Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 497
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
здравейте Simple Smile
бърз въпрос - кога мога да дам сирене и кога белтък? след деветия месец или годинката?

иначе ние сме добре Simple Smile растем, пълзим назад  Mr. Green и се опитваме да се изправяме ... с проходилката е като Фитипалди Simple Smile вече обезопасявам че ми замина драцената ...
хапваме малко но обилно полято с мляко - от вчера сме на 2-ка но още се и кърмим така че съм щастлива Simple Smile само това нощното ...
както и да е Simple Smile

честито на порастналите и техните  мамчета

# 586

Къщичке , мисля че сирене се дава след 7-я месец, за белтъка незнам.

# 587
  • До морето :)
ДД и от нас
Снощи пак ядохме 87423097 пъти.  Shocked И сутринта в 7:30 кукна  ooooh! Та, весело ми е
Марте, и твоята не е лесна. Значи в роднини работа да си нямаш. Колкото повече са в една къща, толкова по-зле. Лошото е, че в България е МНОГО трудно да се отделиш самостоятелно, почти невъзможно  #Cussing out
Адашче, щом имаш уменията, ако намериш време, направи тортичка за малкото Адашче  Heart Eyes И Алекс да се оправя бързо.
Луси, оправяй се бързо! Много е гадно така. На мен днес малко ми пречерня пред очите и си представих, че ако припадна, няма кой да дойде да види как сме и кой да гледа детето  ooooh! И разбира се, че сте поканени на РД-то, закъде без вас  Hug
Даниели, много са интересни паячетата  Grinning
За нас - на Елена нещо пак й сумти носа. Надявам се да е от климатика, че само вечер е така. Иначе днес пак си хапна тиква детето, даже и й хареса  Laughing Вчера два пъти варих, и двата пъти не беше хубаво сварена и накрая само се кърмихме  hahaha Беше озверяло от глад детето, за да ме чака, да й сготвя  Rolling Eyes Ама виж днес, бях примерна.   chef Прибрах се по-рано от кафето, сготвих и нахраних дятето. Сега спи, да видим до кога  Whistling
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС, ПОЛОВИНГОДИНКОВЦИ, МЕСЕЧИНКОВЦИ И БУДИТЕЛИ

# 588
Мами някоя от вас ползвала ли е за бебоците клеева тинктура? Знам че има прополис и етанол..

Клеевата тинктура е пчелен продукт и е противопоказен за толкова малки бебета.

да, благодаря, аз се консултирах и с педи и тя така каза! Не се бях усетила... Peace

Уууу неще да спи и тва си мо е....  Crossing Arms

# 589
Къщичка, сирене ако няма проблем към кравето мляко, сиренце около 8-9 месец, когато навлиза и попарата в менюто, а белтък след годинката, да не беше и повече

# 590

И на края да споделя за захранването - Филип определено не харесва плодовете, за разлика от зеленчуците.Така че онези теории, в които трябва да се дадат първо зеленчуци, защото като опитат плодове после нямало да им харесват се оказаха поредните врели-некипели!  Crossing Arms

Абсолютно съгласна newsm10
Определено ми се мръщи повече на плодовете,отколкото на зеленчуците Crossing Arms И в това ще прилича на майка си явно Mr. Green

Хоупова,мерси за Илача,но едва връзвам 90/60 кръвно,та смятам,че с него вече мога да се спомина ooooh! Сега ми казаха един друг - инхалация с горена захар newsm78 По-късно ще пробвам и ще споделя има ли ефект Peace

Аз съм си зле още,но след като оцелях от снощи...значи има светлина в тунела,най-тъпото,което се предполагаше,че ще стане е че заразих Венцулини и сега е с хрема.Тъпата ни лекарка е в болнични и има някаква заместничка уж,но ние така или иначе не сме се прехвърлили още и няма как да отида.Пръскам яко със Стеримар,капя Сребърна вода и дадох малко Панадол наобед.Ако някой има други предложения,да сподели Peace

Нелка,и аз същото си мислех вчера,че ако се тръшна няма да има кой да разбере Mr. Green

BTW,както нямаше да замествам хранене да видите как бързо започнах да забърквам кашата за следобедно хранене,защото Венцулини в момента,в който си изяде определеното му от мен количество и му подам млякото,започва да пищи като обезумял Crazy.Та се принудих два дни поред да правя кашата на два пъти,което меко казано е ужасно,защото той се дере като обезумял през това време.Така че от утре си правя 150мл. каша и това е Peace

Две от моите бързи въпросчета:
Вашите деца стоят ли стабилно седнали вече или ги подпирате? Как точно стават нещата в столчетата за хранене?С колани ли ги връзвате,защото аз смятам,че моя ако го сложа там,ще падне Mr. Green или ще се клати като пиян моряк Crazy
Нуждаете ли се от помощ от близките си за отглеждане на децата или предпочитате да се оправяте сами? Mr. Green

Марте,извинявай ако съм засегнала болна тема,но не мога да не отбележа,че ме кефиш максимално във всяко едно отношение  bouquet

# 591
  • София

Вашите деца стоят ли стабилно седнали вече или ги подпирате? Как точно стават нещата в столчетата за хранене?С колани ли ги връзвате,защото аз смятам,че моя ако го сложа там,ще падне Mr. Green или ще се клати като пиян моряк Crazy
Нуждаете ли се от помощ от близките си за отглеждане на децата или предпочитате да се оправяте сами? Mr. Green

Елена не може да седи стабилно и я подпирам с възглавници. Столчето за хранене си има разделител между крачетата на самата табла и няма как да се изхлузи, а и се връзваме с коланите.   В повечето случаи я храна в шезлонга , че ми е по-лесно.
Нужда от помощ за децата почти нямам, по скоро ми се иска някой да ми помага за домакинската работа , че едва смогвам  Tired . Ето днес например сутринта направих закуска на мен и Алекс докато го контролирам да си изяде всичко станало време да храня Елена. По време на кърменето заспа. Заредих миялната и поразчистих малко в кухнята . Алекс през това време си игра в стаята си. Елена се събуди, дадох и пюре, после я дохраних и излязохме на разходка. Прибрахме се и  обядвахме с Алекс . Елена си спеше в количката. Таман сложих баткото да спи и малкото диваче се събуди. Нахраних и нея и тя пак заспа. Докато всички спяха аз си довърших чистенето в кухнята, измих банята и коридора. Сега трябва да събудя Алекс да му направя сандвичи и да нахраня Елена. После ще се прибере мъжа ми и отиваме да пазаруваме. Като се приберем трябва да нахраня всички ( и мъжа ми включително). После ще изкъпя Алекс и Ели и ей го на станало 10 часа аз ще съм като парцал а, Елена ще реве , че трябва да легна до нея защото по друг начин не може да заспи  ooooh! Tired И утре отново на въртележката. Когато Алекс е на детска градина ми е малко по-олекотена програмата , но в общи линии е почти същото  Wink . Нямам време да си направя маска , да се епилирам , да отида на фризьор, на маникюр , иска ми се да правя някакви упражнения, а и масажора който си купих си седи ей така в ъгъла и хваща прах  Tired Ако някой преди 5 години ми беше казал какво ме чака сигурно щях да избягам с 200 км. в час  Twisted Evil. Какво да се прави ...... съдба . А и най тъпото е, че все са недоволни мам...... му  #Cussing out

# 592
Люси, ако няма Т не давай Панадол (нали и другите така ме съветваха, тааа и аз да ти кажа на тебе сега  Mr. Green), Пръскай физиологичния разтвор, давай Сребърна вода (за която аз не бях се сетила, тя за какво помага?  newsm78). Като допълнение аз давам и Вит С. половин ампула на 24 часа + оксилококциум два-три пъти дневно + едно сиропче, което ми предписа лекарката за гърло и кашлицата(която е от секретите от носа) Еуреспал (или някакво такова, в момента е в стаята на детето, та не мога да вляза, че спи).. аа щях да забравя и кремче Низита ползвам, за да не се изсуши носната лигавица (помага ни с климатиците...)

Някой ако се сети още нещо, пишете! За запушен нос например?

За седенето - Еди не седи сам, а винаги подпрян от възглавници, ама пак е като цитирам "пиян моряк", а на столчето е по - добре, но го слагам на трета или втора степен, не на 90градуса, че пада напред  Laughing

Аз също се тръшнах болна - лекувам сега гърло и хрема, само да не ме почне пак кашлицата (слабото ми място)...

По отношение на помощта - предпочитам да не ми дават съвети, без да ги искам... предпочитам да ми помагат с домакинството, от колкото с детето... щото като почнат да помагат с детето, не го правят по начина, по който желая... макар че ММ ми казва понякога, да бъда хитра: "да го оставям по често на майка МУ, а аз да си почивам или да излезна някъде", е да ама като го направя и после винаги съжалявам, щото нещо не е както трябвало да стане... Twisted Evil

П.п. коланите за столчето и шезлонга са задължителни... и за количката също!  Peace

# 593

1. Не, килва се или напред, или настрани Crazy
2. Отглеждаме си я сами. Нужда от помощ нямам, свикнах да сме заедно 24/7. Правя си нещата както аз ги знам и чувствам и никой не ми се бърка, ММ ме подкрепя и като се върне от работа помага много. Когато гостуваме на бабите пак аз си се грижа изцяло за нея - хранене, къпане, приспиване. Баби и дядовци само си играят с нея отвреме на време. Ако искат да я вземат за разходка,  на мен ми е притеснено, и за повече от половин час не я давам. Така си се чувствам най-добре Peace Като поотрасне (5-6годишна) може и за повече да я оставям. Засега не мога без нея Heart Eyes
За хремата - аз пръскам Еуфорбиум, много съм доволна  Peace

# 594
Хоупова,мерси за Илача,но едва връзвам 90/60 кръвно,та смятам,че с него вече мога да се спомина ooooh!
Вашите деца стоят ли стабилно седнали вече или ги подпирате? Как точно стават нещата в столчетата за хранене?С колани ли ги връзвате,защото аз смятам,че моя ако го сложа там,ще падне  или ще се клати като пиян моряк
Марте,извинявай ако съм засегнала болна тема,но не мога да не отбележа,че ме кефиш максимално във всяко едно отношение  bouquet
Лусиндичка,и аз съм с кръвно като твоето и направо видях тунела и светлината от илача, ама ми излекува настинката. Та, с две думи, ако не умреш от илача, няма да умреш и от настинката  Mr. Green
По другите въпроси - Филип не може да седи още сам, клатушка се все още, но и аз не бързам, че после съвсем няма да мога да го оставям сам.
И преди съм казвала, ако не беше майка ми да ми помага щях да съм се простреляла ритуално . Лошото е, че тя си отива в БГ другия месец и пристига свеки (която като цяло е свестна жена, но не е случила на снаха), та не знам дали няма да настъпи драма някоя.
И последно - Мартето ми е любима потребителка , много и се възхищавам и особено и завиждам, че въпреки трите деца си е секси мацка. Аз след раждането се десексуализирах тотално. Не стига , че изглеждам като тетка Мара, ами и се чувствам така, което ми се отразява фатално на всичко.  Tired Не знам мъжа ми до кога ще ме търпи и не знам вече каква диета да правя, та да заприличам на човек  Tired.
Ох, нещо ми е сдухано и мрънкаво напоследък, сори.  Tired

# 595
Благодаря, момичета за честитките! Растат си децата, без да питат и това е! Кога мина половин година...

Къщичка, сирене се дава не по-рано от 9-ти месец, но преди него е добре да се въведе извара. Знам, че дори и като се въведе сирене не е добре да се дава по много, защото натоварва бъбреците (и за изварата важи). Белтъкът е силен алерген (повече и от жълтъкът) и е добре да се дава чак след годинка и то ако няма АБКМ.

Гери, за хрема и за запушен нос много помагат инхалациите (и за бебе, и за възрастен). От няколко седмици се каня да си купя инхалатор, защото с две деца (пък и за нас) все ще ни трябва. В стандартния случай (ако не е предписано лекарство) се прави с физиологичен разтнвор. Сега Ники като имаше хрема преди седмица понеже нямам инхалатор го вкарвах в банята докато се къпят каката и мъжът ми, за да диша влажния въздух. При запушен нос облекчава.
Ти самата може да си правиш инхалации над тенджера с лайка примерно вътре.

Хоуп, ако не си свикнала със свекървата, малко тегавко може да ти дойде да живеете заедно и да гледа Фифчо. А вашата схема каква ще е занапред, тъй като ти вече си ходиш на работа. Като си тръгне и свеки на ясла ли ще го пускаш или ще се редуват с майка ти. Между другото от каква възраст почват яслите в Щатите?

Луси, отговорчета на бързите ти въпросчета.
1. Ники не седи още стабилно и го храня в шезлонга (вързан), че не сме купили столче още, а и това, което ще вземем няма полегнала позиция.
2. От помощ според мен всеки се нуждае, но не от всеки е готов да я приеме. Аз лично много се възползвам от помощта на свеки, която е много всеотдайна. Има неща, които не ми харесват, но те не касаят гледането на децата и съответно ги премълчавам. Ту с едното се занимава, ту с другото, каката често я взима при себе си, гледа или разхожда Ники през деня, за да си върша аз нещо друго, готви вкъщи като дойде и т.н. От майка ми рядко искам помощ, дори и когато ми трябва, въпреки че никога няма да ми откаже. При нас някак си така са се установили нещата (по принцип е обратно при повечето хора).

Марта, и аз ти се възхищавам! Не е това "работа" за всеки!

# 596
Ох, абе каква е тая ужасна реклама за Ротавирусната ваксина? Направо ми се дорева като видях мечето, което е тъжно, защото е само, понеже бебето е в болница  smile3518 Държа да отбележа, че Филип има ротавирусна ваксина (тук е задължителна), ама пак ми се прирева  ooooh!

Сима, Филип ще е гледан от бабите (да са ни живи и здрави  Praynig) . Тук детски градини и ясли са толкова скъпи, че не ми се говори дори. Да ти кажа, не съм и проверявала от колко годишни приемат децата, мисля, че е по-рано отколкото в БГ, защото тук "официалното" майчинство е 3 месеца, а не 2 години  Twisted Evil

# 597
  • София
Момичета- едно голямо благодаря  bouquet  bouquet
 Накарахте ме да се засрамя  Embarassed, защото аз не съм нищо особено! Да не забравя да спомена колко ви обичам и че ви приемам за много, много близки хора! Hug
 Аз, с течение на времето поопознах всяка от вас и когато някоя дълго не пише ми липсва много! Peace Приела съм всички с хубавите им и лошите им черти като даденост и смятам, че тук сме като едно голямо семейство..радвам се с вашите радости и се тревожа с тревогите ви! Hug
 Извинете ме за лиричният пост, но ме разчувствахте много!  bouquet

# 598
  • До морето :)
Нелка,и аз същото си мислех вчера,че ако се тръшна няма да има кой да разбере Mr. Green
Тука вече не мо'еш се оплака от детето. Ще писне по някое време Веницулин и все на някоя съседка ще й писне и ще дойде да види какво става и ще те намерят  Mr. Green Моето като не му се чува гласа, а и съседи нямаме около нас.... така ще се спомина  ooooh!
А за горената захар - не съм правила, но и аз знам, че много помага, било гадничко, ама помага. Ти сега кърмиш ли?
1. Стои седнала в стола за хранене, там по друг начин не мога да я сложа. Ей сега е вътре, с 1198734 играчки на масичката и си играе. Сама застава на това положение. Като й омалее кръстчето и се обляга назад за няколкосекундна почивка. И в количката се набира да седи, но още не е научила цаката  Crazy
2. Вече нямам нужда от никого. Майка като е тука понякога събота и неделя ми е хубаво. Гледа Елена, чисти, готви, а аз мързелувам, но това е веднъж в месеца. Иначе вече свикнах. Даже като я гледа някой друг и ми е едно такова ревниво  Blush

