НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 101 478
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 370
Сесили, хъс не ти липсва. Бори се!
 Не се ли уморихте да се биете в гърдите, да приемате лично всяко чуждо желание или опит да подобри условия, които явно не ви касаят, не са важни и вие няма да опрете до тях?

Може пък да се опитват да внесат положителни промени в мисленето в посока частно->обществено.
Ти за какви подобрения на условия говориш? За от 270 на 300 или на 500 ли?  Crazy

# 2 371
  • гр. Шумен
 Не се ли уморихте да се биете в гърдите, да приемате лично всяко чуждо желание или опит да подобри условия, които явно не ви касаят, не са важни и вие няма да опрете до тях?

Луна, бих се борила за всяка кауза, която си струва и която има обществено влияние, но по-високото майчинство през втората година не е от тях, това за мен е дребнотемие, покрай което се пробутват простотии всякакви. Ето, миналата година вървеше протест (голям и широкоотразен) на Орлов мост срещу промените в закона за горите заради една от които (да се сече 2 пъти повече от годишния прираст) и аз ги подкрепих. Мина закона, уж всички бяха удовлетворени, и ето че в новия закон се пръква текст, че може да се произвежда биомаса не само от отпадъчна дървесина, а и от редовна, ако тя не става за мебели и строителство  - закон в услуга на Емо-ротманса, но в ущърб на производителите на мебели и преработвателите. И това мина, защото никой не се сети да го оспори овреме, явно заети с други "по-важни" работи като майчинството например.
Та тъй съм се борила и за локални каузи. А дамите, които по дифолт третират работодателя като враг, няма как да си намерят читав, сори!

# 2 372

Може пък да се опитват да внесат положителни промени в мисленето в посока частно->обществено.
Ти за какви подобрения на условия говориш? За от 270 на 300 или на 500 ли?  Crazy

от 240 на МРЗ

П.П. Сесили, не принизявай темите и въпросите, които вълнуват други, само защото теб не те касаят в момента. Най-лесният начин ти да не получиш подкрепа за твоята кауза и друг за неговата е да се изпокарате и всеки да гледа на другия да му е по-зле. Peace Майчинството не е глезотия.  И работодателят не е враг, както и служителката ползваща майчинството.
С това приключвам за днес. Лека нощ.

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 23:07 от luna

# 2 373

Не звучи като животоспасяваща кауза.

# 2 374
  • СОФИЯ
Иссскам да си померя малко положителностите и отрицателностите. Защо никоя от работодателките не иска. АЗ исскам.
СССССаня (с представяне емотикона змия, да видим дали съм отровна Поне, А?  newsm78)

# 2 375

Не звучи като животоспасяваща кауза.
Как трябва да звучи, оставям на вас да решите.

# 2 376
  • гр. Шумен

Ти за какви подобрения на условия говориш? За от 270 на 300 или на 500 ли?  Crazy

от 240 на МРЗ

П.П. Сесили, не принизявай темите и въпросите, които вълнуват други, само защото теб не те касаят в момента. Най-лесният начин ти да не получиш подкрепа за твоята кауза и друг за неговата е да се изпокарате и всеки да гледа на другия да му е по-зле. Peace Майчинството не е глезотия.  И работодателят не е враг, както и служителката ползваща майчинството.
С това приключвам за днес. Лека нощ.
Луна, те никога не се ме касаели, защото аз никога не съм ползвала 90% през първата година (за месец след мен вече беше факт, но не завиждам на никого, напротив, радвам се, че го има). Именно за да погледнем по-далеч от носа си писах ония работи. И да осъзнаем, че има неща, които не ни засягат пряко, но са принципни. Ето ти пример - кофти непушач съм (според пушачите бившите пушачи са такива), но смятам наредбата за пушене за абсолютна глупост. Именно защото гледам по-далеч от носа си.

# 2 377
  • СОФИЯ
Не съм ти скъпа, даже по твоите мерки съм доста евтина, но се чудя след като са ви толкова алтернативите защо оревахте орталъка за тая втора година. Нали сте богати софиянки, високоплатени, че плащайте си на бавачки, галиба! И не четеш - 2 възможности  По т. 2 - Интересно, като забременях след 13 години стаж, защо никой не реши  че съм  ...[/quote]

ММ, ДА, софиянки, при това  Laughing (къде и кой ми я подаде тая тол хартия)
Сериозно: какво означава галиба? Чувствам се свързана с..град, но това ми е неизвестно. Само подозирам.

# 2 378

Нали сте богати софиянки, високоплатени, че плащайте си на бавачки, галиба!

Ох, от такива софиянки като клодия...

# 2 379
Диалог от един нов български филм:

- Не мога да повярвам, че и ти си от София!
- Да, какъв е шансът един софиянец да се срещне с друг софиянец?

Mr. Green

# 2 380

Нали сте богати софиянки, високоплатени, че плащайте си на бавачки, галиба!

Ох, от такива софиянки като клодия...

За ваше огромно съжаление аз не съм Софиянка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И дори и 50 години да живея ТУК!!! Но мерси за Комплимента  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

По скоро съм БЪЛГАРКА!!! А някой се чудат как да се делят ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 2 381

Луна, те никога не се ме касаели, защото аз никога не съм ползвала 90% през първата година (за месец след мен вече беше факт, но не завиждам на никого, напротив, радвам се, че го има). Именно за да погледнем по-далеч от носа си писах ония работи. И да осъзнаем, че има неща, които не ни засягат пряко, но са принципни. Ето ти пример - кофти непушач съм (според пушачите бившите пушачи са такива), но смятам наредбата за пушене за абсолютна глупост. Именно защото гледам по-далеч от носа си.
Аз гледам само до носа си и като пушач твърдя, че наредбата си е ок, а майчинство под екзистенц минимума не приемам за нормално. Тясно скроена съм.

# 2 382
Аз гледам само до носа си и като пушач твърдя, че наредбата си е ок, а майчинство под екзистенц минимума не приемам за нормално. Тясно скроена съм.

Изобщо не ме учудва позицията ти и по двата въпроса, тя е абсолютно еднопосочна, частникът се възприема като брашнен чувал и се тупа ли тупа. Бълха ги ухапала и собствениците на заведения.

# 2 383
За ваше огромно съжаление аз не съм Софиянка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И дори и 50 години да живея ТУК!!! Но мерси за Комплимента  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

По скоро съм БЪЛГАРКА!!! А някой се чудат как да се делят ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Не знаех, че е комплимент да си софиянка. Но българка определено - кого да прецака, кого да предреди, всички са й длъжни .  Хеле, като е родила 3 деца.

# 2 384
За ваше огромно съжаление аз не съм Софиянка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И дори и 50 години да живея ТУК!!! Но мерси за Комплимента  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

По скоро съм БЪЛГАРКА!!! А някой се чудат как да се делят ...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Не знаех, че е комплимент да си софиянка. Но българка определено - кого да прецака, кого да предреди, всички са й длъжни .

Явно ти не си  smile3502 newsm48 , то си личи по постовете тук кой е толерантен и кой не  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт