Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 517
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • София

Въпрос към майките, които кърмят
1. Само на мен и на Мария ли още не ни е дошло. Миме, да не сме за друга тема вече  hahaha
И на мен не е, понякога се бъзикам с ММ, че нещо ми шава в корема  Crazy Сигурно съм единствената, която все още не е отишла на лекар. 2 пъти си запазвах час...
И на мен не е.И не бързам да идва  Mr. Green
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И аз се присъединявам към вашата група.Вече забравих какво беше това нещо.Ама и не държа да си го припомням скоро.

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 00:39 от zelenamama

# 481
  • Варна
1. Само на мен и на Мария ли още не ни е дошло. Миме, да не сме за друга тема вече  hahaha

Сакън, нИдей, по едно време бях влязла във филм, че съм бременна, даже почти ритници отвътре усетих Laughing. Това е най-ужасния ми страх в момента - да се насадя с две бебета. Слава богу, мина ми параноята, а и не качвам кила и корем, та вероятно не съм за друга тема Mr. Green

Гери, и при нас има такива периоди и признавам, понякога излизам от кожата си /а съм по принцип ужасно спокоен човек/ и му се карам на горкото дете /от което, естествено, ефектът е обратен, а аз се изнервям допълнително/. Особено се бях изнервила като бях почти седмица съвсем сама, докато мъжът ми си беше в Разград на гроздобер. Не й обръщай внимание на свекървата, лесно й е сега така да говори, кой знае и тя как е излизала от кожата си, ама то се забравя, много помни тя преди 30-тина години как се е чувствала  Twisted Evil.

dessince, оправяй се бързо! Консултирай се за кърменето, мисля, че има начини да не го спираш. Възмутена съм от лекаря, който ти е казал, че 5 месеца стигат и да сте минавали на АМ ooooh!. В крайна сметка това е нещо, което ти трябва да прецениш, а не някакъв лекар.

Да ви питам - как обличате малчовците в това време? Слагате ли вече космонавтите? Гледам навън много майки са навлекли децата с космонавти, шапки, шалове /при +15 градуса/, на мен ми се вижда прекалено, ако отсега започна да му обличам космонавт /какъвто още не съм купила/, то при минусови температури какво ще му обличам? Аз го обличам с боди с къс ръкав, отгоре друго боди или блуза, панталони, чорапки, буйки и според това дали е под или над 15 градуса, му слагам едно тънко яке, или едно друго, по-дебело яке. Отделно вече съм сложила чувалчето на количката и му "закопчавам" крачетата в него. Само ние ли не ходим още навлечени като за червен сняг?

Лека нощ от мен!

# 482
Естествено в 5 само аз съм тук.... newsm45

П.П. Ааа, и 1 гост, добре дошъл...

# 483
Да продължа да си говоря сама...

Мария, за обличането - ние се обличаме точно по същия начин, по който си описала. И аз само якето сменям според това дали духа повечко или не. Иначе тук от известно време си е 11 градуса. Даже по-тънкото ни яке е един дебел суичер. Даже чувал нямам, щото сме с кошницата за кола и го завивам с едно одеало. И на мен ми се вижда прекалено това със скафандрите и шаловете. Като паднат температурите до зимни, сигурно ще се слагат по 2 скафандъра.. или няма да се излиза.

Марта, все забравям да питам - това кървене, което имаш, не е ли цикъл или някаква негова форма? Защо на гастроентеролог, а не гинеколог?
И също така все забравям да кажа, колко ме впечатли историята ти за първия мъж.

# 484
Естествено в 5 само аз съм тук.... newsm45

П.П. Ааа, и 1 гост, добре дошъл...
Не си, не си  Hug

# 485
Герииииииии, я не и се връзвай. Изкаразй си едни хубави дни с капитана преди да замине, не си слагай свеки на сърцето.   Hug

# 486
Добро утро от нас,  Hug

Тази нощ, ММ реши да ме замени (понеже беше малко болен и спеше в другата стая)... ииии познайте ... Малкият му разказал е играта. Аз се понаспах и съответно ми е по-добре на душицата  Blush
Утре ще изпращаме татиТО и нямам много настроение, но така е...винаги ми е криво когато заминава, винаги ми е напрегнато и когато ще се прибира...
Ей, това наистина ще да е ЗЪБ...  Tired

Чудя се какво да правя с климатика през нощта  - не го пускам! Но ММ нали ставаше тази нощ той, та вика, а бе ти как ставаш бе, хем е студено, хем това дете не желае да заспи... тааа ми вика да сме го пускали през нощта, ама аз не искам, щото изсушава въздуха и ми запушва носа... Та въпроса ми е:
Тези от вас, които пускат климатик през ноща - Слагате ли нещо за овлажняване на въздуха?

# 487
Добро утро:)

Толкова съм недоспала, че не мога да мисля..... Бобката от 4-5 дни яде на два часа през нощта с едно събуждане около час за игра. През деня преспива от време навреме по 30-40 минути, след това основно е в ръцете ми мрънкащ.

И аз в отбора на без цикъл, хич да не ми се появява поне още няколко месеца, че иначе съвсем ще се скапя.

