НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 619
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 025
Децата и майките са бреме, така ли?
Пенсионерите и те, нали и на тях им увеличават пенсиите...
На Луната ли да идат тези хора, че останалите да се чувстват добре ?

Не съм предполагала, че в бг-мамма е пълно с толкова озлобени жени и майки, които не виждат по-далече от носа си  ooooh!

# 2 026
Стига ревахте. Около мен всички жени се връщат на работа след 4-тия, след 6-тия или след 9-тия месец. Както могат те, така можем и ние. И без това после само се оплаквате как след майчинство не можете да си намерите работа. (това за тези, които мрънкат, не към тези, които са си избрали да си гледат децата завинаги у тях)
И не, нямам деца още. Причини много. Обаче в интерес на истината не мисля да се превръщам в бреме за всички работещи 2-3 години. И без това--250 или 270 лева, та даже и 400 не биха ме удовлетворили, абсурдно ми звучи и явно тези, които остават вкъщи имат достатъчно пари от други източници, а после прокламират как видите ли, те си гледали децата вкъщи и бла-бла.

Има само три опции за твоите приятелки...
Първа: Всички тези жени не са никакви майки (просто искат да се отчетат за пред някой друг)
Втора: Парите не стигат въобще (за което е виновна въпросната държава)
Трета: Искат да си запазят работата и да градят кариера (което до голяма степен ги приближава до първата опция по мое мнение)

# 2 027
Kochev поспри се .
Няма да увеличат сумата, не виждам смисъл от темата само се дракаме.

# 2 028
Спирам. Ясно е, че няма да се промени нищо от една тема във форум... Ядосах се  само на хората, които не разбират, че са живи само за да родят и отгледат деца, но яростно атакуват тези, които знаят за какво са живи и имат желание да отгледат поколение без някой постоянно да ги тъпче и мачка. Съжалявам, че ви развалих сутринта.
Желая на всички мами невероятно щастлив ден с техните деца Simple Smile

# 2 029
Кочев, на жените вече е разрешено да учат висше и дори да гласуват.  Майчинството - боса и бременна до печката вече не единствена алтернатива.

# 2 030
Жена ми няма доходи и от едно майчинство с една  година пауза ще влиза във второ майчинство. Горд  съм, че не позволихме на баби, лели и вуйни да ни гледат детето за да може разбираш ли жената (чието основно предназначение в живота е да роди деца все пак...) да работи, за да сме живи...

Брей , какво генерално заключение ! Shocked Shocked Shocked
Това , ако важи за твоята жена , не важи за всички ! Naughty Naughty Naughty

Аз съм преди всичко човек , а не свиня-майка ! Naughty

# 2 031
Сумата остава под официалната минимална работна заплата, която пък е доста под необходимата за оцеляване.  Т.е. нито едната е за оцеляване, нито другата.

# 2 032
Те парите няма да увеличат, но ми е много обидно след като винаги съм се осигурявала, за близнаците да получавам само едно майчинство. Не ми е ясно на децата трябва да им деля един памперс на двамата, или една порция за двамата newsm78 това е абсурдно.А  да не говорим че когато отидох при социалните да питам дали някаква помощ за това че имам 4 деца, ми заявиха че ако се разведа тогава ще ми се полага нещо. Не мога да разбера, това че съм семейна проблем ли е? Или 2-те ми висши образования също се явяват проблем

# 2 033
  • София
но на тази възраст изобщо не мога да си го представя по ясли, с непознати гледачки и т.н. и най-вече не мога да си представя аз да съм далеч от него.

И това трябва да е моя грижа ли? Като не можеш да си представиш, си носиш последствията. На никой не му е приятно да си хвърли детето рано в детско заведение, ама като сме били притиснати от обстоятелствата, сме го направили. Защо аз трябва да плащам за твоята глезня?
Когато детето ми ревеше, че го оставям, аз ревях навън, но не можех да си позволя да си остана вкъщи, за да го гледам. След като и на теб е трудно откъм финанси, излизай и работи. За месец, два, децата свикват с всичко.
Е как па ти ще плащаш за нейната "глезня"? Нали ти ползваш държавната субсидия за издръжка на дете в детска градина? Пък тя и майчинство да не взима. Нещо некои са по равни от равните, ми се струва. Thinking

Само да не се окаже, че издръжката е повече от 240 лв.

# 2 034
Жена ми няма доходи и от едно майчинство с една  година пауза ще влиза във второ майчинство. Горд  съм, че не позволихме на баби, лели и вуйни да ни гледат детето за да може разбираш ли жената (чието основно предназначение в живота е да роди деца все пак...) да работи, за да сме живи...

Брей , какво генерално заключение ! Shocked Shocked Shocked
Това , ако важи за твоята жена , не важи за всички ! Naughty Naughty Naughty

Аз съм преди всичко човек , а не свиня-майка ! Naughty

И за пореден мой пост... явно не ви се чете назад - Ако можех щях аз да раждам. И щях да си стоя вкъщи до 2 години на децата. Защото те са по-важни от всички глупави прищевки на съвременния човек...

# 2 035

Спирам. Ясно е, че няма да се промени нищо от една тема във форум... Ядосах се  само на хората, които не разбират, че са живи само за да родят и отгледат деца, но яростно атакуват тези, които знаят за какво са живи и имат желание да отгледат поколение без някой постоянно да ги тъпче и мачка. Съжалявам, че ви развалих сутринта.
Желая на всички мами невероятно щастлив ден с техните деца Simple Smile

Абсолютно споделям това мнение.  Дискусията е напълно безплодна, никой не иска да чуе другия. А не знам дал исъзнавате, но всичко това като краен потърпевш са ... малките човечета, които са нашето бъдеще. А дали са нашето бъдеще? И тук съм сигурна, че няма да сме на едно мнение, защото то просто е невъзможно. Sad

# 2 036
И още малко по темата:
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ОТ ДЕЦАТА.
На тях може само да се ДАВА !!!
240лв не стигат само за самото дете, а камо ли за майката... Докога ще е гаврата с децата ни. И защо?

Слушай какво Кочев - моето дете нищо не е видяло от тая държава. Детски не сме взимали никога, нямам и претенции за тях, защото мисля, че не ми оправят положението с нищо. По ми е важно да работя, за да си покриваме семейните нужди. Никога не съм смятала, че някой ми дължи нещо, защото съм родила. И напред писах - не разчитам на държавата за пенсия си дори, защото няма да има кой да ми я изкарва, разчитам единствено на детето си така, както в момента майка ми разчита на мен, а не на 140-те лв. пенсия, които взима.

# 2 037
Дискусията е безплодна , защото все още има хора , които не са проумяли , че тези 240 лв. не са  издръжка нито за детето , нито за майката , а обезщетение за нейната временна нетрудоспособност , по причина майчинство .

# 2 038
Дискусията е безплодна , защото все още има хора , които не са проумяли , че тези 240 лв. не са  издръжка нито за детето , нито за майката , а обезщетение за нейната временна нетрудоспособност , по причина майчинство .

е,и? Защо това обезщетение да не се индексира?

# 2 039
И още малко по темата:
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗИМА ОТ ДЕЦАТА.
На тях може само да се ДАВА !!!
240лв не стигат само за самото дете, а камо ли за майката... Докога ще е гаврата с децата ни. И защо?

Слушай какво Кочев - моето дете нищо не е видяло от тая държава. Детски не сме взимали никога, нямам и претенции за тях, защото мисля, че не ми оправят положението с нищо. По ми е важно да работя, за да си покриваме семейните нужди. Никога не съм смятала, че някой ми дължи нещо, защото съм родила. И напред писах - не разчитам на държавата за пенсия си дори, защото няма да има кой да ми я изкарва, разчитам единствено на детето си така, както в момента майка ми разчита на мен, а не на 140-те лв. пенсия, които взима.

Ама си ги взима нали 140 малко ама като ти ги дават си ги взимаш.
И на теб един ден като ти дадът пенсията ще си я вземеш няма да я откажеш нали?!
Тогава не знам защо толкова се тупаш в гърдите че всичко сама!!!!
Съжалявам, че е трябвало да си гледаш детето в най гадните години на преход и тн.
Много са ми интересни такива хора за какво мрънкате за какво са ви тези майчинства и тн , но ако ти се полага и имаш начин да си го вземеш колкото и да си "работна" ще си подадеш необходимите документи и ще си го вземеш.

Ето с това приключваме спора.

Общи условия

Активация на акаунт