НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 101 483
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 385
Аз гледам само до носа си и като пушач твърдя, че наредбата си е ок, а майчинство под екзистенц минимума не приемам за нормално. Тясно скроена съм.

Изобщо не ме учудва позицията ти и по двата въпроса, тя е абсолютно еднопосочна, частникът се възприема като брашнен чувал и се тупа ли тупа. Бълха ги ухапала и собствениците на заведения.
Изобщо не ме учудва позицията, която заемаш, в името единствено и само на личния си, моментен интерес. Аз предпочитам и в ролята си на служител, и в ролата си на частник да мисля и за моето благо, и за всеобщия интерес. Въпросът, разискван в тази тема, е от значение за обществото, и ограниченията за пушачите също. Бих ти препоръчала да пуснеш тема, отнасяща се до проблемите на дребния бизнес. Ако мога с нещо да помогна и там, бих се включила с удоволствие. Peace 

# 2 386
Sessily,за някои неща си права,но все пак има нещо наречено трудово законодателство. Работодателят винаги може да прецени дали Пенка е по-добра от Иванка и да поиска да я смени.Но това става по определен ред и правила. А не защото Иванка е бременна или ползва болнични или майчинство.Законът е такъв-пази се две години мястото на майката,зачита и се трудов стаж,плаща и се натрупания отпуск и др. Няма какво да мрънкат видните бизнес дами. Явно великият им бизнес едва крета,та някакво минимално увеличение на нещо ще го катурне.И аз съветвам"простите работнички" да си търсят правата докрай,когато се опитват всячески да ги прекарат. Една моя позната"проста продавачка" първо опита човешки да се разбере с работодателя си,не стана. Е,нае си добър адвокат и го разката. Ще се научат,че има закони и трябва да ги спазват. А обидите към"простите работници,мързеливите майки и др.подобни"говорят достатъчно добре за интелекта и културата на въпросната работодателка.

# 2 387
Извън заяжданията в темата обсъдихте ли идеята на Дянков, че обмислят увеличание през втората година обвързано с тр.стаж?
Ясно е, че не се знае дали ще се реализира, но все пак Peace

# 2 388
Извън заяжданията в темата обсъдихте ли идеята на Дянков, че обмислят увеличание през втората година обвързано с тр.стаж?

Това е хубава идея... къде пише за нея?

# 2 389
Изобщо не ме учудва позицията, която заемаш, в името единствено и само на личния си, моментен интерес. Аз предпочитам и в ролята си на служител, и в ролата си на частник да мисля и за моето благо, и за всеобщия интерес. Въпросът, разискван в тази тема, е от значение за обществото, и ограниченията за пушачите също. Бих ти препоръчала да пуснеш тема, отнасяща се до проблемите на дребния бизнес. Ако мога с нещо да помогна и там, бих се включила с удоволствие. Peace  

Пряк личен интерес нямам, за разлика от майките по майчинство.  Wink
Заведение нямам, дреме ми, че някакви си собственици на заведения са се набутали да изграждат зали за пушачи и непушачи, които в момента седят празни, защото и в двата вида зали вече е забранено да се пуши.  Много важно, следващият министър ще е с нова прищявка, а тия вместо да се оплакват да се мобилизират, цени ли ще вдигат, какво ще правят, но трябва да продължават да внасят същите суми в хазната, че има опашка от чакащи за получаване.  ooooh!

И понеже обсъждаш обществен интерес, би ли обяснила какъв е интересът на обществото млади и здрави жени в трудоспособна възраст да се стимулират да не работят?

# 2 390

В интервю по Нова ТВ, в Здравей България.

# 2 391
Доколкото разбрах, ще има национален протест на 22.10. пред Народното събрание (за София), а жителите на другите населени места могат да потърсят допълнително информация къде да отидат да протестират срещу замразяването на майчинството за втората година на 240 лв. Някои казват пред общините, че ще се събират, но за София разбрах,ч е ще е пред Народното събрание. Часът обаче все още се уточнява. Който иска да се промени нещо относно този проблем - да заповяда - майки, деца, бащи и т.н. Като имам повече информация, пак ще пиша.

# 2 392

Може ли линк?

Нова, ако ти не знаеш, от какво се нуждае едно дете в обсъжданата възраст, от мен ли очакваш да го научиш?  Ползите за детето и майка му днес са ползи за обществото утре...
А ако временното /защото все пак говорим за период от една година, не за доживотни привилегии/ обезщетение за майчинство наричаш стимулиране на жените към лентяйство, просто нямам какво повече да ти кажа. Говорим на различни езици.  Peace

# 2 393
# 2 394
  • гр. Шумен

Луна, те никога не се ме касаели, защото аз никога не съм ползвала 90% през първата година (за месец след мен вече беше факт, но не завиждам на никого, напротив, радвам се, че го има). Именно за да погледнем по-далеч от носа си писах ония работи. И да осъзнаем, че има неща, които не ни засягат пряко, но са принципни. Ето ти пример - кофти непушач съм (според пушачите бившите пушачи са такива), но смятам наредбата за пушене за абсолютна глупост. Именно защото гледам по-далеч от носа си.
Аз гледам само до носа си и като пушач твърдя, че наредбата си е ок, а майчинство под екзистенц минимума не приемам за нормално. Тясно скроена съм.
Абе и аз не съм съгласна хора, на които не им достигат 2-3 години стаж, защото в джунглата на 90-те се е налагало да работят без договори  и са на социална пенсия, която не е просто под минимума, а е много под минимума. А това са хора, които дори не могат да работят в повечето случаи, защото годините са им напреднали (знам опцията закупуване на стаж, ама и тя е свързана с пари). Така че ако все пак се намерят пари (а възможности има, но воля като че ли няма, щото много интереси се сплитат около тия възможности), по-добре да се увеличат пенсиите, и то не само минималните, защото това са хора, които хем са работили дълги години, хем са си попиляли здравето в "прекрасните" условия на труд, които са твърде често срещано явление из родната индустрия и се налага да дават половин, че и повече пенсия за лекарства, хем накрая са "щедро" възнаградени. За протокола - далече съм от пенсионна възраст и както се очертава може и да не доживея пенсия, защото възрастта ще продължи да се вдига. Така че нямам лични интереси в тая посока. А за пушенето - не смятам, че наредбата е окей, защото не ми харесва стимулирането на рушветчийството. А още повече не ми харесва хора, които са решили да си изкарват прехраната чрез малък семеен бизнес с някакво кръчме зорлем да бъдат тикани в блатото на безработицата и мизерията.
Ева, тъй де, тъй - на бизнес-дамите бизнесът им замрял, пък аз съм си скъсвала г*за от работа, щото ме било страх да не ме уволнят, пък други не знам какво си - абе изобщо всички скептици по отношение на парите за втората година все сме комплексирани, нещастни, почти отчаяни от живота, само дето не ревем държавата да ни обгрижва, а му търсим колая.

# 2 395
Съгласна съм, че пенсии под жизнения минимум не трябва да има.
За останалото връзката не я хващам. Моля да ме извиниш, Сесили! Peace

# 2 396
  • СОФИЯ
Доколкото разбрах, ще има национален протест на 22.10. пред Народното събрание (за София), а жителите на другите населени места могат да потърсят допълнително информация къде да отидат да протестират срещу замразяването на майчинството за втората година на 240 лв. Някои казват пред общините, че ще се събират, но за София разбрах,ч е ще е пред Народното събрание. Часът обаче все още се уточнява. Който иска да се промени нещо относно този проблем - да заповяда - майки, деца, бащи и т.н. Като имам повече информация, пак ще пиша.

Пред НС не може. Копирах разпоредбите и на организаторите - не сме ние от СНБМ.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Събрание, митинг или манифестация не може да се провежда в обозначената зона около сградите на Народното събрание, на Президентството и на Министерския съвет, както и в непосредствена близост до военни обекти.

(3) (Нова - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Обозначена зона е зоната за сигурност около сградите по ал. 2, която обхваща не по-малко от пет и не повече от двадесет метра от съответната сграда. Обозначената зона може да се определя за всеки конкретен случай по предложение на администрацията на органите по ал. 2, след съгласуване с компетентните органи на Министерството на вътрешните работи, и се утвърждава от кмета на Столична община, за което се уведомява организаторът на събранието, митинга или манифестацията.

# 2 397
  • СОФИЯ
  ... За протокола - далече съм от пенсионна възраст и както се очертава може и да не доживея пенсия, защото възрастта ще продължи да се вдига. Така че нямам лични интереси в тая посока...

И да доживееш пенсионна възраст не е ясно какво ще получиш. Официалната статистика, представена от министър Тотю още през 2010 г. (мн хубави шарени таблички размахваше в НС), та през 2030 г. съотношението работещи/пенсионери ще е отчайващо. В т.нар. Сребърен фонд също няма нови постъпления от края на приватизацията. А от 2010 до сега раждаемостта още намаля. 10 % очакван спад за тази година спрямо 2011 г. - офиц иф от МЗ.

# 2 398
  • София
. Работодателят винаги може да прецени дали Пенка е по-добра от Иванка и да поиска да я смени.Но това става по определен ред и правила.
Малко не е по темата, но как се случва това и по кои членове от КТ, защото при нас имаше няколко подобни казуса, които доста поизпотиха нашите ЧР.
П.П. Не става дума за майки,  а за най-обикновени некадърнъци.

# 2 399
  • СОФИЯ
. Работодателят винаги може да прецени дали Пенка е по-добра от Иванка и да поиска да я смени.Но това става по определен ред и правила.
Малко не е по темата, но как се случва това и по кои членове от КТ, защото при нас имаше няколко подобни казуса, които доста поизпотиха нашите ЧР.
П.П. Не става дума за майки,  а за най-обикновени некадърнъци.

чл.328, ал. 1, т.5

Чл. 328. (Изм. - ДВ, бр. 21 от 1990 г., бр. 100 от 1992 г.) (1) Работодателят може да прекрати трудовия договор, като отправи писмено предизвестие до работника или служителя в сроковете по чл. 326, ал. 2 в следните случаи:
...5. при липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата;

Общи условия

Активация на акаунт