За обличането: боди с къс ръкав, отгоре блузка и след това суичър, пъхам крачетата  в чувалчето на количката, май му е малко топло, но не ми се купуват дрехи.

Хубав ден

ПП: За взимането на урина: в банята пускам чешмата и дебна с бурканчето Wink

# 488
Сигурно и Павел го почват зъбите, от няколко нощи, може би седмица и повече пищи нощем. Спи и реве, не мога да го събудя. Когото си се нареве сам спира. Нищо не помага, люлея го, говоря му, но не спи и пищи. Така по нялко пъти на нощ.
За обличането - обличам го с чорапогащник и с боди-потник и анцуг, обувам му чорапогащник, защото си дърпа крачолите и краката му са голи. Слагам и терлички.
От снощи кърмя Павел като видя, че си вдигам блузата ей такива очи отвори  Shocked и протяга ръце, не може да свари да започне да суче. Много смешен беше, казах на ММ, че нашето дете е голям цицоман и ще суче сигурно до 1-и клас  Laughing
Днес съм по-добре Simple Smile

# 489
  • София
 ДД и от нас! Laughing Laughing
Сима: Това с лекарите са 2 отделни неща!  Joy Търсех направление за гастроентеролог за Маги (заради рефлукс) и гинеколог за себе си!Понеже доки е една и съща за мен и за нея (тя е  детска лекарка) се опитах с едно ходене да оправя нещата. За щастие ..аз съм горе-долу добре, а за Маги отложихме нещата.
Десинце: Стискам палци да се оправяте бързо, че вчера доста се разтревожих за вас. Hug
 Ние изобщо не спим вече нощем, защото проби и другия резец, но не се храним нощем- издържа от от 22 до 6 без храна.
 Тази нощ ММ ме изпрати в стята на Вики( който е на гости при татко си) и се наспах много добре- подмазва ми се, че скоро пак заминава и оставам сама с децата Peace
Колкото до излизането от кожата...с 3 деца и липсващ мъж-вече рядко си влизам в нея! Превърнала съм се в кълбо от нерви, често крещя без причина и дори пропускам да се зарадвам на хубавите моменти от умора и недоспиване...а си обещах, че няма да е така! Tired Мисля да се стегна и да спра да обръщам внимание на дебните неща, за недоспиването-знаех,че е така с малко бебе, за ММ- знаех предварително какво работи...важното е децата да са живи и здрави! Hug
 Писането в темичката тук ми е едно от малкото удоволствия, а споделянето ме успокоява, че не съм сама с проблемите си! HugРадвам се, че ви има момичета!  bouquet  bouquet
Момичетата без цикъл:Коя ли ще се похвали някой ден, че се е записала в друга тема newsm78 Mr. Green
 И накрая: Честито на месечинковците-да са ни живи и здрави!

# 490
  • Айтос/Бургас
Здравейте!  bouquet

Искам да ПОПИТАМ НЕЩО ЗА ЗАХРАНВАНЕТО: Като дам 3-4 дни тиква например,и са станали 6-7 лъжици,после като започна картоф да речем,пак ли трябва с 3 лъжички да започна,или до където съм стигнала т. е. 7-8 newsm78
Друго,което исках да споделя,Калоян като спи вечер,а понякога и през деня издава едни звуци като хълцане след силен плач,без да плаче обаче.Помислих си,че нещо с дишането му не е наред...някой има ли подобен проблем?

# 491
за климатика- ние сме на климатици само,та доки каза вечер напоена кърпа  с вода,да не изсушава въздуха,това е....сутрин кърпата е леко влажна...което значи,че бива влажността според мен   Peace

за захранването- пак започваш с малко лъжички,идеята е да вкараш нов продукт и да следиш за реакция..

скапано време...хич не ми се излиза,нещо ме гони яко мързела тия дни  Tired

# 492

свате и аз съм така споко..ама и не се оплаквам един дерт в по-малко Simple Smile

за ходенето на преглед и аз съм в групата не сколасали..ама има напредък взех направление,така че до 1 месец трябва да свърша тая работа  Naughty
 а и да не забравя честито на празнуващите днес:)   bouquet 
днес за яденто да се оплача след цялото бурканче моркови вчера,днес тиквата с  картофи успяхме само1/2 и после мн малко кърма Sadохх как ще го изместя това ядене нямам си и представа ..лесно е сега има цицка даваш,а послее ще е дай това дай другото.... еее айде стига съм мрънкала казах си кот имам хахах..усмихнат ден,марак че е един мрачен,слънцето се е скътало някъде Rolling Eyes

# 493
Да почерпя и тук  Simple Smile моето момиче стана на 6 месеца Heart Eyes

Тортата не е професионална като на Бубето, Елфи и Тони, но е правена с много любов за малкото ми слънце Simple Smile
Усмихнат ден!  Hug

# 494
  • Айтос/Бургас
Момичета,аз тотално се обърках от всичката литература,която изчетох за захранването! Много моля някоя мама да отдели малко време и да напише подробно като за малоумен човек(аз) една схема за захранване! Ама наистина подробно-по колко лъжички какъв зеленчук и т. н.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт