НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 594
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 070
Не отглеждам детето си само с целта то да дари на земята дете   Shocked

# 2 071
  • гр. Шумен
Ядосах се  само на хората, които не разбират, че са живи само за да родят и отгледат деца
А когато децата пораснат, какво ги правим тия хора? Принасяме ги в жертва на боговете, щото са си изпълнили мисията на тоя свят? Как точно ще приведеш жена си в състояние "нежива", след като децата ви пораснат, за да не ти се мота в краката? Сподели, че ми стана интересно.

После те раждат и отглеждат, а ние помагаме с каквото можем и после умираме. Това е. Няма друго. Никога не е имало. Всичко, което съществува сега е за разсейване на хората от предназначението им. И като гледам го постигат доста успешно с нашия народ Simple Smile.
Ами тогава що искаш помощи от държавата? И тя е "всичко, което съществува за разсейване на хората". По твоята логика - назад в пещерите, тати с един пищимал на оная работа ходи на лов с бухалка, мама седи в пещерата и ражда деца на килограм. И никаква държава, никакви майчински, детски и т. н. разсейващи хората щуротии. Grinning

# 2 072
Не отглеждам детето си само с целта то да дари на земята дете   Shocked

Ти може, но на Кочев философията е, че "жената е създадена да ражда деца, все пак..."
А държавата да ги издържа.
Кочев, къде си ти в цялата работа?

Знам, знам, на Кочев работата е да ги прави. Wink

# 2 073
Кочев, има едно нещо, наречено семейно планиране. И е редно хората да имат толкова деца, колкото могат да отгледат. А не да раждат и после да викат - ама държавата е длъжна.

Да и с такова мислене 90-те години детските градини и училищата останаха без ученици. Сега университетите приемат "сульо и пульо" че да не ги затворят и нивото пада. След време тези лекари, ще ви лекуват дето са се чудели как да ги накарат и да ги добутат до завършване, и са гледали по-лесни въпроси да им задават, че да не би да не знаят.

Истината е че без определено количество не може да се търси качество и когато има "демографски спад" това води много неща след себе си. И последствията са за държавата.
Защото който си е решил и колкото и деца да си е решил да има ще си намери начин и ще си ги изгледа и възпита според това в, което вярва със или без майчинство първа и втора година. ( вярно със ще му е малко по-лесно). Но нещата се обръщат тези които сега имат тинейджъри и не искат да плащат за "мързеливите майки" след време техните снахи и дъщери ще са в ролята на тези "мързеливи майки" и друга песен ще запеят.

# 2 074
Kochev , ти с едно не можеш да се справиш , но и второ ще правиш ! Shocked Shocked
Браво ! Mr. Green
И после - държавата ще ти е крива !
Някъде да има норма за брой деца ?
Като нямаш доходи , няма да ражда жена ти .

Децата са скъпо удоволствие .

Децата не са скъпо удоволствие, 50 инчовия телевизор е скъпо удоволствие. Децата са смисълът на живота. И  държавата не ми е крива, защото не се справям. Крива е, защото се опитва да ме спъва вместо да се опита да ми помогне. А аз с моите доходи съм невероятно щастлив, защото намирам и по малко време да си видя семейството. Така че не се опитвай нито да ме дискриминираш, нито да ме иронизираш.
Колкото до другите постове, ще помоля да прочетат темата назад Simple Smile

# 2 075
  • Бургас
Аз пак да попитам: На всички ли работещи ли се удържат осигуровки за общо заболяване и майчинство?
П.С Под всички имам предвид -вече раждали жени и възрастни мъже

# 2 076
Чек,
вече разбрах защо ти е такава гледната точка Simple Smile няма да споря повече с теб. Явно мъжа ти е син на някой си. Повече няма да ти отговарям на постовете. Няма нужда да споря с някой, който е започнал с един милион...

Колкото до схващанията ми - много добре знам какво е майчинството, но реално друг приход освен моята заплата (която е над официалната средна) и майчинството няма. Реално по ваши сметки моята заплата трябва да покрива сметките, моите разходи и разходите на детето. До тук добре. Да приемем, че това е реално. Ражда се второ дете - тогава какво правим ? А ако фирмата, в която работя фалира? Трябва децата ми да умрат ли?
Трябва да има приход от държавата към децата. И той да не е 35лв. От там идват разсъжденията ми и свързването на майчинството с детето. След като няма други дотации трябва майчинството да е свързано с разходите за отглеждане на дете. И с инфлацията, и с горивото, и със сиренето и с месото и  с цената на пощенските марки ако щете.
Народа няма нужда от психолози, пишещи по форумите, с цел да предотвратяват обществено недоволство. Върнете се при работодателите си и им кажете, че ако не се сетят, че пипат където не трябва няма да имат втори мандат !!!! И им пратете много поздрави от един от първите им симпатизанти и учредител на сдружението и партията им !!!
Много погрешна според мен постановка  и от теб, и от подкрепящите противната теза. Peace
Майчинството е обезщетение/ за което държавата е удържала и ще продължи да удържа пари/ за времето, в което майката няма да работи и ще си гледа детето. Заплатата осигурява преживяване на майката и на детето, майчинството също. Бащата ако го съкратят, ще отиде на борсата, ще получава помощи.
Няма детски в тая държава, има помощи за децата на социално-слаби родители, чиито доходи са под еди каква си сума. Държавата субсидира детски ясли, детски градини, училища, детски комплекси... Родителите с решението си да бъдат такива, поемат и отговорността за отглеждане на децата си.
Според мен, първо - майчинството като сума не гарантира физическото оцеляване на един човек, камо ли на двама /за случаите, когато става въпрос за самотна майка с едно дете или повече/ и второ - минималната работна заплата е смешно понятие, вързано и несвързано с нищо друго, освен с мизерия, тотална, какво остава да е достатъчна сума, за да не умреш от глад.

Защо се драчите, не ми става ясно. Който иска да работи и да прави кариера, да дерзай! Който иска да си гледа децата, при положение, че е работил и внасял осигуровки и ще продължи да го прави и след време, да действа! Вторите са в правото си да роптаят срещу напълно недостатъчната сума, но с разумни аргументи.

# 2 077
Що да те спъва държавата, г-н Кочев?

Пещери има и сега.
Има къщи селски с дворове, в които човек може да сади, да си отглежда, хем ще му е здравословно. Животинки може да си завъди.
Не й се поддавай на държавата да те разсейва. Изхвърли ТВ, компютри и си правете деца и компоти.

Много е сладка станала тази тема, пък, пусто, не съм я посещавала от месеци. Понеже не ми е смисълът на живота, ма на- интересна е.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 12:12 от Judy

# 2 078
Ядосах се  само на хората, които не разбират, че са живи само за да родят и отгледат деца
А когато децата пораснат, какво ги правим тия хора? Принасяме ги в жертва на боговете, щото са си изпълнили мисията на тоя свят? Как точно ще приведеш жена си в състояние "нежива", след като децата ви пораснат, за да не ти се мота в краката? Сподели, че ми стана интересно.

После те раждат и отглеждат, а ние помагаме с каквото можем и после умираме. Това е. Няма друго. Никога не е имало. Всичко, което съществува сега е за разсейване на хората от предназначението им. И като гледам го постигат доста успешно с нашия народ Simple Smile.
Ами тогава що искаш помощи от държавата? И тя е "всичко, което съществува за разсейване на хората". По твоята логика - назад в пещерите, тати с един пищимал на оная работа ходи на лов с бухалка, мама седи в пещерата и ражда деца на килограм. И никаква държава, никакви майчински, детски и т. н. разсейващи хората щуротии. Grinning

Е те това ми хареса Simple Smile Искам да не ме спъва. Ако сега нямаше нищо, което да ме спъва и разсейва сега моето семейство щеше да е в най-голямата пещера Simple Smile

# 2 079

Много е сладка станала тази тема, пък, пусто, не съм я посещавала от месеци. Понеже не ми е смисълът на живота, ма на- интересна е.

Е тя стана покрай мен интересна темата Simple Smile
Вдигането на цените а запазването на майчинството в случая ме спъват. От нищо друго не се оплаквам Simple Smile

# 2 080
нова, втората година майчинство не е социална помощ; социалното майчинство е такава  Peace

Да де, значи няма значение колко е, щом не е ориентирана към социално слаби.
...

Е, това вече ме разби!  ooooh! Щом някой не е социално слаб, значи трябва само да внася данъци и осигуровки и нищо да не иска, така ли?! Нещо почвам да се обърквам каква точно ти е тезата...

Тезата ми е кристално ясна, поне няколко пъти я написах.
Без втора година майчинство. За социално слабите втората година, а и не само,  има други инструменти за подпомагане.
Докато сега втората година майчинство "се полага" на всички.
Дори на Чек, която разполага с милиони. Wink
Децата не са деца само една или две години, държавата може и трябва да се реваншира на данъкоплатеца с продобивки за децата му, не само 1 или 2 години и не с пари кеш в ръцете на родителите им.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 12:22 от нова

# 2 081
  • София
...
Колкото до другите постове, ще помоля да прочетат темата назад Simple Smile

smile3521

# 2 082

Е тя стана покрай мен интересна темата Simple Smile
Вдигането на цените а запазването на майчинството в случая ме спъват. От нищо друго не се оплаквам Simple Smile

Ми то майчинството е държавна политика. Орежи я тая държава, де! Все едно я няма. Цените пък не ги прави точно държавата, ма като си отидете на село да си гледате сами зарзават и животинки, няма и да пазарувате стоки от първа и друга необходимост.
Какво му е кофтито на "запазеното майчинство"? Искаш да го няма ли, т.е. да не е "запазено"? И тук спокойно! Няма глоби за тези, дето не го ползват.

# 2 083
Аз пак да попитам: На всички ли работещи ли се удържат осигуровки за общо заболяване и майчинство?
П.С Под всички имам предвид -вече раждали жени и възрастни мъже

Не от всички. Самоосигуряващите се могат да избират дали да плащат ОЗМ, земеделските производители също. Не се удържат и от работещите до 40 часа месечно (по чл.114 от КТ), и от работещите на граждански договор.

# 2 084
Да разбирам ли, че част от майките в този форум проповядват да не се ражда или да се ражда по-малко, за да има за социални помощи за хора, които освен да се възпроижвеждат, друго не правят? Които дори не си пращат децата на училище, за да има след време поне обществото полза от тях? И влизат в конфликт с други родители, които желаят да отглеждат малко по-достойно децата си до 2-годишната им възраст?

Общи условия

Активация на акаунт