НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 647
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 1 935
  • Разпиляна във въображението
То и аз искам да ползвам детски, ама не става. Пари няма.

# 1 936
То и аз искам да ползвам детски, ама не става. Пари няма.

И за моЙто няма. Що за дискриминация е това?
не съм сериозна  Laughing

# 1 937
Съни, смей се, ама в Германия дават 185евро до навършване на 18 години на детето.

# 1 938
Колко глупости са се изписали  ooooh! ooooh! ooooh!

Аз си мисля, че всяка майка иска най-доброто за своето дете, което в повечето случаи е еднакво за всички деца!
Сериозно ли има майки, които не разбират, че с повече пари могат да се купят повече неща за детето  newsm78
Трябва ли българската майка едва да свързва двата края, за да си отгледа детето? И какво - ще получи тиквен медал?
Ужас, наистина ! Не вярвах, че и майките ще се скарат по темата.
Правителството се подиграва с майките, пенсионерите и всички работещи...
А вие тук какво правите - махленска свада? Какво делите?

Тези, които не ги бъркат 20-50 лв явно се мислят за много над останалите, че са тръгнали да ги убеждават колко са им смешни исканията  ooooh! ooooh! ooooh!

Няма такова животно като българина!

А 270 ще стигнат ли? Аз викам да ги закръглим на 1000.

# 1 939
Трещерица, на теб не ти ли е странно прага на бедността да е 241лв, а майчинството да е 240лв?
То не е странно, ами обидно и абсурдно!

Няма да стигнат, разбира се.
Особено, ако бащата не изкарва стабилна заплата!
Аз ли да го кажа или на всички е ясно?

Е, тва е. Държавата абдикира от основни задължения, а надолу хората се карат и обиждат!

Колегите ми в Германия се изпреварват да имат големи семейства! Да са живи и здрави, явно имат сигурност и доходи, за да си го позволят!
Тук масово хората и за едно не могат да се погрижат достойно!
Какво, смешно ли е да си броят стотинките?

Пази Боже в България да имаш нужда от помощ от Държавата !

# 1 940
Съни, смей се, ама в Германия дават 185евро до навършване на 18 години на детето.

Знам Peace и до 12г. възраст всички лекарства са им безплатни. Ама я им виж заплатите и най-вече данъците. Имат работеща икономика хората - произвеждат, работят, внасят големи данъци, има за всички. Ние искаме само на социални да я караме. Е как? Нали някой трябва да ги внесе там, за да излязат към хората. А то не може да внасеш 100, пък да раздадеш 150.

# 1 941
Заплатата и сигурността са определящ фактор за раждаемостта, а не майчинството. Как не го разбрахте ooooh!

Абсолютно е така, но не виждам някой да се опитва да осигури сигурност на младите семейства. Нещата са комплексни и когато куца едно нещо е добре да не окуцее и другото. Когато се вдигна мин. заплата на 270 бях скептична за индексирането на майчинството. Но при повтаряне на едно и също действие започнах да си задавам въпроси. Същото се случи и с увеличението на базата за изчисляване на майчинството.

В същото време за пенсионерите има само 10%, а се оказва че за държавни служители на определено ведомство увеличението било 23%. Само дето редови служители нямат спомен за такова нещо.

А в първи клас би следвало да се осигури целодневно обучение на децата. Вече. Само дето и за това не се работи в посока осигуряване на условия. Иначе е задължително, но общини и директори продължават да си правят оглушки. И много хора са принудени да плащат за нещо, което държавата е длъжна да осигури на децата им доста след толкова дискутираната в темата, двегодишна възраст.

# 1 942
Трещерица, на теб не ти ли е странно прага на бедността да е 241лв, а майчинството да е 240лв?

Няма да стигнат, разбира се.
Особено, ако бащата не изкарва стабилна заплата!
Аз ли да го кажа или на всички е ясно?

Е, тва е. Държавата абдикира от основни задължения, а надолу хората се карат и обиждат!

Абе защо все така извъртате нещата? Като си под прага на бедност, иди и се реди за социални помощи. Ама не става май, щото имаш и мъж, ама интересно как все ги пропускате мъжете  си ( т.е. заплатите им ) в сметките за гледане на дете.

# 1 943
sunny day , подробностите, които си написала не ги знаех. Не съм коментирала толкова задълбочено социалната политика в Германия с нито един колега. Заплатите няма как да коментираме, тъй като са фирмена тайна. Но е ясно, че са достатъчни за 5-членно семейство, в което само таткото работи. Не може да се живее само на социални, разбира се. На мен обаче ми омръзна да издържам многодетни цигански семейства!

Съни, аз се върнах на работа след 1вата година, единствено и само заради финансовата част.
Каква точно трябва да е заплатата на бащата , че да компенсира разликата в майчинството от 1вата и 2рата година и се замисли реално колко хора я взимат?
Аз мога да ти кажа, всъщност и ти сигурно знаеш, в кои сфери се плащат големи заплати...

# 1 944

Не просто майчинството, а втората година платено майчинство.

И понеже се споменаха детските, в Германия детските не се дават само на някои деца, а на всички деца, независимо от доходите на родителите.
Социалните помощи са за социално слабите, нито детските, нито майчинството служат за издръжка на цели семейства, не им е това смисълът никъде по света.

# 1 945
Нова , да - дават се на всички деца. Не са за социално слаби. Тук има ли такова нещо - не!

Е, как става така ,че там без проблем и "без пари" си издържат многодетните семейства?
Заплатата на бащата е достатъчна..ето така + това, с което държавата помага.

А тук какво става - нито места в яслите, нито достойни заплати.

Никой не проси и не чака държавата да го хрантути цял живот (като изкл. циганите). Какъв е проблема майчинството да е по-високо от прага на бедността ?

# 1 946
Ели Х, за всичко съм съгласна, което си написала, но се вижда, че проблемите са най-малко в тия 30лв., за които някои са готови на протести, но не виждат откъде тръгва недостига за тях. Т.е. за друго трябва да се протестира, а след това 30-те ( дай Боже 300-те ) лв. ще си дойдат и без да се искат Peace

sunny day , подробностите, които си написала не ги знаех. Не съм коментирала толкова задълбочено социалната политика в Германия с нито един колега.

Имам приятелка, омъжена там, та от нея ми е инфото Peace

Съни, аз се върнах на работа след 1вата година, единствено и само заради финансовата част.
Каква точно трябва да е заплатата на бащата , че да компенсира разликата в майчинството от 1вата и 2рата година и се замисли реално колко хора я взимат?

Ами това е проблемът - заплатата. При нас тръгнаха в един момент нагоре, хората се видяха в пари и сигурна работа и почнаха да раждат. Обаче дойде кризата и сме в застой. Аха, аха да стане хубаво и не можА Laughing

# 1 947
тук не могат да се вдигнат майчинските, защото трябва да се издържат безработни цигани с 7-8 малки дегенерата

# 1 948
  • Разпиляна във въображението
Добре де, откъде да се вземат парите? Няма да стане само със спестяването от глупави проекти. Трябва да се развива икономиката. И трябва да се спре с това - държавата ни лъже, защо и ние да не го правим.

# 1 949

Никой не проси и не чака държавата да го хрантути цял живот (като изкл. циганите). Какъв е проблема майчинството да е по-високо от прага на бедността ?

Майчинството е по-високо от прага на бедността - първата година. Втората е бонус, все пак говорим за млади и здрави жени в трудоспособна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт