ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 686
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Здравейтееее Hug Hug Hug

Мен духовно ме нямаше няколко дни, постродилна депресия епизод 2 и нямах желание за нищо Tired Беше ми едно тъжно, самотно, ревливо, даже и малчото не можеше да ме зарадва Confused по цели дни се състезавахме кой може да реве по-силно, а таткото не исках и да го виждам, предпочете да си прекара почивката на риболов Twisted Evil И не само че му казах, че не искам да му раждам повече деца, а и те двамата с бебочи да ми се разкарвата от главата Embarassed (сега се чувствам супер виновна, че въобще съм си го помислила Sad).

Днес обаче се събудих нов човек и цял ден не мога да ви изчета Grinning Осъзнах, че сте ми липсвали Hug

Честит рожден ден на Пламито newsm59 Много да те радват момчетата, да си все усмихната и много обичана!

Ще си позволя да ви преразкажа какво ми обясни за захранването моя приятелка, но не е пробвано от мен (а и аз не разбирам  Blush):
Започва се с пюре, някакъв зеленчук например картоф, първи ден - даваш преди обед, за да можеш да наблюдаваш през деня за промени, една лъжичка пюре и после цица, втори ден - 2 л. и пак така, трети ден - колкото иска, цица и ти дояждаш пюрето защото са станали 48 часа отворено Mr. Green 2-3 дни почивка на детенце, за да е сигурно че няма да има реакции.  Въвежда се втори зеленчук, например морков, по същата схема като вече може да се дава първият зеленчук колкото поиска детето. Новия вид храна на същият принцип, но от следващия месец.
Аз ще си запиша схемата на Цвети, много ми харесва поредноста, защото и ние ще се захраним с каша.
На тази тема искам да попитам за кашата на Нестле Ориз и рошкови, на кутията пише след 4 месеца, а на сайта на Нестле след 6 Confused, вие на кое бихте повярвали? Другото което е, мога ли да дам направо нея, като се има предвид, че АМ-то ни, нали е АР формула, е с клей от рожкови или да взема първо само ориз?

Силве, супер си изглеждаш, цвета на косата сигурно е от осветлението Peace А защо до сега не си се изфукала, че и ние по теб, че си имаме звездна мама в темата Flutter

Всички болнички бързичко да се оправят Hug

Чин, като чета, чак аз се нервирам, нЕма ли кой да я стегне тая жена Shocked?! У нас поне съм вербувала ММ на моя страна и като съм недоволна го пращам него да се оправя  Mr. Green

Динора, ужас #Crazy Като стигнах до частта където си чула 'туп' направо се разтреперих, сигурноп много си се изплашила Hug

Вероятно много неща съм пропуснала, но имам @ко на хоризонта, после ще дописвам Hug

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 17:59 от иРеТо

# 646
  • София
Деска, аз така съм захранвала, въвеждане на месец. Първия месец (не на бебето) зеленчуков пюре, следващ месец каша, после месо, жълтък, после попара и обща храна. Чинче, обаче пит как да въвежда самите зеленчуци. Чин, според мен 3-4 дни за зеленчук е ОК. Значи ще е опитал десетина зеленчука за месец.

Деска, ще се справиш!! Hug Hug Hug Аз трудно бих могла да ти дам идея как, защото не знам как протича ежедневнието ти. Опредлено ще трявба някой да дойде на помощ и опредлено ще трябва да му се довериш.  Hug

Файла... Хеленче да каже как да го слагам отпред, как да го описвам.

# 647
Ние пак пропуснахме разходката днес ,че във ветровито време не смея да излизаме . Нослето й хърка още ,но слагам физ. разтвор и сребърна вода , та да видим.
Скорошно оздравяване на бебоците! Hug
силве, привет от още един фен на вашата музика Wink

Чинче , Дескаа, как се оправяте с учене и бебета?!?!Възхищавам ви се! Hug
Ани 2, прекрасни снимки , Яворче е страхотен сладур! Hug

А и още нещо да питам... фонтанелата на Венцислава е доста затворена вече ,дали не е много рано за това? Знам ,че обикновено до година , година и нещо се затваря. При вас как е?

