НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 467
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 295

Да, имам 18 будки за вестници с 18 работнички. Ако една е в болнични, ще я заместя. Но ако са 5.

бОли те, ще им платиш първите три дни болнични от джоба си  и ще платиш още на пет заместнички заплата, к`во толкова.

Пфу, верига начи. Още по-унизително. Embarassed

А заместничките трябва да са в нисък старт, готови. Защото ако будката ми днес работи, утре не работи, мама Сання ще иде на другата, дреме й.  

luna, да ти е минавало през ума, че на тези щатове трябва да се плаща.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 13:53 от Трещерица

# 2 296
В трудовия договор на доставчика, щото е лице различно от готвача, е включена клауза за доставка на хранителни продукти от всяка точка на земното кълбо в рамките на 8 ч. Не си позволява забавено изпълнение, щото неустойката е непосилна  newsm47

К'ви 8 часа? Нали знаеш какво става със сьомгата от Норвегия за 8 часа? На суши-майсторът съвсем му се дърпат очите, като види такъв застоял матриял.  :

# 2 297
  • София
Ша зема да замолА нЕкой модератор да смени заглавието на "Как се управлява малък/ среден бизнес?", че ми хрумна една идейка в хигиенния бизнес... Само лелката, дет' ша дава хАртията, току-виж забременее и после 2 години ша тр'я да я хрантутя да си мъти чавето  Whistling Са ша ни заключат и няма да добия ценен опит!!!  Laughing

# 2 298
Ша зема да замолА нЕкой модератор да смени заглавието на "Как се управлява малък/ среден бизнес?", че ми хрумна една идейка в хигиенния бизнес... Само лелката, дет' ша дава хАртията, току-виж забременее и после 2 години ша тр'я да я хрантутя да си мъти чавето  Whistling Са ша ни заключат и няма да добия ценен опит!!!  Laughing

Да бе, така от приказка на приказка, пак до работа я докарахме.  ooooh!
Работа, та работа...

# 2 299
Кого пък го интересува, мамите са над тези неща. Унизително е да имаш баничарница, какво остава да работиш в нея. Да, и в тоалетните работят хора.

# 2 300

Злоупотребата  с някакви права не е причина да се потъпкват други, да не говорим пък, че е трудно да се определи от разстояние коя бременнаима проблеми и коя не, за да отсъдим, че злоупотребяват.
За съжаление първо гледаме как да злоупотребим. Що бременни си увеличиха на 2000,00 лева заплатата за да вземат по-горяма обезщетение. Добре ,че увеличиха срока за изчисляване и практиката се пресече. Иначе на една и съща позиция всички вземат 500  , само бременната 2000 ooooh!
А излизането в болнични още от началото си е масова пракитка. Иначе си работят бъдещите мами - спестяват болничните за бебето

# 2 301
  • София
Кого пък го интересува, мамите са над тези неща. Унизително е да имаш баничарница, какво остава да работиш в нея. Да, и в тоалетните работят хора.

Да, и деца раждат, как не ги е срам...  ooooh! Пък после и майчинство искат...

# 2 302
  • София
P. S.: Реших да мина малко от другата страна, че ми омръзна 150 страници да чета и пиша едно и също... То вярно повторението..., ама накрая резултатът...  Laughing

# 2 303
Ели Х, напълно съм съгласна с теб, но представи една майка, на която все държавата й е длъжна, шефът й е враг...

Трещи, аз съм била едновременно и от двете страни - и работодател и в майчинство. И никога не съм взимала високоплатено майчинство. Така се случи, приеха го по-късно.

Но и тогава, когато си гледах децата, въпреки че плащанията не бяха високи, имаше майки, които се чудеха как да убият време. Т.е. и два дена да беше майчинството, тези жени нямаше да си променят навиците. Винаги е имало такива. И навсякъде ги има. Не е редно с тях да си оправдаваме политиките, защото така ощетяваме всички останали, които са съвестни и коректни. А те са болшинството по мое мнение.

Аз не считам, че държавата ми е длъжна. Не тълкувам и по този начин мненията на потребителите, които искат индексиране на майчинството. Просто се струпаха твърде много неглижирания и считам, че последната една-две години се демонстрира отношение към майките като цяло, което ми е трудно да преглътна.

Не ми е за сумата. Когато разликата беше 30 лв. гласувах в анкетата по един начин, защото наистина смятах, че не индексираха, защото не достигат средства. При рецидив и при прочитане изказванията на един двама министри, вече не мисля така. Болно ми е за отношението. Много станаха "мерките" срещу майките в майчинство, които целят да "ограничат злоупотребите", които злоупотреби така и никой не каза какви, къде и колко са. Не желая някакви кифли в ролята на министри да ме обиждат по такъв начин, за да си оправдаят действията.

# 2 304
  • СОФИЯ

Да, имам 18 будки за вестници с 18 работнички. Ако една е в болнични, ще я заместя. Но ако са 5.

бОли те, ще им платиш първите три дни болнични от джоба си  и ще платиш още на пет заместнички заплата, к`во толкова.

Пфу, верига начи. Още по-унизително. Embarassed

А заместничките трябва да са в нисък старт, готови. Защото ако будката ми днес работи, утре не работи, мама Сання ще иде на другата, дреме й.  

luna, да ти е минавало през ума, че на тези щатове трябва да се плаща.

ТЦ, мама Сання не оди по будки, кво обидно предположение. За кво ми е иначе тоя персонал, има предвиден човек и за тая работа. Нека поработи женицата, да добие право на някакво обезщетение. После може да разреша да се съберат с въглищаря, за да се размножат. Повече такива хора са ми необходими. Иначе как ще изтезавам робинята Изаура.

# 2 305
  • София
Майките с ниски заплати нямат никакъв интерес да се върнат, след като получават МРЗ, без да работят. Тези с високи си се връщат.

Така е. И в крайна сметка трябва да можеш да си позволиш да караш на 240 лв...и да 300 да станат кел файда, ако имаш кредит, плащаш квартира или близките ти разчитат на теб.

# 2 306
Ели Х, напълно съм съгласна с теб, но представи една майка, на която все държавата й е длъжна, шефът й е враг...

То това отношение изобщо не зависи от гражданското състояние на съответната служителка - шефът й е враг и без да има деца....та децата тук какво общо имат?

Съни дей, от къде си я събрала тази злоба не знам, но се изтърваш за н-ти път. Много грозно, много. Какво против имаш майката, която си гледа детето у дома? Осигурила се е - гледа си го - тя има право да вземе това решение, щом и е изгодно. Тя не ти е роб - живеем в ХХІ век, а не в ранното средновековие. Ти, като работодател, е трябвало да планираш според кодекса на труда - отпуски, болнични, всичко това изисква познания, които на теб са ти кът. Но затова не ти е виновна работничката, а ти самата - защото си спестила откъм учене и праксис. Ако беше учила да управляваш, а не "в движение" сега нямаше да ревеш, че служителката Х седи втора година в майчинство. Вземи се опръй малко, че си много зле.

# 2 307
Трещерица, аз само те успокоих, че е напълно възможно и съвсем реалистично един шеф, като не може да плаща на пет бройки, да ги свие до три например. За какво плащане на повече бройки говориш, не схващам.

# 2 308
Съни дей, от къде си я събрала тази злоба не знам, но се изтърваш за н-ти път. Много грозно, много. Какво против имаш майката, която си гледа детето у дома? Осигурила се е - гледа си го - тя има право да вземе това решение, щом и е изгодно. Тя не ти е роб - живеем в ХХІ век, а не в ранното средновековие. Ти, като работодател, е трябвало да планираш според кодекса на труда - отпуски, болнични, всичко това изисква познания, които на теб са ти кът. Но затова не ти е виновна работничката, а ти самата - защото си спестила откъм учене и праксис. Ако беше учила да управляваш, а не "в движение" сега нямаше да ревеш, че служителката Х седи втора година в майчинство. Вземи се опръй малко, че си много зле.

Мишона, айде сОпри се Stop Къде прочете, че имам работничка или съм имала такава, която е бременна или по майчинство? Аз работя с млади хора, учащи и нямащи намерение в близките 5 години да забременяват.
И както твърдиш, че един работодател е трябвало да предвиди някои неща, така е трябвало да ги предвиди и една майка - все пак тия пари вчера не са били 1000, а днес да са ги направили 240, нали. Предполага се, че големи хора могат да си направят сметката, когато става въпрос за деца.

# 2 309
Предполага се, че големи хора могат да си направят сметката, когато става въпрос за деца.

И аз не го разбирам, но  много май не си правят. Нямало места в детските градини, ми от години няма, не е като за пръв път да се случва. Трябва да имаш резервен вариант. 

Общи условия

Активация на акаунт