ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 678
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Силве, супер си изглеждаш изненада ме и мен. Hug

Чин, и аз подкрепям идеята за МОЛ среща,само да се оправим.

Ире, бих повярвала на кутията, но аз не бих дала нищо освен еднокомпонентна каша в началото- само ориз. За после да.

Деска, Ти си имаш добър помагач пък и си организирана ще се справиш.

Аз също съм се спряла на схемата на Цвети, но как ще въвеждам нови неща още не ми е ясно. Ще чета и ще се нагласям според гладника.

Нещо не мога да се включа много адекватно. Малкия ми спретна една истерия защото реших гладен да му чистя сополите и след половин час истерия заспа гладен.

# 661
Даги  Hug

............. за да има 3 заместени хранения с добавена кърма, за да не давам АМ.

Вече разбрах защо аз се обърквам. Аз под заместено хранене имам в предвид, такова без последващо даване на мляко. Защото и педито като ме пита имам ли заместено хранене има напредвид същото. Ама то аз нямам намерение да спирам млякото скоро.

Иначе след като се въведат каши, зеленчуци и плод, според мен менюто би изглеждало горе долу така: 1 во ядене - мляко, 2 - каша, 3 - зеленчуково пюре (с месо, жълтък или каквото там следва) плюс мляко, 4-мляко, някъде между тези две хранения плод, 5-мляко и ако има следващи хранения пак на мляко.

# 662
Между другото, да ви питам! От Кауфланд вече за втори път си купувам от щанда за кис. мляко едни... пюренца, няма в тях мляко, но са в кофички по 4 като плодовите млекца. Пише, че са без добавена захар, от контролирани продукти, съдържанието е само плодове + вит. Ц. Никъде не пише да са за бебета, но дали пък не мога да ги давам?  newsm78
Марката е Materne.

На тази фирма знам аз едни пюренца със същото съдържание обаче СЪС добавена захар и ги дават след 15 месеца. Ей тези http://zabebo.bg/brand/Materne Не знам какво си гледала, ама те съветвам да поизчакаш малко с експериментите  LaughingВъзможно е производството да не е контролирано дотолкова, доколкото при бебешките пюрета и да са попаднали следи от нещо друго вътре, или пък самите плодове да не са толкова добре контролирани, колкото на сертифицираните за това фирми. Възможно е и нищо такова да няма, ама аз не бих рискувала- сигурно има защо да го пишат така.

Деска, браво на Йоанка!
Тя, Сиана още не е тръгнала сама да се храни, обаче днес, като ядях срещу нея (след като тя си беше изяла пюрето) тя ме гледаше с интерес и много се забавляваше. Не знам защо, но поднасянето на лъжицата към устата ми й беше много смешно.  Laughing

# 663
  • софия
Деска чак към 8,9м може да има заместено хранене в другия смисъл когато си хапват по цяло пюре от големите зеленчукови или плодови с йогурт каша с мляко тогава не е нужно добавянето на мляко

# 664
Heberlea, и твоята свеки разбива с тези дрехи втора употреба.  Simple Smile

Сиси, що не си продължи диетата. Нищо че си прегрешила някой и друг ден. Почти всичките ми приятелки са пробвали тази диета (оказва се доста разпространена) и всички се отказват. Що така се получава. А на мен толкова ми харесва, чак се плаша като свърши какво ще правя. Сега съм се заела с мъжа си и съм му личен консултант и се притеснявам и той да не се откаже така скоростно. В другата ми отчетна имаме една мацка дето все казваше: "Вече не спазвам диети, защото си ходя гладна и дебела." А той много я харесва и все й спряга тоя лаф!  Mr. Green

Ири, честит РД на теб и на баткото!  Hug

Цвети, много уморено звучиш! Мама не идва ли да помага през деня, а вечер скъпя да се включва. Аз преди много се бях отпуснала, защото майка ми помагаше през деня, но от както не може да идва вече при мен, така съм се стегнала, че имам чувството че много повече работа си свършвам. Е, спрях да ходя на фитнес де! Но утре мисля да връча Никола на свеки да го разходи за около час, а аз да подновя тренировките.

Деси, наистина ще ти дойде много тежко! По добре поостави за малко работата! А ако Йо ще ти липсва много, наистина може да попътуваш малко повече. Ако може Марти да те кара с колата и Йо с вас и после след изпита пак обратно.

Еее , че известни личности са се събрали в тази тема!  Hug

Хи,хи Деси, сега стигнах до поста , в който сте взели решението ,което аз предложих. Дано да е хубаво времето. Това ми се вижда най приятния вариант!  Hug

Ана, радвам се че сте се разнообразили малко!  Heart Eyes

Хайде и аз да изгледам Гала!  Wink Момичета големи детективи сте!  Wink

# 665
Гледахте ли Гласът на България,спечели моята фаворитка Стелияна  Hug Hug Hug

# 666
Не, аз гледах досега На кафе! Силве много си сладка! А мъжа ми страшно се впечатли от този букет който подарихте на Гала от Пловдив. Амбицира се следващия път да ме изненада с подобен. Хубавите букети са му слабост.

# 667
Ани2, гледах снимките. Явор много е порастнал, а Румен има много мило излъчване. Аз имам едно питане - как им се отразява на децата, особено на бебетата едно такова събиране и как успявате да си свършите вие работата? Струва ми се, че хем е много забавно, хем пък е натоварващо. Ама пък гледам сте с мъжете си, има помощници.  Hug

Ани, позна за организацията, дано се получи. Явно и на Марти не му се оставя с някоя баба у дома, или пък да оставим детето само с баба. Не че имам нещо против, но аз лично ще съм по-спокойна или като са с мен, или сами да се гледат докато ме няма.

Тати, ама хич не се сетих, че пропорционално на главата е по-малко, отколкото при раждането. Малко му трябва на човек, ама на време  Peace

# 668
  • София
Добра вечер Wink

деска, специално заради теб реших да пиша и да се изкажа "компетентно" по въпроса с рядката каша Wink  На лекцията специално подчертаха, че в кърмата има бактерии (разни пробиотици и пребиотици, простете, но забравих какво точно беше Blush), заради които кашите и пюретата бързо се разводняват.  Та ако слагаш кърма в кашата - от това ще да е Peace
От друга страна, там ни казаха, че не е необходимо да правим пюретата и кашите с кърма или АМ, достатъчно е да му се даде на бебето да суче преди или след това (не знам как е при хранене с АМ).
(Май малко отгоре-отгоре съм запомнила информацията, ама то с бебе на ръце Crazy)

# 669
Здравейте ,събеседнички и събеседник Hug
Как сте днес ,ние горе долу до 14.00 бяхме добре и пшосле едно мрънкане едно хленчене едно чудо.
С това захранване незнам доста се запотвам все повече и повече,а иначе човека каква уста отваря и така му харесва плодовото пюре,ама аз не знам дали не правя нещо грешно.Понеже яде в 17.00 педито ми каза до колкото съм разбрала да давам плодово и после мляко обаче той след пюрето после почва нещо да се мръщи да не иска да се дърпа и чакаме да мине малко време да да си изяде млекото.Тези пюрета които съм купила плодовите са на ганчев и са по 2бр в кутия.Почнах с ябълка после ябълка и морков утре ще дам ябълка с банан. Той днес изяде половината от това те са малки по 125гр, едното.Утре мисля да му дам цяло и в други ден може ли да му дам например като яде в 11 или в 14 зеленчуково от тиква например.
Уж добре му понасят но незнам това с дърпането защо го прави не вярвам да се е наял с няколко лъжици пюре.
И друго съм се сетила  да ви питам вашите столчета за кола дълбоки ли са много и подлагате ли нещо в тях когато слагате детето в него.
 Вие как заспивате вечер преди ви бях писал че нашето заспиване вечер стана много труго и става все по трудно такова мятане реване и накрая като се измори заспива,отнема ми повече от час да го преспивам.И на всичкото отгоре след като заспи минава около час и се стряска от нешо в съня си и започва да плаче здравата и аз припкам да го успокоя или да му дам бибероната ако я е изпуснал и той вече заспива дълбоко до сутринта.Незнам какво му стана от извесно време с това реване.
Направо в чудо съм се видяла гледах някакви преспивни лампи в пакосник с песнички с човечета с някакви функции като заплаче детето да се включват разни успокоителни песни.
Някои има ли подобно чудо и има ли ефект.

# 670
  • София
красче, ние още от съвсем малка й пускаме за приспиване музика и вибрация от една играчка, която се прикрепя към леглото.  При нас действа..засега Rolling Eyes

И Лора се буди понякога плачейки през нощта.  Плаче със затворени очички, като я гушна се успокоява и заспива пак, дори не си отваря очите... Забелязвам, че се случва, ако е плакала повече през деня.  Аз си мисля, че сънува.  Те вече са много впечатлителни и ако са й се събрали повече емоции през деня й се отразяват...предполагам Rolling Eyes

# 671
kras4eto449 И Владис много трудно заспива вечер,уж заспи дълбоко и след мин се буди в съня си с писък и се гушкаме още 10-15мин и заспива до сутринта (заспиваме на ръце с мляко или биберон)

# 672
Бюти, в началото слагах кърма в пюрето, за да има нещо познато като вкус, вече не слагам. А кашите (поне тази на Милупа) се правят с кърма/АМ. Така че няма как, явно ще се примиря с този факт, че става течна.

Красчето, щом си почнала с плодове, продължи на плодове, а зеленчука въведи по-нататък. Ако започнеш и зеленчук много набързо ще въведеш двата компонента. Въпреки, че тиквата е спорна какво точно е. Също така след пюрето не е задължително ама веднага да дадеш млякото. Това, че е минало малко време дори е по-добре. А пък за кошниците за кола - в тях по принцип не се подлага нищо. Нали са направени за бебета специално и тази чупка, която я има не е проблем. Ние в началото слагахме, но Йоана беше мноооого малка и просто се губеше вътре. Много отдавна нищо не подлагам.
С приспиването и при нас имаше такъв период, който ту отминава, ту се връща. Забелязах, че се стряска ако докато заспи дълбоко в стаята е пълна тишина  Peace

# 673
  • Sofia
Красче, аз пюретата ги давам м/у храненията, независимо дали е плодово или зеленчуково. После не му давам да суче, защото се получава скоро да е сукал. Но следващото хранене се отдалечава малко във времето.

Според мен няма да му помогне лампичката с песните да заспи по-бързо. Мисля си, че като чува твоя глас, се успокоява, че мама е до него. Някаква си песничка няма да го трогне, така да се каже.  Laughing Но може и да действа де, не знам. Така си размишлявам аз.
Ние последните 2 вечери го люляме в кошчето за колата, а после като заплаче, върху мен го друскам. На кошчето нищо не подлагам, той си е сгънат вътре, но не ме притеснява положението му.

Деска, от тия каши на Милупа имаше една сууупер вкусна с бисквити, мммм. С дъщеря ми голяма част изяждах аз.  Blush

# 674
Красче, нашето столче ми се вижда дълбоко, но така и не можах да разбера как се подлагат тези пелени. Като сложа и ми се струва че по неестествено стои бебето и се отказах. Той много си харесва столчето и сега като е по студено така го разнасяме като имаме работа. Супер спокойно си стои в него.
За заспиването_ докато го кърмя и заспива. Ако не заспи веднага му слагам биберона и пак си заспива. А за тези играчки не съм чувала, но ми се струват поредния трик на търговците. Тя може да си има датчик при шум да се включи, но едва ли ще успокои ревящо бебе.  newsm78

Бюти, това че не се слага АМ в пюрето ми хареса. Ако още нещо се сетиш от лекцията, споделяй!

Общи условия

Активация на акаунт