Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 522
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Минавам само да честитя на ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКОВЦИ ДНЕС! И да постна линк на дъвкалката,която някой беше показал по-рано http://family-bg.com/prX_5770.htm?osCsid=bf34k3dap0ko6lq3lbvv16dks3
Ние днес я купихме-бе дъвче я,ама....

# 466
Хоупи,изобщо не сте единствените!На всичко отгоре,не само,че се храним поне 1 път нощем,а после иска и да си играем,и се и приспиваме по 1 час  и мама накрая е #Crazy
Филип изобщо не се буди и не си отваря очите, т.е. поне тази веселба с играта ми я спестява (слава Богу и дано така да продължи  Praynig), но пък се ДЕРЕ с цяло гърло, все едно никога не е ял  Shocked

И при нас така - дере се все едно гладна я държа. Crazy

# 467
Нелка, ти ли ме питаше сутринта за нещо? Нямах време да гледам тогава, но погледни тук: https://docs.google.com/document/pub?id=1dk43F4wY7aCzeeDP3hVX0J0 … OJ5M5qw&pli=1, а и в цялата тема "Майчинството счетоводно" има момичета, които са съвсем в час Simple Smile Аз не съм само ТРЗ по принцип и си гледам ако нещо конкретно ме интересува.

# 468

Гери и аз съм така напоследък....Не стига, че нощем не спи като хората, но и денем все мрънка, ужас вече  #Cussing out

Именно!  smile3516 Banghead
Като допълнение: заминаващ мъж на море и свеки в къщи  tantrum Rage Направо съм кълбо от нерви....

не спи през ноща, той поне да си гукаше, ми той мрънка, почва да надува гайдата. През деня и 5 минути не може да остане самичък с себе си и играчките си, постоянно в ръце или някой да му се прави на маймуна и ако не спи (което е не повече от 30 мин два пъти или три пъти през деня) тоо реве ииии отгоре на всичко ще ми се казва: "ама то не може да се нервирате (за мене и мъжа ми става на въпрос), аз не съм могла три картофа да обеля за 5 часа, но не съм се изнервяла и не съм му се карала (за мъжа ми като бебе), защотоо забележете го обичала....
Сякаш аз не си обичам детето, щото реве... ми не просто нямам явно железни нерви и се изнервям... пфууу айде стига че пак се набирам...

# 469
Влизам общо взето да се оплача:
от вчера съм с гнойна ангина и Т, сутринта ходих при личния заместваше го някакъв олигофрен, който ми изписа антибиотик и каза, че не мога да кърмя, но така или иначе 5 месеца било напълно достатъчно и да съм му купела АМ. Цяла нощ не съм спала, защото ме тресеше, Павел беше повече от ужасен, буди се много начесто и пищи и трябва да го сложа на корема си и да друсам, а и ММ беше нощна.Бонусът е, че лепнах конюнктивит от Павел. Но в крайна сметка: Отидох при друг доктор и ми изписа хомеопатия и каза, че ако нямам Т мога да си го кърмя. Днес пи от замразената кърма, но от утре ще си го кърмя. Единственото положително е, че резултатите на Павел показват, че няма бактерия в носа и окото.
Лека нощ, отивам да спя, че 2 не виждам.

# 470
Влизам общо взето да се оплача:
от вчера съм с гнойна ангина и Т, сутринта ходих при личния заместваше го някакъв олигофрен, който ми изписа антибиотик и каза, че не мога да кърмя, но така или иначе 5 месеца било напълно достатъчно и да съм му купела АМ. Цяла нощ не съм спала, защото ме тресеше, Павел беше повече от ужасен, буди се много начесто и пищи и трябва да го сложа на корема си и да друсам, а и ММ беше нощна.Бонусът е, че лепнах конюнктивит от Павел. Но в крайна сметка: Отидох при друг доктор и ми изписа хомеопатия и каза, че ако нямам Т мога да си го кърмя. Днес пи от замразената кърма, но от утре ще си го кърмя. Единственото положително е, че резултатите на Павел показват, че няма бактерия в носа и окото.
Лека нощ, отивам да спя, че 2 не виждам.

