НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 553
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 115
Кюфтета става, ама само да не са с бял сос, че съм "травмирана" още от детската.

А каймата скъпа ли е в момента, че ние нали ядем само пасти, та таковата...не знам?  Embarassed
 6,80 лв. за кило добре ли е? Ако се мели от месо, малко по-скъпо ще дойде.

Не знам, ще питам миУото, че нали по телевизора казват, че е криза.
А другата кайма от какво е, не е ли от месо? Wink

# 2 116
Шегувате се вие ама никак не е смешно месото вече е с около 20% нагоре .За тока писаха вече +10%.И да е само това ,но не е .

Че какво друго ни остана като не можем да стигнем до консенсус по темата. Последните страници все едно се дъвче и се смила. От всички. Независимо от позицията.

# 2 117
АЛОУ работнити!!! (Освен ако това не ви е работа с цел предотвратяване на протести от майки)
Много са приработвати шъ знайти.

( мен не ме мислете аз съм 45 дни преди раждане не ощетявам никой работодател със щракането си тук)

Ощетявам само държавата със решението да имам второ дете и то скоро ще вземе да се пръкне и съвсем да я ощети тази държава ГОРКАТА!!!!

# 2 118
  • София
Тъй де, то и без това в тая тема от бая време сме на пазара, нищо че някой обясняват, че са на пангара  Wink Предлагам да сравним цената на каймата в три категории:

1. Обикновена - ...
2. Стара планина - ...
3. От смляно месо - ...

Laughing

# 2 119
Като увеличат майчинството, ще трябва повече да поработваме. Все някой трябва да работи в тая държава.

Е, стига па ти! Аз га шси прая кифтетата?

Месо маат питомците у нас. Аз съм на грозде с бразилски орехи.

Шегувате се вие ама никак не е смешно месото вече е с около 20% нагоре .За тока писаха вече +10%.И да е само това ,но не е .

Че какво друго ни остана като не можем да стигнем до консенсус по темата. Последните страници все едно се дъвче и се смила. От всички. Независимо от позицията.
А, само последните...

Най- обичам тиквени кифтета. Не ги мисля от бут ли са или от плешка.

# 2 120
Майчинството под линията на бедността. За втората година. За хора, работили и със стаж.

# 2 121
Майчинството под линията на бедността. За втората година. За хора, работили и със стаж.
Втората година, обаче.

# 2 122

О, това го отчетохме преди дни в темата за пионерът Дянков, дето искаше диференцирана МРЗ по региони.
Там дадох линк, че самата МРЗ е под тази линия вече, а бая народ ходи на работа по 8-9 часа за нея и после- вкъщи върши онуй, що вършат и майките, които не работят, което си е... как да кажа...някак по Дянковски.
А тука се дърлите дали втората година да станела от 240 на 270 /все тая вече де, затуй да обменим по една- две рецепти поне, смисъл някакъв да има/.

# 2 123
Аз се чудя що за работа работят някои госпожи тука, че хем внасят огромни социални и здравни осигуровки, от които се възползваме ние - с две-трите деца, хем са у форума ден и нощ....
....
Работя такава работа, която да ми позволява свобода. Върша си работата и вкъщи, и на работното място, през останалото време нямам забрани какво ще правя.
Е, не са големи осигуровките ми, но и майчинство през вторите години на двете ми деца не съм ползвала.
А същата ми тази работа ми позволява и да съм повече време с децата си.
Ама Дянков ти вдига учителската заплата от 01.01., нали? След 5 г. като няма деца в училищата, да не станеш на друг хал... Планирай го!

# 2 124
  • София
Ай ся, той другарят Дянков нали каза как вдига средно с 23% заплатите в МФ и майките вече взимат с 20% повече през първата година... Праг на бедност, регионална МРЗ, тинтири-минтири...  Simple Smile

# 2 125
Управителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова страните да натиснат спирачка на мерките за икономии заради нарастващите опасения за негативния ефект от стягането на коланите върху икономическия растеж.
Ново 20 .
Да видим пък може и да повлияе и на Дянков.

Дянков нали каза преди около месец ,че заплатите на държавите служители ще се качат с около 20 % ,това реално случило ли се е ?

# 2 126
Аз се чудя що за работа работят някои госпожи тука, че хем внасят огромни социални и здравни осигуровки, от които се възползваме ние - с две-трите деца, хем са у форума ден и нощ....
....
Работя такава работа, която да ми позволява свобода. Върша си работата и вкъщи, и на работното място, през останалото време нямам забрани какво ще правя.
Е, не са големи осигуровките ми, но и майчинство през вторите години на двете ми деца не съм ползвала.
А същата ми тази работа ми позволява и да съм повече време с децата си.

Ама Дянков ти вдига учителската заплата от 01.01., нали? След 5 г. като няма деца в училищата, да не станеш на друг хал... Планирай го!

Точно след 5 години пък няма да стигат местата по училищата защото бейби бума от 2009 ще са първокласници. Тъй че го е планирала!!!

# 2 127
Втората година, обаче.
Предлагаш какво!? Да се премахне? Да не се плаща? И че сума, под официалния праг на бедност е напълно достатъчна за хора, които са се осигурявали. Много ли е? Ако твоят избор е да работиш втората година, никой не те спира, но има и жени, които биха предпочели да бъдат с децата си. По-удовлетворена ли ще се почувстваш, ако те получават сума, с която не се живее?

310 дори е  малко.

# 2 128
Много ми е интересно как ще реагират част от списващите тук на факта, че държавата дава пари за "опити инвитро" на хората с "репрудуктивни проблеми.

Много съм ОК с това ! Peace

И се пише репродуктивни . Grinning

Не мога да разбера тогава, защо не си ОК с другите, които нямат репрОдуктивни проблеми

Ще ти кажа ! Grinning
Защото всеки има право да има дете .
Но и всеки е длъжен да осигури средства за отглеждането му .

Затова с едното съм ОК , а с другото - не . Grinning

# 2 129
Управителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова страните да натиснат спирачка на мерките за икономии заради нарастващите опасения за негативния ефект от стягането на коланите върху икономическия растеж.
Ново 20 .
Да видим пък може и да повлияе и на Дянков.

Дянков нали каза преди около месец ,че заплатите на държавите служители ще се качат с около 20 % ,това реално случило ли се е ?

Реално не ги знам държавните служители, не съм ги питала скоро, че тоз въпрос е болезнен /Колко вземаш?/.
В момента имам две близки в публичния сектор, които са на около МРЗ. Като им даде 58 лв. и ги обложи с 10 данък и осигуровки, ще цъфнат. Ще си купят, да речем, кайма от месо за две недели поне. Лукът- от ланшния.

Общи условия

Активация на акаунт