Дюкан ще ми покаже как да сложа малка рокля пак - 256

• 48 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро!
Да се похваля,вчера бях на рожден ден и УСТОЯХ на всички изкушения,божее все едно не бях аз.Хапнах яйчица и мляко е браво на мен! Grinning
Успешен ден на всички!

# 226
  • Велико Търново
Здравейте момичета,
започнах дюканстването от 19.10. Изкарах 7 дни първа фаза, и от вчера съм във втора. Уж повечето неща са ми ясни, понеже спазвах режима преди 2 години, и постигнах добри резултати, ноооо, сега отново трябва да прибягна до него, за да оправя пораженията от третата бременност.
Така, че ще се консултирам доста с  вас, тъй като виждам, че доста неща са променени, естествено, благодарение на натрупания опит от спазващите режима.  Hug

Момичета, четох тук, че купувате изварата на Олимпус. Взех си вчера 2 кутийки, ама като се зачетох вкъщи - тя с 4% мазнини, калорийността й е доста повече от на другите извари (суроватъчни) - 117kkal на 100 грама. Става ли за втора фаза, или не?

# 227
  • Плевен
Привет, сладурчета!
Виждам пак някакви напъни за анорексия в мис Кобрети - нещо като Ангелски прах, която запраши нанякъде! Предполагам към по-драстични диети, защото хубавото на нашия режим, че запазва килцата и не позволява да се слиза под минимума на организма! Официално ви заявявам, че който смята за нормално някакво такова нещо-  от 47 килограма да искаш да свалиш 3-4 кг, напълно е луд! Ама какво е това безобразие - това жена ли е? Не - Кобра е! 43 кг!?! Аз "съвети" за такава "борба" с тези "наднормени" кила не давам!!! Даже трябва и да наддадеш, мила г-це Кобрети! И това е най-милото, което мога да кажа! Даже няма и да се извинявам! Ааа - и млечните са общо до 1 кг на ден - само прясното мляко е до 250 мл/ден!
Мимсчеее! Абе сурово беше да ти кажа прасешкото и след размисли и страсти реших, че сигурно съм убила най-после прасето в мен! Но едва ли е така! Снощи - имен ден на свеки - прегреших с печена без захар тиква...Днес шефа има РД и като взе да ни кани на партиди - да сме в по-задушевна компания - и като бяхме на една ниска маса, като ни наля по едно питие, като взе да ни поднася разни там сладки изкушения - то просто нямаше начин поне някакво бонбонче да взема...лигавих се с една глътка от питието, пих, пих вода...приказвах, да замажа положението  - уф направо беше едноооо - нито да се обясняваш защо не взимаш, ама как да не вземеш! За първи път се наложи не по моя вина да съгреша! Леле - ти да не искаш, но да няма начин! Просто е глупаво да се лигавя и да викам като ощипана госпожица - не, не, аз съм на диета...ще си помисли, че не искам да се почерпя за негово здраве! И гледайте значи какви почерпки обикновено се черпим по празници - всичко вредно и сладко...Как да тръгне някой да черпи с хапки от варено пилешко месце? А, може и суши! Когато е обяд, вечеря - няма проблеми, но така - очи в очи!
Браво Дени - ти си устояла, ама аз - нямаше яйца...
555, Добре дошла! Стана ли ти по-ясничко всичко? Или поне - началото?
Тонита, също добре дошла отново! Ние си я хапваме олимпус изварата - какво са 4% масленост, като протеините надвишават сбора от мазнини и въглехидрати! Горе-долу това ни е формулата %П>%М+%В...

# 228
Здравейте момичета,
започнах дюканстването от 19.10. Изкарах 7 дни първа фаза, и от вчера съм във втора. Уж повечето неща са ми ясни, понеже спазвах режима преди 2 години, и постигнах добри резултати, ноооо, сега отново трябва да прибягна до него, за да оправя пораженията от третата бременност.
Така, че ще се консултирам доста с  вас, тъй като виждам, че доста неща са променени, естествено, благодарение на натрупания опит от спазващите режима.  Hug

Момичета, четох тук, че купувате изварата на Олимпус. Взех си вчера 2 кутийки, ама като се зачетох вкъщи - тя с 4% мазнини, калорийността й е доста повече от на другите извари (суроватъчни) - 117kkal на 100 грама. Става ли за втора фаза, или не?

Здравей. Както другите марки млечни продукти , така и Олимпус имат варианти - т.е. трябва да търсиш да пише обезмаслена. Тази я дай на домочадието и си купи обезмаслена !

# 229
  • Плевен
Аз пък си купувам насипна извара олимпус и незнам каква е маслеността...
Леле, изчезнала ми е линийката! То и без това не мърда и е срам и позор за една дюканка, но защо се е затрила??? newsm78

# 230
  • Велико Търново
Isache, ArhMih, благодаря ви момичета!
Ще потърся обезмаслена на олимпус, а тази формула за пръв път я виждам. Ето, знаех си, че има нови неща.  Peace

# 231
ArhMih , недей така с лошо, де ! Госпожица Кобрети е висока 153см , така че 43-44кг не са чак толкова малко. Нали знаеш , че и костната структура има значение - както на снимките твоите 82 кг хич не ти личат , така нейните 47 кг може да са й в повече ! Освен това насипната извара на Олимпус е обезмаслена /поне в нашия Кауфланд е такава/ , така че не "насърчавай" момичетата да си купуват продукти с по-висок процент мазнини. Това 4% може да ти се вижда малко , но за нашия режим е ужасно много като за извара. Обезмаслените извари на повечето марки са с 0,7-0,8% мазнини !   Hug

# 232
  • София
ArhMih , недей така с лошо, де ! Госпожица Кобрети е висока 153см , така че 43-44кг не са чак толкова малко.   Hug

Подкрепям Исаче  Peace Много пъти сме говорили за ориентировъчните съотношения на ръст/тегло и за горна граница 'ръст-100', средно/нормално/оптимално 'ръст-105', долна граница 'ръст-110'.
Насипната извара "Олимпус" и изварата "Олимпус" в кофички от 400гр. или кофи от 5 килограма, нямат нищо общо, освен името-нито вкусът е еднакъв, нито състава...

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 13:22 от desitka*

# 233
  • София
Много полезни линкчета на исачето и смайлис  Hug
Аз да ви кажа как ме е яд: бяхме на служебен обяд и аз си поръчах пилешка пържола със задушени зеленчуци /уж приготвени на пара/. Пържолата естествено е била приготвена с мазнина, да не говорим че беше от бутче, в резултат ще видя сигурно + на кантара...  Cry , че и зеленчуците хич не бяха малко. Само че днес ми беше много стресово цяла сутрин, че водихме детето на очен лекар, като излизаше от кабинета каза, че му е лошо и беше с температура, адски червено гърло и ... само притеснения...  baby_neutral Май от нерви си изядох всичко... Sick

# 234
  • Плевен
Еее, добре тогава - за изварата явно съм в грешка! Наистина незнам какъв е % масленост на една обезмаслена например извара, но няма повече да подвеждам новичките! Все пак мисля, че %масленост на млечните произведения и най-вече на изварата не се отразяват на отслабването. Знаете, че напр.кис.мляко Култура се води 0,1 % масленост, но с добавени 3,6 % - растителни мазнини...Но  - съгласна съм - да се търсят и консумират обезмаслени млечни произведения!
А за тези пусти норми и идеали аз си поддържам тезата, че не е сериозно да се коментира тук въпроса за сваляне на килограми, когато си под 50 кг! На фона на тооолкова наднормени килограми ми е смешно да прочета, че от 47 иска да стане 43! И са трагедия тези 3-4 кг! Хайде, моля ви се!
Пак ще пусна това:
идеалното тегло:
- при височина от 155 до 165 - КГ = Ръста(см) - 100
- при височина от 165 до 175 - КГ = Ръста(см) - 105
- при височина над 175 - КГ = Ръста(см) - 110
Демек тези, които са под 155 см - сигурно трябва да изваждат 95 от ръста си, за да се приемат от околните са хармонично развити! Който иска да е кожа и кости - моля!   bouquet

# 235
  • Велико Търново
E, сега пък Културата не била 0,1% ?
Пак го погледнах, зверих му се, никъде не видях изписани добавени 3,6% растителни мазнини. Пък и калорийността му е като на всички останали марки 0,1% - 36ккал на 100гр.
Момичета, и тук ли ще трябва корекция?
Моля ви, подскажете ми на кои марки кисело мляко мога да се доверя?

# 236
  • Плевен
Още преди 1-2 години го скриха май надписа с 3,6 % растителни - беше написано отгоре на кръглата капачка със ситни букви - сега не съм се заглеждала, но аз почнах него пак да консумирам. Бях на Боженци 2%, но то е толкова вкусно, че имам чувството, че е сметаново ...много го обичам! Като няма Култура в магазинчето  ни, си взимам Боженци...

# 237
  • Испания
Двама българи - три мнения!  Naughty

Не знам какъв е смисълът от дискутиране на явни неща. Обезмаслени кисело, прясно мляко, извара е казал Дюкан. В България няма достатъчно обезмаслени сирене и кашкавал, за съжаление. Колкото по-ниска масленост, толкова по-успешен режим. Търсите възможно най-нискомасления продукт и готово. Според мен, пределно ясно. А иначе, всеки е свободен да яде това, което намери за добре. Ама че после не свалял, задържал, качвал - отговорността си е негова.

Някой искал да стане кожа и кости - пак същата картинка. Всеки е свободен да бъде колкото си иска безотговорен към себе си. Животът и тялото са си негови.

Та така.  Simple Smile

# 238
E, сега пък Културата не била 0,1% ?
Пак го погледнах, зверих му се, никъде не видях изписани добавени 3,6% растителни мазнини. Пък и калорийността му е като на всички останали марки 0,1% - 36ккал на 100гр.
Момичета, и тук ли ще трябва корекция?
Моля ви, подскажете ми на кои марки кисело мляко мога да се доверя?

Аз се доверявам на Верея 0,1% за кисело мляко и Май дей 0,1% за прясно. Извара си купувам на Мероне.
Най-добре влез тук и чети ! И особено коментарите ! Разгледай и целия сайт - има страшно много информация !

http://dukanskirecepti.wordpress.com/category/%D0%BF%D1%80%D0%BE … 0%BA%D1%82%D0%B8/

П.П.  Смайлис , ако знаеш само как ти завиждам и на теб и на другите дюканки извън България - всичко си имате , а при нас се чудим и се маем. Добре че започнаха малко по малко да се развиват и тук....

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 16:41 от isache

# 239
  • Велико Търново

Аз се доверявам на Верея 0,1% за кисело мляко и Май дей 0,1% за прясно. Извара си купувам на Мероне.
Най-добре влез тук и чети ! И особено коментарите ! Разгледай и целия сайт - има страшно много информация !

http://dukanskirecepti.wordpress.com/category/%D0%BF%D1%80%D0%BE … 0%BA%D1%82%D0%B8/

Ето, това вече е помощ! Isache, искрено ти благодаря!

Смайлис, не знам аз ли провокирах острия ти пост? Но, ти сама знаеш, че в България един надпис на опаковката нищо не значи. И никой не подлага на съмнение какво е казал/писал Дюкан. Въпроса ми беше чисто практически!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт