ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 673
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
И последно от мен, обещавам Mr. Green

деска, момичетата казаха, че просто трябвало да не се чака много и да се дава по-бързо преди да се разводни Crazy

А кошчетата за кола наистина са мислени и правени за малки бебета, не мисля, че трябва да се притеснявате за чупката.
Нашето имаше една приставка за новородени до трети месец, сега вече си я слагам без нея вътре.  Определено бебетата са малко по-сгушени, така да се каже, но това е от гледна точка на сигурността според мен Thinking

# 676
  • София
Моят опит с Марки показва точно обратното, ама айде да им е простено, те деца не са гледали - тяхното са били извънземни  Whistling
Ти за извънземен ли си омъжена? Rolling Eyes Да й да ги запознаем с моето извънземно  Joy Joy Joy

Силви, стана ми интересно как всички те познахме по Матея  Heart Eyes Ама наистина й е необичайнио името. Мен така са ме разпознавали по Алексанра. Една знакова форумка ме спря на улицата в Копривщица и каза "Това е Александра, нали? А ти си Ваче?" Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За захранването и таблицата на Хелън. Тя е на няква майка, която е захранила. Хелънче помниш ли откъде си я взела. Не мога да я сложа в 1 постр така без описание от къде е.

Чинче, Нико ближе, щото още има рефлекса да бута. Ралка така прави. Аз пъхам лъжичката над езика на мястот на зърното на гърдата и тя така похапва.

Ирето, не се чувствай виновна, че си изтрещяла. На всички ни се случва! Hug

Ана, разни чужди Калини и изобщо девойки далече от нашите младежи.. Това мисля аз, като една бъдеща тъща в темите на бг-бабба Twisted Evil

Деска, доста объркано ми изглежда такова захранване Rolling Eyes Според мен всяка храна си се дава в опрелено време и не е добре да се мести. В смисъл, че кашата обикновено се дава следобед. Аз съм я въвеждала следобед. Не съм я давала сутрин, за да следя за реакция. То на нея нама какво толкова да се реагира. А зеленчука като се почне си се дава на обяд,  а не първите пъти сутрин. поне аз така мисля де.. Wink

Чинче, прочетох внимателно и обяснявам...
Идеята е постепенно да се подменят всички хранения с полутечна храна. Започва се със зеленчуковото пюре. Целта му е да замени обедното мляко, но не изцяло. Т.е. то да стане зеленчуково-млечно като преобладава зеленчука. Представи си на едно пюре стандартно на Ганчев примерно да сложиш 1 лъжичка мерителна АМ, Ето толкова трябва да е млякото. Плодовото пюре НЕ ЗАМЕСТВА хранене. То се дава между хренене, обикновено следобед. Абе все едно да ядеш плод е това. Ти не обядваш с плодове, ядеш ги между основните ядения. Пюре може да се сложи в кашата също. И киселчета се правеха с пюретата, те вече заместват следобедното ядене, че май има нишесте в тях.. не помня в кой месец, обаче  newsm78
Значи единия месец заменяш обедното мляко. На следващия даваш кашата в 16:00 ч. и заместваш това мляко. В кашата също остава, обаче мляко под накаква форма. Зеленчуковото ядене на обяд си остава. Така вече ще имаш 2 заменени млека.
На следващия месец въвеждаш месото. То се слага в познатото вече зеленчуково пюре.
След това се въвежда попарката със сухар и сиренце и така вече си заместила 3 млека. И накрая вече общата храна.

Деси, млякото не се спира, ама ако дадеш на Йо 1 бурканче пюре няма да й бутенш 160 мл кърма. Така или иначе тя ще намалява за сметка на другото. Ще й дадеш примерно 30 мл. или по-скоро колкото й с пие на нея. Най-добре е млякото да е в пюрето. Аз обаче трудно изцеждам и затова не слагам вътре. Ама ще опитам де.. На мен педиатърката ми изрично подчерта, че млякото остава в състава на пюрето. Аз й на Саша така давах. Просто добавях в пюрето лъжица АМ без да я разтварям във вода.

Цитат
Иначе след като се въведат каши, зеленчуци и плод, според мен менюто би изглеждало горе долу така: 1 во ядене - мляко, 2 - каша, 3 - зеленчуково пюре (с месо, жълтък или каквото там следва) плюс мляко, 4-мляко, някъде между тези две хранения плод, 5-мляко и ако има следващи хранения пак на мляко

Тц, не е така!! След каши, зеленчуци и плод се въвежда месо. сутрешното ядене си е мляко. След месото заменяш сутрешното ядене с попара. Това около 7 месец. Имаш следните храни

сутрин - попара
10:00 плод
13:00 пюре (зеленчук, месо)
16:00 каша
19:00 мляко и натам не би трябвало да има, или ако има е мляко.

Ти колко кърма слагаш в кашата, че се разводнява? По схемата от кутията ли?

Цветич, искаш да въведеш за толкова кратко време и каша така ли? Не е ли по-добре да е АМ сместо толкова бързо даване на разнообразни храни. Дано да съм те разбрала правилно  Embarassed
Обаче това с добавянето на 3 лъжици в последната доза ми хареса  Wink

# 677
Ваче, схванах  Peace Ама явно и попарата ми се губеше, а педи все ми вика плода следобяд  newsm78
А кашата я правя по схемата на кутията делено на 2, защото там е дадено за 200мл мляко, а тя толкова не изяжда. Става гъстичка и после се втечнява - след 10-15 мин някъде.
Аз за първо хранене броя това между 5 и 6 сутринта, защото Йоана е все още със 7-8 хранения и въобще изключвам, че някога има шанс да хапва по-малко пъти   bouquet

# 678
  • Sofia
Е, Деска, какво я правиш тая каша 10-15 мин.? Те всички се скапват за това време.  Laughing

# 679
Шунче, ами Йоана се храни сама днес и ни отне поне 20 мин  Joy. Иначе ако аз искам да я храня не си отваря въобще устата, само пери ръцете и се чуди как да докопа лъжицата и купичката. Пробвах да й дам отделна лъжица за нея, не мина номера.

Аз пак почнах да пиша през пост, ударих го на чат. Хайде лека вечер, че ако някой има желание от мен не може да се включи.

# 680
  • София
Ааа, Деска, чакай, чакай...
Значи броя и вида на храненията са си съобразно възрастта. Значи независимо колко хранения имаш пюре зеленчуково даваш на обяд, а каша в 16:00 Плодове и сокове между храненията, а не вместо следобеното например.
Докато стигнеш до попарата няма да имаш това хранене в 5-6. То ще е станало около 7. После в 10 междинна закусчица плод, после обяд, после следобедна, после вечеря.
Айде лека нощ и от мен. Hug

# 681
Добро утро.
Аз направих кафето и закуската,чакаме Марто да се наспи и в 9ч сме на консултация.Пфууу нещо ми е развълнувано.
Слагам кафенце и за вас.

Гледам,че дискусията за захранването става все по-голяма.Аз обаче повече се бъркам,отколкото да ми се изяснява.  Embarassed И аз като Ани си набелязвам от кой да копирам после  Simple Smile,а ще видим дали педи ще каже нещо вече.Но при нас има и доста време де..почти 2 месеца , ехее....

Вчера гледам през прозореца,че е мрачно и гадно,а следобед уж за малко слезнах,а то било топличко.Много яд ме хвана,че не излезнах още наобяд.Дано все пак и днес е така.Желая ву хубав ден и хубаво време.  Simple Smile

# 682
Събрахте ми очите с това захранване  Simple Smile...мисля, че не е нужно да е толкова сложно или пък точно по определен начин и за всички бебета по едно и също време (нали все още бебоците похапват в различни часове -особено кърмените на поискване). За мен е по-важно да се съобразим с периодичността на въвеждане на определени храни особено алергените, например мед и цитруси след годинка и прочие... Изненадва ме и защо масово гледам в рецептите да се слага в пюретата за бебета дори под 6 м захар и масло-нали уж прясното краве мляко се води алерген (а маслото точно от мляко се прави и си го съдържа)... Попарка няма как да похапват бебетата в 7 месец ако са захранени в 5-6 месец.

Ани2 - той нощем горе-долу си и направил режим (1-2, 4.30-5 и 6.30), но през деня непрекъснато си мести храненията и спането - приспивам го с кърмене дремва за 30 мин и като се събуди пак иска да яде - по-скоро по навик мисля, щото имам доста кърма тези дни (пак започнах да си мокря блузките) и даже понякога повръща по-малко (поосвободи място) и пак продължава да суче. Ако не дам се сърди. Опитвам да го разсейвам  с песни и танци, чесалки, давам му да мачка разни материи и прочиие на той си иска да суче. Та се чудя дали да му давам толкова начесто...

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 08:20 от heberlea

# 683
Добро утро!
Нямате изчитане  Crazy Вчера четох донякъде и спрях,че ми беше нещо отпаднало след обед.

Сутринта и аз гледах на кафе,но последните 10мин ги изтървах,защото ходих до бебешкия магазин за каши.Силве и аз бях голяма фенка на Антибиотика  Hug  Добре,че има качени повторения Wink

За захранването-аз почнах да давам каша.Днес е петия ден и мисля от утре да я сменя,за да видим дали ще му хареса оризова и дали ще има реакция.Взела съм и каша с мека ябълка на хип.

