НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 492
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 1 185
Мишона нипсах кое е странното ти просто наивно смяташ ,че всяка майка на която и дадат помощ /пари ,жилище/ ще дарява детето си с майчина любов и грижа.

# 1 186
Не съм написала никъде нищо подобно. Напротив. Смятам, че трябва да се подкрепят майките, които имат мотивация да задържат около себе си децата си. Смятам още, че трябва да се работи превантивно с бременни и млади жени, на които им предстои бременност и раждане в посока на това, че децата трябва да бъдат отглеуждани в семействата си. А за да се осъществи тази превенция на изоставянето средствата от държавата трябва да се насочат директно към семействата /и материално, и морално подпомагане/, защото дори да иска една бедна майка ще предпочете /насърчена от съществуването на възможността/ да остави детето си в дом /поне ще е на топло и ще бъде образовано уж/, отколкото да ог остави в мизерият, в която тя сама живее.

И да не ми се появят сега фашизоиди, които пак ще кажат, че като няма условия да не се раждат деца. Напротив - там, където родителите не могат да се справят сами, те трябва да бъдат подкрепени от администрацията и от обществото да запазят семейството си и децата си.

# 1 187
И да не ми се появят сега фашизоиди, които пак ще кажат, че като няма условия да не се раждат деца. Напротив - там, където родителите не могат да се справят сами, те трябва да бъдат подкрепени от администрацията и от обществото да запазят семейството си и децата си.

Много добре казано!  Peace
Не можем да знаем къде ще сме след  10 години  и с какви средства ще разполагаме. Това, че в  момента на  раждането на детето сме  имали  средства не значи, че след  Н-на брой години  пак  ще  е така!

# 1 188
Фри , то 50% от родителите сигурно са така. Не знам защо си толкова  озлобена.

Ха, озлобена , ни най-малко, моите деца са си добре.
Мишона, животинско е да се създава дете от човек, който не е в състояние да го отгледа здраво и щастливо. Да се създаде дете и да се обрече на мъка, бедност, болести и глад?

И фрии според твоето изказване като отидеш на генеколог за остановяване на бременност, той трябва да ти иска документи за финансово състояние и ако докаже, че финансовото ти състояние не е добро генеколога моментално трябва да ти направи аборт дори и да не си съгласна.
Синапова ти си моята гордост  Crazy

# 1 189
...
Мишона, животинско е да се създава дете от човек, който не е в състояние да го отгледа здраво и щастливо. Да се създаде дете и да се обрече на мъка, бедност, болести и глад?

Фри, трябва да разбереш, че не многодетните семейства са проблема и не децата и техните родители, а политиката по отношение на семейството.

Разбирам, че ти е мъчно за бедните, изоставени, болни деца. Но, кажи ми, ако те бъдат отглеждани от семействата си със съответната финансова, морална подкрепа и контрол от страна на институциите дали ще е такова положението.

Според мен, е нужно да се дадат повече правомощия на родителските организации по отношение на контрола по отглеждането на децата. Груповият, клъстерен натиск ще въздейства възпитателно на родители, които са безотговорни по отоношение на отглеждането на децата си, независимо дали са бедни или богати. В масовия случай обект на подобни програми ще са родители с много ниски доходи и без квалификация, хора без трудови навици. Приобщаването им към общност от загрижени, работещи, обществено ангажирани родители, ще повлияе положително....

# 1 190
Говорите прекалено обширно .
sinapovaaya от какво се чувства ощетена и обидена  така и не разбирам .

Не можем да знаем къде ще сме след  10 години  и с какви средства ще разполагаме. Това, че в  момента на  раждането на детето сме  имали  средства не значи, че след  Н-на брой години  пак  ще  е така!
Можем как да не можем стига човек да е здрав долу-горе знае накъде е тръгнал.
Естествено ,че някой родил без да е работил и учил с усещането ,че държавата трябва да МУ дава за да отглежда детето си ,ще си остане така и след десет години.

# 1 191
Il_, за съжаление вече четвърти човек не разбираш какво е написал. Дали нямаш проблем с разбирането. Или не искаш да разбереш.

# 1 192
  • София

Аз мога да ви кажа къде ще сме след 40 години с гласените промени - намалели с още 2 милиона и с още по-отрицателен прираст от целия свят!

# 1 193
_Il_ ,  до  някъде си права, но  въпреки това  не може да  се предвиди  някоя  финансова криза  или  тоталното  обедняване  на  хората, като това от  97-ма.

Фри и моето  дете е  добре, но ми се  иска и  на  съседката детето да  е добре!

Държавата трябва да има  механизми да накара родителите  да са по отговорни.  Децата им  да ходят на  училище и да  се развиват. Самите  родители  също трябва да се развиват.
Бях чела, че в някаква арабска държава, детските се  определят на база на образование на родителите и дали детето е на  училище и какви оценки  има. Ако детето отсъства  и оценките му паднат под някакъв минимум помощта се спира.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 12:17 от ANGYA

# 1 194
... И да не ми се появят сега фашизоиди, които пак ще кажат, че като няма условия да не се раждат деца. Напротив - там, където родителите не могат да се справят сами, те трябва да бъдат подкрепени от администрацията и от обществото да запазят семейството си и децата си.

Да, трябва подкрепа. Но там, където децата са вече факт. Те не могат да бъдат "заличени". Да нямаш условия и да планираш деца, лично за мен е безумно. Ако ще да съм фашизоидно настроена.
Едно нормално общество и една държава, която цели стабилност и развитие, следва да залага на качеството на своето население, а не на количеството. Защото накрая ще залитне само в подкрепа, за която пък няма кой да осигури ресурсите.

...
Държавата трябва да има  механизми да накара родителите  да са по отговорни.  Децата им  да ходят на  училище и да  се развиват. Самите  родители  също трябва да се развиват.
Бях чела, че в някаква арабска държава, детските се  определят на база на образование на родителите и дали детето е на  училище и какви оценки  има. Ако детето отсъства  и оценките му паднат под някакъв минимум помощта се спира.

Въпросът е да не е само наливане от пусто в празно и подкрепа без възвръщаемост. Peace

# 1 195
  • гр. Шумен

Чукай на дърво, хвърляй боб или там какъвто и да е ритуал всичко да се развива според предвижданията. Защото видях толкова много сигурни в живота си хора, които или са в инвалидна количка или са - още по-лошо - метър под земята, а децата им са сирачета. И това не е сценарий за хорър, това е абсолютна реалност. Изобщо едно единствено нещо има сигурно в този живот - оная с косата. Ама и нея не я знаеш кога ще ти потропа на вратата.

# 1 196
Il_, за съжаление вече четвърти човек не разбираш какво е написал. Дали нямаш проблем с разбирането. Или не искаш да разбереш.
Чудесно разбирам, просто не живея с илюзията ,че всички родители са чудесни и единствения враг на децата са държавата и обществото ,които не им дават досатъчно пари и не ги подпомагат всячески.

Темата няма нищо общо с това как държавата подпомага децата с увреждания.Ако ти слагаш всички родители на един кантар ,аз не мога да го направя.
ANGYA ами не може нищо да се придвид на 100% ако беше така щях да спя по-спокойно .
Ако остана без доходи и детето ми е на 10г. примерно ще вземам помощи , те няма да са свързани с майчинството.
Sessilly за това написах здрав съответно работоспособен .Аз съм сигурна в едно за да имам  трябва да бачкам.

# 1 197

Чукай на дърво, хвърляй боб или там какъвто и да е ритуал всичко да се развива според предвижданията. Защото видях толкова много сигурни в живота си хора, които или са в инвалидна количка или са - още по-лошо - метър под земята, а децата им са сирачета. И това не е сценарий за хорър, това е абсолютна реалност. Изобщо едно единствено нещо има сигурно в този живот - оная с косата. Ама и нея не я знаеш кога ще ти потропа на вратата.

Имам чувството, че някои дами тук се чувстват като хванали господ за шлифера и шеф на оная с косата и си мислят, че винаги ще изтеглят печелившата карта.

Както и да е тази тема ме натоварва психически. И тук и без това се прелива от пусто в празно. От къде тръгнахме къде стигнахме като се развихрим пред клавиатурата.

# 1 198
  • София
Да се върнем на темата:
Защо, по дяволите, правителството се е огледало в майките в майчинство?
Първо - нямаше да ни увеличи втората година.
Второ - увеличи я, обаче ще увеличи срока за пресмятане на първата година.
Трето - сега се гласят въобще да я махнат втората година.
Толкова ли са тъпи и няма откъде да вземат пари, че точно в майките с бебета се огледаха?
Явно да.

И стига сте намесвали разни циганки и социално слаби в темата.
Тук става дума за платено, нормално майчинството - т.е. това, за което сме работили и внасяли пари в НОИ.

# 1 199
Но там, където децата са вече факт. Те не могат да бъдат "заличени". Да нямаш условия и да планираш деца, лично за мен е безумно. Ако ще да съм фашизоидно настроена.
Едно нормално общество и една държава, която цели стабилност и развитие, следва да залага на качеството на своето население, а не на количеството. Защото накрая ще залитне само в подкрепа, за която пък няма кой да осигури ресурсите.

Не си права, защото:
1. 85% от семествата живеят ПОД социалния минимум /следователно по твоята логика останалите 15% трябва да се преборят с намаляващия прираст/
2. стабилност и развитие ще има, когато семействата започнат да се запазват, а не да се насърчават от законите и администрацията да се разпадат, осигурявайки работни места в "социаланта сфера"
3. Количеството е от изключително значение - за да има качество, трябва и количество, поне на първо време /5-8 години/...
4. Солидарната подкрепа трябва да обхване ВСИЧКИ майки с деца до 16 годишна възраст.
5. Като няма деца, трябва да се издигне майчинството в култ. Е, силно казано, но майките трябва да се насърчат да раждат, а не да си правят сметката. Ако държавата всячески насърчи раждаемостта без да отваря врати за изоставяне, предостави възможности и алтернативи за труд, квалификация и т.н., дневни услуги за деца, какъв ще й е проблема на майката да задържи децата около себе си.
6. Лумпетизираните майки /тези без образование, квалификация и доходи, напълно зависими от мъжете в живота си, употребените/ трябва постепено да бъдат вкарани в рамка. Защото, ако държавата ги освобождава от децата им, те раждат още. Под "рамка" имам предвид определена независимост и по отношение на труда и на парите, на квалификацията, на грамотността. Такива майки трябва да бъдат включвани в кластери с други майки, които да ги подпомагат и насърчават морално.
7. Трябва да се върнат строителни войски. И в тях да полагат труд всички бащи, изоставили, тормозили, използвали децата си.
8 за майки, които въпреки осигурените възможности /имам предви гореспоменатите от мен/, са изоставили дете, трябва да има съд и до две години затвор. Веднага, без право на обжалване и с трудова повинност.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 12:28 от Мишона

Общи условия

Активация на акаунт