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.
леле ,кога успяхте ,бре?!? #Crazy

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 21:15 от raya07

# 648
  • Sofia
Силве, чудно изглеждаш, не се кахъри! Simple Smile
Тоя път не съм аз Инч Хай, Ваче те разконспирира и аз се втурнах към ТВ да потвърдя.  Joy

Захранването с по 1-2 лъжички и така 2 седмици да се точи 1 морков не ми харесва. Давам аз първо половин малко бурканче (стига да го хареса все пак), на другия ден друго, следващите 2 дни редувам по ред на отваряне. Става дума все пак за неалергично дете (т.е. без предразположеност) или с проблем като при Inside. Там и аз си мисля, че трябва по-внимателно да се действа.

# 649
За изпитите аз имам само още 1 изпит за взимане и той е по приложна механика  #Crazy #Crazy В петък съм на изпит и стискайте палци  Simple Smile Тази ми е последна година и завършвам Химическия  Laughing

# 650
Клавдия ,така е ,права си,но в шоубизнеса никой не го интересува това.А и повечето хора прокоментират точно килограмите и то с негативно отноношение.Не ,че ми пука особено да си призная честно.Аз разсъждавам наистина по-реалистично и си давам сметка,че лежането вкъщи близо 5 месеца си оказаха най-голямото влияние.Но да сме живи и здрави и дечицата най-вече.

[може би, защото мъжа ми не си е свършил добре работата, като е слагал осветлението.  Laughing (ама какъв форум си заформихме, може и далечни роднини да се окажем с някои)
[/quote]
Хихи.Не вярвам да е това причината Wink

Рая,и на нас педито каза,че фонтанелата се затваряла бързо и да понамалим вигантола.Да ти кажа честно не съм чела по въпроса нищо,за да не се вкарвам във филми. newsm78

# 651
Ако почнем да обръщаме внимание на всеки каквото каже,значи трябва да се гръмнем.Пускай си го покрай ушите и да не ти пука  Grinning

# 652
Здравейте пак.
Клавдия, благодаря за линка Simple Smile
Силве, ти май си най-известната българка, с която съм говорила по телефона  Mr. Green
Ваче, Явор биде сграбчен от една Калина  Laughing Благодаря за хубавите думи за децата...
Хеберлеа, и през нощта ли се буди толкова начесто? Ако е през деня, това отнема ли ти много време - ако не, аз бих си дала гърда. Предполагам, че си пробвала с дрънкалка, гризалка и нещо друго да го занимаваш...

# 653
  • Sofia
Между другото, да ви питам! От Кауфланд вече за втори път си купувам от щанда за кис. мляко едни... пюренца, няма в тях мляко, но са в кофички по 4 като плодовите млекца. Пише, че са без добавена захар, от контролирани продукти, съдържанието е само плодове + вит. Ц. Никъде не пише да са за бебета, но дали пък не мога да ги давам?  newsm78
Марката е Materne.

# 654
Ваче, както решиш, така я описвай, ти знаеш по-добре  Peace
Клавдия, успех на изпита  Hug
Силве, права си за шоубизнеса. Само гледат как да те изтипосат в някой жълт вестник с гръмко заглавие  Rolling Eyes. Аз разните жълти подобия въобще не ги чета, но като гледам около мен се радват на внимание...  ooooh!. И как пък в тия вестници не казаха едно хубаво нещо за публичните личности?!?  #2gunfire

# 655
Чин, не се карай на Слав за осветлението. На тв-то Силвето си беше с руса коса, явно после е станало нещо  Laughing
За захранването по схемата на Цвети. Според мен първия месец се дава кашата примерно на обяд. Втория месец като въвеждаш зеленчука можеш да го даваш към 10 да речем, а към 14 кашата или нещо подобно. В смисъл не изключваш вече въведеното, просто добавяш ново. А иначе на 3-4 дни може да се дава нов плод/зеленчук и каквото там друго от съответния вид.

Аз имам чувството, че на Йоана фонтанелата си й седи все същата от самото раждане. Педито нищо не казва, а аз се шашкам малко. Момичета, я споделете, как е при другите бебоци.

Ваче, ако има 30 часа в денонощието и те няма да ми стигат явно с толкова задачи (ама нали пък аз съм си натресла всичко). Говорих с Марти, каза, че ще си пусне отпуска. Ако позволява времето ще идват с мен на изпита и после ще се прибираме у дома. Така ще ни отнеме около 6 максимум 7 часа да сме на вън все едно. Ако е лошо ще си ходя сама (ще има да се цедя в колата  ooooh!). Абе ще се пробваме да се оправим сами. Сега остава да видя в кой промеждутък ще уча.

