Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 494
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
  • Айтос/Бургас
Добър вечер от нас с Калоян!
За седенето-не може,килва се веднага,подпрян седи,и в столчето седи на 2 степен.
Имам много помощ,живея при майка ми,постоянно помага за всичко,не готвя и не пера.Само чистя.
Да попитам нещо-колко пъти за деня и по колко време оставяте детето в бънджито?
След като съм въвела зеленчуково пюре,кога мога да въведа плодово?Вече 6 дни се захранваме.Кога да въведа и месо,гледам има пюрета с телешко от 4 месец newsm78

# 601
  • София
Сима: Честита месечинка на на порасналото момче!  bouquet
За сядането: Не седим стабилно, килваме се много смешно!
За играчките:Любимата играчка се казва МАМА!ooooh: Без мама нищо не е интересно за повече от 5 мин.-после рев и така, докато мама и обърне внимание!Иначе...открихме играта ''аз хвърлям-ти вдигаш'' и така до безкрай! Mr. Green
За помощта: Имам жена, която сутрин ги води до училищния автобус и до детската градина, че е много далече. После, слетобяд ги връща вкъщи! Аз уча с тях ( и с 2-мата!), аз се грижа за домакинството,аз пазарувам и дори поработвам по малко, а Маги е залепена за мен-кърмене,игри,къпане- всичко е моя грижа!Почти не мога да я оставя на никой! Ако имаше кой да ме отмени за каквото и да било бих била благодарна дори и да не се справя идеално! Hug
 Това не е оплакване-определям се като осъществен и удовлетворен от живота си човек!Постигнах всичко за което съм мечтала- образование,хубава работа, брак с много любов и 3 прекрасни деца,едното от които е моето продължение на живота! Hug
Сега остава да му се наслаждавам! Peace

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 19:55 от jenajena

# 602
Марта, направо ми иде да дойда да ти помогна - с каквото кажеш - мога например да изкъпя Маги, да си поиграя с нея, да порешавам задачи с баткото (обичам математиката), да ти поасистентствам в кабинета или пък да поизмия чинии (приятно ми е, щото се трансирам докато ги мия)... Къде живееш? (ако правилно си спомням обаче беше някъде далечко по драгалевските или симеоновски чукари, или бъркам..?)

Но наистина, най-важното е да се чувстваш удовлетворен! Някой път колкото повече задължения и грижи имаш, толкова по-жив се чувстваш...
То тва и да лентяйстваш хич не е работа...

# 603
  • София
Добър вечер и от нас.
Брей,колко много сте изписали.Едва ви изчетох,а уж влизам често....
Сега да отговоря и аз на по-пресните въпроси поне.
За сядането-Никол седи само когато е в мен и то отскоро и замалко.В това положение се и храним,че още не сме си избрали столче за хранене.
За помощта от близки-аз живея с нашите и те страшно мн.ми помагат и за малката и за домашната работа.Даже прекаляват понякога и на мен ми става,както е казала Лече-Буболече,доста ревниво.На моменти имам усещането,че това дете ми е сестра и не се чувствам съвсем на мястото си...Така е
със свръх грижовните родители.Децата им никога не порастват в техните очи и това пречи на всички.Много съм им благодарна,но все пак си мисля,че и помощта трябва да бъде с мярка.
Нямаме любима играчка.Харесваме си ги всичките и с всичките поред си играем с удоволствие и с интерес.Все още не се е научила на играта хвърляне/подаване,незнам дали да се тревожа или радвам от това?!?
За къпането-ние нямаме режим,така че се къпем вечер по различно време,в зависимост от часа на предишното ни хранене.Понякога пропускаме цялостното къпане и мием само дупето/ако е станало мн.късно/
За смяната на времето-ГОЛЯМА ГАДОСТ.Докато се постопли и излезем и трябва да се прибираме вече.
Имаше и други неща, но те-друг път.Сега ще кажа само:
Лече-Буболече,Елито е много сладка с тази омазана муцунка!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКА НА МАРТИ/на патерица/ И ПОЛОВИН ГОДИНКА НА НИКИ!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МАЛКО ПО-ПОСПАЛИВИ!  bouquet
И малките и големите болни, бързо да се оправят.
Оставям ви,че малката се разбужда.