Dessince, вчера пуснах една статия за кърмене и лекарства, но явно е било във фейса. Ето я пак:
http://www.podkrepazakarmene.com/bf-lekarstva-345.html
Иначе на две на три - може да се кърми и да се пие антибиотик, стига да е съвместим с него.
Имаме консултант - магистър фармацевт, към който може да се обърнеш за повече информация относно изписани лекарства докато кърмиш. Марияна Енева се казва, от списъка на консултантите ни.
Може да кърмиш и с температура.. именно ако ти си болна предаваш на бебето антитела и риска то да се разболее се свежда до минимум.
Хайде, стискам палци бързо да се оправите!

# 471
Гери не си вдигай нервите,ще ти трябват.Мъжа ти когато тръгне,тя ще умре от глад.
Мушенце ще ти водя Мелани да я храниш,аз какво ли не правя да имам кърма.Сега и хомеопатия почнах,и пак няма файда.Като чета вашите деца как ядат пюрета....С голям зор хапва малко,подреждаме се баба,дядо,батко,татко,цял цирк сме,и пак не ще.Само млякото го яде що годе без да се назлъндисва много.Никакви каши и пюрета не вървят.

# 472

Мушенце ще ти водя Мелани да я храниш,аз какво ли не правя да имам кърма.Сега и хомеопатия почнах,и пак няма файда.Като чета вашите деца как ядат пюрета....С голям зор хапва малко,подреждаме се баба,дядо,батко,татко,цял цирк сме,и пак не ще.Само млякото го яде що годе без да се назлъндисва много.Никакви каши и пюрета не вървят.

Като нищо да я оправя и нея. Аз сега съм в зор да регулирам това мляко и пак съм във филма с цеденето.

Аз по-рано писах днес, че следобед давам само плодово.........но то наистина не засища. Така че или каша с плодово или плодово и мляко. Иначе ако ще и 2 буркана пюре да дам, след 2 часа иска да изяде мен...........в оригинал ми де бузата и щипе ли щипе.......

# 473
Ох, Десинце, ужасно. Като се струпат така сто неща накуп, особено здравословни и ти иде да се скриеш някъде. Дано бързо се оправяте, щото знам какво е болен да гледаш болно дете (а и недоспал най-вероятно).

За тези колектори за урина имам спомен, че при каката и аз не успях да се справя. За момиченцата специално не са измислени много лесни за ползване. Спомням си, че тогава и другите покрай мен не бяха успяли с тях. Тогава си виках Ее, за момченцета какво е лесно, пък ние с момиченцата да се бъхтаме тука. Та сега ще пробвам лесното за момчета, да видим. Тогава, доколкото си спомням, даже само с кръв си останахме и така и не й пуснах урина на каката на 6м. (чак на годинка мисля й пуснах и я клечах над гърнето сто часа, чакаща с шишето отдолу.

За моя проблем с яденето навън - явно всички са си вкъщи за храненето и излизат по друго време. То ясно, че най-добре да се излиза преди/след хранене, за да се случва всичко вкъщи, обаче при нас храненето е организирано според спането, а не обратно (някак си сънят ми е по-важен от храната). И съответно гледам дългият обеден сън да е навън, защото иначе няма да е дълъг и после е кисел и всичко ни се обърква. А той като излезем някога спи и по 2-3 часа навън. Като се събуди обикновено вече му е минал часът за хранене и съответно бързо му давам мляко и няма време тепърва бързо да се прибираме вкъщи, приготвяне на пюрета и т.н. По принцип много държа на разходките всеки ден, дори и в студено време и всъщност освен по обяд, не знам кога да го извеждам - сутрин вече е много студено за разходки, а следобед се стъмва рано. Друго допълнително условие е, че излизането ни почти винаги трябва да е свързано със спане, защото иначе диването няма да иска дълго да си седи просто ей така в количката, за да се разхождаме, а е студено вече да си се разнасяме навън и да си седим по пейките.  Та така с моите терзания, но явно само аз си ги имам. Изтрещяла съм, казах ви...