Ирето, схемата за захранване бива, освен в частта за доизяждане на пюрето. Като ги вкусиш ще ме разбереш - доста са гаднички  Mr. Green Но пък тази почивка от 2-3 дни, ако няма проблем, според мен не е нужна. Аз купих каша на Милупа - оризова. Единствено не ми харесва това, че като я направя и след 10 мин се втечнява много, но не знам дали и другите не са така.

Аз сега следобяд реших съвсем внимателно да я пробвам пак с кашата. Как протече - пълня лъжицата, давам й я в ръцете и тя сама си я слага в устата и почва да мляска. Така първите 4 лъжици се самонахрани и после ми позволи аз да продължа. Освен че стана мазало, кашата около 40гр някъде беше доволно изядена.  

Ани2, само аз ли не успявам все още да разгледам снимките  newsm78 След като заспи народа у дома ще ги видя.

Хелън, за политиката си доста права. Аз по едно време също се бях понабутала там и разбрах, че доста от нещата са предварително планувани и решени. Не говоря за самите избори, но примерно за вътрешно гласуване в дадена партия дали някой да заеме някакъв пост. Абе пълна гнусотия е навсякъде.

Спирам за сега, че пак стана дълго (явно имам все още време в излишък)

# 656
Хелън благодаря ти  Hug Деси На Владис и се е малко затворила от както се е родила,около пръст и половина-два и е фонтанелката.Педиатъра каза,че добре се затваря Ана2 Моля

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 18:53 от klavdiq7777

# 657
Деска, не само на Йо фонтанелата е така, и на Катето сякаш не е мръднала да се затваря... Поне аз не намирам разлика. Сигурно процентно от площта на главата е доста по-малка, ама то е защото главата расте Simple Smile

# 658
На Нико също му намалиха вигантола. Още не се е затворила, колкото монета от 0.50 стотинки е. Simple Smile

Шунче, по-добре не рискувай.

Деска, аз така съм захранвала, въвеждане на месец. Първия месец (не на бебето) зеленчуков пюре, следващ месец каша, после месо, жълтък, после попара и обща храна. Чинче, обаче пит как да въвежда самите зеленчуци. Чин, според мен 3-4 дни за зеленчук е ОК. Значи ще е опитал десетина зеленчука за месец.

да, това питах, но после се сетих и друго. Виж в схемата как е. На обяд се дава пак зеленчуково пюре, а на следобедното хранен каша или плодово пюре. Т.е зеленчуковото не се замества по-късно от плодово, а си остава, просто вместо 1 хранене с пюре има 2 или 1 с пюре на обяд, 1 каша следобед. (това от 2-рия месец на захранването)
Т.е две хранения стават твърди (като аз лично не мисля да спирам млякото, докато не видя, че той хапва наистина стабилно и не иска мляко).
На вас това удачно ли ви се струва? Или трябва да си остане заместването само на обедното хранене (примерно в 12- зеленчуково пюре, в 16ч- кърма), а не (12ч зеленчуково пюре, 16ч. плодово/каша )?
Дано съм се изразила правилно, че и аз не мога много да се разбера.

# 659
  • софия
Силве, много добро впечатление ми направи, речта ти тече супер, сладурка си Hug
Момичета, аз големия капацитет, но да споделя.
По принцип пюрета се въвеждат на принципа за 4 те дни, тоест, 3 лъжички, 1/3, 1/2, цяло.
Второ до годинка всяко ядене трябва да е млечно, не се дава само плодови пюрета те са плюс мляко, кашите съдържат такова и някой зеленчукови също. Имайки предвид че бебоците са малки и не изяждат цяло пюре, аз давам на Симона мляко след всяко сега яде по 70мл пюре плюс 70 мл кърма, на обед зеленчуково следобед плодово, когато въведа каша ще е също така.
Горната схема съм захранила Дани но тогава не бързах започнах на 6,5 м и имах много кърма. Сега съм въвела 4 зеленчука, 2 плода ще въведа 4 и после започвам каша за да има 3 заместени хранения с добавена кърма, за да не давам АМ.
Чинче аз въвеждам за 3 дни продукт като на 4 я ден давам 1/2 бурканче с 3 лъжици нова храна, и постапенно увеличавам новата за сметка на вече въведената, тоест, въвела си 1/2  бурканче тиква добави утре 3 лъжици картоф, домашно, вдруги ден 1/ 3картофче останалото тиква и така...
Малко хаотично,  Blush

Общи условия

Активация на акаунт