Поднасям закуска за силни майки Wink  

РаО мерси за кафето  Hug

# 684
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,мами и тати!  Grinning
Ние се завърнахме от почивката ни в Бг,беше хубавко-имаше и топли дни,и студени-Янис за първи път настина леко,но вече е на оправяне  Praynig
Не много добри новини около мен - за първи път бях на гинеколог след раждането (тъй като в болницата,която раждах ми отказаха преглед  #2gunfire ) и се оказа,че са ме зашили "много хубаво",да не изпадам в подробности какви работи висят  #Cussing out Сега ме очаква рязане и шиене отново,а ми е адски притеснено,че няма на кого да оставя Янис,повече ще знам в понеделник,когато съм на преглед  Wink
Връщам се да чета,че имам още половин тема да чета,хубав ден   bouquet

# 685
Добро утро!

бързам да ви пост-на нещо, което много ми хареса:

Децата научават онова, което са изпитали

Ако децата получават несправедливи упреци,
те се научават да презират.
Ако децата са заобиколени с враждебност,
те се научават да се бият.
Ако децата растат в страх,
те се научават да се тревожат.
Ако изпитвате към децата съжаление,
те се научават да се самосъжаляват.
Ако към децата се отнасяте с присмех,
те се научават да се срамуват.
Ако децата се измъчват от ревност,
те се научават какво е завист.
Ако децата живеят с чувство за срам,
те се научават да се чувстват виновни.
Ако проявявате към децата толерантност,
те се научават да бъдат търпеливи.
Ако вдъхвате на децата кураж,
те се научават да бъдат уверени.
Ако децата получават похвала,
те научават какво е благодарност.
Ако децата срещат одобрение,
те се научават да харесват себе си.
Ако се отнасяте към децата с благосклонност,
те се научават да търсят любовта в света.
Ако децата получават признание,
те се научават да следват целта си.
Ако обграждате децата с разбиране,
те се научават да бъдат щедри.
Ако децата живеят сред честност и почтеност,
те научават какно е истина и справедливост.
Ако децата живеят в сигурност,
те се научават да вярват в себе си и хората.
Ако децата опознаят приятелстово,
те научават, че светът е хубаво място за живеене.
Ако децата живеят в спокойствие,
те постигат хармония на духа.
Как живеят вашите деца? Дороти Л. Нолт

Само аз ли не мога да накарам повторението на На кафе да тръгне на лаптопа Embarassed
ДАРКА, ужасно, мила Hug
ДЕСКА, ще се справиш!
АНИ2, много сте сладки и четиримата и толкова задружни! Ти кога мислиш да захранваш?

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 09:27 от kitikat

# 686
Добро утро!

ПаО, благодаря зя кафето! Да дадеш отчет от консултацията Hug
Кити, много хубав стих Hug. По повод това - аз все си мисля, че много се притеснявам като се разболее Стефи, и това ще се предаде и на нея. А не искам да става така. Просто не знам как да го преодолея. Все си казвам да съм по-спокойна, че всяко дете боледува и ще мине, но явно съм си такава по природа. Да видим как ще е и с Теди.
Дарка, много неприятно. Дано всичко мине най-безболезнено Praynig.
Силве, и аз бях изненадана Grinning. Определено в добрият смисъл. Снощи гледах предаването и да ти кажа - изглеждаш много добре Hug.

Да Ви кажа за Стефи. Вчера ММ я заведе на контролен преглед. Лекарят казал, че е по-добре, но трябва да пие АБ 10 дена, затова ще продължи с още един АБ следващите 5 дни. Трябвало да се излекува много добре, за да не стане хроничен отита.

За захранването и аз още само чета. Мислех да започна при навършени 5м, после 5м и половина. Накрая май ще изчакам да стане на 6м, защото имам кърма, тя си суче добре. Миналата вечер като заспа в 20ч, се събуди чак в 4ч да яде. Гърдите ми бяха твърди като камък, а тя суче само от едната. Едва в 7ч, като сука от другата се пооправих, защото много ме домързя да ставам да цедя през ноща. Но снощи пак бяхме на хранения в 2 и 5. Пропусна само това в 23ч.

Отивам да си направя капучино, докато двете деца спят Simple Smile.
Дано да става за излизане днес, че вчера не съм мърдала никъде. А довечера сме на РД на една госпожица, която става на 1 годинка.
Лек ден    bouquet
Ани2, отивам да разгледам снимките, че снощи не ми остана време Hug

# 687
  • София
Добро утро  Simple Smile

Пао, мерси за кафенцето  Simple Smile

Кити
, страхотно е  Hug

Ани2, добре завърнала се, много хубави снимки, голямо женско царство сте си спретнали  Simple Smile

Момичета, много сте ми полезни с информацията за захранването, въпреки че вече имам чувството, че е адски сложно нещо и си трябват нещо курсове за тая работа  Crazy Жълтъка кога го въвеждате? Аз реших да започна в деня на навършването на 5 месеца по термин, т.е. на 5 месеца и 12 дни. с тиква или картоф.

Клавдия, гледах я Стелияна, като цяло предаването го изпуснах, че се пада по времето на къпане, приспиване и т.н., но вчера останах очарована от нея  Peace Успех на теб на изпита.

Силве, и мен ме подведе бирата на аватара, представях си те някоя метълка и в никакъв случай руса  Flutter

Деска, дано да имаш време да се подготвиш  Hug

Ирето, честит рожден ден на теб и на баткото,  и не се притеснявай, има такива периоди  Hug

Цвети, може да опитам твоя принцип на 4-те дни.

Дарка, много неприятно, ти не си ли си усетила нещо странно  newsm78 За хубаво ще е, и наистина най-безболезнено.

# 688
Добро утро!

Тази нощ Никола учуди света. Като се нахрани в 20ч и нещо снощи се събуди чак в 6.30ч.  Crazy А аз в 5.30 като си усетих гърдите на какви бучки са станали не можах да заспя повече. И после 2 часа сука. Така хубаво се наспахме тази нощ. Само че сега не иска да заспива за преди обеден сън. Голямо въртене в леглото. За първи път го намирам с крака мушнати в решетката. Започна да се върти като часовник. Досега само се обръщаше от гръб по корем и обратно.

Дарка, как рязане и шиене на ново? Това пластика ли се води!?  Shocked

# 689
Добър ден мами,

И ние отдавна не подлагаме нищо в столчето. Преди слагаме едно одеало, сгънато в чупката, но вече няма нужда.

Шунчи, за Страчатела ли говориш? Ммммм Имам приятел, който работи във фирмата, която внася Милупа. Казва, че нея най-много я купуват, но е от по-късно. Искам и аз да я пробвам Simple Smile

За приспиване и ние имаме едно чудо, дето свири приспивна музика и Сиана само с него заспива, но вече е свикнала. Това за заспиването вечер е комплексно, т.е. тук е най-важна рутината, за да си знае детето какво следва.
От друга страна, има и такива периоди, нещо от деня, зъби и др. Напр. Сиана снощи също имаше такава вечер на трудно заспиване - три пъти се буди и плаче преди да заспи дълбоко.

Аааа, Шунчи, и ние я бяхме свикнали да люляме в кошчето за кола, ама това чудо ми откачи ръцете, за кръста да не говорим. Добре, че отвикна.  Crazy Щото трябва да люляме във въздуха, на земята не ще, маймуната!

И аз не слагам АМ или кърма в пюрето - додавам после, чак когато тя си поиска. Пробвах се и вода да давам, ама не я ще. Има някои пюрета, които са по-гъсти - в тях добавям водата. Реших, че е по-лесно да добавям там водата и после да додавам кърма, отколкото обратния вариант.  Crazy
А най се дразня като кажат бабите "Ама тя трябва да пие вода!", тогава им казвам "Ами ти й дай тогава"  Twisted Evil
Както и да е, на мен ми е много трудно да цедя вече, затова се чудя като дойде времето на кашите какво ще правя, но ще го мисля после.

Момичета, не се притеснявайте толкова с това захранване, не е толкова страшно! Щом започнете веднъж, ще видите, че и детето ви води. Аз мисля, че Ваче го е обяснила перфектно като ориентир, а идеята на Цвети с трите лъжички е супер  Peace От там нататък вашето бебче ще си покаже най-добре  Hug

Аз чакам девойката да се събуди от предиобедния сън и да ходим навън.
Мами, да пусна ли тема за следваща среща? Идва хубаво време да я направим навън, а като се развали времето - да щурмуваме моловете  Mr. Green

Дарка, мила, дано да мине бързо и възможно най-безболезнено  Praynig

Ани, браво на Ники! Все така да продължава!

ПаО, ние имаме един уред, който съчетава в себе си часовник и 2 термометъра - един за вътре и един за навън (една малка джаджа седи отвън на прозореца, където няма слънце, и на джаджата вътре се изписва колко са градусите навън. Много е удобно  Grinning

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 11:25 от MammaAneliaN

Общи условия

Активация на акаунт