите държави навсякъде е така. Пазят си хората здравето на децата.   
Ако имате свестни учителки, рождените дни на децата могат да се празнуват и без нищо.  Peace

Между другото, сертификати за тортите се изискват и в парти центровете, които организират детски рождени дни, ако тортата се внася отвън. 

# 669
Аз пак с питанка Hug
Синът ми е подготвителна група /не знам защо така я водят, той е на 5, а смятаме и другата година да е на градина, на училище - като навърши 7/, от миналата сряда е вкъщи. Не е боледувал, просто не бях на работа и си го гледах. Утре ще го пускам на градина, дали трябва бележка от ЛЛ?

# 670
  • Пловдив
Аз пак с питанка Hug
Синът ми е подготвителна група /не знам защо така я водят, той е на 5, а смятаме и другата година да е на градина, на училище - като навърши 7/, от миналата сряда е вкъщи. Не е боледувал, просто не бях на работа и си го гледах. Утре ще го пускам на градина, дали трябва бележка от ЛЛ?

Бележка от ЛЛ,че детето е здраво,защото е отсъствал повече от 10 дни.Детски взимаш ли?
Предучилищните групи са две.Започват в годината,в която детето навършва 5 години.Нормално е да е предучилищна

# 671
Аз пак с питанка Hug
В подготвителна група имате право на 3 дни отсъствие на месец по семейни причини за повече бележка от ЛЛ извинителна с диагноза.В противен случай ако взимаш детски -спират ги.Съвсем прясна и актуална информация от родителската ни среща която беше в петък Simple Smile

# 672
  • Пловдив
Аз пак с питанка Hug

По закон децата подлежат на задължително обучение от 5 до 16 години. 3-та група, т. нар. Подготвителна група 5 годишни вече е задължителна. Все едно детето е ученик.  Peace
Догодина ще бъде ПГ 6 годишни, в годината, в която навършва 7 години, трябва да бъде в първи клас.

# 673
Благодаря ви, момичета, безценни сте Hug
Елфи, 3 дни е отсъствал, сряда, четвъртък и петък. Значи, според вас, не е необходимо да представям бележка, ама и не съм се обаждала, по какви причини отсъства..
Детски надбавки така или иначе не вземам.

# 674
Има ли някой с детенце в новата база на Мир, втора група ?

Ще ни е приятно да се запознаем Simple Smile))

Ние от Кичука се преместихме там, все още не е тръгнала защото е болна, но искрено се надявам да и хареса и да се чувства добре Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт