Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 5

• 85 300
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
С две думи ОМО-то поне на книга е по-добро от "старото" и е с променен аромат, който е въпрос на харесване или нехаресване.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 02:27 от FlameElement

# 646
10 страници сте изписали докат ме няма Laughing
И се чудя какво сте се хванали с това ОМО, прах като прах.
Наистина тоз форум е опасен Laughing Laughing Овладейте се!

# 647
10 страници сте изписали докат ме няма Laughing
И се чудя какво сте се хванали с това ОМО, прах като прах.
Наистина тоз форум е опасен Laughing Laughing Овладейте се!

Господ здраве да ти дава, Дедо!
Аз реших, че имам някакви извратени предпочитания към перилните перилните препарати, защото изобщо не впечетали ОМО-то. Нито ароматът му, нито качеството на пране ми се видяха нещо изключително още на първо четене. После прочетох отзивите тук и реших да му дам втори шанс. Ми тц. Става, не бих го нарекла изкючително лош, но пък и не бих го сложила в личната ми класация в графата ''добър''. Grinning

# 648
Спасих те, нали Laughing
Прахове бол наистина.
Темите ни са полезни, но с информационен характер. А не с препоръчителен, рекламен или въздействащ на душевното ни равновесие Joy
Всъчщност - може! Ако ни развеселяват до лудост ги приемам!

# 649
Вчера използвах Peros просволутия прах който ми препоръча продавачката . Изпира дрехите много доре  звучи невероятно но факт; единствено аромата му е слаб,но това е малък проблем с един добър омекотител нещата се оправят.

# 650
Аз много харесвам омекотител Медикс и прах за пране Персил. Любими са ми.  Heart Eyes

# 651
А защо да не сме се хванали с ОМО, Дедо? Rolling Eyes На хората някакъв продукт им е харесвал, сега са разочаровани от промяната и се интересуват какво става. Какво лошо има? Къде видя реклама? По-скоро антиреклама има.
Брей-брей! Цъ-цъ-цъ! no
Аз пък го харесвам и ще си го купувам.

# 652
Синът ми учи в чужбина и там си пере дрехите  с професионални обществени перални. Та там скоро видял надпис, който гласял "С цел избягване на чести повреди, моля използвайте само ТЕЧЕН препарат за пране" Понеже той си е взел една солидна кутийка прахообразен препарат няма да стане докато го свърши, но какво мислят по-информираните от мен по въпроса? От изписаното във форума оставам с впечатление, че по-скоро течните препарати правят бели в пералнята, за праховете нищо не съм чувала. А и става въпрос за чужбина, където не перат с боклуци /дори и прахообразни/ които могат да навредят на пералните.

# 653
А защо да не сме се хванали с ОМО, Дедо? Rolling Eyes На хората някакъв продукт им е харесвал, сега са разочаровани от промяната и се интересуват какво става. Какво лошо има? Къде видя реклама? По-скоро антиреклама има.
Брей-брей! Цъ-цъ-цъ! no

Гес, ти пък кде се върза Laughing Не визирам теб, а форума. Има едно настроение - някой като похвали нещо и се завлачваме всички. И обратното. Просто различните и обосновани мнения са дефицит.
Като казах - "захванали с него" имах предвид, че този прах е един многото. Това, което казва Бианка - не е нещо феноменално, различно от масата. И не е никак изненадващо като са променили опаковка, атромат и качества. И с Персила , и с Ариела това е същото.
Много си изнервена, усмихни се Grinning

# 654
Синът ми учи в чужбина и там си пере дрехите  с професионални обществени перални. Та там скоро видял надпис, който гласял "С цел избягване на чести повреди, моля използвайте само ТЕЧЕН препарат за пране" Понеже той си е взел една солидна кутийка прахообразен препарат няма да стане докато го свърши, но какво мислят по-информираните от мен по въпроса? От изписаното във форума оставам с впечатление, че по-скоро течните препарати правят бели в пералнята, за праховете нищо не съм чувала. А и става въпрос за чужбина, където не перат с боклуци /дори и прахообразни/ които могат да навредят на пералните.

Има професионални машини, чийто цикли са предвидени за оптимални резултати с течни препарати. Може би тези са такива и затова е надписа. Питай го за модела/точен/ и ще ги разнищим. А това, че течните създават проблеми е друга форумска легенда.

# 655
  • София
Брей-брей! Цъ-цъ-цъ! no

Гес, ти пък кде се върза Laughing Не визирам теб, а форума. Има едно настроение - някой като похвали нещо и се завлачваме всички. И обратното. Просто различните и обосновани мнения са дефицит.
Като казах - "захванали с него" имах предвид, че този прах е един многото. Това, което казва Бианка - не е нещо феноменално, различно от масата. И не е никак изненадващо като са променили опаковка, атромат и качества. И с Персила , и с Ариела това е същото.
Много си изнервена, усмихни се Grinning
Комай няма да открием праха-мечта  Joy
За протокола - и аз харесвам средностатистическото ОМО Wink

# 656
Дедо, знаеш, че те уважавам много и в иникъкав случай написаното не е агресивно или хапливо. Спомни си, че и друг път се е случвало да се изпишат много страници за продукт, който е от голям интерес за форумците. Нищо лошо. И щом в момента дъвчем туй пусто ОМО, значи значи има интерес, т.е. хората са го харесвали преди промяната, както става ясно от няколко постинга. Аз изясних промяната, смятам обосновано, и за мен нещата са приключени, но ако има допълнителни въпроси, ще отговоря, разбира се. Качествата му не са променени, само миризмата и то на всички TOL продукти във всички държави.

Това, че течните създават проблеми, е факт, а не легенда. Дългото използване на течни препарати особено на ниски температури води до лоша миризма. Да не говорим пък да се излива отгоре през чекмеджето. Пералнята няма да се развали, но ще мирише.

Grinning

# 657
Tи ся мен уважаваш ли ма Laughing
Шегувам се, бре Joy

Колкото повече го дъвчем Омото - по-смешно ми става.
Колкото до миризмата - то не е от течните, а от ниска култура на потребление.
Помниш ли като спорихме с теб за добавките тип-калгон? Както за праховете, така и за течните се изисква профилактика на пералнята. Със специални препарати за това. А не шменти-капели, оцети, грейпфрути и кратки музикални дози. При течните почиства едно, при прахообразните-друго. Но са ми в кошницата, потребителска. Нямам миризми, нямам налепи. Машините ми са на около 53 години. Набори Laughing А пера с течни от появата им - има-няма 20 годин...

# 658
Дедо, във връзка с различинте препарати за профилактиране при течни  ипрехообразни препарати и  с цел  избягване на самодейността с оцет, сода и прочее, дай да говорим в марки тогава...Аз използвам профилактично препарата на д-р Бекман от ДМ. Пера и с течни и с гелове, и с прахове. Има ли нещо по-добро и по-подходящо?

# 659
milittana, то в България комай друго няма. Joy Имаше едно Кларо за перални и съдомиялни, но него и в Пикадили не съм го виждала вече. После в една от темите се обсъждаше някакво прахче Фриш актив оро, но като гледах в Карфур то представлява някакви малки пакетчета за почистване на кафемашини и чайници. За пералня ти трябва 250 г.

Общи условия

Активация на акаунт