Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 5

• 85 281
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За да спестя 2 лв. си купих прах за пране с миризмата на дезинфекционните препарати от времето на соца  doh

Годността му е до 2013 г., пликът - фабрично затворен  и как да си помисля, че Била ще продава ментета   Twisted Evil

Да не би между истинското Омо да са пробутали малко фалшименто и аз да съм го нацелила  Sick

Гес, купили си  Mr. Green

Мама Цеца, пусни моля те, срока на годност и кода на този Омо от Била, защого аз обещах, но мъжете в къщи са се престарали и изхвърлили плика /аз го прехвърлям в кутия/.Guess Who искаше подробности за праха от Била на който се "натресохме".

# 631
  • София
РРР, моля те, прочети това!
Гръцкото ОМО е по-нисък клас перилен препарат - залага се на аромати и на не толкова качествено изпиране. В Гърция високия клас е Скип. В Гърция няма прахове/гелове за цветно пране.
Нашето ОМО тук е високия клас на Юниливър. Тоест, нашето ОМО и гръцкия Скип са принципно еднакви продукти. Гръцкото ОМО отговаря на познатия ни от миналото прах Деро.

Благодаря ти, Гес, знам, знам, аз чета редовно и табличката си гледам, но мисълта ми беше, че за цветно искам да си ползвам прах за цветно. Няма да експериментирам с универсалните. А щом и българското ОМО е универсално, няма да рискувам. Simple Smile Абе каква е тая политика с тия универсални прахове?...Няма универсални неща на тоя свят.

# 632
  • София
Мама Меца, пусни моля те, срока на годност и кода на този Омо от Била, защого аз обещах, но мъжете в къщи са се престарали и изхвърлили плика /аз го прехвърлям в кутия/.Guess Who искаше подробности за праха от Била на който се "натресохме".

Код 8/711600 303737, годност 10/2013. Купен от Била - Младост

Честито на "печелившите"  Mr. Green

Запазих плика, за да ми прилошава само като го погледна   Laughing

Чакаме тежката дума на Гес! Просто като предпазна мярка, Гес  Grinning

# 633
Гес, кажи моля те сайтовете, в които проверяваш и как всъщност се проверява чрез тези кодове. Какво да гледаме, освен тривиалните дати и др.?
По-късно ще те питам в другата тема точно за едни кодове, защото ми е интересно какво всъщност купувам.  Laughing  Ще е полезно и ние да знаем тези сайтове и какво всъщност се проверява.

# 634
  • Варна
И аз ще чакамм Гес, защото и без това както вече съм промърморвала не ми харесва аромата на ОМО-то. То всъщност си е като на СКИП.  Та да питам "печелившите" - сигурни ли сте, че не си е с аромат като на СКИП?

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 22:07 от stenly

# 635
  • София
Мама Меца, извинявай не съм видяла грешката!

Моят Омо е от Била Хладилника.
Не, не! Скипът си има "чудесен" аромат!

# 636
Гес, кажи моля те сайтовете, в които проверяваш и как всъщност се проверява чрез тези кодове. Какво да гледаме, освен тривиалните дати и др.?
По-късно ще те питам в другата тема точно за едни кодове, защото ми е интересно какво всъщност купувам.  Laughing  Ще е полезно и ние да знаем тези сайтове и какво всъщност се проверява.
мисля че преди време беше коментирано това. и сайт имаше даден. из старите теми ще да е.

# 637
Уфф  , момичета  .  Не искам  да отчайвам  никой.  Както  знаете   съм почитател  на  марки които  ги няма   масово  в   Бг.  Досега   съм  писала  3  пъти  на  3 онлайн  немски  магазина.  На  двете  писма  нямах отговор ,  на  третото  лаконично   ми отговориха  , че   нашата  страна  не  представлявала  интерес  за тях като пазар.
Егати и надувковците. Повече  опити   не  съм правила . Но  може  пак  да  направя опит  сега .

абсолютно е така. Има и друго. Разглеждам често сайтовете на немски онлайн магазини. Цените са с около 30-40 % по-високи от суперите в Германия. Един Ариел си го купувам там под 4 евра за 20 дози в акция. Онлайн му искат 6. За съжаление командировката ми там е чак през юни Crazy

# 638
Да кажа, че и в нашата Била Омо-то смърди. И преди съм казвала, че аромата не ми допада, но се примирявам, защото пере много добре. Вчера бях в Била, Омо-то не беше в коридора с перилните препарати и само като го доближих ме удари силна, отвратителна химическа миризма и не купих. Дано не са го развалили! Иначе пробвах новата Тема с памук, като че ли не ме впечатли, цветната май сваля цветовете (все още не мога да си обясня защо прах за цветно съдържа ТАЕД). Пробвах и Савекс Супер Активатор за бяло и ми се стори не лош, но си мисля че Премиум си е по-хубав.

# 639
  • Варна
Защо пишете на шльокавица бе момичета? Кауфланд се пише Kaufland на латиница. За исползвах може да мине номера, че е от латиницата.  Wink
Апропо какъв прах Ленор и от кога има в Кауфланд? Би ли споделила каква е задоволителната цена?

# 640
И така, сдобих се с прах ОМО със срок на годност до 10.2013 година от Билла. Опаковката е променена. В списъка със съставките след някои съставки са добавени буквите A* и B*, като дали дадената съставка я има в конкретния прах определя кода на гърба. В случая на моя пакет е отпечатана буквата B*, което води до следния състав:
5 - 15% избелващи агенти на кислородна основа, анионни ПАВ;
<5% зеолит, нейонни ПАВ, сапун, поликарбоксилат, фосфонат, парфюм, оптични избелители, Butylphenyl Methylpropional, ензими, Geraniol.

Съставът на праха е променен в сравнение с предишните партиди. Този нов състав съвпада 1:1 със състава на гръцкия прах Скип (имам кутия, произведена 11.2011 г.).
Да, парфюмната композиция също е променена, както вече сте отбелязали. Цитронелола в старата е заменен с гераниол. Миризмата на новото ОМО и Скип, който споменах по-горе, е абсолютно еднаква.

Ето и състава на предишните партиди ОМО за справка:
15 - 30% зеолити;
5 - 15% избелващи агенти на кислородна основа, анионни ПАВ, нейонни ПАВ;
<5% сапун, поликарбоксилат, парфюм, фосфонат, оптични избелители, Butylphenyl Methylpropional, Citronelol, ензими.

Моят извод е, че съставът на юниливърските прахове е промемен за всички държави през последната година. Съставът на нашия ОМО съвпада със състава и на гръцките, и на английските варианти (Скип и Персил съответно). Качеството не е понижено, напротив, тази промяна уеднакви окончателно ОМО с другите му събратя. Това е генерална промяна и не е свързана само с България. Миризмата наистина е остра, но и на гръцкия Скип е такава.

# 641
По повод споменаване на Персил на Юниливър, искам да изразя огромното си разочарование. Преди 3-4 месеца с купих кутия Персил (не знам чие производство е, но го купих от местния супермаркет в Англия). Още след първото пране забелязах, че не изпира добре, но се насилих, и го свърших. И преди не съм била особено доволна от Персил, но го взех поради много добрата промоция с надеждата, че този път ще е по-добре от предишния (това всъщност ми беше втория може би път, в който купувам Персил). Заричам се никога повече да не си купувам Персил.
Моя предпочитана марка е Ариел. Но и от него не съм супер доволна. Дали защото в България водата е по-мека, винаги съм била много доволна от Ариел-а, както и от другия ми любим прах Сано, докато тук белите ми дрехи не стават искрящо  бели (може би има значение и по-варовиковата вода тук). Не обичам обаче и да експериментирам много, но ако някой живеещ в Англия ми препоръча добър и пригоден за тукашната вода прах за пране, ще бъда благодарна.

# 642
Увеличи дозата или ползвай таблетки/прах за омекотяване на водата (има Калгон, а и всички супермаркети имат собствени марки на по-поносими цени). Ариел и Персил в Англия са много успешни.

# 643
Увеличи дозата или ползвай таблетки/прах за омекотяване на водата (има Калгон, а и всички супермаркети имат собствени марки на по-поносими цени). Ариел и Персил в Англия са много успешни.
Благодаря за съветите! Слагам достатъчно прах. Питах майстор на перални относно Калгон-а, по повод на варовика и евентуални варовикови налепи по барабана, той се изказа отрицателно за него (макар че в България съм ползвала Калгон редовно). Ползвала съм и собствената марка на Теско, не е зле. Чета из английските форуми - но колкото коментари, толкова и мнения. Може би в крайна сметка е въпрос и на лично усещане, предпочитание, навик. Едни са доволни например от Болд, други го "заклеймяват". Прочетох позитивни мнения за Ековер, ще пробвам следващия път.

# 644
Виж, Gifty, пазарът в Англия се "владее" от двата гиганта Юниливър и Проктър енд Гембъл. Другата сладка хапка е прайвит лейбъл сектора, т.е. собствените марки на супермаркетите, където лидер са МакБрайд. Реално нямаш особено голям избор, защото всеки производител е достигнал до някаква рецептура на праховете си и после само ги сегментира. Основата на Ариел, Болд и Даз е една, само в скъпата марка има съставки, които в евтината ги няма, но от трите праха в общи линии можеш да очакваш сходно "поведение". Например, и трите са доста пенливи, изглеждат по един и същ начин и т.н. Същото е за Персил и Сърф. Това ти го казвам с цел, че ако не си доволна от Ариел заради твърдата вода, то и от другите две марки на Проктър може да очакваш същото, а дори и по-лошо представяне.
Относно Болд, всичко е въпрос на вкус, защото е парфюмен прах. Заклеймяването или славославенето е на чисто субективна основа, вероятно свързана с аромата. Който си купува Болд, очевидно няма силно замърсени и петносани дрехи.
Успех с Ековер.

Общи условия

Активация на акаунт