Иначе за мрънкането и неспането нощем и ние сме в кюпа. Какво му стана и аз не знам, преди си спеше по цяла нощ (е, с едно хранене все пак де), а сега от около 2 седмици направо нощем си е като ден. Съгласна съм с анкетата на Бубето и отговорите са добре формулирани (мисля, че изчерпват възможностите). Ние сме в групата "Спи неспокойно нощем, буди се И яде (някой път по два пъти)". Последните дни даже ми се струва, че направо си яде на 3-4 часа като малко бебе. Днес даже след като яде в 3.30-4 и си стана в 5 човекът вече весел и наспан. Егати... Та в този ред на мисли да питам има ли и други ядящи нощем, които да са само на АМ?

# 474
  • До морето :)
Деси, оздравявай бързо! Много неприятно това с болестите! То сега времето е такова шибано. Радвам се за добрите резултати на Павел  Hug
Гери, и на теб не ти е никак леко. А на такива приказки не се връзвай  Hug
Жени, благодаря за отговора. Питах просто информативно. Не сме се чрнали още да правим бебе (макар че още не ми е дошло, ама знае ли човек  Rolling Eyes )
Хоупи,изобщо не сте единствените!На всичко отгоре,не само,че се храним поне 1 път нощем,а после иска и да си играем,и се и приспиваме по 1 час  и мама накрая е #Crazy
Филип изобщо не се буди и не си отваря очите, т.е. поне тази веселба с играта ми я спестява (слава Богу и дано така да продължи  Praynig), но пък се ДЕРЕ с цяло гърло, все едно никога не е ял  Shocked

И при нас така - дере се все едно гладна я държа. Crazy
Вие сте ми надеждата, че не съм сама Simple Smile Яде в 20:30, сега в 00:00 пак ще яде, после в 3:00 и ако имам късмет - ще поспи до 8:00  Crazy
Въпрос към майките, които кърмят
1. Само на мен и на Мария ли още не ни е дошло. Миме, да не сме за друга тема вече  hahaha
2. Абе Елена още няма зъби, но понякога като суче и ме драска по зърното. Възможно ли е да е от венеца. Пипам с ръка - няма зъб, няма нищо, но докато суче и точно кудето трябва да избива зъбче - драска  newsm78
ПП: Още щях да пиша, ама помня ли какво....

# 475

Гери и аз съм така напоследък....Не стига, че нощем не спи като хората, но и денем все мрънка, ужас вече  #Cussing out

Именно!  smile3516 Banghead
Като допълнение: заминаващ мъж на море и свеки в къщи  tantrum Rage Направо съм кълбо от нерви....

не спи през ноща, той поне да си гукаше, ми той мрънка, почва да надува гайдата. През деня и 5 минути не може да остане самичък с себе си и играчките си, постоянно в ръце или някой да му се прави на маймуна и ако не спи (което е не повече от 30 мин два пъти или три пъти през деня) тоо реве

Гери, и при мен беше така предната седмица, точно когато бях самичка нощем. Беше нещо страшно.......сама през нощта, по 2-3 часа мрънкане, съответно постоянно будене......
Сега спря (да не ме чува дявола) от 3 дни си е ОК. Мисля, че това са зъбите, защото нали така през определен период дразнели повече. Не знам какво друго да е. Аз едната нощ какво ли не правих, панадол давах дори; мислех че гърлото го боли; после че ушите.........ама на човекът нищо си му няма.... и без нищо си му мина нервата.
А за свеки......... нищо няма да ти кажа. Отсвири я! Whistling

# 476
[
1. Само на мен и на Мария ли още не ни е дошло. Миме, да не сме за друга тема вече  hahaha

... И на мен  Grinning Много съм доволна аз, че го няма ТУЙ цапащо нещо  Crazy

# 477

И на мен не е, понякога се бъзикам с ММ, че нещо ми шава в корема  Crazy Сигурно съм единствената, която все още не е отишла на лекар. 2 пъти си запазвах час...

# 478

1. Само на мен и на Мария ли още не ни е дошло. Миме, да не сме за друга тема вече  hahaha
И на мен не е, понякога се бъзикам с ММ, че нещо ми шава в корема  Crazy Сигурно съм единствената, която все още не е отишла на лекар. 2 пъти си запазвах час...
И на мен не е.И не бързам да идва Mr. Green

И аз съм в отбора на денонощните млекоцентрали.Направо забравих какво е да спиш повече от 2-3 часа Whistling

Също така съм в отбора на вече изнервилите се.Именно поради горната причина.Много ме уморява това неспане,отделно вкъщи нищо не мога да свърша.През деня успявам да ям и да се изцеждам,а вечер докато направя ядене,ядем и измия чиниите и той малчо пак станал Crazy

Десинце оправяй се бързо!
Гери аман от цапнати в устата хора!
Нели мисля,че може така да процедираш с захранването.Аз поне така правя-въвеждам му различни вкусове Peace

Хайде лека от мен!
Да лягам,че след малко трябва да ставам Whistling

# 479
Честити половин годинки на Виктория, Христо и близначетата!

mihaella_, Селин е прекрасна с тези невероятни очи!

Ние вземахме урина с колектор от аптеката- бързо и лесно, лепвам пликчето на пишката слагам памперса и след 2-3 мин всичко в пликчето е събрано. Simple Smile))
Това е решението с момче, ама за момиче дали става не знам newsm78 Някой да помага..

С Рая най-лесно ми беше взимането на урина на 6 м. с колектор за момиче /има в аптеките и обикновено питат за момче, или за момиче/. После на годинката беше мнооого трудно. Tired Така че, сега е лесната част.Simple Smile
Ние пък тук урина няма да даваме. Вероятно и кръв няма да му вземат. На консултация сме на 16 ноември - вече на 6 месеца. Mr. Green

jenajenа, дано скоро се покаже и второто зъбче на Маги. На Рая така й избиха първите 8 зъбчета за 1 месец, но беше на 8 месеца. Ама да си призная нямаше Т, нито други неразположения...само поплакваше и повечко се гушкахме... Wink

Норе, страхотна статия.  Peace
Изобщо не искам да знам резултатите от подобна анкета, Бубе, че ще се окаже, че само Филип още плюска нощем (по няколко пъти)  #Cussing out Tired

Хихи, тъй като Нико спи при майка си - изобщо не знам по колко пъти на нощ яде. Разбира се, има един хубав сън от 21 до към 1, или 2 часа и след това си суче на регурярен принцип през половин, или 1 час, сигурно, до сутринта. Ама убий ме не знам колко са, щото си спя докато той суче...просто се понамествам, той също и така спим и двамата. Peace

Десинце, дано се оправиш бързо. Hug Няма причина да спираш кърменето при болест. Както и Жени е споменала кърмата съдържа антитела, които произвежда твоя организъм, за да са справи с болестта и така ги предава на бебето.  Peace Дано утре се почувстваш по-добре.

Лече-Буболече, и аз още съм без цикъл. С Рая ми дойде когато тя направи 8 месеца. Да видим сега кога ще ме споходи. Mr. Green
Иначе за усещането като захапване между венците и при Нико го има, а по спомени и Рая ми въртеше този номер точно преди да й изникнат първите зъбки. Аз си го обяснявам с това, че те наместват зърното точно между двете челюсти и стискат... тогава може би прозиращите зъбки се усещат по меката плът. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт