НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 101 518
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 280
Тук великите бизнес-дами будки за вестници и баничарници ли "управляват"?

Нагоре, мой човек, нагоре! Party

ПП. За баничарницата си права, унизителна работа, не е като да си седиш вкъщи.

# 2 281
Да, имам 18 будки за вестници с 18 работнички. Ако една е в болнични, ще я заместя. Но ако са 5.

# 2 282

К'вото и да управляват, изкарват си парите сами, а не просят, даже и внасят да има за просяците.

Извинявам се, ама не издържах на подигравателния тон на тая. Някои хора работят денонощно ( особено в баничарниците, будките за вестници отварят в 5ч. сутринта ) и са обект на подигравки от мърли някакви, щото работят, а те са голямата работа и си седят вкъщи, па и да им се плаща.

# 2 283
  • СОФИЯ
А най-мразим  Wink топла доматена супа, синът ми и той.

Та ако искате, така и така сме се събрали, да спретнем един протест против доматената супа в детската градина?

Ше ти пусна личния ми готвач за малко. Правя го от егоизъм, щото като те чета и...нали съм си аристократка ...още повече пребледнявам, та...се налага да използвам повече от качествената си козметика за лице, което от своя страна води до допълнителни разходи, които не съм предвидила, съответно....Еврика! Ше компенсирам като порежа една с...абе некво обезщетение, за да си кюта с чавето вкъщи  smile3502

# 2 284
Всички искат да са шеФ иначе били роби .
Мда ама не вдяват ,че шефовете са най-големите роби .
Имам предвид  дребния и среден чист бизнес ,не бизнеса създаден с пари от въздуха.

# 2 285
  • СОФИЯ

К'вото и да управляват, изкарват си парите сами, а не просят, даже и внасят да има за просяците.

Извинявам се, ама не издържах на подигравателния тон на тая. Някои хора работят денонощно ( особено в баничарниците, будките за вестници отварят в 5ч. сутринта ) и са обект на подигравки от мърли някакви, щото работят, а те са голямата работа и си седят вкъщи, па и да им се плаща.

е, уж нямаше да се завръщашшшшш, ама това си е за модератор

# 2 286
Ели Х, напълно съм съгласна с теб, но представи една майка, на която все държавата й е длъжна, шефът й е враг...А трябва разбиране и от двете страни. А не Аз съм майка , другите дгд. Таткото също може да взима болнични, да се намери някакъв вариант. Но я вижте в бременните колко излизат в болнични, без нищо да им няма.

И тук ми казва - работодателят може да си направи щат колкото иска. Това да не са ви някогашните нАучни институти.

# 2 287

Та ако искате, така и така сме се събрали, да спретнем един протест против доматената супа в детската градина?

Ше ти пусна личния ми готвач за малко. Правя го от егоизъм, щото като те чета и...нали съм си аристократка ...още повече пребледнявам, та...се налага да използвам повече от качествената си козметика за лице, което от своя страна води до допълнителни разходи, които не съм предвидила, съответно....Еврика! Ше компенсирам като порежа една с...абе некво обезщетение, за да си кюта с чавето вкъщи  smile3502

Ох...не знам...ако измислиш нещо ще съм ти искрено благодарна, ще се реванширам някак, но го предупреди, че под черен хайвер и трюфели не падаме...в детската беше много "стресирано" чавето, исках да си го гледам и по-дълго, ама пуста баничарница...

# 2 288

Имаш правото да го известиш Peace

# 2 289

Ше ти пусна личния ми готвач за малко. Правя го от егоизъм, щото като те чета и...нали съм си аристократка ...още повече пребледнявам, та...се налага да използвам повече от качествената си козметика за лице, което от своя страна води до допълнителни разходи, които не съм предвидила, съответно....Еврика! Ше компенсирам като порежа една с...абе некво обезщетение, за да си кюта с чавето вкъщи  smile3502

Ох...не знам...ако измислиш нещо ще съм ти искрено благодарна, ще се реванширам някак, но го предупреди, че под черен хайвер и трюфели не падаме...в детската беше много "стресирано" чавето, исках да си го гледам и по-дълго, ама пуста баничарница...

Да, имам 18 будки за вестници с 18 работнички. Ако една е в болнични, ще я заместя. Но ако са 5.

бОли те, ще им платиш първите три дни болнични от джоба си  и ще платиш още на пет заместнички заплата, к`во толкова.

Пфу, верига начи. Още по-унизително. Embarassed

# 2 290
  • СОФИЯ

Аре са ше се излагаме с хайвер - тва е за руските мужици дето пият евтина "Путинка". В трудовия договор на доставчика, щото е лице различно от готвача, е включена клауза за доставка на хранителни продукти от всяка точка на земното кълбо в рамките на 8 ч. Не си позволява забавено изпълнение, щото неустойката е непосилна  newsm47

# 2 291
  • СОФИЯ

Вече го направих дарлинг. Винаги бързам да реализирам правата си.

# 2 292

Тя темата от много страници и месеци вече е за катанец. Да почакам, па да видя какво ще стане /с катанеца, темата няма накъде да се развива отдавна, за нея очаквания нямам/.

# 2 293

Аре са ше се излагаме с хайвер - тва е за руските мужици дето пият евтина "Путинка". В трудовия договор на доставчика, щото е лице различно от готвача, е включена клауза за доставка на хранителни продукти от всяка точка на земното кълбо в рамките на 8 ч. Не си позволява забавено изпълнение, щото неустойката е непосилна  newsm47

Леле, дотам ли я докарахте с кризата! Shocked
Да не сте освободили пилота и продали самолета?
Леле, добре, че беше мъж, а не жена по майчинство, тогава не знам... ooooh!

Ех, каква съм забравана....моят самолет е на твое разположение, трябва да се подкрепяме, хора сме. Laughing

# 2 294
Ели Х, напълно съм съгласна с теб, но представи една майка, на която все държавата й е длъжна, шефът й е враг...А трябва разбиране и от двете страни. А не Аз съм майка , другите дгд. Таткото също може да взима болнични, да се намери някакъв вариант. Но я вижте в бременните колко излизат в болнични, без нищо да им няма.

И тук ми казва - работодателят може да си направи щат колкото иска. Това да не са ви някогашните нАучни институти.

Разбира се, че може да си променя щата. Колкото му отърва и както му се харесва.
Злоупотребата  с някакви права не е причина да се потъпкват други, да не говорим пък, че е трудно да се определи от разстояние коя бременнаима проблеми и коя не, за да отсъдим, че злоупотребяват.

П.П. А ако имаш 18 будки, са ти необходими поне 20 работника. За заместване на планирани отпуски и за евентуални непредвидими ситуации.

По въпроса с трите дни от болничния, които се плащат от работодателя, мнението ми е, че работодателите на трябва да мрънкат, а да изискват НОИ да си поеме задължението. Все пак осигуровките си текааааат ли, текат.

Общи условия

Активация на акаунт