НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 355
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 1 155
В Булгаристан отдавна не е привилегия да си майка, така че свиквай:)
Това че сме пожелали да имаме деца(и слава Богу че имаме) съвсем не значи че държавата е длъжна да ги издържа.  "Държавата" е твърде заета с издръжката на малцинствата и не й е до нас.

Aбсолютно Peace
То затова и еднократната помощ за трето дете е най-малка. Като има луди да раждат по три, да се оправят сами Mr. Green
             Съгласна съм с вас мили майки ,но аз съм от тези майки който през последна 1 година не  съм работила никъде не защото не ми се работи или не си търся работа,а защото тук в моят роден край няма работа за млади хора назначават винаги по -възрастни в който са сигурни работодателите са сигурни ,че няма да забременеят и имат време за опредалената работа.Затова сега когато ми се налага да ставам майка за втори път отново съм на същото дередже на което бях и с първото си дете,ще получавам 1 година "помощи" от социалните.

# 1 156
# 1 157
  • София
Браво на СНБМ!

А видяхте ли някакъв по новините, дето каза, че иска да спре втората година майчинство?

# 1 158
  • Където морето целува небето...
Браво на СНБМ!

А видяхте ли някакъв по новините, дето каза, че иска да спре втората година майчинство?

Да, за да се върнели майките на работа. Ама не казаха къде да оставим децата, като се върмем.

# 1 159
  • София
Браво на СНБМ!

Да, за да се върнели майките на работа. Ама не казаха къде да оставим децата, като се върмем.

И на каква работа да се върнат като едвам са принудили работодателя да ги остави на работа, като е разбрал, че са бременни.
И тепърва трябва да си търсят нова работа на пазара на труда, който и без това е фрашкан с безработни.

# 1 160
  • Където морето целува небето...
А  може и натрупаната отпуска да са ти махнали през това време, че и от там да загубиш. Нямам думи просто. Да, ще се върна на работа, но се моля да приемат детето ми в ясла, но пък не ги приемат на по годинка  newsm78. А като нямаме баби на разположение какво правим???

Съвсем взеха да се излагат вече  Sick.

# 1 161
Браво на СНБМ!

А ето какво става в повечето случаи, когато работодателят разбере за бременността: http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1540623771-Tajnata_istoriy … amotna_mayka.html

Къде са държавните институции - Инспекция по труда, Социални и пр.?! Те за како взимат заплати?!

# 1 162
  • СОФИЯ
Браво на СНБМ!

Само дето тоя "някъв" е зам. министър на финансите.. http://tv7.bg/news/economy/2006102.html

# 1 163
странно, какво и е тъжното на тази история? Че някаква безотговорна и неграмотна е решила да създава поредното нещастно дете? 6 месеца ще живее на държавна издръжка, ще и дадат и общинско жилище, ако е вярно че са я уволнили неправомерно ще вземе маса пари и т.н.  Ами те така са 95% от циганите, и те не си правят труда и начално у-ще да ззвършат, що да се хабят, като държавата, т.е. ние им плащаме.
А гламавите учихме по сто години унита и кво ли не, гледахме деца като студенти, после строихме жилища, правихме кариери и все си траем, щото ни е весело..... Що ли не се заинтересува някой от студентките майки, че за тях няма болничен, няма отпуск, няма нищо. А и да има - не ги грее, щото на датата за изпита трябва да е подготвена, инае ще и се разкаже играта, те затова и не пишат по форумите.  Виж неграмотниците и безотговорните в тая държава са най-важните и за тях всички платежоспособни трябва да им плащаме  ooooh!

# 1 164
Фри , от  къде  разбра, че е  безотговорна  или неграмотна?  А, това, че бг - работодателя  уволнява, когато научи, че някой е бременен е често срещано явление. Моя позната си изкара  бременността в болничен точно, защото  иначе щяха да  я уволнят. В средата на  първата и  година майчински се наложи да  смени фирмата, защото я принудиха  да напусне.  На студентските  майка  им дават  2880 лева накуп което е около 12 минимални заплати. Всеки сам си  решава, кога да направи дете.

# 1 165
странно, какво и е тъжното на тази история? Че някаква безотговорна и неграмотна е решила да създава поредното нещастно дете? 6 месеца ще живее на държавна издръжка, ще и дадат и общинско жилище, ако е вярно че са я уволнили неправомерно ще вземе маса пари и т.н.  Ами те така са 95% от циганите, и те не си правят труда и начално у-ще да ззвършат, що да се хабят, като държавата, т.е. ние им плащаме.
А гламавите учихме по сто години унита и кво ли не, гледахме деца като студенти, после строихме жилища, правихме кариери и все си траем, щото ни е весело..... Що ли не се заинтересува някой от студентките майки, че за тях няма болничен, няма отпуск, няма нищо. А и да има - не ги грее, щото на датата за изпита трябва да е подготвена, инае ще и се разкаже играта, те затова и не пишат по форумите.  Виж неграмотниците и безотговорните в тая държава са най-важните и за тях всички платежоспособни трябва да им плащаме  ooooh!

Ясно разбрах защо говориш така. Защото като студентка някой друг ти е гледал детето. И после си градила кариера. И после се биеш в гърдите "АЗ СЪМ МАЙКА И САМА СЕ ОПРАВЯМ" Много сте ми интересни такива.
Ако няма кой да ти гледа детето дори и да си студентка като не можеш да се подготвиш за изпит отлагаш отлагаш и накрая прекъсваш докато имаш друга възможност.

То ако е така защо да го правиш това дете някой друг да го гледа. Все пак всеки сам избира кога да стане родител, но като станеш родител трябва да се сещаш от време на време, че детето няма нужда само от пари от време на време да му подхвърляш ами има нужда да си до него, а не да казва на баба си "мамо' щото мама не я е виждало от не помни от кога.

# 1 166
http://tv7.bg/news/economy/2006102.html

А това пък е поредния геноцид. Как при свита икономика, искат хората да почнат да ходят на работа с "памперси" Има си хора, които на 70 се чувстват прекрасно и работят, но не всички са такива.

А какво предлагат 1 годишно дете да си седи само в къщи заключено и ако оцелее за да може мама да е на работа. (след като няма места по яслите, пък и в самите ясли, ами ако на 1 година детето не е проходило и не е покрило критериите за ясла ....)

Критериите за ясла ( детето трябва да е проходило, да може да пие от чаша и да се храни само)

Според мен по справедливо ще е, да ограничат работещите пенсионери. В смисъл ако си пенсионер да си пенсионер, ако искаш да работиш получаваш само заплата без пенсия, за да се отворят още работни места в момента.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 08:54 от sinapovaaya

# 1 167
  • София
Аз пък бих се подписала за премахване на втората година, ако:
депутатите станат 40, а не 240, и без това обикновено и толкова няма в пленарна зала;
издръжката им се намали поне 2 пъти;
отнемат им се привилегиите като служебни коли например- имат си свои, тези , които нямата да пътуват с влак, държавата може да им купува карти;
партиите са самофинансират чрез дарения;
в знак на добра воля заплатите в МС и НС се намалят с 30 процента;
ограничи се броят на съветниците, секретарките и специалистите около все депутат и министър.

# 1 168
Little evil ех, че няма тук like. Направо ме сърбят ръцете да го харесам Simple Smile

# 1 169
Фри, ти сама си избрала да родиш детето докато си била студентка. Ако тогава имаше възможност да излезеш в майчинство, а после да продължиш да следваш щеше ли да се възползваш?

Момичета, моля ви за едно нещо: нека не се набъркват пенсионерите в тази дискусия, защото много от тях получават мизерни пенсии, всъщност казаха наскоро, че близо 1 330 000 са хората с пенсии под 200 лв. Не е етично да се взема от едни уязвими социални групи, за да се даде на други.

Държавната политика трябва да е по посока на широкопотребими производства - електичество, продоволствия, земеделие. Ако това се изпълни ще има и свежи пари. За електроника и компютри хора не останаха.

И на мен ми хареса репортажа, но ми се струва, че трябва в някое от по-гледаните предавания да се направи офанзива. Защото Комисията по финанси в Парламента ще се правят на глухи докато могат.

Общи условия

Активация на акаунт