НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 366
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 1 170
Аз пък бих се подписала за премахване на втората година, ако:
депутатите станат 40, а не 240, и без това обикновено и толкова няма в пленарна зала;
издръжката им се намали поне 2 пъти;
отнемат им се привилегиите като служебни коли например- имат си свои, тези , които нямата да пътуват с влак, държавата може да им купува карти;
партиите са самофинансират чрез дарения;
в знак на добра воля заплатите в МС и НС се намалят с 30 процента;
ограничи се броят на съветниците, секретарките и специалистите около все депутат и министър.

Simple Smile И аз си мисля, че там е коренът на проблема, а не да се дъвчат "по-богати/ по-добре омъжени" и "по-малко богати" и "по-самотни" майки по форумите  - без въобще да се замислят, че случаи има най-различни, и никога не знаеш какво ще ти поднесе животът утре. Хайде стига сте защитавали "милата, горката държава"! Всеки си знае какво й и внесъл, и какво е получил - аз си знам, че съм била максимално коректна и шедра "наливачка" в нея, и ако някой не е бил така коректен, затова е икономическата и данъчна полиция, която също хрантутим. И да не ходят за жълти стотинки в издъхващи фирмички от 3-ма души, а да ходят там, където ще възстановят на държавата неправомчерно укрити/откраднати милиони. Ей, мечти... То се видя, че чеп за зеле не става от нашата държава. Та се чудя, наистина за какво й е народ, за какво й е прираст на тази държава - то наистина е безотговорно да раждаш деца, за да ги оставиш да живеят тука...

# 1 171
  • гр. Шумен
странно, какво и е тъжното на тази история? Че някаква безотговорна и неграмотна е решила да създава поредното нещастно дете? 6 месеца ще живее на държавна издръжка, ще и дадат и общинско жилище, ако е вярно че са я уволнили неправомерно ще вземе маса пари и т.н.  Ами те така са 95% от циганите, и те не си правят труда и начално у-ще да ззвършат, що да се хабят, като държавата, т.е. ние им плащаме.
А гламавите учихме по сто години унита и кво ли не, гледахме деца като студенти, после строихме жилища, правихме кариери и все си траем, щото ни е весело..... Що ли не се заинтересува някой от студентките майки, че за тях няма болничен, няма отпуск, няма нищо. А и да има - не ги грее, щото на датата за изпита трябва да е подготвена, инае ще и се разкаже играта, те затова и не пишат по форумите.  Виж неграмотниците и безотговорните в тая държава са най-важните и за тях всички платежоспособни трябва да им плащаме  ooooh!

Ясно разбрах защо говориш така. Защото като студентка някой друг ти е гледал детето. И после си градила кариера. И после се биеш в гърдите "АЗ СЪМ МАЙКА И САМА СЕ ОПРАВЯМ" Много сте ми интересни такива.
Ако няма кой да ти гледа детето дори и да си студентка като не можеш да се подготвиш за изпит отлагаш отлагаш и накрая прекъсваш докато имаш друга възможност.

То ако е така защо да го правиш това дете някой друг да го гледа. Все пак всеки сам избира кога да стане родител, но като станеш родител трябва да се сещаш от време на време, че детето няма нужда само от пари от време на време да му подхвърляш ами има нужда да си до него, а не да казва на баба си "мамо' щото мама не я е виждало от не помни от кога.
ТИ пък откъде реши, че някой й е гледал детето на Фри, докато е била студентка. Имах колежки, които родиха по време на следването и сами се оправяха, взаимно си помагаха с децата в семейните общежития. На мен не ми стискаше, отложих го, но евала на тия, които са опъвали каиша и със следване и с дете.
Към поста на Little Evil бих добавила, че мисията е невъзможна поне при тия обстоятелства. В бюджет 2012 са заложени още 500 млн повече само за издръжка на министерския съвет (мисля, че такава беше цифрата). За някои има криза, а за други рахат.

# 1 172
Това за пенсионерите пък ме потресе. И работодателските организации били съгласни с увеличението на пенсионната възраст, аз явно живея в някаква друга България? Като гледам, че навсякъде около мен има негласна възрастова граница 40, максимум 45, за да се вземат хората на работа и тези в предпенсионна възраст са принудени да си плащат стажа, само и само да стигнат до пенсия.
В моето семейство всички са поработвали след пенсия, но по-различен вид работа. Примерно дядо ми се е пенсионирал на 55 като ръководител движение в БДЖ, после работеше във ВИК - да пуска и спира водата(имахме дълги години режим в града), ама ми е казвал, че добре че се е пенсионирал на тази възраст, много си е обичал работата, но накрая му е натежала отговорността. Баба ми също след пенсия поработваше като продавачка на билети в киното, много по-лека работа от предишната. Баща ми е пенсиониран учител, в момента го викат да замества от време на време, още е много в час, но има един куп болести и просто не го виждам на пълен работен ден като учител, а и той не се вижда. А ако работиш някаква по-спокойна работа последните години, обикновено е нископлатена и си прецакваш пенсията. При този стандарт на живот, когато хората се амортизират в момента рано, това е безумно. Нека, който иска и може, да му се даде възможност да работи и след пенсия, но който си е преценил, че не е по силите му, да има възможност да си се пенсионира на що-годе нормална възраст.

# 1 173
Абе моля ти се! Толкова е шантаво всичко, че изобщо не подлежи на коментар. Ни да си родител, ни да си пенсионер, работил целия си продуктивен живот. Нито да си съвестен данъкоплатец. Крадец и хитрец да си у нас, и това е. Съжалявам за спам-поста...

# 1 174
Ами за мен истината е следната:
Като режат  майките, те се демотивират да  раждат повече деца. По-малко деца след  18 години са  равни на  по - малко данъкоплатци, което   води  до по-ниски  пенсии.

# 1 175
  • гр. Шумен
Това за пенсионерите пък ме потресе. И работодателските организации били съгласни с увеличението на пенсионната възраст, аз явно живея в някаква друга България? Като гледам, че навсякъде около мен има негласна възрастова граница 40, максимум 45, за да се вземат хората на работа и тези в предпенсионна възраст са принудени да си плащат стажа, само и само да стигнат до пенсия.
Ама на държавата това й е през оная работа. За тях е важно да се върже бюджетът на НОИ, сиреч да се отложи пенсионирането в бъдеще неопределително, да не кажа невъзможно. А ако останеш без работа на 45 и никой не те ще, то за тях проблемът си е лично твой, ще се бесиш ли, ще крадеш ли, ще работиш на черно ли, тях не ги интересува. Дори е по-добре, защото заветните 40 години стаж ще ги направиш на върба у сряда и няма да вземеш нормална пенсия. ФИскът е всичко, човекът е нищо. Важното е да се бием пред Европа в гърдите колко финансово дисциплинирани сме.

# 1 176
Фри , от  къде  разбра, че е  безотговорна  или неграмотна?  А, това, че бг - работодателя  уволнява, когато научи, че някой е бременен е често срещано явление. Моя позната си изкара  бременността в болничен точно, защото  иначе щяха да  я уволнят. В средата на  първата и  година майчински се наложи да  смени фирмата, защото я принудиха  да напусне.  На студентските  майка  им дават  2880 лева накуп което е около 12 минимални заплати. Всеки сам си  решава, кога да направи дете.
Разбрах че е неграмотна и безотговорна от това, че е създала дете без да има никакви условия и възможности да го отгледа, възпита и изучи. Това малко ли е? Такъв прираст ли искате? На болни, недохранени, неизучени, необлечени, бедни и нещастни деца? Такива ли ще ви изкарват пенсиите след 40 години  Sick
Дори шофьор за да станеш трябва да покриеш минимални условия, а родител може да стане всеки който го е досърбяло или му е доскучало  Sick Във всяка нормална държава такива безотговорни малоумници биха били лишени от родителски права.

# 1 177
Кого обсъждате ?
Не давам втората година от майчинството за нищо .Аз не можах да се възползвам ,но смятам че който може трябва да го направи .

# 1 178

Разбрах че е неграмотна и безотговорна от това, че е създала дете без да има никакви условия и възможности да го отгледа, възпита и изучи. Това малко ли е? Такъв прираст ли искате? На болни, недохранени, неизучени, необлечени, бедни и нещастни деца? Такива ли ще ви изкарват пенсиите след 40 години  Sick
Дори шофьор за да станеш трябва да покриеш минимални условия, а родител може да стане всеки който го е досърбяло или му е доскучало  Sick Във всяка нормална държава такива безотговорни малоумници биха били лишени от родителски права.

Айде още една фашизоидна реплика.
Виж какво, Фри, всяко едно дете трябва да е важно за тази държава, независимо дали са бедни или богати родителите му. Това, че се е родило трябва да е положителен знак за държавността да му осигури възможности. Иначе държавата ще колабира след няма и петнадесет години.

Не е проблем, че има многодетни семейства, а  проблем, че населението на държавата изкуствено се държи под жизнения минимум.

Държавата ни си отряза клона на производствата, окраде и разпродаде заводи, от които идваха свежи пари, продаде дори специалистите, които работеха там. Държавата, а не обикновения човек, допусна да се затворят блоковете в АЕЦ преждевременно въпреки че имаше положителна оценка от Международната комисия по атомна енергия. А от АЕЦ идваха свежи пари. Затвориха се всички заводи от леката и преработващата промишленост, а цеховете се продадоха пак от държавата /нейните изпълнители/, не от обикновения човек....

Обикновената майка в България трябва да има възможност да даде добър старт на децата си, независимо колко са!!!!!!! Ако й се даде възможност, тя ще направи всичко, за да ги отгледа тя, а не да ги изостави. И преди да ми кажете, че съм номинантка за "Драма Куин" ще ви кажа, че в Дом за медико-социални грижи във Варна само за 2011 година са постъпили нови 180 бебета, невидели ни майка, ни ласка, ни нищо. Защо една майка ще си изостави дедето - защото МОЖЕ. Защото държавата има интерес да запази работните места в тези институции и насърчава многодетните майки да си ги изоставят. Затова. А не да ми се лензите тука, че сте били студентки и сте раждали. Не знаеш какво е мизерия ти, Фри.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 11:09 от Мишона

# 1 179
Фри , то 50% от родителите сигурно са така. Не знам защо си толкова  озлобена.
Не я защитавам, но сигурно  като е  била  на работа е можела да  си позволи да го гледа.
Жената поне си  искаше детето, не искаше да и го вземат. А колко родители със средства си  оставят децата да реват с часове, понеже им  било  писнало.
Както и да е  задълбахме  много в този случай, но според мен ако  не бяха спали институциите  тази  жена  сега  щеше да има  повече средства.
Аз като реших да  раждам си  сметнах риска, който  поемам и дали мога да си позволя гледачка, ако ми се наложи  да се  върна  на работа по-рано.
_Il_ , това обсъждаме:
http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1540623771-Tajnata_istoriy … amotna_mayka.html

# 1 180

Обикновената майка в България трябва да има възможност да даде добър старт на децата си, независимо колко са!!!!!!! Ако й се даде възможност, тя ще направи всичко, за да ги отгледа тя, а не да ги изостави. И преди да ми кажете, че съм номинантка за "Драма Куин" ще ви кажа, че в Дом за медико-социални грижи във Върна само за 2011 година се постъпили нови 180 бебета, невидели ни майка, ни ласка, ни нищо. Защо една майка ще си изостави дедето - защото МОЖЕ. Защото държавата има интерес да запази работните места в тези институции и насърчава многодетните майки да си ги изоставят. Затова. А не да ми се лензите тука, че сте били студентки и сте раждали. Не знаеш какво е мизерия ти, Фри.
Странни са мислите ти. Не съм съгласна ,че държавата насърчава изоставенето на деца по домовете.
Ето днес ще гледат новия закон май изоставянето ще се криминализира ,не съм оптимистично настроена ,че това ще е за добро за децата.Дано да греша.
Разбирам ,че вярваш в доброто ,но ми се струва наивно да мислиш ,че ако на тези 180 майки им бяха дали пари и жилища примерно ,то непременно децата им биха усетили що е то майчина ласка и грижа.

Да, скоро имахме и в Русе подобен случай ,но не ми се коментира.

# 1 181
Фри , от  къде  разбра, че е  безотговорна  или неграмотна?  А, това, че бг - работодателя  уволнява, когато научи, че някой е бременен е често срещано явление. Моя позната си изкара  бременността в болничен точно, защото  иначе щяха да  я уволнят. В средата на  първата и  година майчински се наложи да  смени фирмата, защото я принудиха  да напусне.  На студентските  майка  им дават  2880 лева накуп което е около 12 минимални заплати. Всеки сам си  решава, кога да направи дете.

Браво бе фри. То тогава да няма деца никой да не ражда. Пък и да не са посмяли тези фльорци с професии като учители и  мед сестри или вобще как си въобразява някоя мърла с 300 лв заплата дори и да си помисли да има дете. В никакъв случай.
А да си се замисляла някога случайно, че на едно дете не е хубаво всичко да му осигуриш. То трябва и да има за какво да се бори.

А за жената не коментирам. До колкото разбрах от репортажа имала е работа и са я уволнили като разбрали, че е бременна. И от къде пък разбра, че е неграмотна. От емоционалното и изразяване. Ама значи на вас като си ви е розов животеца и не може да си представите, че има и хора, които ги гонят от работа като разберат, че са бременни, и не могат да си намерят друга работа. Какво трябваше да направи жената. Да направи аборт защото някой си я уволнил бременна.

# 1 182
sinapovaaya кой пък ти е казал на теб да не раждаш или че си фльорца или мърла ?

# 1 183
Il_,
това, че не разбираш какво съм написала, не означава че е странно.

1. Държавата подпомага приемните семейства всячески, а изоставя семействата с деца с увреждания, които си ги гледат сами.
2. Държавата /законите и административното им изпълнение/ насърчават многодетните майки да си изоставят децата, като ги приравняват към всички останали майки.
3. Да сте чули програми в подкрепа на качестото на живот на необразованите майки, които желаят да задържат децата си?
4. Съществуват над 100 учреждания и организации в покрепа на социалните права на гражданите и децата, които трябва да имат работа, за да не ги закрият.
Е?

Според мен социалната система на услуги и подпомагане трябва да се насочи директно към семействата. А не към някакви администрации, които да допускат и отхвърлят кандидати за социални помощи.

Под подкрепа за майчинство имам предвид не само пари, а достъп до образование, труд, квалификация, клъстерна подкрепа, здравеопазване, осигуряване.

# 1 184
И фрии според твоето изказване като отидеш на генеколог за остановяване на бременност, той трябва да ти иска документи за финансово състояние и ако докаже, че финансовото ти състояние не е добро генеколога моментално трябва да ти направи аборт дори и да не си съгласна.

А тези смотани финансистчета, които ги дават по телевизиите напоследък. Да ми се разкарат, защото имам повече въображение от тях и мога да измисля стига да искам такива неща за които на тях им е бедна фантазията.

Като например доктора да стои с един нож до гърлото на току що родилата жена и да и даде да подпише документ, че няма да иска нищо от държавата иначе ще убие и нея и детето и.

Като ще е хорър филм да е качествен поне
Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 11:29 от sinapovaaya

Общи условия

Активация на акаунт