Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 517
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Момичета,аз тотално се обърках от всичката литература,която изчетох за захранването! Много моля някоя мама да отдели малко време и да напише подробно като за малоумен човек(аз) една схема за захранване! Ама наистина подробно-по колко лъжички какъв зеленчук и т. н.  Tired
Мога да ти напиша ден по ден какво и колко съм давала на Павел

# 496
за климатика- ние сме на климатици само,та доки каза вечер напоена кърпа  с вода,да не изсушава въздуха,това е....сутрин кърпата е леко влажна...което значи,че бива влажността според мен   Peace

Много ти благодаря, Краси!  Hug

# 497
За захранването - дайте време на малчуганите да свикнат с новите вкусове и новите консистенции! Не се ядосвайте, ако не хапват или вчера са изяли едно количество, а днес по - малко! Не се притеснявайте ще се нормализират нещата... пък и те си имат предпочитания.

Еди например не винаги яде, това което съм приготвила един път яде по 140гр, друг път 160, днес реши че 190гр му е малко - но не му дадох повече, дадох му вода, при което се усети че вече се е нахранил.

Колкото до това как съм започнала захранването - ами три четири дни давах едно и също и увеличавах броя лъжички. После като дадох втория зеленчук започнах с 4 лъжички, три дни увеличавах, третето въведено дадох вече по половин бурканче.
Забележка: винаги дохранвах с мляко! Освен това винаги към картофеното пюре (домашно или купено няма значение) добавях пак мляко, т.е. АМ!
Тааа само първите два зеленчука му дадох по няколко лъжички, после метнах по половин бурканче, постепенно увеличавах грамовете.
С плодовете постъпих по същия начин.

Но по правило - всяка нова храна трябва да се въвежда с три - 4 лъжички и постепенно се увеличи.. Всеки сам преценява как ще процедира със захранването на детето си! Таа както прецениш Златка!

# 498
  • Варна
Здравейте! Честита половин годинка на Алейна Grinning

Да се похваля - захранихме Валентин днес. Дадох му картофче - сварено, пюрирано и смесено с малко кърма, изяде си без проблем 3-4 лъжички, малко физиономията беше намръщена, но ги хапна - нито избута с език, нито ги изплю, та явно си е бил готов за манджи Sunglasses. Утре продължавам с картофа, така ще давам 3-4 дни и после се чудя - трябва ли да правя почивка, преди въвеждане на друго, или не?

Това е от мен, изчезвам, че чакаме гости тази вечер и имам още неща да приготвям.

# 499
Бисквитка, Честита половин годинка на Аленита! Да е много послушна и най-вече здраво и усмихнато дете!
 baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni
Тортата е страхотна! Браво на тебе!

# 500
  • София
Честита половин годинка на  Алейна на Бисквитка, Калоян на kamaria и Борис на sladur

Шени тортата ти изглежда много красива, а със сигурност е и толкова вкусна   bouquet
За захранването - аз само първите дни давах по няколко лъжици, сега като въвеждам нов зеленчук си давам определената доза, а тя в момента е половин голямо бурканче и после дохранвам с кърма. Ако има алергична реакция е все тая дали ще е изяла 3-4 лъжички или 10 ( поне така си мисля) .
Бубе относно анкетата имам една идея за следващата , но не искам да я споделям сега за да не я коментираме в тази тема. Сигурна съм , че ще е интересна и полезна за всички ни  Peace

Ето и една снимка от нас да не ни забравите  Crazy

# 501
за алергичната реакция при захранване- едно е ако е яла 3 лъжички от еди какво си,друго е ако е яла 1/2 бурканче (все едно да ядеш нещо което не ти понася... да се обринеш от гъби да речем,една или няколко ако си  изяла-има разлика нали) На едната лекция за захранването го казаха  Peace

# 502
За захранването - и аз в началото (първите пъти с първите два-три зеленчука/плода) увеличавах постепенно, а сега като включвам нов зеленчук само първия ден са няколко лъжички и ако няма алергична реакция (тя предполагам, че ще се прояви веднага, а не след няколко дни) на следващия ден и аз направо половин бурканче. Ама аз не съм много системна, щото както казах често по обяд сме навън и се случва да пропусна някой ден.

# 503
Честито и тук на нашите месечинковци
За захранването да питам нещо-днес купих разни комбинирани пюрета,но в част от тях има и ориз или оризово брашно,т.е трябва да съм въвела ориза вече.Въпросът е с каша ли?
Мога ли да и сваря от ориза,който ние ядем-бисерен например и да го добавя към нещо?

# 504
  • Айтос/Бургас
Момичета,аз тотално се обърках от всичката литература,която изчетох за захранването! Много моля някоя мама да отдели малко време и да напише подробно като за малоумен човек(аз) една схема за захранване! Ама наистина подробно-по колко лъжички какъв зеленчук и т. н.  Tired
Мога да ти напиша ден по ден какво и колко съм давала на Павел

МНОГО ЩЕ СЪМ ТИ БЛАГОДАРНА,АКО ИСКАШ НА ЛИЧНИ!   bouquet

# 505
НАШЕТО ЗАХРАНВАНЕ Е ТАКОВА НАПРАВО ДАВАМ ПОЛОВИН БОРКАНЧЕ И АКО ИМА НЕЩО СЕ РАЗБИРА ДЕТО ЩЕ ДАВАМ ЛАЖИЦА ПО ЛЪЖИЦА ОТ БАНАН И ОТ КАИСИЯ И ПРАСКОВА ИМА АЛЕРГИЯ ОТ ЗАХРАНВАНЕТО

# 506
Аз захраних първо с оризова каша, след което я изместих след обед. След това започнах преди обед да давам плодовете, с цел да ги изместя и тях след обед с кашата. Днес дадох първия зеленчук- картоф! Понацупи се малко в началото, но си изяде всичко. Не съм го разреждала с нищо и тъй като е доста гъст на Селинчето и се наложи да дъвче. Справи се учудващо добре  Naughty Но пък аз давам между храненията с цел опитване!
НО!!! от както започнах пюренцата спря да ака. Мислих, че ще се получи обратното(особено след тиквата), но уви! Вече пети ден нищо! Пробвах с термометъра-пак нищо!  Thinking Някой с подобен проблем? Иначе корема е мек, не се напъва, не пръцка повече от обикновено.
Честити месечинковци и от нас и Бисквитка, страхотна е тортата. Ти ли си я правила? Ако да, БРАВО  smile3501

# 507
И аз съм в отбора на тези без цикъл. Предният път с баткото 11.5 м. имах късмет, сега искам поне толкова Simple Smile
За захранването, нещо като да го почнахме с Мити.. то странна работа, мислех си на 6 навършени, но той не дочака просто. То не бяха лиги, ръмжене, грухтене като види наша храна.. и преди няколко дни му дадох малко ориз. За сега не е изял кой знае колко и като количество - няколко зрънца варен ориз, малко карфиол облиза и изплю, същото но с тиква. Банан яде обаче поне 2 ч.л., омаза се качествено с всичко, което му давах. Днес и вчера с една от оризовите бисквитки се пробвах, много му харесаха и е изял около една цяла вече. Та - броя го за захранен  Whistling

# 508
Жени, какви са тези оризови бисквитки?

Айде лека нощ, ДАНО ДА Е ЛЕКА!!!!!
 smile3524 newsm46

п.п. Ей, забравих значи....
Да не забравите да врътнете часовниците  Naughty, което означава че детето ще се събуди един час по рано...

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 22:20 от Гери С.

# 509
Ей такива някакви:
http://www.pazaruvai-lesno.bg/thumbnail.php?pic=Fiorentini-BIO-R … 20&size_h=320
има ги в квадратна и в кръгла форма. Оризовите са безсолни по принцип, а такива с царевица са соленички. Вчера намерих с 6 вида зърна, с малко сол и взех и от тях, но ще ги давам като вкарам глутена поне след месец и нещо-два. На диетичните щандове има в по-големите магазини от тях. Само етикета гледай за сол все пак и на оризовите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт