Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 5

• 85 322
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Дедо, във връзка с различинте препарати за профилактиране при течни  ипрехообразни препарати и  с цел  избягване на самодейността с оцет, сода и прочее, дай да говорим в марки тогава...Аз използвам профилактично препарата на д-р Бекман от ДМ. Пера и с течни и с гелове, и с прахове. Има ли нещо по-добро и по-подходящо?

правилно каза Гес, няма.
Това е силна марка, добро качество. Прочетох тук по темите, че някой каза, че вече не идвали от Германия обаче. Ще проверя, ще пиша. Кларо не го препоръчвам, че имах срещи с него Laughing Фриш актив имат специално за големи машини, но го няма никъде. Tоку що им зяпах сайта по въпроси за съдомиялните. Ето го  http://freshaktiv.eu/files/thumb3_1249272522_219.JPG
В немския сайт имат и течен -  ето този http://www.oro-produkte.de/images/produkte/oro/frischaktiv/6128.jpg, но в българския го няма.
Изобщо нямаме избор никакъв.

# 661
Аз ползвам напоследък този, но го купувам от Германия.

Какъв избор да имаме, като кой е чувал, че и пералнята трябва отвреме-навреме да се почиства (отвътре) както хладилника, фурната, електрическия чайник, кафемашината и т.н. smile3555

# 662
Аз ползвам напоследък този, но го купувам от Германия.

Какъв избор да имаме, като кой е чувал, че и пералнята трябва отвреме-навреме да се почиства (отвътре) както хладилника, фурната, електрическия чайник, кафемашината и т.н. smile3555

Права си! Ще започна аз една обраУвателна програма - безплатна. Само да не ми образува нерви.
А, този препарат е на същата фирма.  Laughing

# 663
А, този препарат е на същата фирма.  Laughing
Знам бря! 'Ми по-евтиничък е. Тоя на Хайтман е резачка, пък и прави ужасно много пяна, чак от чекмеджето излиза.
Онзи, за който говореха, беше някакъв "еко". Грюн грийн или нещо подобно.

Нервички ще ти се образуват 100%. Защото, например, мъжът ми казва: защо я пускаш празна с тези препарати. Нали слагаш прах, тя си се почиства.

# 664
  • Варна
За много неща не са чували тук. Изпочупих си краката да обикалям и да търся протектор за керамичните котлони и навсякъде ме гледаха все едно съм луда.
Извинявам се, че съм оф.

Единствено Кларо намерих за почистване на пералнята. Това на Бекман се беше свършило в ДМ.

# 665
  • София
Гес, благодаря за информацията ! Благодаря, че неволно ни стана и адвокат в защита от Дедо  Laughing
А бре, Дедо, що  този път не ни влезе в положението на разочаровани ?

Старото Омо ми допадаше, но вече далеч от новото, за жалост! Точка!!!

# 666
Аз пък го харесвам и ще си го купувам.

И аз.  Grinning  И новото бих купувал, но предвид този Geraniol и правейки асоциация с френското Géranium, което означава "здравец", си правя изводи, че новото производство няма да мирише особено приятно. Не съм ходил сега по промоциите в Билла и не съм мирисал лично, но от писаното тук, така предполагам. В тази връзка някой наясно ли е дали някъде не се предлага все още и нещо от старите партиди? Например в Карфур? В Пловдив специално, освен в Билла и Карфур, Омо има и в още няколко други магазина. Тази седмица може би ще поджиткам малко да проверя.

Имаше едно Кларо за перални и съдомиялни, но него и в Пикадили не съм го виждала вече.

Още го има в Пикадили. И в Лекси също, но не знам дали по другите градове има такава верига.

# 667
Argent, в бургаския Кафур има от старите партиди много голямо количество. Предполагам и в Пловдив ще е така.

За гераниола можеш да прочетеш тук - Géraniol. Не мирише на здравец, а по-скоро на роза.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 20:14 от Guess Who

# 668
Благодаря. Значи просто някакво лексикално съвпадение.
Предвиждам акция в Карфур иначе.  Laughing
Имаш ли представа ориентировачно партиди
с какъв срок на годност трябва да търся?
Или просто да търся Citronelol в състава?
Изхвърлил съм старите пакети и не помня дали
парфюмните елементи бяха упоменати на опаковката.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 20:33 от Argent

# 669
Първата разлика е, че надписите на гърба на старите опаковки са на английски, а на новите са на немски (едни балончета има и в тях пише top white, perfume capsules; за тях говоря). Второто е съставът на продукта, който на новите опаковки е с букви (A*) и (B*) след някои съставки. На старата опаковка не беше така. Продуктите със срок на годност преди 08/2013 са от стария вид.
Парфюмните елементи винаги са упоменати. Задължително е.

# 670
Пробвах Грюн грийн за почистване на перални, съдомиялни и други ел. уреди в кухнята.
Доволно. Марго засия Heart Eyes.

Омо-то е наистина чудесен прах за бели тъкани. Чудовищни петна ми е изкарвало, бялото ми е бяло и без прахчета. Държи свеж аромат, дори и след като дрехата е вече носена и е хвърлена за пране.
За мен поне от супермаркетските прахове този е най-добър в борбата против петна и желанието за наистина бяло пране.

# 671
Sourcherry, за много години. Отдавна не сме се засичали тук.

Аз и в другата тема, където се обсъждаше този препарат питах, но в Карфур открих само едни пакетчета, които са с количество като за кафеварка. Ти за някакъв друг с по-голямо количество ли говориш?
Да, за Маргото трябва да се грижиш, че преди време за малко да предаде Богу дух, горката. Simple Smile

# 672
Гес, за много години! Да сте здрави всички вкъщи!

Не съм писала скоро, но ви чета.

Пробвах ето това. 500 милилитра е шишето, това са 2 дози:

Вярно, дават го за варовикови отлагания. Чудесно ми почисти пералнята, макар че нямаме проблеми с варовик.
Перфектно е почистил наноси от тиня по гуменото уплътнение. Много доволно.

# 673
Благодаря за снимката. Не, не съм го виждала в нашия Карфур, но утре пак ще проверя по щателно.

Между другото, забравих да пиша, че съм 100% съгласна с мнението ти за ОМО. Добре си го казала. thumbsup

# 674
Пробвах Грюн грийн за почистване на перални, съдомиялни и други ел. уреди в кухнята.
Доволно. Марго засия Heart Eyes.

Омо-то е наистина чудесен прах за бели тъкани. Чудовищни петна ми е изкарвало, бялото ми е бяло и без прахчета. Държи свеж аромат, дори и след като дрехата е вече носена и е хвърлена за пране.
За мен поне от супермаркетските прахове този е най-добър в борбата против петна и желанието за наистина бяло пране.

Щом и Вишничка мина от страна на Омо-то се признавам за победен Hug Приемам го за най-доброто Laughing Ама думичка повече за него няма да кажа. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт