НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 594
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 055
Кое ѝ плащаш ти, не разбрах, дето плачеш.

Знам, че ти трудно, затова ще ти го смеля. Плащам като работник осигуровки. И за да бъде увеличено майчинството, поради ред фактори парите в НОИ не достигат, и трябва да вдигнат осигуровките ми. Та тази екстра не съм съгласна да поема на тези, отказващи да се върнат на работа.
Аз съм 11ч. на работа всеки ден. 11!!! Работя, за да имам. На това уча и детето си.
Вие как живеете и какви приоритети имате, не ме интересува, но не ме товарете с претенциите си, защото исканията ви от "държавата", са искания от работещите. Крайно време е да го разберете.

# 2 056
Пиша го така, защото така го мисля и така го чувствам. А за това какво е майчинството и защо е формулирано така? Ако майчинството е обезщетение само за майката, тогава държавата как помага на детето? С 35лв ???? Навсякъде държавата поема 1/3-та от издръжката на детето. Както вече писах тя е 300лв при минимални условия на живот. В такъв случай детските трябва да са 100лв без значение дали са ти необходими или не.  След като не са 100лв а и се прави всичко възможно закона да не ни дава и тези 35лв защо да не е обвързано въпросното майчинство...

Съгласен ли си да ти удържат 50% ДОД, а не 10%? Тогава ще дават 1/3 за издръжка на детето ти.
Как не разбрахте, че не може да внасяш 5лв. и да искаш да харчиш 25 Crazy при положение, че на твоите 5лв. разчитат още 5 човека.

Абсолютно съм съгласен ако има как да заработвам 1500 лв да ми взимат 750 ако ще отиват 600 от тях за децата, без значение дали са моите или не...

# 2 057
Щото пък тези 240 стигат за всичко и "артисват". (чакай да го сложа в кавички като нарочен правопис с цел изразяването на ирония, че някоя литераторка да не се пък заяде точно за това).

Естествено, че и заплатата на бащата е основна. Ама вашата теза каква е тъй и тъй не стига я дай да я махаме.

ПП: прави ми впечатление, че в тази тема на нормално написан пост обмислен и обснован не се отговаря. Отговаря се само на постове писани с тона на "махленска клюкарка".

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 11:37 от sinapovaaya

# 2 058
нова, втората година майчинство не е социална помощ; социалното майчинство е такава  Peace

Да де, значи няма значение колко е, щом не е ориентирана към социално слаби.
При по-ниска сума или пък ако изобщо я няма, работещите родители би трябвало да се върнат на работа, а на социалната система да виснат само наистина нуждаещите се, а не всички.

Значи ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ТРУЖЕНИЧКИ ЩЕ ГРАДИМ СОЦИАЛИЗМА. ЩЕ СЕ РАЖДА НА РАБОТНОТО МЯСТО ЗАЩОТО КОЙТО НЕ РАБОТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ. После каква е тази  болница с детето на работа. Кърмене сменяне на памперси всичко на работа. Как така ще лишаваме държавата от ценна работна ръка само и само за да родиш тук едно парче месо дето врещи.

Не, ще строим "...на всекиму според потребностите"    hahaha

ПП. Предполагам, че не си чела приказката, преди да я цитираш, иначе не виждам откъде ти хрумват тези препратки към социализъм.  newsm78

ПП: прави ми впечатление, че в тази тема на нормално написан пост обмислен и обснован не се отговаря. Отговаря се само на постове писани с тона на "махленска клюкарка".
  Peace Разбрах, няма да ти отговарям повече. Crossing Arms

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 11:44 от нова

# 2 059
Пиша го така, защото така го мисля и така го чувствам. А за това какво е майчинството и защо е формулирано така? Ако майчинството е обезщетение само за майката, тогава държавата как помага на детето? С 35лв ???? Навсякъде държавата поема 1/3-та от издръжката на детето. Както вече писах тя е 300лв при минимални условия на живот. В такъв случай детските трябва да са 100лв без значение дали са ти необходими или не.  След като не са 100лв а и се прави всичко възможно закона да не ни дава и тези 35лв защо да не е обвързано въпросното майчинство...

Kochev , ти наясно ли си , че не всички деца ги получават тези 35 лв.
Моето дете никога не е получавало .

Къде навсякъде държавата поема 1/3 от издръжката на детето ? Shocked Shocked

Моето дете също не ги получава. А трябва. Защото се осигурявам на пълната заплата, не ползвам лекари и клинични пътеки, най-вероятно няма да доживея пенсия. Искам само да има за децата ми. А колкото до въпроса ти - навсякъде е поне 1/3 от издръжката на детето. В Македония детските покриват разходите на четиричленно семейство. И  т.н.

# 2 060
Абсолютно съм съгласен ако има как да заработвам 1500 лв да ми взимат 750 ако ще отиват 600 от тях за децата, без значение дали са моите или не...

Ама ти не можеш 1500 лева ли да изкараш? Затова ли ривеш за майчинските на жена си?  Crazy

Хайде стига си я повтарял тази глупост, че навсякъде поне 1/3 от издръжката на детето се поема от държавата.

# 2 061
  • Ямбол
....
240лв не стигат само за самото дете, а камо ли за майката... Докога ще е гаврата с децата ни. И защо?
Много са ти погрешни схващанията.
Майчинството изобщо не се дава за да си покриваш нуждата за детето. Майчинството е за майката, заради невъзможността ѝ да се върне на работа. И ако ти не можеш да ги осигуриш, то или тя се връща на работа, или не правите деца.

# 2 062
  • София
Кое ѝ плащаш ти, не разбрах, дето плачеш.

Знам, че ти трудно, затова ще ти го смеля. Плащам като работник осигуровки. И за да бъде увеличено майчинството, поради ред фактори парите в НОИ не достигат, и трябва да вдигнат осигуровките ми. Та тази екстра не съм съгласна да поема на тези, отказващи да се върнат на работа.
Аз съм 11ч. на работа всеки ден. 11!!! Работя, за да имам. На това уча и детето си.
Вие как живеете и какви приоритети имате, не ме интересува, но не ме товарете с претенциите си, защото исканията ви от "държавата", са искания от работещите. Крайно време е да го разберете.
Явно на теб ти е сложничко.
Парите, които работещата майка получава под формата на издръжка за детето ѝ в детска градина, не са по-малко от 240-те лв за майчинство.
Да не говорим, че системата е солидарна и някой без деца може като теб да почне да плаче, че няма да плаща за градината на детето ти.

И да не коменитраме кой трябва да определя дали да си изритваме децата на по 3 месеца или годинка в ясла, щото Сульо и Пульо така преценили, или щото Пена така я ударила съдбата не знам си коя година.

Цитат
Отговаря се само на постове писани с тона на "махленска клюкарка".
Аз се опитвам да го докарам, успявам ли? Sunglasses

# 2 063
Чек,
вече разбрах защо ти е такава гледната точка Simple Smile няма да споря повече с теб. Явно мъжа ти е син на някой си. Повече няма да ти отговарям на постовете. Няма нужда да споря с някой, който е започнал с един милион...

Колкото до схващанията ми - много добре знам какво е майчинството, но реално друг приход освен моята заплата (която е над официалната средна) и майчинството няма. Реално по ваши сметки моята заплата трябва да покрива сметките, моите разходи и разходите на детето. До тук добре. Да приемем, че това е реално. Ражда се второ дете - тогава какво правим ? А ако фирмата, в която работя фалира? Трябва децата ми да умрат ли?
Трябва да има приход от държавата към децата. И той да не е 35лв. От там идват разсъжденията ми и свързването на майчинството с детето. След като няма други дотации трябва майчинството да е свързано с разходите за отглеждане на дете. И с инфлацията, и с горивото, и със сиренето и с месото и  с цената на пощенските марки ако щете.
Народа няма нужда от психолози, пишещи по форумите, с цел да предотвратяват обществено недоволство. Върнете се при работодателите си и им кажете, че ако не се сетят, че пипат където не трябва няма да имат втори мандат !!!! И им пратете много поздрави от един от първите им симпатизанти и учредител на сдружението и партията им !!!

# 2 064
  • гр. Шумен
Ядосах се  само на хората, които не разбират, че са живи само за да родят и отгледат деца
А когато децата пораснат, какво ги правим тия хора? Принасяме ги в жертва на боговете, щото са си изпълнили мисията на тоя свят? Как точно ще приведеш жена си в състояние "нежива", след като децата ви пораснат, за да не ти се мота в краката? Сподели, че ми стана интересно.

# 2 065
Kochev , ти с едно не можеш да се справиш , но и второ ще правиш ! Shocked Shocked
Браво ! Mr. Green
И после - държавата ще ти е крива !
Някъде да има норма за брой деца ?
Като нямаш доходи , няма да ражда жена ти .

Децата са скъпо удоволствие .

# 2 066
Ядосах се  само на хората, които не разбират, че са живи само за да родят и отгледат деца
А когато децата пораснат, какво ги правим тия хора? Принасяме ги в жертва на боговете, щото са си изпълнили мисията на тоя свят? Как точно ще приведеш жена си в състояние "нежива", след като децата ви пораснат, за да не ти се мота в краката? Сподели, че ми стана интересно.

После те раждат и отглеждат, а ние помагаме с каквото можем и после умираме. Това е. Няма друго. Никога не е имало. Всичко, което съществува сега е за разсейване на хората от предназначението им. И като гледам го постигат доста успешно с нашия народ Simple Smile.

# 2 067
Няма нужда да споря с някой, който е започнал с един милион...

Да бе, един само ...  hahaha

# 2 068
  • София
нова, втората година майчинство не е социална помощ; социалното майчинство е такава  Peace

Да де, значи няма значение колко е, щом не е ориентирана към социално слаби.
...

Е, това вече ме разби!  ooooh! Щом някой не е социално слаб, значи трябва само да внася данъци и осигуровки и нищо да не иска, така ли?! Нещо почвам да се обърквам каква точно ти е тезата...

# 2 069
Кочев, има едно нещо, наречено семейно планиране. И е редно хората да имат толкова деца, колкото могат да отгледат. А не да раждат и после да викат - ама държавата е длъжна.

Общи условия

Активация на акаунт