Сега моите 2 бързи въпроса:
1. Децата ви имат ли любима играчка? Елена си избира нещо с което иска да играе и нищо друго не признава. И се сърди докато не го получи. Например е на стола и вижда 5 играчки и иска точно конкретно нещо (най-често дистанционното или мокрите кърпи)
2. Започнахте ли вече играта: "Аз ще го хвърлям на земята, а мама да ми го дава ВЕДНАГА!!!!!!"  hahaha Че Елито нещо се мъчи да ме командори (не, че и не успява  hahaha )

# 599

Здравейте, доста задачки напследък, та не мога да се доредя до комптъра да се отчета...

Утре Рафаелчето прави 6 месеца..това си е месечинка, която си струва да се празнува  Heart Eyes
С Габ отбелязвах всеки месец, а особено прочувствено се чувствах на първата годинка, когато всички спомени около деня на раждането му час по час ми се връщаха като на филм (поглеждах часовника и казвах- ето сега бях с контракции вече. Сега се обадихме на доктора, сега ме прегледаха и казаха да се качва в отделението, сега вече бях родила, сега бях в реанимацията...)
Ще видим дали с Рафаел ще бъде същото на първия му РД (който ще бъде тук, а като се приберем в Бг задължително ще го отбележа и там с всичките ни приятели!)
За утре смятам да правя торта или да купя готова, още не съм решила (но и нямам много време да мисля  Laughing )

Да се вклюа и по няколко теми- Нелка, за играта хвърляне/подаване- съвсем в реда на нещата е, не го приемай в никакъв случай като желание за надмощие от бебето над теб (да те командори). Това е игра, която е част от задължителното опознаване на света от бебето на тази възраст.
То забелязва, че пуснатите предметите падат, проследяват ги с поглед и си ги искат обратно за да повторят до побъркване играта (едно и също, едно и също  Crazy )

Хоупче, тук дей кеър (детските градини) са не сам скъпи, но и ужасни- децата спят на пода (на дюшеци, разбира се), хранят се с хот дог и пица, въпреки невръстната си възраст и общо взето в това се състоят грижите за тях, като на всичко отгоре това е съпроводено от баснословни цени (от рода на 1000$ на месец). За съжаление аз нямам баби наоколо, пък и честно да си кажа предпочитам да нямам намеса в личния си живот (като нямам против нито майка ми, която обожавам  Heart Eyes , нито свекърва ми, която също уважавам много, защото когато е гледала Габ, го е правила с много любов и грижовност), така че ще дам най-вероятн рафаел на градина около втората м година, за да мога да уча и да си изтикам най-сетне изпитите си, да си взема живота в ръце, да постигна това, за което съм дошла тук.
Обаче нямам намерение да плащам 1000$. Има програми, по които плащаш доста по-малко, около 400$ на месец ще ми бъде градината, което пак е ужасно много, но е в път по-поносимо, пък и не смятам да стои по цял ден, а само докато Габ е на училище и аз ще използвам времето да уча. Взема ли габ от училище, ще взимам и беб и край с ученето за деня  Wink

Разбира се това са само планове, а какво ще стане в действителност никой не знае..Да сме жви и здрави, пък другото ще го наредя някакси  Heart Eyes

П.С. Сима- честити ви 6 месеца! Времето лети действително...не знам да се радвам ли, да плача ли...
Луска, какво стана с теб, бе душе? Сега прочитам, че си болна, нищо не казваш, мълчиш си  Rolling Eyes
За кръвнто само да ви кажа- лесно се вдига, трудно се сваля. Така че е по-добре да е ниско (макар теоретично пак да е опасно, заради опасността от исхемичен инсулт-това пак казвам е според големите книги  Laughing ), отколкото високо (когато опасностите са в пъти повече, а хеморагичния инсулт е доста по-често срещан).
*Моля не приемайте написаното лично, аз само си говоря. Ясно е като две и две, че към този момент от жизнения ни цикъл вероятността от гореспоменатите болежки е минимален  Hug

Общи условия

Активация на акаунт