# 604
Здравейте, мами! Аз не пиша особено много, но иначе ви чета почти редовно  Mr. Green) - така се поразтоварвам вечер, че през деня почти не остава време. Ние от около месец се захранваме, но все още нямаме столче за хранене (досега използвахме столчето, което е за колата, но вече взе  да ни утеснява), та предстои ни купуване на такова  newsm78 (както и такова за колата де, ама то ще е малко по-нататък  Mr. Green). Моля мамите да споделят мнения как са избрали столчетата си, заслужава ли си да се инвестират повечко пари, че като гледах има за над 500 лв.  Shocked (които нямам намерение да дам Mr. Green) и най-вече как са по отношение на удобството и за бебчо и за тях самите.
Извинявам се, ако нахълтвам малко ни в клин, ни в ръкав  Embarassed и предварително благодаря за мненията   bouquet

# 605
  • София
Забравих да ви се похваля  Wink , нали ви показвах Алекс как седи на колене на 5 месеца и малко, е от 3-4 дни и Елена го прави. Днес успях да я снимам даже Laughing

Относно любимите играчки Елена си харесва най-много кученцето на Фишер прайз, което го оплюхте като много грозно smile3534 . Е да ама Ели не мисли така  и много му се радва каk пее  smile3521
Ето това е ако някой не го знае

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 23:25 от .::ladybug::.

# 606
  • Варна
Здравейте и от мен!

Включвам се набързо по въпросите и лягам, че малчо напоследък не спи непробудно и не се знае колко време ще спя  Tired.

За сядането - не може да седи сам, килва се на една страна или напред, много е смешен. На столчето за хранене го връзвам с колани и настройвам столчето на позиция леко назад /както е при шезлонгите/. Таблата на столчето съм я махнала, пречи ми да подам пюрето.

За помощта - няма кой, и двете баби са в Разград. Справяме се сами, но честно казано ми се иска да мога от време на време да оставям малкия на някого да ме отмени, или пък да излезем двамата с ММ. Днес например ми докривя като осъзнах, че за първи път ще ходим поотделно на служебните коледни партита /досега все заедно ходехме и на неговото, и на моето служебно коледно парти/. Но тази година няма как да отидем двамата, всъщност, свършено е със социалните мероприятия, на които да ходим двамата, тъй като малкият си ляга в 8-9.

Любима играчка - в момента ей тази дрънкалка на Tiny love:

На пръв поглед нищо особено - шарена дрънкалка, даже идея нямам защо купих точно нея /имаше доста по-евтини дрънкалки/, но много й се кефи и се занимава с нея.

Играта с пускане на земята още не е много осезателна при нас, редовно хвърля разни предмети на земята, но не си ги търси после Laughing.

Чудя се и аз каква торта да направя за 6-тата месечинка, която е другата седмица newsm78.

# 607
Здравейте, момичета!!!!!! Помните ли ни!
Аз малко ви изоставих  Sad но така се случи...
Имах страшно много изпити, малко време, нервите оказаха влияние и какво ли още не...
Гадно беше, когато се тревожех за нещо, а нямаше с кой да споделя... Така че - липсвахте ми много  Hug Hug Hug
Четох ви цяла вечер, някои неща сигурно съм забравила.
Ние с Мариса сме добре, расте - е, повече на см отколкото на кг, но какво да се прави...
От 3 дни се захранваме с каша от елда и на мен това  захранване ми е голяма каша  Laughing Не знам с какво и как да продължа. Четох ви по въпроса, ама май и аз се нуждая от обяснения като за малоумен  Tired
Луси, душко, първо - благородно ти завиждам за излизането - предлагам следващия път да се включа с теб, та ако ще се разболяваме, да е дружно. Много кофти, че си болничка (аз също минах наскоро, че и на тежък изпит ходих болна, но ще мине, споко!). Второ - за помощта от близки ти много добре знаеш колко много "се разбираме" със свекито и как ми иде някога да я  #2gunfire А и тя вече страни от мен, защото започнах да й правя забележки - ами не мога да се съглася как ми "гледа" детето, защото усетих, че е в ущърб на ЗДРАВЕТО й!!!
Херич, пак с тия биби  Laughing  Btw, вчера си мислих за вас - че от както смениха времето, вече май си лягате с кокошките  Laughing Иначе много си мисля за вас и много ми липсват летните срещи...
Гери С - много ми е мъчно, че пак оставаш сама... Дано мине по-скоро времето и ваш тати ви гушка и двамата!!!!!  Hug Hug Hug  А може и госпожицата да измайсторите  Wink
Зайче, нищо не казваш как са минали нещата при вас - дано вс е ок!  Praynig Praynig Praynig
Hope,  играта ви е страшна, а за рецептата - защо не я знаех преди 2 седмици  Laughing Нищо, другия път ще я пробвам  Wink И аз съм с ниско кръвно, но както казваш - ако не ме умори лекарството, няма да е болестта...  Laughing
Danieli@@, добре сте се вписали в темата - много ми харесаха вашите паячета - не изглеждат трудни, но пък са много култови!  Wink
jenajena, нямам думи, страхотен човек си  Hug Като се замисля, как понякога мрънкам от някакви дребни неволи, чак ми става неудобно! Добре, че има такива силни жени като теб, за да вдъхват кураж в трудните моменти  Hug  Иначе и при нас любимата играчка се казва МАМА, особено когато тя пее и танцува  Laughing Crazy
SYMa, да ти кажа честно и на мен докато четях ми се прииска да й предложа помощта си...  Hug

Иначе и моята малка мишчица я видях днес ка колене, но в стремежа си да извикам таткото да я види и съвсем не се сетих за фотото.
Ние се къпехме към 10:00 и заспивахме към 10:30-11:00 вечерта по старото време (вече с един час по-рано по новото, защото Мариса не я признава тази смяна  Close) и спим до към 7-8 когато хапваме и пак заспиваме за 2 часа. Кърмихме се до 3,5 месеца, когато кърмата ми тотално спря, но и на това съм доволна, като знам с каква МЪКА съм докарала дори и до тогава! В нашето легло не иска да спи - търси си нейното креватче и никъде другаде не иска да заспива (освен в количката в движение, естествено), макар да съм опивала.
Дано някой ми прочете поста, че бая се олях   Grinning Целувам ви, милички и ви желая лека и спокойна нощ!!!   love001  love001  love001

# 608
  • София
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА Гергана на Mary Lu , Рафаел на БУБА , Габриела на viki23@ И Зоя на benitta

Като най- ранобудна днес да сервирам кафето  Wink

marietta_g фотото винаги трябва да седи на една ръка разстояние за да не се изпускат моментите  smile3521

# 609

Поздрави от бебе Тошенце и есенен Бургас!

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 09:53 от elissee

# 610
Вчера на прегледа ни казаха,като че ли го няма шумът,но ни препрати на някакъв апарат за следващият вторник (нали трябва да ме тормозят мисли още една седмица Sad )
за помагането- изобщо не се поплаквам,баби,дядовци,ММ,който свари той си се занимава с Андреа,снощи даже на гости без нея ходихме,сега сме на бабин дом затова,като си се приберем си е само моя бухтичката ми  Peace тогава няма помагачи.
играчки- няма любима,обича да седи в бънджито и да се кефи на огледалото пред нея,пее си играе си,за щастието на всички и нейно и мое  Peace
Утре ще правя упражнението взимане на урина после ще ходим да даваме кръв,и ще се отчета как и колко сме успяли да свършим работата  Laughing

Честити месечинки на всички беберони и техните Mайчета,да са Ни живи и здрави !!!!

# 611
Ееееееееееееееее доживях Mr. Green
Елисче,много пораснал малкия Тошко бе,но то нормално ние да не разберем,след като майка му най-брутално ни заразя Mr. Green Нищо не си казала,но дано сте добре,ти иначе сигурно щеше да се оплачеш Wink

Нелли
,дай и по едно чайче за такива като мен,които не пият кафе  Mr. Green

Благодаря на всички,споделили какво дават на децата за хрема и най-вече на Гери Hug

Ние от снощи сме на Осцилококцинум,Мукосолван,Вит.С-ампули и Тетрисал(Стеримар) Peace
Дано има ефект и се оправи бързо,че започнахме да имаме проблем и с яденето Praynig

Успокоихте ме,че и вашите още се клатят,естествено,че си бях помислила,че пак нещо ние не сме У ред Mr. Green
А за помощта - явно аз съм най-калпавата от групата Mr. Green Ами искам си помощ и това е,а и как иначе ще ходя да обикалям баровете Twisted Evil Сега сериозно - нека не забравяме,че аз работя през цялото време,а когато няма никой,на който да оставиш детето и за една секунда си идва доста ташкън ooooh! Хоупова е на моето положение,но поне има кой да гледа Фифо,Херудута също се уреди с помощ,а предполагам,че всички останали си ползвате майчинството по предназначение Peace Както и да е,въпреки всичко си признавам,че има моменти,в които ми идва доста нанагоре Tired

Някой беше питал за столчета за хранене...мен също ме интересува живо това Peace Тези на Бертони дали са ок,че нещо не ми се дават много пари за това чудо,при условие,че не съм сигурна,че изобщо ще мога да го закотвя там Mr. Green Или пък дайте предложение с някое друго готино,но тънка лайсна Wink

Уффф,щях да забравя бързите въпросчета на Нелката Naughty
Любима играчка - имаме!Една луна,която ядем,навираме си в краката,ръцете и където другаде успеем Mr. Green Тя е супер проста играчка-дрънкалка Laughing
Играта "хвърли-вдигни" все още не я владеем до край.В момента сме на етапа "хвърли",а пък ако искаш "вдигни" hahaha

# 612
Зайче,дано всичко е наред с малката кукла Praynig Големи са тъпаци лекарите,но и без тях не можем Mr. Green
(това беше едното,което винаги забравям да напиша)

И второто:
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ ОТ БЛИЗКИТЕ НЯКОЛКО ДНИ И ПРЕДСТОЯЩИТЕ НЯКОЛКО Laughing Hug
(сори,но явно мозъкът ми съвсем си заминава Mr. Green)
(това с "предстоящите няколко" си е живо застраховане Laughing)

# 613
  • София

Нелли
,дай и по едно чайче за такива като мен,които не пият кафе  Mr. Green

Душа що не каза по рано , че не си по кафето  Hug . Ето за теб едно чайче, ама внимавай , че пари  Mr. Green

Зайче, сигурна съм , че Андреа е добре  Hug Peace

За столчето за хранене нашето е на cangaroo от Алекс . Купихме го за около 150 лв. Ами какво да ви кажа дамаската , която си е направо мушама се прокъсала на едно място, но хич не ми дреме и ще си го ползваме  Crossing Arms

# 614
Привет!
Нелли, благодаря за кафето, имам особена нужда от него! Снощи съм кърмила от 04,00 до 8,00 сутринта.  Crazy Алейна рещи, че трябва да спи с гърда в устата. Ха съм мръднала, ха е започнала да пищи ooooh! В 8 се събуди окончателно и мъжът ми я взе, та поспах до 9.
Сега пак спа с гърда в устата, все едно в леглото и трънчета има.
А Елена е страхотна, как само се държи Heart Eyes Алейна е доста далеч от това.
Иначе и нашата любима играчка е мама. Честно ви казвам, нямам търпение да седне, за да я слагам пак в слинга, то се е видяло, че ще се носим, но поне да ми е малко по-удобно. Но и тя няма много играчки, аз не съм фен на зариването с играчки.
Столче си поръчахме от английския Амазон, с доставката ще ни излезе около 70 лв по - евтино. Кой пък ни ги дава, чакаме го на 8 ноември. Аз бях свела избора до 3 - на Чико, Фишер прайс и Хане, мъжът ми имаше окончателната дума и каза Чико. Ето това сме избрали:

Зайче, дано всичко с Андрае да е наред, и аз имам някои притеснения по изследванията на Алейна, но се надявам да са напразни, ще говоря с педиатърката днес, че от 2 дни все няма време да ги погледне Twisted Evil
МартаHug
И накрая, но не на последно място, честит празник на всички половингодишковци, специално на Ралфчето Hug Да са здрави, и да растат засмени и любопитни деца Hug
сигурно има още, но ще се включа пак, ако някой не спи на ръцете/гърдите ми Crazy

Общи условия

Активация на акаунт